- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- martela89
- Autor
- Gość
I to takie gadanie jest irytujące.
Emme pogadamy jak już będziesz miała dziecko bo jak narazie jesteś w ciąży,a chcesz być najmądrzejsza na każy temat.
Na razie wypowiadanie się na temat wychowania dzieci zostaw mamą.
Bo z książek nie da się wszystkiego nauczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
A ludzie którzy tak gadają po prostu ich nie słuchaj olej totalnie albo tak im dogadaj że pójdzie im w pięty
Widocznie tak musiało być i tego nie zmienisz a wcale nie jesteś gorszą mamą przez to że karmisz butlą. Najważniejsze że mała rośnie jest zdrowa i prawidłowo przybiera na wadze
Będziesz mądrzejsza na przyszłość i przy drugim dziecku będziesz bardziej cierpliwa i uparta dążąc do celu czyli karmić piersią i może akurat ci się uda będę trzymać mocno kciuki
I głowa do góry !
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Otrzymane podziękowania: 0
A tutaj stane w obronie Emme bo to że jeszcze nie ma dzidziusia przy sobie to nie znaczy że nie ma bladego pojecia o czym mówi!Czasami przyszłe mamy mają większe pojęcie o dziecku i wychowaniu niż te które już mają dziecko!
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie trzeba być rodzicem, żeby wiedzieć o różnych rzeczach i nie trzeba czytac żadnych podręczników.
- martela89
- Autor
- Gość
- martela89
- Autor
- Gość
Że niby my takie zachukane i musimy tylko z dziećmi siedzieć?
Paulinka karmi piersią,a miała swoją córcie na swoim ślubie i weselu i nie musiała się zamknąć w domu.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
"Pomijając fakt karmienia, to nie chcę zamykać się w czterech ścianach, bo tak jak powiedziałam wcześniej- dobra mama to szczęśliwa mama"
A tyczyło to między innymi mojej szkoły, realizowania swoich zainteresowań (w miarę możliwości).
Nie wkładaj mi proszę w usta słów, których nie "wypowiedziałam". Nigdy w życiu nie powiedziałam, że matki karmiące piersią są zahukane, czy coś w tym rodzaju.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karmienie piersią nie jest powodem żeby zamknąć się w czterech ścianach dla mnie jest to większa wygoda niż karmienie piersią bo zabiorę prawie wszędzie Małą i ją nakarmię w samochodzie, w centrum handlowym, na spacerze itp (pomijając że ludzie się patrzą na mnie jak na kosmitkę).
Natomiast karmienie piersią niesie za sobą wyrzeczenia : nie zawsze można wszystko jeść, trzeba zrezygnować z alkoholu i w pewnym sensie poświęcić się dla dziecka bo musimy być na każde jego zawołanie ale takie są uroki macierzyństwa ale akurat mi to nie przeszkadza
Dziewczyny skończcie może tą bezsensowną dyskusję do niczego nie prowadzi a i jedna i druga będzie poddenerwowana po co nerwy
- martela89
- Autor
- Gość
Ja nie chcę karmić: bo nie; bo każde z rodziców powinno być zaangażowane w takim samym stopniu; bo chcę być w jakimś stopniu niezależna; bo chcę jak najszybciej wrócić na zajęcia; bo chcę móc wyjść z domu i nie biec na łeb na szyję po 2 godzinach; bo to moje piersi i będę je używać jak chcę
A karmienie piersią w jakiś sposób ogranicza kobietę, a ja uważam że dziecko ma i mamę i tatę, którzy powinni w równej mierze zaspokajać jego potrzeby. Mam w planie skończyć 5 rok studiów i siłą rzeczy będę zostawiała dziecko pod opieką jego taty, a nie chciałabym zastanawiać się czy wystarczyło mleka, czy ściągać je w ubikacji, tak jak to widywałam na uczelni
moim zdaniem to jest nie zbyt mądre.
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Rozumię że hormony Wam jeszcze buzuja ale po się nerwować
A tak z innej beczki to mojej Majeczce chyba ząbki idą bo od dwóch dni jest strasznie marudna i zauważyłam że ma takie dwie białe kreseczki tylko nie na dziąsełku tylko bardziej za i n ie wiem czy to już to...
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak u was z pogodą u nas 10C słoneczko świeci Judytka już od 2 godzin śpi sobie na tarasie w wózeczku
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- martela89
- Autor
- Gość
Moja też się okropnie ślini i pcha rączki do buźki bardzo jej smakują
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid