BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 10 miesiąc temu #74627 przez Gosiaczek31
Monia dzieciaczkom bardzo szybko podrażnia się skóra. Wiem coś o tym bo ciągle walczymy z buźką. jak nie skaza to podrażnienie od śliny lub uczulenie i tak w kółko. U nas najlepiej się sprawdza maść bepanthen. a profilaktycznie używamy sudokremu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #74629 przez martela89
Mojej tez ostatnio wyszło kilka krostek od ślinki ale na drugi dzień zeszły :)

13 lata 10 miesiąc temu #74631 przez MoNiaaa
ja buzke smaruje mascia LINOMAG zaczelam jej stosowac jak Julce ok 1 miesiaca wyszly takie chrostki na buzi jak tradzik i praktycznie od razu jej zeszlo :)

teraz tez robia sie jej takie czerwone policzki i tez jej tym smaruje bo nie wiem co to ma a lekarz nic mi nie powiedzial jak z tym poszlam ;/ ale dzis nawet nie wyszlo jej :)

ja do tej pory nie mialam zadnych takich dolegliwosci dlatego tak sie tym przejelam :(

http

]

13 lata 10 miesiąc temu #74642 przez Gosiaczek31
dziewczyny zadam głupie pytanie, jak nauczyć malucha pić z kubeczka niekapka? Czy dziecko samo załapie o co chodzi?

13 lata 10 miesiąc temu #74647 przez MoNiaaa
tez wlasnie nie wiem. juz jakis czas temu kupilismy Julce kubek niekapek ktory dziala jak sie nacisnie ten dziubek nie wystarczy ciagnac zeby polecialo ale Julka nie chce z niego pic i chyba nie umie sobie z nim poradzic wydaje mi sie jakby ten dziubek taki wielki byl.

http

]

13 lata 10 miesiąc temu #74650 przez martela89
My mamy taki co wystarczy pociągnąć i mała z niego pije,mamy też taki normalny co samo leci i też z niego pije .

13 lata 10 miesiąc temu #74652 przez Emme
Ostatnio w DDTVN Zawitkowski prezentował jak nauczyć dzieci pić z niekapków, ale niezbyt uważnie oglądałam. na pewno odradził takie bidony z rurką, bo niekapki powoli przygotowują do picia ze szklanki. myślę, że jak dziecko potrafi samo z butelki pić to z takiego kubeczka szybko się nauczy

13 lata 10 miesiąc temu #74658 przez Gosiaczek31
Ja właśnie kupiłam z takim małym dziubkiem. I wystarczy tylko pociągnąć. Kuba strasznie lubi sam pić z butli,tylko przy tym trochę rozlewa i pomyślałam że czas na kubek niekapek. Ale nie bardzo wie jak się za niego zabrać. Na razie się nim bawi. Myślałam też o smoczku niekapiącym. No ale kiedyś będzie musiał się nauczyć z kubka.

13 lata 10 miesiąc temu #74660 przez Gosiaczek31
Martela a Vanesska sama załapała picie z kubka czy jej jakoś pokazałaś?

13 lata 10 miesiąc temu #74715 przez Groszek
Misiek nie potrafił pić z butelki, bo to łyżeczkowy chłopak, dałam mu niekapek z herbatką i sam się bawił ze 3 dni aż zaczą pić :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 10 miesiąc temu #74865 przez iwkaa
ja mam ten sam problem z niekapkiem jak jej wsadze do buzi to sie krzywi i wypluwa:(

13 lata 10 miesiąc temu #75009 przez martela89
Gosiaczek31 napisał:

Martela a Vanesska sama załapała picie z kubka czy jej jakoś pokazałaś?

Ona wszystko pcha do buzi więc kubek też tam powędrował i tak zaczęła z niego pić :)

13 lata 10 miesiąc temu #75048 przez Gosiaczek31
Kuba też wszystko bada doustnie :silly: Spróbuję nalać mu mleczka, może jak poczuje zapach to pociągnie.

13 lata 10 miesiąc temu #75119 przez paulinkaaa2202
Martela jaki rozmiar kupiłaś tej fioletowej czapki z rękawiczkami w tesco?
bo tak oglądałam i nie jestem pewna czy od 12-24 miesięcy będzie dobre wydaję mi się takie małe

13 lata 10 miesiąc temu #75135 przez _aga86_
Dziewczyny nie martwcie sieapropo kubkow niekapkow. Ja mialam to samo- mala jak tylko widziala kubek kiwala glowka (nie) i uciekala. I nagle ktoregos dnia poprostu zaczela z niego pic. Ciagle stawialam kubek w zasiegu jej wzroku tak by w kazdej chwili mogla sie napic. Pierwsze dni omijala go szerokim lukiem (bo chyba ja do niego zrazilam przez te ciagle proby), a potem sie napila i tak jest do dzisiaj- z butelki juz nie chce pic (jedynie mleko nad ranem). Dajcie maluchom troche czasu na oswojenie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka