BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 10 miesiąc temu #78031 przez Martynka__89
Gosiu po to są suwaczki aby je mieć ;) a Julka ma śliczne zdjęcia ;) też bym chciała "przegapić" któregoś ząbka ;)

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #78059 przez Gosiaczek31
Martynka Kuba już dawno miał objawy : ślinienie, wpychanie wszystkiego do buźki, marudzenie, opuchnięte dziąsła a potem nagle przestał marudzić i nawet ostatnio nie ślinił się tak bardzo. Aż tu taka niespodzianka. Ale to dopiero poczatek, teraz czekamy aż cały wyjdzie.

13 lata 9 miesiąc temu #78083 przez Groszek
Oj ja przegapiłam 3 ząbki :) ale u nas bezobjawowo się pojawiają jak grzybki po deszczu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #78150 przez Martynka__89
Groszku też tak chcę :) Mateusz się ślini i pcha rączki od nie pamiętnych czasów. Ale teraz widać "prawdziwy" przełom w ząbkowaniu napuchnięte dziąsła i jakby biały pukncik :lol: Myślałam że później nastąpi ten moment.

13 lata 9 miesiąc temu #78173 przez Gosiaczek31
Budzę sie dzisiaj rano, Kuba leży koło mnie i nagle słyszę "mama". Wiem że to nieświadome ale i tak ciesze sie jak wariatka :lol:

Trudny dzień przed nami, Kuba od rana marudzi i chce cały czas na rączki.

13 lata 9 miesiąc temu #78195 przez martela89
Zastanawiam się dla czego moja mała tak często wybudza się w nocy.
Je tylko raz ok 2 ale odkąd zaśnie o 20 to budzi się kilka razy ale tylko muszę jej dać smoka albo obrócić na boczek i śpi. Nie wiem czemu się tyle razy budzi :unsure:

13 lata 9 miesiąc temu #78200 przez Gosiaczek31
Martela mój też tak sie budzi. Czasem krzyknie, czasem chce tylko smoka,ale najczęściej sam zaspia z powrotem.

13 lata 9 miesiąc temu #78206 przez martela89
A ja do mojej muszę iść bo inaczej to będzie ryczała. :dry:

13 lata 9 miesiąc temu #78207 przez Renia2108
Ja tez tak mam :/ I wstaje kurcze o 12 - 1 a potem 5 juz marudzi i dopiero kolo 8 je :/ W dzien niejadek malo je za to w nocy nadrabia chyba..

A co do tych raczek z masy solnej to lakieruje sie po to aby nie "napuchlo" i nie nabralo wilgoci bo wtedy przepadnie :( I nie lakierem do wlosów, sa takie spraye bezzbarwne do samochodu (ja taki mam) ale w puszce tez jakis jest tylko nazwy nie pamietam. Ja pomalowalam farbkami plakatowimi na rozowo i na to lakier zeby sie ladnie trzymalo, no i powinna byc kazda strona dokladnie polakierowana.

13 lata 9 miesiąc temu #78315 przez Martynka__89
Mateusz też tak miał że raz, dwa budził się w nocy aby pociumćkać smoczka. Teraz się już nie budzi, ale za to przed 5 jak i czasem po wstaje na jedzenie.

13 lata 9 miesiąc temu #78428 przez MoNiaaa
ja w tym tygodniu przechodzilam gechenne w nocy :( Julka ciagle sie budzila nei wiem czemu ? w czwartek odkad zasnela do 1 w nocy budzila sie 8 razy :ohmy: az ja wzielam do siebie do lozka i niby spala alew strasznie sie rzuca po lozku w nocy i jest taka nie spokojna.mam nadzieje ze to minie bo jestem wyjonczona.

a my dzis bylysmy u lekarza :ohmy: prywatnie i mamnadzieje ze w koncu pomoze na to krocze bo wydaje sie ze lekarz bardzoi dobry wszystko wypytal poogladal i wypisal jakies masci i tabletki i po kilku dniach powinno juz byc widac poprawe :):) az mi lzej na sercu :) a pozniej bede jej musiala zrobic badanie moczu bo to mozliwe ze jakas bakterje ma w moczu a nie zadne odparzenie jakmi sugerowala 1 lekarka :angry:

http

]

13 lata 9 miesiąc temu #78465 przez Martynka__89
Monia ja wiem z doświadczenie, że niestety lekarz prywatnie pomoże dużo bardziej niż z NFZ :(

13 lata 9 miesiąc temu #78479 przez Groszek
Hej Mamusie :)
Mam chwilę to postaram się nadrobić :)
Monia ja też miałam problem z Misia kroczem... dostał takich krostek, które jak pękały to zostawiały rany w postaci żywego mięsa :( tak go to swędziało że szok. Byliśmy u lekarza i kazała myć za każdym razem jak zmieniamy pieluchę, i smarować pudrem w płynie... na szczęście teraz już tylko sucha skóra schodzi i ranki się goją...

Co do prywatnych lekarzy to fakt większość pomoże i wytłumaczy, ale od reguły są wyjątki...Poszliśmy do ortopedy na kontrolę, a ten powiedział "wszystko wporządku, 120zł" nawet nie dał mi pytania zadać :ohmy:

Misiek też w nocy się budzi, i muszę wstać i chociaż za rączkę go potrzymać i zasypia, ale czasami wstaje 10 razy w ciągu nocy :huh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #78577 przez Gosia
To nocne wstawanie jest okropne! U nas jest to samo ciągle się budzi. Ostatnio nawet dobrze spała i znów się zaczęło budzenie co 2 godz :(

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie i za moją Majusię, bo jutro się rozstajemy. WRACAM DO PRACY :cheer: :dry: To chybna będzie najdłuższe 7 godz. w moim życiu :P

13 lata 9 miesiąc temu #78583 przez Martynka__89
Oj będę trzymać za Twój powrót do pracy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka