BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 10 miesiąc temu #73885 przez asia26
dziekuje dziewczyny za komplementy pod adresem mego Aniola :)
my jemy kaszke nestle mleczno-ryzowa rozrabiana woda wszstkie smaki tylko nie morelowy bo dzieciom nie smakuje przynajmniej mojemu i moich dwoch kolezanek :)
a oczka Alutkowej Maji tez piekne racja :)
Groszku - ahhhhh ta nasza policja :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #73916 przez alutka1011
Paulinko ja robię mleczno ryżową i robie na wodzie :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #73931 przez Gosia
Paulinko na każdej kaszce pisze czy ją się robi na wodzie czy na mleku! Wiem, że Ty tak jak i ja ciągle karmisz piersią i żadne mleko modyfikowane nie wchodziło nigdy w grę. U mnie jest to samo! Maja nie chce żadnej kaszki, którą się robi na wodzie, bo one już zawierają mleko modyfikowane. Widocznie dzieci to wyczuwają i nie chcą. Ja mam taką kaszkę z Nestle - kaszka ryżowa (są różne smaki) i robi się ją na mleku. Odciągam swoje mleko i mieszam z kaszką wtedy coś tam zje, ale też niezbyt dużo. :( Czasem tak bym chciała jej na noc dać kaszki żeby pospać ale nie ma mowy!!! Pluje i naciąga, więc jej nie wciskam. Nie wiem co jest ale ostatnio wstaję co 2 godziny czasem 3 :( bo jest głodna. Może moje mleko już jest mniej wartościowe a może jest z niej taka głodomorra :laugh: Chciałam ją nauczyć tej kaszki na noc, bo za tydzień idę do pracy i jak będę wstawała co 2 godziny to będzie kiepsko :(

13 lata 10 miesiąc temu #73933 przez martela89
Gosia napisał:

Paulinko na każdej kaszce pisze czy ją się robi na wodzie czy na mleku! Wiem, że Ty tak jak i ja ciągle karmisz piersią i żadne mleko modyfikowane nie wchodziło nigdy w grę. U mnie jest to samo! Maja nie chce żadnej kaszki, które się robi na wodzie, bo one już zawierają mleko modyfikowane. Widocznie dzieci to wyczuwają i nie chcą. Ja mam taką kaszkę z Nestle - kaszka ryżowa (są różne smaki) i robi się ją na mleku. Odciągam swoje mleko i mieszam z kaszką wtedy coś tam zje, ale też niezbyt dużo. :( Czasem tak bym chciała jej na noc dać kaszki żeby pospać ale nie ma mowy!!! Pluje i naciąga, więc jej nie wciskam. Nie wiem co jest ale ostatnio wstaję co 2 godziny czasem 3 :( bo jest głodna. Może moje mleko już jest mniej wartościowe a może jest z niej taka głodomorra :laugh: Chciałam ją nauczyć tej kaszki na noc, bo za tydzień idę do pracy i jak będę wstawała co 2 godziny to będę pitoma :(

Moja na szczęście na noc dostaje cyca i dojada butlą z kaszką 5 zbóż z lipą(200ml) i dzięki temu w nocy je tylko raz ok 2-3 :)

Ale ona jak była mała to jadła mleko modyfikowane bo ją w nocy dokarmiałam do póki mi się pokarm nie unormował do jej potrzeb,miała 5 tyg jak odstawiłyśmy.
A znowu zaczęłam jej podawać jak skończyła 5 mies bo co 1,5-2 godzin się budziła.

13 lata 10 miesiąc temu #73952 przez Renia2108
Martela to duzo ci dojada... Moja jakby tyle zjadla to pewnie by do rana spała. Dam jej na "spiocha" dzis bo kurcze zjadla po kapaniu moze ze 120 ml :/ Ja serio juz niewiem o co jej chodzi. W pon jade po recepte na mleko do pediatry to ja wezme przy okazji moze cos doradzi.

13 lata 10 miesiąc temu #73954 przez martela89
No dużo i do tego jeszcze z cyca sporo ściąga :)

13 lata 10 miesiąc temu #74051 przez Groszek
Misiek wieczorem dostaje cyca, na kaszę się obraził i śpi do 24 potem cyc, o 2-3 pobudka i do 6-7 śpi :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 10 miesiąc temu #74075 przez paulinkaaa2202
Pewnie Gosiu masz rację ale kiedyś muszą się przekonać do mleka modyfikowanego. Nie będę ją karmić całe życie cyckiem :P

ale widzę że jej nie podchodzi bo co zawiera mleko to tym wymiotuję :(

Moja jak zje o 20 to później dopiero 7-8 rano

13 lata 10 miesiąc temu #74095 przez asia26
ja tez ciagle karmie piersia i mala nie wymiotuje tymi kaszkami z mlekiem modyfikowanym moj lekarz powiedzial ze jego tam jest malo bo tez mialam watpliwosci co do tych kaszek tak samo jak Wy.

13 lata 10 miesiąc temu #74209 przez martela89
Moje czarne oczęta
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #74352 przez paulinkaaa2202
śliczne oczka Vanesski :)

a to dzisiejsze popołudnie troszkę niewyraźne :)
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #74391 przez martela89
Mamusia z córeczką :) ślicznie :)

A moja mała mnie dzisiaj zaskoczyła :)

Robiłam coś koło komody w jej pokoju i położyłam ją do łóżeczka,za chwilę się obracam,a ona siedzi :woohoo: znowu się położyła i fyk siedzi :woohoo: mała cwaniara,

Ale na szczęście jak jest przykryta to jeszcze nie umie się podnieść nie ma siły,ale jak tylko to opanuje to muszę opuścić materac w łóżeczku :side:

Ostatnio to mała złośnica z niej-zaciska piąstkę,zaciska usta robi się czerwona i złości jak cholera :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #74401 przez MoNiaaa
my juz opuscilismy lozeczko bo kiedys udalo sie jej szczebelek chwycic i podciagnac do gory. a od kilku dni spi juz w swoim pokoiku :):)

dzis strasznie marudzila i plakala :( nie wiem czy taki dzien czy to zeby.

po za tym to n akroczu co jej wyszlo wyglada nie ladnie :( az mi jej zal bidulki :( na szczescie jej to nie boli bo jak przemywam czy cos to nie reaguje. ale az jej skorka zeszla i widac jakby mieso ;( lekarka stwierdzila ze to odparzenie ale mi to raczej nie wyglada na odparzenie a po za tym jest perzebierana i smaruje ja kremem itp. jutro odbieram masc co mi przepisala zobaczymy czy podziala

paulinka slicznie wygladacie :) musisz czescie fotki wrzucac :kiss:

http

]

13 lata 10 miesiąc temu #74405 przez martela89
Moja jak miała jakoś 3 mies to miała jakby pachwinki popękane nie wiadomo od czego,ale nie smarowałam jej oliwką bo wydawało mi się to za bardzo wysuszone i jej się zagoiło.

Vanesska śpi w swoim pokoju już od świąt :)

13 lata 10 miesiąc temu #74407 przez MoNiaaa
teraz jej to pudrem posypuje bo ma takie rany na pozcatku wygladalo jak odcisk a teraz jej to popekalo i ta skorka zeszla i kilka takich bombelkow polaczyloi sie jakby w jedna ranke :(

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka