BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #35607 przez MoNiaaa
Renia 3mamy kciuki i czekamy na wiesci. buziaki dla Natalki :*

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #35630 przez martela89
Ja też mam 21 lat :)

14 lata 2 miesiąc temu #35638 przez paulinkaaa2202
Monia przeniosę tu rozmowę bo będzie że nie w temacie...

Ja mam nadzieję że tak szybko nie dostanę okresu bo jak sobie przypomnę jak to kiedyś było to ojoj :(

Słuchajcie a jak jest u was w przychodni mierzą i ważą wam dzieciaczki co miesiąc czy jak? bo kiedyś tak było przychodziło zawiadomienie o bilansach i szczepieniach. A teraz nic trzeba o wszystkim pamiętać

14 lata 2 miesiąc temu #35646 przez MoNiaaa
no okres to przerabana sprawa..;/ ja nie karmie i juz dostalam okres :(
a co do bilansu to szczerze mowiac to nie wiem jak to jest :huh:

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #35650 przez paulinkaaa2202
Bo moja mała była ważona tylko na wizycie patronażowej :huh:
a mierzona i ważona była później na szczepieniu bo ja na szczepienia jeżdże gdzie indziej niż przychodnia...
Muszę zadzwonić do przychodni i się zorientować

14 lata 2 miesiąc temu #35653 przez MoNiaaa
moja Julka tez jest wazona na szczepieniu ale nie mierza jej :(

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #35654 przez martela89
Moja też była ważona podczas szczepienia,a 3 listopada mamy następne to pewnie znowu będą ją ważyć i mierzyć.

14 lata 2 miesiąc temu #35671 przez MoNiaaa
paulinko i martelo moze tu prowadzmi jednak ta rozmowe :P

mi tez ok 8/9 kg zostalo i nic nie cwicze szczerze mowiac to po prostu mi sie nie chce ja z julka jestem 24/h sama i sie nia zajmuje i jak ona spi to nawet nie mam sily na cwiczenia jak uda mi sie posprzatac to jest dobrze bo ona prawie mi nie spi w dzien a w weekend jak jest maz to wole z nim czas spedzic. ostatnio zrobilam sobie glodowke ale moj M mnie ochrzanil bo juz slabo mi sie zaczelo robic i sie zle czulam. ja tez slodyczami sobie dowalam :( nie mam jak sobie obiadu ugotowac wiec podjadam i to mnie gubi

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #35676 przez paulinkaaa2202
Monia pamiętaj nie jedzenie nic ci nie da będzie jeszcze gorzej powinno jeść się zdrowo mało a często. Sama oczywiście do tego się nie stosuję. Ja też uwielbiam słodkie mała to toleruję więc sobie nie odmawiam. Ćwiczenia może na brzuch by pomogły ale na bank na biodra i uda nie pomogą. Pamiętam przed ciążą uważałam że mam grube uda i nie mogłam tego zrzucić jak się odchudzałam brzuch mi spadał i piersi a biodra nic. Ale jak popatrzę na zdjęcia to wcale tak nie było ze mną źle jak jest teraz

14 lata 2 miesiąc temu #35681 przez MoNiaaa
ja wlasnie tez tak mam zawsze chcialam schudnac a jak teraz patrze na zdjecia sprzed ciazy to nie wiem o co mi chodzilo i chcialabym teraz miec taka figure :silly: coz za paradoks

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #35686 przez paulinkaaa2202
No właśnie doceniamy to co miałyśmy wcześniej kurcze dużo dziewczyn tu piszę że maluchy zaczną chodzić my za nimi biegać i zrzucimy kg ale widzę po mojej kuzynce że ona nic nie ćwiczyła mała już ma 15miesiecy i co nie zrzuciła nic. Tylko ona była szkapa i teraz te 5kg na plusie dobrze jej robi nie to co nam ehhh :(

kiedyś nosiłam rozmiar 36 albo 38 a teraz :huh:

14 lata 2 miesiąc temu #35690 przez MoNiaaa
ja nosilam 38 i zawsze jak chcialam cos kupic to wszystko na mnie pasowalo i nie mialam problemu z zakupami a teraz 42 chyba nosze i musze sterte ciuchow przymierzyc zeby sie w cos wcisnac. paulinko ja cie podziwiam ze slub mialas teraz nie mialas problemu z suknia slubna??

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #35704 przez paulinkaaa2202
No Monia o dziwo znalazłam suknię z manekinu i pasowała na mnie jedynie trzeba było ja skrócić w długości do tego musiałam mieć bolerko bo troszkę mi sie wylewało z pod pach. Tak była zrobiona że brzuszka nie było widać ale i tak ubrałam majtki modelujące.

Ale najgorsze było to jak musiałam się rozebrać przed ta ekspedientką ona taka śliczna szczuplutka a ja brzuch zwisający pełno rozstępów masakra zakładałam rajstopy to tak się nie rzucało ale mimo wszystko było ciężko

14 lata 2 miesiąc temu #35783 przez Gosiaczek31
Dziewczyny widzę ze toczyła się dyskusja na temat wieku. Ja w styczniu skończę 32 lata i to jest moje pierwsze dziecko. Chyba jestem tu najstarsza, he he. Co ja mam powiedzieć z dochodzeniem do figury sprzed ciąży :ohmy: Ponoć z wiekiem jest coraz trudniej. Już chyba nigdy nie założę bikini. Co prawda rozstępów nie mam ale to ciało...Całe szczęście że kostki u nóg wróciły do swoich rozmiarów bo chyba nosiłabym japonki w zimie :lol:

Ja mojego szkraba ważę kiedy chcę. Mam fajna położną, z którą umawiam się na ważenie. Ostatnio poprosiłam również o zmierzenie bo o dziwo jakoś do tej pory nie był. No i przy szczepieniu też ważą. Dodam że to nie jest prywatna przychodnia.

14 lata 2 miesiąc temu #35789 przez paulinkaaa2202
to Gosiu pozazdrościć położnej :) czy ja wiem czy tak do końca jest tak czym więcej lat to trudniej zrzucić nie powiedziałabym
Kochana ciesz się że nie masz rozstępów to ja chyba już nie wyjdę w bikini z tak grubymi nogami i rozstępami. A teoretycznie kg zawsze można zrzucić

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka