BezpiecznaCiaza112023

jak to byc juz mama

15 lata 1 miesiąc temu #10068 przez pip_ip
potwierdzam i podpisuję się pod wszystkim co tu powiedziane: ze życie do góry nogami,ze jak za długa drzemka to sie teskni - całe życie to dla mnie ta mała istotka, ale ja chciałam powiedziec co innego: dopoki jestes w ciazy - rob wszystko na co masz ochote i spedzajcie ze swoim facetem jak najwiecej czasu razem: chodzie do kina, na spacery, kochajcie sie ile wlezie:P, chodz na basen itp., bo potem na nic takiego nie ma czasu i nie ma jak - ja nie zdawalam sobie sprawy ze tak bedzie i nieco za malo wykorzystalismy ten czas:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 miesiąc temu #10153 przez Mirella
Oj tak, co racja to racja, kochamy te nasze małe istotki, ale też widzimy że pewne rzeczy już za nami, trzeba się nachapać na zapas :)

15 lata 1 miesiąc temu #10154 przez Madzia89862
aaajj tam:)na basen pozniej z maluchem mozna chodzic,do kina moze nie ale kino czy tetarzyk mozna urzadzic w domu samemu:)

15 lata 1 miesiąc temu #10164 przez pip_ip
oj no wiadomo, ze mozna na basen i bedziemy chodzic na pewno, ale przez pierwsze ilestam miesiecy sie nie da i tak jak to Mirella okreslila chodzi mi o to, ze trzeba się nachapac, bo na pewne dawne przyjemnosci (w tamtej formie - kino na miescie a nie w domu) nie bedzie czasu przez pierwszy okres macierzyńtwa:)

15 lata 1 miesiąc temu #10257 przez Madzia89862
mi jakos tego nie brakuje i dlatego moze mam inne podejscie:)

15 lata 4 tygodni temu #10716 przez luska
hej
ja tez się podpisuje pod wszystkim co tu napisałyście
dla mnie początek z moim księciem był bardzo ciężki:( ale teraz wprost szaleje za nim i z dnia nadzień kocham go mocniej czasem to już mysie ze mocniej nie można ale jednak :laugh:

15 lata 4 tygodni temu #10724 przez _aga86_
Dla mnie moja coreczka jest calym swiatem i nie brakuje mi "tamtych czasow". Na zabawe jeszcze bede miala czas jak niunia podrosnie, a teraz ciesze sie kazdym dniem spedzonym w towarzystwie mojej laleczki. Z dziecmi tez mozna rozmaicie spedzac czas :)

15 lata 4 tygodni temu #10743 przez Margolec
Ja zawsze wybiegam mocno do przodu. Boję się dość irracjonalnie o to, że np nasz syn nas nie polubi:) Kocham swojego syna od dnia kiedy zobaczyłam dwie kreseczki na teście, ale kocham wiele osób a mimo to je ranię. Co jak będę krzywdzić swoje dziecko? Co jak będę zła poddenerwowana brakiem snu? CO jeśli nie będę mogła sprostać obowiązkom macierzyńskim? Boję się, że w późniejszym okresie nie będę umiała się z nim bawić, że mi się po prostu ode chce być mamą. Brzmi to strasznie. Czasem zastanawiam się czy takie myślenie nie sprawia, że już jestem złą matką:(

15 lata 4 tygodni temu #10760 przez Madzia89862
margolec..masz wiele obaw...ale to normalne..niekt nie mowil ze bycie mama jest proste i po porodzie sama sie o tym przekonasz..ale wasz synek doda wam wiele sił.i przetwasz wszystko.bedzie wiele nocy nie przespanych,brak czasu na wszystko..ale z dnia na dzien twoj synek bedzie wiekszy.unormuje sie jego rytm dnia.wtedy bedziesz mogla zaplanowac swoje sprawy.nie bedzie tak jak dawniej.ale wkroczysz w najspanialszy jak dla mnie etap swojego zycia.ja sie tym stanem ciesze niespelna 5 miesiecy.za nic nie chcialabym cofnac czas.jestem szczesliwa mama i mam wspanialego synka.to cudowne gdy patrzysz gdy sie rozwija i robi postepy.bedziesz dobra mama.-zobaczysz.z jakiegos powodu zdecydowalas sie na dzidziusia..

15 lata 1 tydzień temu #13042 przez niunia1561
Nie ma nic piękniejszego od zostania mamą,gdy maluszek już się urodzi to zapominamy o całym świecie. Na pewno sobie poradzisz z dzieckiem ,trzeba tylko trochę czasu aby nauczyć się wzajemnej relacji między sobą .

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #13044 przez niunia1561
Załączniki:

15 lata 1 tydzień temu #13276 przez sloneczko
niunia sliczny dzidzius ;)

ja jjuz za niedlugo bede sie w tym temacie wypowiadac, ale jak do tej chwili, przez cala ciaze moje dzidzi juz zmienilo moje zycie, nie ma chwili zebym nie przestala o nij myslec, oh jeszcze ok 19 dni juz sie doczekac nie moge...

ciaza i bycie mama to najwpanialniejsza rzecz na swiecie, no jeszcze wlasny slub, wspanialy partner na cale zycie, wlasne mieszkanie z ogrodkiem i dobrzy tescie ;) wymieniac mozna godzinami.. ale stan poblogoslawiony jest pierwsza rzecza ktora zycze kazej kobiecie.

14 lata 11 miesiąc temu #15111 przez sloneczko
obiecalam ze jak urodze to tutaj napisze post, chce dotrzymac slowa.

zycie z mala jest pikene, pomimo wyslku przy porodzie z chwila trzymania malej czowiek zapomina.

moje zycie juz uleglo zmiany, i to wielkiej, jak chwile jej przy sobie nie mam to chce zwariowac ;)

teraz musze Wam szczerze napisac wcale nie tesknie za brzuszkiem, to ze ja mam przy sobie to jest moje najwieksze szczescie!
Załączniki:

14 lata 11 miesiąc temu #15112 przez ilona
sloneczko piękna córa!!!!!!!
Jeszce raz gratuluje.

aż mi się łza w oku zakręciła.
Jaką ma czuprynę :)

słodziak

14 lata 11 miesiąc temu #15131 przez sylwus136
sloneczko najszczersze gratulacje :) i witamy w gronie mamusiek :)

dziecko zmienia wszystko do góry nogami :D mój maluszek jutro bedzie miał 3 tygodnie a zmienia sie nie do poznania :D ale nie wyobrazam sobie zycia bez jego uśmiechu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka