- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Lukasz juz od 2 tygodni chodzi jeszcze trzyma jedna raczke w gorze jak idzie, ale juz teraz bardzo sprawnie mu to wychodzi. Przez ostatnie prawie trzy tygod byl chory najpierw przeziebienie, a teraz oskrzela, ale jutro idziemy na kontrole i mam nadzieje ze juz jest ok.
Lukasz mowi tez bardzo duzo ale po swojemu, a wyraznie mu wychodzi oczywiscie tata, mama, nie, gdzie i daj. Rozumie tez juz duzo, az sama jestem w szoku a na slowo- nie wolno chwilowo gluchnie
I tez taki mamin synus jest
Z dziecmi sie ladnie bawi ale w piaskownicy tez bije inne dzieciaki po glowie lopatka
Co do mleka to odkad skonczylam go karmic piersia to nie pije zadnego mleka, ale nadrabia jogurtami, na sniadanie jogurt z platkami po obiedzie dostaje serek a na kolacje kaszke ale nie chetnie kaszke je, czasami tez budyn mu daje, ale tez nie zawsze zje.
A jak nie chce jesc kaszki na kolacj eto daj mu kanapke posmarowana jakims bialym serkiem i do tego szyneczka.
Jak w tej Polsce trzeba kombinowac z ta praca straszne...
Renia i Ty pracujesz po ok 16 godz, a Ty monia po 10
To nie ma ze 8 godz i do domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
Teraz ostatni tydzien taki młyn bedzie bo musimy skonczyc zamowienie i jesli sie nie wyrobimy to bedziemy zostawac dluzej, albo na nocke przyjsc czy cos Spokojnie tk to mnie tam nie mecza
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja tez musze pomalu pracy szukac, troche sie stresuje bo nie wiem jak z niemieckim stoje, teraz to mam tylko kontak w sklepie czy jak telewizje ogladam
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
gosia to nie robisz jej sniadania tylko mleko 2 razy??? mozee i jak tam sprobuje ;/ mi Majka spi 2-3 godziny wiec chyba najedzona chodzi spac kurcze musze cos wykombinawac
Gosia Maja byla grzeczna nie ciekawilo ja co pani jej tam robi przy uszkach??? Ja tez chce malej kolczyki ale boje sie ze znowu sie nie uda
No tak najczęściej mleczko ma na śniadanie. Zazwyczaj w weekendy jak jestem w domku to coś innego jej daje bo mam czas przygotować. Wtedy np robię jej serek wiejski z pomidorkiem i kanapkę do tego z szyneczką, alebo jakąś grzaną kiełbaskę drobiową lub cielęcą. Ale mleczka póki co Maja pije dużo i jogurty też je ze smakiem.
Jeśli chodzi o kolczyki to pewnie, że ją interesowało co tam jej chcą zrobić. Nawet mazak ją interesował jak chciała jej Pani kropeczki zrobić, ale skończyło się dobrze i pomyślnie
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
bo zauważyłam że większość jest od 3 lat.
Ale ja Judycie tak 3-4 razy w tygodniu daję danonki, danio, bakuś i jakoś jej nic nie jest...
A właśnie co z kakao któraś z was próbowała?
Tak się zastanawiam czy małej zrobić ale chyba z mlekiem modyfikowanym bo na krowie jest za małe
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Dziewczyny a jakie serki, jogurty podajecie maluchom?
bo zauważyłam że większość jest od 3 lat.
Ale ja Judycie tak 3-4 razy w tygodniu daję danonki, danio, bakuś i jakoś jej nic nie jest...
A właśnie co z kakao któraś z was próbowała?
Tak się zastanawiam czy małej zrobić ale chyba z mlekiem modyfikowanym bo na krowie jest za małe
ja tez Maji daje Danio albo bakusia czasem monte a danonkow nie ponoc maja w jakas substancje uzalezniajaca ale jak sie je je codziennie wiec nie wiem ja nie podaje(na weselu kiedys pediatra siedzial z nami przy stole i tak mi powiedzial)
Kakoa ja robilam Maji tydzien temu na krowim mleku ale nie za bardzo jej smakowalo ja juz w sumie Maji daje wiekszosc rzeczy do jedzenia staram sie tylko zeby byly dobrej jakosci i nie za slodkie albo za slone
kiedys caly dzien mogla jesc wedline (kurczaka gotowanego jej kupowalam) a teraz juz nie chce tylko serek bialy i jajko to tylko teraz je i to bez chleba
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
Kupuje mu przewaznie jogurty dla dzieci z hipp i nestle, serki typu danonki tez mu podaje i tez slyszalam to, zeby nie za duzo, ale jakiej matki bym sie nie zapytala czy podaje danonki to kazda daje.
Lukasz tez je wszystko ale nie zawsze chetnie, a zeby mu urozmaicic smaki jogurtow to dodaje platki. Kakao tez nie pije nie smakowalo mu, kupowalam tez mleka waniliowe albo truskawkowe i tez nie wypil. Tak samo ryz na mleku wypluwal. Ciezko jest go przekonac do mleka, ale staram sie zeby w jakis inny sposob mu dostarczyc wapnia.
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
a jesli chodzi o jagurty to ja mialam na mysli danonki te male jogurciki nie serek danio to 2 inne jogurty:) no ale we wszystkim jakies swinstwa sa w koncu maja dlugie terminy waznosci wiec musza je jakos utrzymac
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- mamapolkowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas duzo sie dzieje ja w ciaglym biegu jestem.
Julka poszla do zlobka i jestem z niej mega dumna bo nawet nie placze jak ja ostawiam dopiero po poludnu jak sobie przypomni to troszke poplacze ale tak to jest ok )))) tyle ze juz ja jakies chorubsko bierze (((( ma zatkany nos i kaszle.przez ten katar nie moze oddychac zwlaszcza w nocy i jwst masakra.dzis spala z nami z tym ze ja prawie nie spalam nbo ona ciagle sie rzucala po calym lozku i sie kladla na MNIE BO NIE MOGLA SOBIE MIEKSCA ZNALESC :(wogole jakis kiepski mam dzis dzien nic nie idzie po mojej mysli ale moze jutro bedzie ok bo w koncu od miesiaca mam wolny weekend )
poroblam malej fajna sesje w parku jak znajde chwile to wrzuce fotki.
a co u was dziewczynki bo taka cisza ze szkoda (((
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wrzuce jakies zdjecia moze:P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
reszta w chwalmy sie dzieciatkami:)
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna