BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 9 miesiąc temu #76592 przez martela89
Moja już jest po 2 mis ekspozycji na gluten więc może jeść bez ograniczeń.
Ale możesz dawać małej albo coś z biszkopcikami albo troszkę kaszy mannej do zupki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #76597 przez sylka
dziewczyny chciałabym się poradzić, małemu 2 dni temu odpadł kikut pępowinowy. Czy nadal mam przemywać pepek w środku rozcieńczonym spirytusem (2:1) z wodą?? Bo nadal przemywam

13 lata 9 miesiąc temu #76599 przez martela89
Ja jak odpadł to już nie przemywałam,tylko go delikatnie wyczyściłam i już :)

13 lata 9 miesiąc temu #76609 przez sylka
Ja jeszcze delikatnie przemywam i właśnie nie wiem czy dobrze robię :P w sumie ranki żadnej nie widzę ani ropki czy krwii

13 lata 9 miesiąc temu #76618 przez alutka1011
Ja przemywałam jeszcze tydzień czy dwa :) My już ekspozycje już 3 miesiące robimy i teraz zacznę gotować grysik.Garnuszek już kupiłam :) A najczęściej dawałam albo biszkopty albo do zupki troszkę kaszki :)

13 lata 9 miesiąc temu #76621 przez martela89
Ja zaczęłam wprowadzać gluten po 4 mies. Więc też już 3 mies będzie.
alutka a grysik na mleku krowim?czy jak?

13 lata 9 miesiąc temu #76626 przez alutka1011
Nie na mleku z kartonu :laugh: Ma już prawie 8 msc to powoli zacznę ją przyzwyczajać :)

13 lata 9 miesiąc temu #76628 przez Renia2108
A ta kasze trzeba wczesniej ugotowac ? Serio nie smiejcie sie ja tempa jak diabli:/

13 lata 9 miesiąc temu #76629 przez alutka1011
Tak ja gotuję ok 10-15 min chociaż częściej podawałam dziennie po 2-3 biszkopciki bo później z zupki taka gęsta papka wychodziła :)

13 lata 9 miesiąc temu #76639 przez paulinkaaa2202
a my dzisiaj byłysmy na mierzeniu i ważeniu i masakra nie wiem o co chodzi

Wychodzi że mała od 2 miesięcy nie przybiera na wadze a to przecież niemożliwe dobrze wygląda, wcina dużo rzeczy więc o co kaman :huh:

2 miesiące temu ważyła 7300 1 miesiąc temu 7330 a teraz 7300 jakaś waga nienormalna czy co
pomijając jak u innego lekarza byłam 2 miesiące temu to ważyła 7500 i nie mam pojęcia pojadę do pediatry i niech tam ją zważą bo już zgłupiałam

tak samo z mierzeniem babki ją mierzyły na takiej kartce gdzie są zaznaczone wymiary i ostatnio wychodziło 71 a teraz 68 a jak zmierzyła metrem wszystkie fałdki wyszło 80 :D no jakiś żart już zgłupiałam najbardziej martwi mnie ta waga

kupiłam w końcu ten smoczek dynamiczny i mała wypiła herbatkę z butelki ale nie wiem czy taki wybryk czy się przekonała :P

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #76669 przez martela89
No tak nie którzy twierdzą,że mleko dawać dopiero po roku ale ja też dam wcześnie z resztą jak wszystko :woohoo:
Jak próbowałam jej dać ostatnio trochę grysiku na mleku z kartonu to nie chciała,wypluła :)
Więc jeszcze poczekam :)

Renia,a rybkę to możesz na parze zrobić,albo zawinąć w folię i do pieca to też się udusi jak na parze :)
A kaszkę manna gotowałam i dodawałam do rosołu :)
Ale częściej jej dawałam te deserki na dobranoc z hippa one też zawierają gluten :)

13 lata 9 miesiąc temu #76697 przez Gosia
Ja daję biszkopciki z deserkiem! Zalewam biszkopcik i on tak ładnie zmięknie. Kupiłam też Krupiczkę to taka kasza manna polecana dla dzieci. Odciągnęłam swoje mleko i zagęściłam tą kaszką. :laugh:

Paulinko cieszę się, że Judytka wypiła herbatkę. Mam nadzieję, że to nie będzie jednorazowa przypadłość. :laugh: Powodzenia.

13 lata 9 miesiąc temu #76723 przez Groszek
Paulinka coś ta waga oszukuje, Judytka napewno przytyła :) Nie martw się idź do innego lekarza i tam sprawdź :) I głowa do góry :):):)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #76733 przez paulinkaaa2202
Groszku mam taką nadzieję ale odkąd jeździmy tam na szczepienia jest cały czas ważona na tej wadze i wcześniej nie było takiego problemu
No to niemożliwe że nie przybiera

13 lata 9 miesiąc temu #76735 przez iwkaa
a ja pierwsze waze sie sama a potem z maja i odejmuje swoja wage i wiem mniej wiecej ile maja wazy czy przybywa na wdze czy nie
a gluten to maji podaje w deserku kupilam kasze manne z bobowity wieloowocowa i daje 2 lyzeczki tej kaszki i trosze wody (takiej jak do kaszki) i ona zgestnieje i daje deserek do tegojagluszko czy banana lub gruszke
a rybke to ja kupuje mrozona i gotuje z warzywami tak nie wiecej jak 2 lyzeczki na jeden obiad

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka