BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #38843 przez ilona
Mirellna my byliśmy wczoraj na USG bioderek, drugi raz, ortopeda powiedział, że wszystko jest dobrze i że już nie ma potrzeby kontrolowania.
Nasza pediatra za każdym razem jak jesteśmy to dodatkowo ogląda i myślę, że gdy coś zauważy to na pewno zleci dodatkowe USG.

paulinkaaa2202 wyściskaj ode mnie Wiktorka Judytkę za to, że jest taka dzielna.
oj jakie to musi być niewygodne..... :dry: :dry: :dry: :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #38847 przez paulinkaaa2202
no strasznie niewygodne Judytka strasznie się denerwuje ale podobno dzieci do tego się przyzwyczajają zobaczymy jak długo.
Najgorsze to założyć to jak ona się wierci i denerwuje :dry:

Dziękujemy :kiss:
ucałuj Wiktorka :*

14 lata 2 miesiąc temu #38853 przez _aga86_
Biedactwo malutkie :( Ale wiadomo, ze to dla Jej dobra- cieszmy sie, ze istnieja takie "sprzety" :) Buziaki dla dzielnej Judytki :*

14 lata 2 miesiąc temu #38861 przez martela89
Judytka jest śliczna i na pewno szybko się pozbędzie tej ortezy :)

A takie buciki kupiłam dzisiaj mojej Vanessie :lol:
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #38864 przez paulinkaaa2202
super Martela ale z twojej Vanesski będzie strojnisia i modnisia :) :P
kurcze dla dzieciaczków są takie fajne rzeczy że sama takie bym założyła :D

ale nie widziałam takich kozaczków gdzie je kupujesz ?

14 lata 2 miesiąc temu #38869 przez Renia2108
Ja wiedzialam ze ciaza ale tylko przez testy, potem dopiero sie upewniłam na USG ze dzidzia bedzie :P Ja sie strasznie bałam rodzicom powiedziec bo tak jakby wpadka byla ale teraz mama czyi babcia Natalki jest wniebowzieta:D

Moja tez wlasnie ma anemie i te szmery na serduszku sa od tego prawdopodobnie. Echo serca prywatnie 150 zł...

14 lata 2 miesiąc temu #38872 przez martela89
To jest chore,że za takie badania płaci się tyle pieniedzy,a na NFZ trzeba czekać tak długo. Mogli by sobie to darować badania dla dzieci powinny być bezpłatne tym bardziej na serduszko :ohmy:

paulinka u mnie w mieście jest taka duża hurtownia dla dzieci i tam jest pełno takich fajnych rzeczy :)

A co do strojenia mojej małej to ja uwielbiam kupować dla niej ciuszki,mąż się smieje,że go z torbami puszczę :lol: bo jak wpadam do centrum handlowego to wszystkie sklepy są moje,a on chodzi za mną z wózkiem i płaci :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #38876 przez iwkaa
oj bidulka ta judytka ale dacie dziewczyny rade napeno szybko sie przyzwyczai do tego!!! a ja sie dowiedzialam ze jestem w ciazy na mikolaja to byl najwiekszy prezent jaki mi mogl mikolaj przyniesc hehe moja ciaza byla planowana ale jak zobaczylam te dwie kreski na tescie to bylam w szoku bo tyle razy wczesniej sie nie udawalo:( az w koncu sie udalo;D

14 lata 2 miesiąc temu #38877 przez iwkaa
ja jak ide na zakupy to wole chodzic po dziecinnych sklepach i kupic cos Maji a nie sobie:(

14 lata 2 miesiąc temu #38879 przez martela89
iwka z ciążą miałam tak samo była planowana ale jak po 1,5roku starań zobaczyłam 2 kreski to byłam w szoku i beczałam ze szczęścia :)

14 lata 2 miesiąc temu #38882 przez iwkaa
martela ja tez:)

14 lata 2 miesiąc temu #38963 przez Renia2108
U mnie planowane bylo "tak jakby" czyli normalnie kochalismy sie juz jakis rok bez jakich kolwiek zabeczpieczeń :) Wiec spodziewalismy sie ze predzej czy pozniej dzidzius bedzie ale i tak byl to szok nie mały:D Teraz bez tego skarba zyc nie umiem!

Nie rozumiem jak dziewczyna moze usuwać ciąże :/ Albo oddać dziecko a jeszcze gorzej zostawic gdzies pod drzwiami czy na smietniku :/

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #39006 przez Gosiaczek31
Cześć wszystkim mamusiom!
Dawno mnie nie było ale to przez to że wyczerpałam limit na internet :lol:
Paulinka trzymamy z Kubusiem kciuki za Judytkę, dzielna dziewczynka, dacie radę :kiss:
Oglądam fotki waszych maluszków i się nie moge napatrzeć. wszystkie dzieciaczki są urocze.To niesamowite jak szybko rosną.

Renia nic się nie przejmuj wagą Natalki. Teraz jak już jest zdrowa to zobaczysz jak szybko nadrobi. Kubuś urodził się z wagą 2860g i prze pierwszy miesiąc przytył 1700g aż się położna dziwiła.

Też nie mogę zrozumieć dziewczyn, które decydują się na aborcję. Chyba nie mają sumienia. Rozumiem, że ktoś może mieć ciężką sytuację życiową ponieważ sama się w takiej znalazłam ale jak pomyślę że mogłabym stracić Kubę...Chyba załamałabym się.

Ja nie wiedziałam w swieta o istnieniu mojego maluszka ale coś przeczuwałam ostatniego dnia świat i dlatego zaraz po zrobiłam test. Zobaczyłam dwie kreski i się rozbeczałam ze szczęścia. Test mam do tej pory, jakoś nie mogę go wyrzucić :laugh:

14 lata 2 miesiąc temu #39021 przez martela89
Ja swój teścik też mam i go nie wyrzucę :woohoo:

14 lata 2 miesiąc temu #39022 przez alutka1011
Ja też zostawiłam test pępuszek który odpadł i gazete z Mają :lol: Jak maja będzie większa to jej to pokaże :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka