BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #39745 przez wola82
Paulinka moj synus tez nie chcial smoczka, dlawil sie i wypluwal jak mu go dawalam, a od soboty jak gdyby nigdy nic ssie go a zwlaszcza przed spaniem, takze jak najdzie ja ochota to nawet sie nie spodziewasz jak zacznie ssac.
A co do dziasel to jeszcze nie masuje ale z tego co widze to czas zaczac.

Alutka jestesmy z Toba.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #39746 przez Renia2108
Alutka nie zamartwiaj sie na zapas, moze to nic groznego nie bedzie :) Jestesmy z Toba ja i Natala i masa dziewczyn ze swoimi dzieciaczkami :D
Wszstko z mezem bedzie dobrze zobaczysz! Jak Renia tak mowi to bedzie i juz:)

A co do dziaselek to nie masuje jeszcze ale chyba czas zaczac, tez mam taki zestaw szczoteczek od urodzenia dla dzidzi.

14 lata 2 miesiąc temu #39761 przez paulinkaaa2202
ale dzisiaj paskudna pogoda :dry: u was też kropi, tak ciemno i ponuro... Żyć się nie chce na spacer nie za bardzo w taką pogodę się wybrać :angry:

14 lata 2 miesiąc temu #39764 przez martela89
U mnie też taka pogoda :(
A ja już tak się przyzwyczaiłam do spacerów,że chora jestem jak nie mogę wyjść :angry:

14 lata 2 miesiąc temu #39875 przez alutka1011
Więc tak byliśmy dzisiaj na szczepieniu Maja ma 65 cm i waży 6800 pani doktor ją ładnie pochwaliła że ładnie już siada i że ząbki prawie na wierzchu...byłam taka dumna :lol:
A co do meża to diagnoza się potwierdziła jest to krwiak śródmózgowy na szczęście nie jest na tyle groźny żeby go operować kilka tygodni leczenia i krwiak się powinien wchłonąć.Dopiero teraz sobie zdałam sprawę jak Go bardzo kocham!
Przed chwilą przyjechałam i już nie mam na nic siły :(
Dobrze że to się tylko tak zakończyło bo mogło być o wiele gorzej.Jutro jak będzie dobrze będzie miał psychotesty czy czasem krwiak nic nie uszkodził...

14 lata 2 miesiąc temu #39881 przez poziomka32
Normalnie u nas na październiku cisza.....więc jak pozwolicie to przypnę się do Was!!!
Alutka - czytałam na temat Twojego Męża - będzie dobrze -zobaczysz!!!
Eh mój bobas ma 5 tyg a waży jakieś 5800 i ma ponad 70 cm. Karmię go bebilonem pepti - po zielonym bebilonie ulewał strasznie i był niespokojny. Poza tym kupki zrobić nie może!!! I to nie zatwardzenie - nie umie "wypchać" kupci. Macie na to jakiś sposób??? Dawałam czopki, herbatkę - i ok, ale nie mogę wciąż mu czopków dawać!!!A jakoś wpychanie termometra do pupci...nie widzę tego :( Jak mu dam czopek to zazwyczaj dobrze nie włożę-a kupka idzie. Potrzebuje jakby bodźca.
A tu zdjęcie mojego Maluszka jak miał prawie 4 tyg :):)
Pozdrawiam Mamcie!!!
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #39891 przez wola82
To cale szczescie ze nie zagraza zyciu, tylko musieliscie sie strachu najesc, ale teraz musi byc juz tylko lepiej.
Poziomka moj maly tez nie chcial robic kupki, w aptece dali mi laktoze w proszku i dawalam mu ja rozpuszczona w wodzie i pomagalo. A ile Twoj synus mial jak sie urodzil bo bardzo duzy jest :)

14 lata 2 miesiąc temu #39897 przez monami
Pozionka - my mieliśmy ten sam problem z Zuzią, kiedy miała miesiąc. Tez nie potrafiła sobie poradzić z kupką. Polecam INFACOL. Naprawdę pomaga.

Lek jest bezpieczny, przyjemny w smaku i zapachu i niedrogi :)
Nam pomógł natychmiast :)
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #39922 przez Renia2108
Monami wrocilas juz ? :D

alutka mowilam ze nie bedzie tak zle :D:) jak Reniatak mowi to tak zawsze jest ;)

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #39924 przez poziomka32
wola82 mój mały miał 4 kg i 62cm więc mały nie był. Ale ma straszny apetyt!!! i rośnie jak szalony :P

Monami jutro kupie w aptece i spróbujemy...szkoda mi mojego Maluszka tak biedny ciśnie, czerwienieje..a tu nic nie wychodzi!!!! Ponieważ dużo je, to i dużo zbiera się w brzuszku.
Dziękuję za porady Mamcie :)
A u nas zimno..pochmurno...na spacerek nie ma jak wyjść, a ja tak lubiłam!! Mój Młody spał wtedy, bo ogólnie to nie przepada za spaniem. Woli chodzić ze mną po mieszkanku i oglądać świat :):)

14 lata 2 miesiąc temu #39927 przez alutka1011
Poziomka32 moja tyle ważyła jak miała ok.3,5 miesiąca :laugh: dobrze że ma apetyt i rosnie.
Ostatnio pisałam do serwisu bobovity i dzisiaj doradca dzwonił i przemiła pani mi wszystko wytłumaczyła(co prawda połowe pozapominałam)i mogę juz podawać Mai zupki dzisiaj dałam jej ponad 2 łyżeczki i nawet jej smakowało na poczatku nie wiedziała co z tym się robi ale potem ładnie papusiała :lol:
A po mleku jej się zaczęło ulewać więc jej zagęszczam kleikiem i od razu lepiej :woohoo:

14 lata 2 miesiąc temu #39948 przez Gosiaczek31
Alutka mówiłam że będzie dobrze :laugh:

Byliśmy dziś na szczepieniu. Kubus waży już 6065g. Mamy mały problem z główką. z jednej strony jest bardziej spłaszczona. Zauważyłam to już dużo wcześniej i starałam się go kłaść na druga stronę. Najgorsze że to nie pomogło. Lekarz postraszył mnie ze jak tego nie przypilnuję to będzie miał brzydką główkę.Ale to nie takie proste bo synek wierci cały czas główką.Nie wiem już co robić :(

My uskuteczniamy masaż dziąsełek od wczoraj i Kubusiowi strasznie się to podoba :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #39950 przez Gosiaczek31
poziomka to niezły kawał chłopa z twojego synka :laugh: Rodziłaś pewnie przez cesarkę?

14 lata 2 miesiąc temu #39955 przez poziomka32
Gosiaczek31 - tak miałam cesarkę - ale nie ukrywam, ze na życzenie. Na USG dzień przed terminem wyszło ze mały ma jakieś 4400g - i zapytałam wprost - czy jest szansa na cesarkę, bo pierwsze dziecko miało 3kg i rodziłam 27 godzin - ledwo co dałam radę po oksytocynie, masażu szyjki i przebijaniu pęcherza. Lekarz to znajomy mojej mamci więc powiedział, ze nie ma problemu - wskazania są.Zresztą prywatnie do niego chodziłam. I na drugi dzień miałam bobasa :):)Wiem, ze normalnie nie zrobiliby mi. Nawet ze względu na wiek i w ogóle. Męczyła bym się pewnie... :(:( i mój Młody też.
Gosiaczku31 - moja pierwsza córcia miała podobny problem z główką. Obracała na jedną stronę a w drugą ciężko było - ja obracałam a ona z powrotem na swoja stronę. Kręcz szyjny - tak to się nazywa. Ja chodziłam na rehabilitację prawie rok. Jedna wizyta na kasę chorych a druga prywatnie. Dzięki mojemu pediatrze - szybko zauważył, ze coś jest nie tak - moja Martyna ma prostą głowę i kręgosłup.Ale widok był straszny :(:( Pani doktor tak ją naciągała....a ona tak wrzeszczała!!!!!Jednak ona nie pamięta a ja wiem, że jest zdrowa:):)
Buziaczki Mamcie :):)

14 lata 2 miesiąc temu #39956 przez wola82
No faktycznie niezly kawal chlopa, to moj wazyl 4,235 ale przy 53cm ale urodzilam naturalnie chociaz z pomoca jakiegos wysysacza nie wiem jak to sie dokladnie nazywa. Najwaznoiejsze ze im apetyty dopisuja.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka