BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #19072 przez paulinkaaa2202
no najważniejsze to chyba jakiś krem na odparzenia, krem do pielęgnacji pupki, płyn do kąpieli, albo jakieś mydełko albo jakiś emolient, oliwka, (bagietki do uszu, waciki- to chyba używasz, więc też może być dla dzidziusia), chyba przydałby się jakiś krem ochronny do buzi bo rodzimy latem na spacery. Najlepiej jednej firmy jak uczuli będziesz wiedziała że ta firma nie odpowiada maluszkowi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #19074 przez martela89
Ja z kosmetyków będę miała oliwkę zwykła i na noc,puder,krem na odparzenia,krem do buzi ochronny,krem do buzi na niepogodę,balsamik do ciałka,żel do mycia od stóp do głowy i płyn do kąpania na noc.Wszystko z firmy Penaten. Mam bzika na tym punkcie dlatego tak wymyślam. Wiadomo,że chusteczki jakieś patyczki i takie tam też. Łóżeczko już mam i kołyskę do sypialni ale czeka na odebranie w sklepie bo mój mąż musi wrócić z zagranicy zrobić pokoik dla maluszka i wtedy to odebrać :)

14 lata 10 miesiąc temu #19077 przez paulinkaaa2202
A myślałyście już nad kąpielą? Gdzie będziecie kąpać maluszka w pokoju czy w łazience? I jak zapewnicie mu ciepło w pomieszczeniu? ja cały czas się nad tym zastanawiam bo w pomieszczeniu gdzie się kąpie powinno być 25C

14 lata 10 miesiąc temu #19078 przez martela89
Ja będę kąpała dziecko w pokoiku,w mieszkaniu zawsze mam ciepło,a w zimie jest ogrzewane więc z tym akurat myślę,że nie będę miała problemu :)

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #19082 przez basik_twins
Ja jestem zdania że na dzień dobry miec wszystko antyalergiczne i jak najbardziej naturalne, puzniej mozna wybierac firmy a to dlatego ze jak po poierwszej kąpieli coś maluszkowi powyskakuje to swiezo po porodzie wymeczone bedziecie gnac do sklepow i sie zastanawiac ktory ich nie uczuli itp a dzidzia bedzie plakac bo swendzi. \
U mnie jest troche ten mus ze wczesniaki
No i zasypka na lato leprza zeby sie nie pocily na zagienciach nie dosc ze sie poci to jeszcze tlusty krem
Ja mam juz zel do ciala i szampon :lol: i dwa termometry i sudokrem i podpaski poporodowe :lol:
Jeszcze tylko zasypka chusteczek dokupic na ślinotoki, przescieradelka na materacyk do przewijania, drugi grajek jeden juz jest

Ja mam łóżka o wymiarach 140/70 razy 2 Ma podkladane takie deseczki ze mozna bujac dzidzie na boki albo sciagnac i stoi na nużkach samych, 3 poziomy i 3 szczebelki wyciagane jak dzidzia pod rosnie sama moze wylazic z wyra jedno 700zl drzewo lite zrabiste a takie duze bo wielo funkcyjne to niech bedzie od razu na dluzej tym bardziej ze material pozadny no i najpierw obie beda spaly razem do tego minimum 3 miesiaca bo dzidzie wtedy dopiero szkola wzrok jest ciemno w nocy nie wiedza gdzie sa byly w brzuszku teraz niewiadom co sie dzieje i jeszcze je same w pokoju zostaweie ?! Zapomnijcie :side:

A co do kąpieli jestem za pokoikiem mozesz nagrzac lepiej chociaz to zalezy jak ktos w pl w bloku top moze lepiej w łazience bo sie nad ogrzewaniem nie panuje

Ja w NL w kazdym domu jest piecyk i termostat i sie ustawia temp jaka sie chce miec w domu bede nagrzewac do 25 pokoik i tam spokojnie kapac zeby sie nie martwic ze dzidziom sie plucka przeziebia

a tym PL i blokiem matrletko to oczywiscie chodzi mi o okres przejsciowy jak zimne dni a jeszcze nie dzialaja ogrzewania zima to wiadomo cieplej i bezpieczniej

14 lata 10 miesiąc temu #19086 przez Renia2108
Oo zapisze sobie Wasze potrzebne rzeczy i sie wybiore do sklepu wkoncu :D:D Wogole nie mam gdzie tych rzeczy dawac, chociaz teraz kuchnia juz jest wiec mniejszy problem , dam do kuchni :) A jakie ciuszki macie do dzieciaczków ? :) Ja wiem ze od kolezanki z technikum dostane mase ciuszków dla dziewczynki wiec narazie sie jeszcze wstrzymuje z kupowaniem ubranek, ale napiszcie co najwazniejsze i co potrzeba:) Wogole jestescie super hehe :d

14 lata 10 miesiąc temu #19089 przez Renia2108
Ja kącpać raczej w pokoju (wiecej miejsca) a o ciepło sie nie martwie puki co , mieszkam w swoim domu wiec w piecu w kazdej chwili mozna zapalić i ogrzac pokoj , w niepogode zawsze sie pali , latem bedzie trzeba tylko zapalać ale jak za goraco pozniej bedzie to mozna wylaczyc grzejniki wiec mysle ze problem z glowy.

14 lata 10 miesiąc temu #19112 przez martela89
U nas w bloku nie ma problemu z ogrzewaniem bo nawet w maju jak były deszcze i chłodno na podwórku to włączyli ogrzewanie :) U nas w rodzinie tyle dzieci wychowało się w blokach w tym ja i moja siostra ,że nie martwię się o kąpiele bo to dla mnie akurat najmniejszy problem :)

14 lata 10 miesiąc temu #19114 przez Renia2108
Kiedyś dawno dawno temu :D Ludzi wychowywali dzieci w domkach glinianych i tez przezyly wiec to nie prblem:)

14 lata 10 miesiąc temu #19118 przez iwkaa
jak ktoras z was nie ma jeszcze lozeczka to polecam to ladne tanie i sie oplaca bo to nie tylko samo lozeczko ale i cale wyposazenie w tej cenie:) ja bede je zamawiac
www.allegro.pl/item1049840128_wyprzedaz_...a_gryka_posciel.html

14 lata 10 miesiąc temu #19123 przez paulinkaaa2202
No ja mam obawy bo mieszkam w domku i w zimie nie ma problemu, a teraz latem nie grzejemy a u mnie w pokoju te 20, 21C jest ale jak zrobię żeby było więcej to nie mam pojęcia. Tak samo z wanną nie wiem czy lepiej kupić samą wannę czy ze stelażem....

14 lata 10 miesiąc temu #19126 przez Renia2108
Faktycznie nie drogie to łozeczko i "dość takie";)

Ale sprzedaż juz zakonczona tak czy siak. Ja raczej bede kupować inne lozeczko i osobno posciel itd.

14 lata 10 miesiąc temu #19127 przez Renia2108
Możesz kupic piec elektryczny zeby dogrzewać, tylko nie moze byc gazowy! Musi jak juz byc elektryczny. Ja raczej bede kupować bez stelaza , jak masz komode jakas niewysoka to chyba moze to zastapic stelaż. :)

14 lata 10 miesiąc temu #19130 przez iwkaa
akurat pod tym nr aukcja zakonczona ale wystarczy wpisac tego uzytkownika i wyskoczy ta sama aukcja tylko pod innym nr

14 lata 10 miesiąc temu #19135 przez Renia2108
Wiem wiem juz ogladałam . Ja mam raczej upatrzone
to jest fajne bo właśnie mozna zrobic kolyske z tego www.allegro.pl/item1046974118_lozeczko_d...a_posc_bal_full.html

www.allegro.pl/item1041698765_wyprawka_l...gp_posciel_17el.html
Prawdopodobnie coś takiego kupie zeby byla moskitiera bo mam latem duzo owadów w domu wiec bedzie akurat

www.allegro.pl/item1049701387_lozeczko_s..._haft_3_gratisy.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka