BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #19334 przez Renia2108
Basik nie martw sie, napewno dociągniesz :) Dzieciaczki urodzą sie w terminie zobaczysz :* Nie smuc sie i nie denerwuj...

Ja tez sie martwie bo mała mało kopie, gdzies czytalam ze jak 6 godzin nic to do lekarza, a ona kopie tylko pod wieczor, czasem lekko mnie maźnie w dzien prawie niewyczuwalnie i sie martwie czy wszystko ok...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #19339 przez paulinkaaa2202
Renia ja się pytałam ginekologa od kiedy powinno się liczyć kopnięcia i ile ich powinno być. Można zacząć 30, 31 tydzień i powinno się je policzyć w stanie spoczynku wieczorem jak idzie się spać przez 2 godziny powinno być do 6 uderzeń
Nie martw się ja mam dni że czuję jak coś poruszy, a wcale nie kopie, a czasami kopie jak szalone :) to normalka nie ma co się martwić, maluch pewnie dużo śpi :)

14 lata 10 miesiąc temu #19397 przez sara125
Pewnie ze wszystko jest ok... basik na pewno dotrwasz do koncoweczki

14 lata 10 miesiąc temu #19403 przez basik_twins
Moje korzystaja z wciąż zmniejszającej się przestrzeni i cały czas się przepychają 24/h
Zasnąć nie dają a jak jeszcze namacają tatowe nerki ..... czyste szaleństwo
Majusia tylko śpiochać lubi czasami przez iles godzin jej nie czuje ale tak to już jest
Czasami maja taki dzien ze ledwo co kopna ale nie pamietam kiedy to było :lol:

14 lata 10 miesiąc temu #19470 przez Gosia
U mnie jest tak samo! Bywają dni, że mała jest bardzo spokojna a innego dnia szaleje! To chyba normalne, że tak się dzieje skoro wszystkie to zauważamy zresztą z nami też tak jest! Jednego dnia możemy "góry przenosić" a innego nie chce nam się palcem kiwnąć :laugh:

14 lata 10 miesiąc temu #19473 przez paulinkaaa2202
No właśnie :) z dziećmi jak z nami hehe :)
Najgorsze te bóle pleców ja już nie mogę wytrzymać, spać też nie mogę a tu jeszcze troszkę czasu zostało :(

14 lata 10 miesiąc temu #19480 przez Renia2108
Oj plecy to tez mnie bolą, no dzis mała w nocy kopała mnie jak szalona :D I w dzien teraz tez wiec chyba dobrze :)
A czujecie pod zebrami coś ? Bolą żebra ? Bo mnie co jakiś czas tak uciska, nie czuje tam kopniecia tylko taki ucisk pod prawymi żebrami... ?

14 lata 10 miesiąc temu #19522 przez MoNiaaa
na zebrach nic nie czuje ale za to jak ucisnie na pecherz to potrafi zabolec czasem az podskocze :P co do tych ruchow to u mnie jest tak samo choc ostatnio mala nieco aktywniejsza jest ale bywaly dni ze byla spokojna na poczatku tez mnie to niepokoilo ale widzialam ze nastepnego dnia jest OK wiec to chyba normalne :)

basik a Ty jak sie trzymasz??

dziewczyny a jak tam u Was z rozstepani pokazuja sie juz?ja ostatnio zauwazylam na nogach i juz sie martwie czy uda mi sie ich pozbyc?

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #19541 przez Renia2108
Monia mi sie zrobily na pupie (choc juz wczesniej kilka mialam) i na udach po zewnetrznych stronach a na brzuchu narazie nic. I troche chyba na piersiach chce wyskakiwac ale smaruje :D Oliwka tylko wg mnie lepsza niz te preparaty na rozstepy. Jak sie regularnie smaruje to tak nie pęka skóra bo jest nawilzona :D

14 lata 10 miesiąc temu #19543 przez paulinkaaa2202
Monia u mnie z rozstępami to porażka i załamka :( nabrałam ciała w biodrach i teraz mam takie wstrętne rozstępy na biodrach i pośladkach :( aż takie grube bordowe krechy i to już nie zniknie może zjaśnieje :(

Hmmm każdy mi mówi że mam strasznie nisko brzuch i rzeczywiście tak jest. Jak myślicie to powód że może być coś nie tak, powód do zmartwienia?

14 lata 10 miesiąc temu #19545 przez basik_twins
No z rozstępami Reniu to jest tak że jak masz dostać to dostaniesz choćbyś stosowała niewiadomo jakie natłuszczacze czy nawet specjalne środki. To zależy od skóry.
Ja dziekuje Bozi że mamusi dała mega elastyczną i że ja w spadku w genach dostałam :lol:

Ale nie ma co zazdrościć wiecie ja jeszcze moge sobie spokojnie popękać, tyle że ta elastycznośc mi i tak pomaga bo przy 120 w brzuszku to ja już mogłabym mieć a jeszcze troszke urosne.

Ostatnio od 109,5 rosło i rosło i dopiero przy 118 cm staneło - a już sie bałam teraz chyba znowu rusza musze smarować naokragło 5 razy dziennie. Ja mam balsam na 2 tygf nie bo od razu dupcia biodra i boki ud no i cycuszki :blink:

A Paulinko ja to sie budze z bólem krzyża a śpie na boku wieć generalnie nie ma niby powodu za pierwszym razem wziełam gorący prysznic, bo nie wiem w sumie jak te inne bóle krzyża sie odczuwa ale to poprostu ciężar już. Stopy odspodu mam fioletowe jak porobie w domu....

Ale jeszcze troszke dam rade :)

A wczoraj dziewuchy jak zwykle leze przytulona do Szymka on na plecach i nic .... cisza w brzuchu po 10 min sprawdzian odwrocił sie i brzuch do plecków po minutce zaczyna sie wybrzuszac, glizdowacić w środku jak ja to mówie i już zaraz łubu dubu z 20 min przed snem podokuczac tacie trzeba a co! :silly:

14 lata 10 miesiąc temu #19547 przez Renia2108
Wiem że jak beda miec rozstepy wyjść to i tak wyjda :d Az sie dziwie ze na brzuchu nie mam a na pupie mam choc przytylam moze 4kg od poczatku ciazy albo i nawet nie. I tym tez sie martwie, nie za mało ?

Moja mała kopie jak leze , mze jak chodze nie czuje tak dlatego sie martwilam ze przez dzien nic, a wieczorem i w nocy tak. Chyba ze ona broi w nocy a w dzien spi :D
Jak tatuś da ręke to przestaje kopać, a ledwo co weznie juz kopniak :D Sie smiejemy że go nie lubi i nie chce he:)

14 lata 10 miesiąc temu #19550 przez sara125
Jak na 30 tydzien ciazy to malo... ja mogolnie 13 kg w ciazy przybralam a w 30 tyg bylam juz 8 na plusie

14 lata 10 miesiąc temu #19551 przez Gosia
No strasznie mało przytyłaś. A co na to Twój lekarz? Bo jeśli on nic nie mówi tzn. że nie widzi żadnego problemu. Jeśli chodzi o rozstępy to ja na szczęście ich nie mam ale bardzo boję się że wyskoczą. Mój rozmiar brzuszka 100cm

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #19553 przez basik_twins
Też tak miałam
Leże - kopią
Chodze - nic

Dlatego taka zafascynowana jestem nagłą zmianą ;) Ale moje to teraz sie szturchaja tam bo jedna drugiej noge czy reke nie tam wepcnie i to juz inaczej ty maz jedna wiec zaciekawiona dzidzia nasluchuje ggdzie ta mama chodzi a co ona robi... i to oze dlatego

Napewno nie jest to nic zlego :) tak mi sie wydaje

A co do przytycia 4kg to tak naprawde strasznie duzo schudłaś i poprostu jesli wszystko w normie to ok
ale po porodzie jak zacznie schodzic to mniej sie na oku jesli chodzi o anemie i bierz w razie w pod uwage ze mozesz byc strasznie wyczerpna.... bo ta waga zejdzie i to duzo ciaza to minimum 10kg....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka