- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- żłobek czy opiekunka???
żłobek czy opiekunka???
- Madziulek44
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- poli
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
Myślę, że warto posłac do żłobka ale takiego z dobrą opinią Trzeba się liczyc jednak z tym że dziecko będzie chorowac. Jeśli jednak niania zadba o towarzystwo dziecka np w piaskownicy to też nie jest zły pomysł - tym bardziej, że jak dziecko się rozchoruje to nie ma problemu kogo wziąc do opieki podczas choroby. Ważne żeby dziecku zapewnic kontakt z rówieśnikami
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
- agata
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeżeli chodzi o nianie to nasłuchałam się w telewizji jak one opiekują się dziećmi.
Żeby wiedzieć jak niania opiekuje się dzieckiem trzeba by od razu załozyć w domu kamerke.
- Agnieszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
może zostaw dzidziusia pod opieką dziadków - jeśli masz takie możliwości, na pewną będą szczęśliwi
- tysia178
- Wylogowany
- rozmowna
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
- motyl
- Wylogowany
- gaworzenie
Co innego dzieci w wieku przedszkolnym.
Musisz sobie skalkulować sprawę pod każdym względem, nie tylko finansowym. Ja niestety też za kilka miesięcy będę miała ten dylemat - żłobek czy niania, a może w ogóle nie wracać do pracy?
- poli
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
żłobek teraz chyba trochę kosztuje, nie to co kiedyś .....
może zostaw dzidziusia pod opieką dziadków - jeśli masz takie możliwości, na pewną będą szczęśliwi
Szczerze mówiąc nie zgadzam się z takim tokiem rozumowania. Dziadkowie już swoje dzieci wyniańczyli i zazwyczaj na emeryturze chcę już odpocząc. Skąd masz pewnośc że NA PEWNO BĘDĄ szczęśliwi? To w obowiązku rodziców jest opiekowanie się dzieckiem, a jeśli muszą wrócic do pracy zapewnic im opiekę, nie koniecznie dziadków. Dziadkowie moim zdaniem to tania siła robocza w dzisiejszych czasach dla zapracowanych rodziców :/ To tylko nam się wydaje, że dziadków nic nie uszczęśliwia bardziej niż niańczenie wnuków. A tak naprawdę Ci którzy jeszcze by się mogli nimi zajmowac, nadal pracują, a Ci na emeryturze w końcu marzą o odpoczynku
- Agnieszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka napisał:
żłobek teraz chyba trochę kosztuje, nie to co kiedyś .....
Szczerze mówiąc nie zgadzam się z takim tokiem rozumowania. Dziadkowie już swoje dzieci wyniańczyli i zazwyczaj na emeryturze chcę już odpocząc. Skąd masz pewnośc że NA PEWNO BĘDĄ szczęśliwi? To w obowiązku rodziców jest opiekowanie się dzieckiem, a jeśli muszą wrócic do pracy zapewnic im opiekę, nie koniecznie dziadków. Dziadkowie moim zdaniem to tania siła robocza w dzisiejszych czasach dla zapracowanych rodziców :/ To tylko nam się wydaje, że dziadków nic nie uszczęśliwia bardziej niż niańczenie wnuków. A tak naprawdę Ci którzy jeszcze by się mogli nimi zajmowac, nadal pracują, a Ci na emeryturze w końcu marzą o odpoczynku
patrząc po rodzinie, znajomych i sąsiadach, nie powiedziałabym, że nie ma dziadka który by nie zajął się z wielką chęcią swoimi wnukami
widocznie masz innych dziadków w otoczeniu
- andziaa35
- Wylogowany
- budujemy zdania
- www.pajacyk.pl glodne dzieci nie mysla o nauce!
Co do opiekunek to dosc ze drogie to faktycznie niewiadowo jak beda sie opiekawac. Jestem zle nastawiona po tym doniesieniach z telewizji ale wiem ze sa takie ktorym nic nie da sie zarzucic i mozna im w 100% zaufac ale boje sie ze na taka nie trafie. Kamera dobra rzecz tylko serce by mi sie sciskalo gdybym widziala jak nianka traktuje moje dziecko jak rzecz.
- tysia178
- Wylogowany
- rozmowna
- Paula
- Wylogowany
- gaworzenie
- Skarby dwa :)
Żłobek (Warszawa) kosztuje tyle samo co niania - a też nie wiemy jak tam dokładnie jest i co sie z naszym Maluchem dzieje.
Wybrałam żłobek, ale sprawdził sie tylko na półtora miesiąca - ciągłe zapalenie ucha :-/
Na nianie ciągle nie mogę się zdecydować, więc postanowiłam, że sama będę się opiekować Maluszkiem
Biorąc pod uwagę, że nie mam w pobliżu żadnej rodziny jest ciezko - ale każda seksunda spędzona z dzieciaczkiem jest cennym skarbem
Mama 17-miesięcznego maluszka, namiętnie połykająca kwas foliowy by synek miał siostrzyczkę lub braciszka Tak było kiedyś - teraz już z dwójeczką pod pachą
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
- joka26
- Wylogowany
- gaworzenie
Płacę więcej niż za żłobek ale jaka wygoda i spokój - opiekunka zabiera i odwozi autem dziecko, młoda choruje sporadycznie (raz w ciągu 6m-cy)i wiem że jest w "centrum" zainteresowania.