- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- martela89
-
Autor
- Gość
-
I to takie gadanie jest irytujące.
Emme pogadamy jak już będziesz miała dziecko bo jak narazie jesteś w ciąży,a chcesz być najmądrzejsza na każy temat.
Na razie wypowiadanie się na temat wychowania dzieci zostaw mamą.
Bo z książek nie da się wszystkiego nauczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia

A ludzie którzy tak gadają po prostu ich nie słuchaj olej totalnie albo tak im dogadaj że pójdzie im w pięty

Widocznie tak musiało być i tego nie zmienisz a wcale nie jesteś gorszą mamą przez to że karmisz butlą. Najważniejsze że mała rośnie jest zdrowa i prawidłowo przybiera na wadze

Będziesz mądrzejsza na przyszłość i przy drugim dziecku będziesz bardziej cierpliwa i uparta dążąc do celu czyli karmić piersią i może akurat ci się uda

I głowa do góry !

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
- Otrzymane podziękowania: 0
A tutaj stane w obronie Emme bo to że jeszcze nie ma dzidziusia przy sobie to nie znaczy że nie ma bladego pojecia o czym mówi!Czasami przyszłe mamy mają większe pojęcie o dziecku i wychowaniu niż te które już mają dziecko!
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie trzeba być rodzicem, żeby wiedzieć o różnych rzeczach i nie trzeba czytac żadnych podręczników.
- martela89
-
Autor
- Gość
-

- martela89
-
Autor
- Gość
-
Że niby my takie zachukane i musimy tylko z dziećmi siedzieć?
Paulinka karmi piersią,a miała swoją córcie na swoim ślubie i weselu i nie musiała się zamknąć w domu.
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
"Pomijając fakt karmienia, to nie chcę zamykać się w czterech ścianach, bo tak jak powiedziałam wcześniej- dobra mama to szczęśliwa mama"
A tyczyło to między innymi mojej szkoły, realizowania swoich zainteresowań (w miarę możliwości).
Nie wkładaj mi proszę w usta słów, których nie "wypowiedziałam". Nigdy w życiu nie powiedziałam, że matki karmiące piersią są zahukane, czy coś w tym rodzaju.
- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karmienie piersią nie jest powodem żeby zamknąć się w czterech ścianach dla mnie jest to większa wygoda niż karmienie piersią bo zabiorę prawie wszędzie Małą i ją nakarmię w samochodzie, w centrum handlowym, na spacerze itp (pomijając że ludzie się patrzą na mnie jak na kosmitkę).
Natomiast karmienie piersią niesie za sobą wyrzeczenia : nie zawsze można wszystko jeść, trzeba zrezygnować z alkoholu i w pewnym sensie poświęcić się dla dziecka bo musimy być na każde jego zawołanie ale takie są uroki macierzyństwa

Dziewczyny skończcie może tą bezsensowną dyskusję do niczego nie prowadzi a i jedna i druga będzie poddenerwowana po co nerwy

- martela89
-
Autor
- Gość
-
Ja nie chcę karmić: bo nie; bo każde z rodziców powinno być zaangażowane w takim samym stopniu; bo chcę być w jakimś stopniu niezależna; bo chcę jak najszybciej wrócić na zajęcia; bo chcę móc wyjść z domu i nie biec na łeb na szyję po 2 godzinach; bo to moje piersi i będę je używać jak chcę
A karmienie piersią w jakiś sposób ogranicza kobietę, a ja uważam że dziecko ma i mamę i tatę, którzy powinni w równej mierze zaspokajać jego potrzeby. Mam w planie skończyć 5 rok studiów i siłą rzeczy będę zostawiała dziecko pod opieką jego taty, a nie chciałabym zastanawiać się czy wystarczyło mleka, czy ściągać je w ubikacji, tak jak to widywałam na uczelni
moim zdaniem to jest nie zbyt mądre.
- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

Rozumię że hormony Wam jeszcze buzuja ale po się nerwować

A tak z innej beczki to mojej Majeczce chyba ząbki idą bo od dwóch dni jest strasznie marudna i zauważyłam że ma takie dwie białe kreseczki tylko nie na dziąsełku tylko bardziej za i n ie wiem czy to już to...
- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A jak u was z pogodą u nas 10C słoneczko świeci Judytka już od 2 godzin śpi sobie na tarasie w wózeczku

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

- martela89
-
Autor
- Gość
-

Moja też się okropnie ślini i pcha rączki do buźki bardzo jej smakują

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid