BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 10 miesiąc temu #58394 przez Groszek
Reniu musi się udać :) trzymamy mocno kciuki z Michałem

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #58401 przez Renia2108
Mysle ze sie uda. Szwagierka pracuje w posrednictwie pracy wiec dla brata na 99% cos znajdzie, tylko zeby mieszkal u niej bo na te barki go nie puszcze... Wiadomo chyba co sie tam dzieje :/ A siostre ma cieta wiec go przypilnuje :D Dostanie w pysk i bedzie grzecznie siedział :D

13 lata 10 miesiąc temu #58404 przez wola82
I Groszku nie odpuszczaj jak zrobilas pierwszy krok to idz dalej, nikt na tym nie ucierpi a raczej powinno sie poprawic.
Co do alkoholu to moj tez lubil duzo wypic, ale teraz sie uspokoil, choc wczoraj wrocil tak wkurzony z pracy ze musial wypic, no ale coz awantur nie bede robic bo pogorszy sprawe, a jak jemu ma ulzyc to niech pije, ja kaca miec nie bede. :)
Renia my tez z malym trzymamy kciuki.
Dziewczyny raz z gorki raz pod gorke. My na razie jestesmy na prostej :) , a pod gorke juz mielismy ;) Nikt nam nie obiecal ze zycie bedzie latwe.

13 lata 10 miesiąc temu #58406 przez Groszek
Wola dokładnie tak jak mówisz :) o 10 miał przerwę na śniadanie i wiecie że sam zadzwonił?? Ja byłam w szoku :ohmy: no i zapytał się czy go kocham :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #58410 przez Renia2108
No widzisz Groszku :D Juz jais postep, chlo se mysli ze jest zagrozony :D Albo ze cos kombinujesz i sie przestraszyl. Chyba to najlepszy sposob olewanie... Krzykiem, prosba, grozbo malo kiedy pomaga, a olanie jak widac daje jakis efekt :D

A no nikt nie mowil ze bedzie latwo i kolorowo, ale trzeba liczyc na siebie a nie na kogos innego, nikt za nas przez zycie nie przejdzie:)

13 lata 10 miesiąc temu #58418 przez wola82
Groszku czyli Twoje zachowanie dalo mu cos do myslenia. :)

13 lata 10 miesiąc temu #58435 przez Groszek
Chyba dało, ale ja dalej chłodna jestem... :silly: niech zobaczy jak to miło. A syn mnie zadziwia, już drugi dzień śpi ponad 1,5godziny :)

13 lata 10 miesiąc temu #58500 przez alutka1011
No z naszymi facetami to odwieczny problem ale jakby zawsze było dobrze to by było nudno!
Byłam dzisaj w Pup-ie :) i się wyrejestrowałam wkońcu!Jakos tak od wczoraj mnie depresja dopada wkurza mnie wszystko jak nie wiem :(

13 lata 10 miesiąc temu #58521 przez Renia2108
Dziewczyny czy jak chce zrobic dziecku papki - przykladowo marchew , ziemniaki, troche miesa no takie tam to czy moge np na dwa dni ? I czy to zamrozic czy do lodowki wystarczy ? Nie chce mi sie codziennie po jednej marchewce gotowac :P No i dalabym to do sloicka takiego po tych deserkach itd. ??

13 lata 10 miesiąc temu #58529 przez Madzia89862
ja tak robilam:)spokojnie do lodówki mozesz wlozyc jedynie

13 lata 10 miesiąc temu #58534 przez Renia2108
Zamrazac nic nie musze ? Moze tak pobyc 1-2 dni ? :D

13 lata 10 miesiąc temu #58537 przez Emme
jak wsadzisz gorące do słoiczka to się zassie i będziesz mogła dłużej potrzymać (zapomniałam jak to się nazywa:))

13 lata 10 miesiąc temu #58540 przez sloneczko
ja robie od "zawsza" na dwa dni, i wkladam do lodowki w pastikowym sloiczku bo w nim tez mixuje.tzn teraz juz nie mixuje ale w do niego wkladam.

owoce tak samo.

zamrazac nie musisz.
mnie jest osobiscie tak wygodniej niz codziennie nowe gotowac, a tak to wkladam do mikrofali na 40 czy 50sek i super.

i tez tak co drugi dzien moge dac co innego, i wtedy sie tez nie myle ile miesa w tygodniu miala, i wrazie wysypiki, jak dodasz cos nowego, lawiej Ci skojarzyc co.

13 lata 10 miesiąc temu #58542 przez sloneczko
daria napisał:

Słoneczko mam do Ciebie pytanko bo to chyba Ty pisałaś że Twoja mała nie chce już cyca i zanika Ci pokarm.Znalazłaś coś co pomogło.Otóż mój synek ma 8 miesiecy i 1,5 tygodnia i mimo tego że lubię go karmić mu się chyba już znudził bo coraz rzadziej bierze cyca przez co mam coraz mniej mleka. Pomogły może u Ciebie te herbatki na laktacje? Pozdrawiam :laugh:

Daria i jak lepiej jest?, da sie go w nocy karmic?

jak w nocy sie nie bedzie dalo, niestety powinnas go po woli odstawic i zakonczyc z piciem herbatek i w mniejszych ilosciach pic plyny, wtedy laktacja sie unormuje.

ale bede trzymac kciuki mocno, bo ja wiem sama jak mi bylo ciezko sie pogodzic ze mala w dzien niechche pic... w nocy pije wspaniale, sama szukac cycka, a jak ja odstwaie to placz ;) wiec ja wyczulam moment, licze ze Tobie tez sie uda.

13 lata 10 miesiąc temu #58544 przez Renia2108
Oo no to super :D Wiec lece gotowac, nacisne do kilku sloiczkow i na pare dni bedzie:D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka