BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #39957 przez Gosiaczek31
poziomka to mnie nastraszyłaś. Mój Kubuś kręci główką w obie strony. On ma taką krzywą główką od urodzenia. Czytałam że po porodzie niektóre dzieci tak mają a potem główka wraca do normalności. A u nas nie wróciła. No cóż będziemy jeszcze próbować kłaść główkę na jeden bok i zobaczymy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #39968 przez poziomka32
Gosiaczek31 - to nie musi być kręcz!! Moja też obracała główkę w dwie strony ale wolała na prawą szczególnie. Pediatra zalecił kontrolę o specjalisty i ten po obejrzeniu Młodej stwierdził, ze musimy przychodzić. Ale nic się nie martw!!! Układaj Maleństwo na drugim boku wciąż - to się wyrówna. A dla spokoju możesz przejść się do specjalisty - niech zobaczy:)
Cmook

14 lata 2 miesiąc temu #39996 przez poziomka32
Eh..a Mój Antek znowu cisnął kupcie nad ranem...i znowu czopek mu dałam bo biedny aż płakał :(:(:( Teraz zasnął w końcu..więc mogę zjeść jakieś śniadanko :P
Poza tym zimno..mokro...i nic się nie chce...
a tu focia z wczoraj...:P:P
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #40003 przez alutka1011
Poziomka moja Maja do 3 miesiąca miała takie problemy i nic tylko czopki espumisan,termometr i tak w kółko dopiero po 3 miesiącu się wszystko unormowało lekarz powiedziała że tak często jest nie wiem czy faktycznie przez to że skończyła 3 miesiące czy temu że zaczęłam ja dokarmiać bebilonem.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #40005 przez Gosia
Zdjęcie z wczoraj! Skończyłam 3 m-ce :laugh:

Dziś idziemy skontrolować bioderka a jutro kolejna dawka szczepienia. Och...
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #40006 przez alutka1011
Śliczna!Wszy6stkiego najlepszego buziaki ode mnie i Mai :kiss:

14 lata 2 miesiąc temu #40024 przez poziomka32
Alutka mam nadzieję....bo dzisiaj już drugi czopek mu dałam...a najlepsze jest to, ze nic nie zrobił ale zasnął!!! Już czasem sama nie wiem, aloe pocieszam się tym ze to przejdzie w końcu.Ja karmię bebilonem pepti - piersią już nie,mój Antek potrafi wsunąć 150ml na raz i to wystarcza na 3 godzinki - max. Moja starsza córcia jest alergikiem i mój mąż też. I po bebilonie małemu nie było za dobrze - strasznie ulewał i w ogóle - po pepti jest ok. Nie ma kolek, ulewa sporadycznie ale za to zatwardzenia i nie najada się chyba.Bo powinien 3 godziny wytrzymać - w dzień nie ma szans - 2-2,5 godziny to maksymalnie a potem muszę go nakarmić.A niżej zdjęcie z dzisiaj - miesiąc i 5 dni:)..taaaki duży jestem:)

Gosia - śliczna Królewna :)
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #40029 przez alutka1011
To ładnie je.Moja je w dzień co 2-3 godz 180 a ma 4 miesiące z tym że w nocy prześpi k.10 g. teraz może mniej przez ząbki :(

14 lata 2 miesiąc temu #40030 przez Renia2108
Poziomka ja mialam ten sam problem. Krzyczy strasznie jak niby glodny ? Po tych 3 godzinach ? Jesli tak to on glodny nie jest, to moga byc slabe kolki tak jak u mnie bylo i tez myslalam ze glodna ale staralam sie ten czas wydluzac, go po prostu od tego jedzenia brzuszek moze boleć bo sie to nie strawi wszystko w tak krotkim czasie i od tego moga byc zatwardzenia. Staraj sie podawac cos innego do picia, najlepiej herbatke z kopru wloskiego, ja tak robilam i wkoncu sie unormowało. Teraz jak narazie je po 130 co 4 godziny, czasem jak mniej zje to co 3 godziny. On po prostu moze chciec "puścic bąka" albo kupe zrobic i dlatego krzyczy a tobie sie wydaje ze chce jesc. Ja tez tak dawałam ale potem sprobowalam dac herbatki wlasnie i zaczelo sie normować, po prostu chciala cos pić co kolwiek a jak mleko dawałam to nasilalo to objawy. Tez daje Bebilon Pepti i jest teraz ok:) Wiec moze sprobuj tak jak ja mowie, moge miec racje a moge sie oczywiscie mylic.

14 lata 2 miesiąc temu #40033 przez alutka1011
Oby tylko mu szybko przeszło bo koleżanki syn przez takie coś się anemii nabawił :( (ma coś k.miesiąca)
Ja się zbieram powoli do męża do szpitala a tam mi się nie chce jechać na taka pogode...

14 lata 2 miesiąc temu #40034 przez poziomka32
Renia2108 - ja mu daję herbatki - rumianek, koper, uspokajającą i na trawienie. Nie pomaga - bączki puszcza i to dużo, z kupką gorzej - on nie robi twardej-wprost przeciwnie-taka ciapka wychodzi - ale to ponoć wina zwieraczy - nie są unormowanie i musi dostać "bodziec"pupka i wtedy idzie kupcia. A z tym jedzonkiem to nie wiem - on jest duży waży teraz jakieś 5800 i ma ponad 70cm - położna powiedziała, ze duży chłopak i potrzebuje zjeść. Czasem mam tak, że zje 70-80ml i nie chce więcej - zdrzemnie się godzinkę i dalej głodny - ręce do buzi wpycha i nawet czasem herbatki pić nie chce, Smok jeden bo czuje, ze to nie mleko :P a jak już wypije np 100ml herbatki to mam spokój max na 30 minut, potem pełny pampers i dalej drze się - dostanie mleko - jest ok. Sama nie wiem, on tak szybko rośnie że szok!!! Aż lekarz była w szoku - średnio przybywał 70g na dobę :P i to na bebilonie pepti.

14 lata 2 miesiąc temu #40036 przez poziomka32
Mój Antek przybrał w miesiąc 2kg :P:P

14 lata 2 miesiąc temu #40040 przez Renia2108
To duzo, Poziomka moze tak po prostu ma ze tyle jesc chce :d Dobrze rosnie dobrze, a sprobuj ten Infacol co Monami mowila. Moze pomoze :) A jak nie to pewnie samo wkoncu przejdzie ale pomoz i tak dziecku trzeba zeby sie nie meczylo. U nas tak sie tez meczyla na poczatku a teraz to nawet niewiem kiedy robi ta kupke i rzewaznie o tej samej porze mniej wiecej wiec wystarczy ze powacham :D Czasami krzyczy jak chce baka puscic jeszcze.

Mi slabo przybiera na wadze i albo to od anemi ktora ma wlasnie albo juz niewiadomo, albo taka jej natura po prostu ze jest drobniutka.

14 lata 2 miesiąc temu #40057 przez poziomka32
Renia2108dziękuję za rady :) Spróbuję ten infacol dzisiaj i dam Wam znać jakie tego były efekty :)
Lecę bo Głodomór wstał :):):)trzeba flaszkę przygotować :):):):P:P :lol:
Pozdrawiam Mamcie!!!!

14 lata 2 miesiąc temu #40093 przez Renia2108
Naprawde masz głodomora :D Ja wlasnie tez ten problem mialam tylko daałam Sab Simplex a czy p pomogl to niewiem . W kazdym razie juz jej przeszlo to

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka