BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #717056 przez gusiag
jestem ale totalnie bez sił, 9 godzin za kółkiem, droga beznadziejna, niemcy ciągle doskonalą swoje autostrady dlatego tak długo. Ola ostatnią godzinę już marudziła a spala tylko raz i to rano. Dopiero niedawno usiadłam i przed sekundą położyłam Olę, mam nadzieję, że zaśnie bez problemu

nadrobię jutro wszystkie posty obiecuję :kiss:

załączę o ile się uda zdjęcie mojego dziecka u fryzjera :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #717260 przez marigra
czesc dziewczyny

jestem, żyje, ale nie czytałam was ostatnio...nie wiem czemu ale oja dba skurczyła sie chyba do 2 godzin a powinna mjiec 48 :dry: takze wybaczcie, jak znajde chwilke to nadrobię.
juz lece paaa

11 lata 5 miesiąc temu #717458 przez aisod
ojoj, ale mamy mamuśki zapracowane i zagonione ;) Tulę wszystkie i całuję :* W końcu ta doba, tak jak marigra sobie życzy, się przedłuży :P Ja niby bez pracy, ale też mi ciągle czasu na wszystko brakuje. Jeszcze teraz żniwa u dziadków, to już w ogóle masakra. Za to jaką radochę ma Misiek przy zwalaniu z przyczepy zboża, to głowa mała :D

Robię pierwszy raz w życiu gotowaną kapustę, takie coś ala kapuśniak tylko z młodej kapusty i nie wiem czy mi wyjdzie ;) tym bardziej, że robię to z własnego "wymyślunku", bo mi nikt przepisu nie chciał podać, a w necie nie chciało mi się szukać :P Jak jutro mnie nie będzie to znaczy, że się otrułam :>

11 lata 5 miesiąc temu #717555 przez gusiag
no to jestem
na początek żal mi, że nie udało mi się spotkać z Emmą, bo byłam bardzo na to nastawiona, no niestety może innym razem się uda. Emma mam nadzieję, że mimo skróconego czasu to odpoczęliście i Zosia pooddychała innym powietrzem. I że we trójkę Wam było fajnie :)
Justyna oby praca nie była za ciężka, bo widzę, że łatwa nie będzie, ale cieszę się, że się cieszysz, gratuluję :)
Ewa co do bucików to kiedyś kupiłam Befado rozm 20 i do tej pory za duże, a rozm 19 za ciasne, tak jak Emma mówi dziwaczne to bo jakby im zawsze brakowało rozmiaru pomiędzy..
a inne buciki mamy rozm 20 dlatego jestem pod wrażeniem stopy Michała Aisod ale wiadomo facet to facet :D
Ewawłaśnie weszłam na link, mamy takie same buciki właśnie rozm 19 tylko jakieś jaśniejsze :) Ola ich nie lubiła za bardzo :/
Gabi super, że Adek szaleje, bawcie się i wciągajcie masę energii!!
Ewelina w sprawie nadżerki nie pomogę, musisz chyba zapytać lekarza
Dorotato z Majki wielka kobita jest :) super :) musisz nas uraczyć jakimiś większymi zdjęciami a nie tymi miniaturkami :P:P a co do fotoradaru to z niemiec do polski przyślą tylko mandat bez foty :) a za pracę trzymam mocno kciuki!!
Mariola teraz jak już wiedzą co i jak trzeba rehabilitować to pójdzie migiem wszystko do przodu, zobaczysz :)
Asia przykro mi, że Twój bratanek cierpi, mam nadzieję, że wszystko to po to by mu pomóc i go wyleczyć :kiss:
zazdroszcze, że Kapi zjada nowości, Ola ocenia jedzenie wzrokiem i niczego nie chce nawet spróbować, jeśli nie jest to pomidor, parówka, owoce, jajecznica i obiad ze słoika nie tknie. Dziś walczyłam, żeby spróbowała pierogów z jagodami :( nie dała sobie nawet ust jagodami posmarować, nie i koniec :(
Aisod my też czkamy na Twoją wizytę i wieści od Ciebie :) w domu już lepiej?
mąż idzie z Tobą?

dziewczyny zaczęłam czytać rewelacyjną książkę, wytyka mi tak błędy w wychowaniu dziecka, że czasem się zastanawiam, czemu na to wcześniej nie wpadłam. "dzieci w Paryżu nie grymaszą" niedawno zaczęłam ale wciąga :) może ktoś będzie miał ochotę przeczytać, polecam :)

a nasze wakacje udane, ale krótkie. Kilka dni we Wrocławiu spędzone na bieganinie, załatwianiu, zakupach, potem wylot do Gdańska. Pogoda była boska, nie przeszkadzało mi nawet to że było pochmurno rano w poniedziałek, żal mi było wylatywać bo po południu było już bardzo ładnie i gorąco. Ola ciągle chciała robić ciap ciap, nie ważne że nie miała już sił, bo przecież po co spać, trzeba ciap ciap. Ciągle wołała tam ciap ciap i nie zwracała uwagi czy w ogóle ktoś z nią idzie do tej wody po prostu biegła przed siebie do wody :) w końcu to Wodnik :)
Byliśmy na plaży i w Gdyni i w Gdańsku i Sopocie, pooglądaliśmy miasto, jarmark dominikański itp. Szkoda tyko że tak krótko tam byliśmy.. Ola chodziła spać po 22 spała do 8 i jak tylko wstawała to biegła pod drzwi po swoje koło i wołała ciap ciap :)
była prze szczęśliwa ze swoją ukochaną ciocią Gagą :) miło spędziliśmy czas.
w samolocie w obie strony jak zwykle grzeczna, bawiła się, oglądała przez okno chmury a pół lotu powrotnego przespała :) 7 razy już leciała samolotem :) mój podróżnik

a po powrocie byliśmy wszyscy u fryzjera, Ola mnie zdziwiła bo siedziała na fotelu uśmiechnięta i zrelaksowana, uśmiechała się do pana fryzjera i nie musiała oglądać ani bajek ani nie musiałam jej trzymać :) a fryzjer pochwalił mnie za ścięcie jej grzywki, bo obcięłam ją w Gdańsku sama, bo była już za długa a dopiero we Wrocławiu zdecydowałam, że zetne jej wszystkie, by były zdrowsze i rosły szybciej :)
Boże chyba was zanudziłam..
piszcie co u Was

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #717713 przez georgette102
hej
ja dzisiaj też tylko na chwilę bo muszę spakować nas na jutrzejszy wyjazd

oferty pracy już przejrzałam, tylko sobie w łeb strzelić, nawet nie mam gdzie cv wysłać :angry: jeszcze trochę i chyba powrócę do pomysłu emigracji... oczywiście jestem wdzięczna za trzymanie za mnie kciuków :kiss: :kiss: :kiss:

aisod
nic nie napisałaś o terminie... czyżby nadal nieznany? mam nadzieję, że ugotowana przez ciebie potrawa nie okaże się trująca i jednak zajrzysz do nas niebawem :blink:

marigra ja też ciągle narzekam na brak czasu, w przyszłym tygodniu na pewno będzie mi się dłużyło, bo Majka spędzi go u dziadków - tak źle tak niedobrze :silly:

ewelinda
zobaczysz szybko się wdrożysz i może nawet stwierdzisz, że po zmianach jest nawet lepiej niż wcześniej, jeśli możesz to przypomnij mi co dokładnie robisz bo jakoś mi umknęło

gusiag
ostatnio nie robiłam Mai zdjęć i żałuję, że to zaniedbałam ale wkrótce coś cyknę i wrzucę - oczywiście w wersji NIE-miniaturowej :silly: zazdroszczę wakacji nawet takich krótkich; Maja też uwielbia wodę i jak byliśmy nad jeziorem to nie można było jej wyciągnąć, na szczęście równie bardzo lubi piasek więc jakoś sytuację opanowaliśmy :lol:

gabi gdzie się podziewasz???

11 lata 5 miesiąc temu #718322 przez aisod
Hej mamuśki!

Żyję więc kapusta okazała się nietrującą, a nawet zaryzykowałabym stwierdzenie, że smaczna :P

Termin mam, ale nie jestem co do niego przekonana, bo jest on obliczony raczej dla regularnego ok.28 dniowego cyklu, a mój nie jest w ogóle taki... heh no ale jest 3 luty 2014 :) ja bym dodała do niego jeszcze przynajmniej z dwa tygodnie, czyli tak około 15-16 lutego.
Coraz bardziej jestem zawiedziona tym lekarzem, do któego teraz chodzę... Niby daje mi skierowania na wszystkie badania, robi USG, ale mam delikatne wrażenie, że wszystko tak na odwal się :/ heh jeszcze poczekam i zobaczę, jak będzie dalej.

Gusia super, że wyjazd się udał. No i pogodę też mieliście fajną, pochmurny dzień też się przydaje (więcej jodu) :P

Tee byłaś już w tym Krakowie? bo nie mogę się doczekać czy Ci się podobało?

Może spróbuję jakieś zdjęcia powrzucać... ale nic nie obiecuję ;)

11 lata 5 miesiąc temu #718583 przez gusiag
jestem na sekunde, niedawno wróciliśmy ze szpitala, Ola miała 40st gorączki, śpi teraz po lekach, jutro się odezwę

11 lata 5 miesiąc temu #718589 przez ewelinda83
jejku Gosia od czego taka goraczka ? powiedzieli wam cos ???

11 lata 5 miesiąc temu #718727 przez martyna123
Gosia co z Ola wszystko pisz nam tu szybko.

11 lata 5 miesiąc temu #718806 przez aisod
Właśnie Gusiag dawaj znać co z Olą... Może to nic poważnego tylko zmęczenie po podróży się odezwało...

11 lata 5 miesiąc temu #718809 przez gusiag
Ola ma wirusa zapalenie gardła + przegrzało ją na dworze + osłabienie po podróży i klimatyzacji. W ogóle nie spałam w nocy, sprawdzałam czy nie wraca ta 40st temperatura, w nocy najwięcej było 39,3. Rano było 39,1 a teraz ma 37,7. Prawie nie mówi, nie wiele je, pije na siłe. I ma niesamowity ślinotok takiej gęstej wydzieliny, nawet nie śliny. Nie umie tego przełykać i ciągle leci jej po brodzie takie coś ciągnące się gęste. Nic nam w szpitalu nie dali, żadnych antybiotyków kazali zbijać temperature i pić. Wygląda jak nieszczęście, oczy zapuchnięte, smutne, czerwone..
Myślę, że to to wszystko na to się złożyło, podróż 9 godzin autem z klimatyzacją, potem dzieci na placu przeróżne smarkające kichające których nie da się uniknąć, złapała wirus a ja idiotka nie wiedziałam, że coś ją łapie i byłyśmy wczoraj 3 godziny na basenie. Szalała wariowała pluskała się - cały czas w czapce z zakrytym karkiem.. a jak wstała po drzemce to już z temp 40 st. :(

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #718827 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #718863 przez ewelina.zak.1991
Gosia ale nas nastraszylas. Moj Michas tez mial zapalenie gardla pare miesiecy temu i przez 4 dni mial goraczke . Normalnie masakra byla , takie chore i slabiutkie dzieciatko... Zdrowiej Olenko szybko.

Asia ja caly czas daje d3 , moj pediatra twierdzi ze nawet dorosli powinni brac bo w sloncu sa ale nie jakies ogromne ilosci. Co do pocenia to Misiek tez sie pocil ale scielam wloski i juz nie, no chyba ze jest bardzo goraco to przy jedzeniu piciu lub spaniu lwkko sie spoci. A u nas jest 50st w sloncu naladll. Normalnie ukrop. Ani wyjsc ani w domu siedziec.

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #718888 przez mariola2041
ja te daje Zosi cały czas witaminę D ale jej głową się tak nie poci chyba ze ma czapkę to tak a bez to nie a włoski już ma długie

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 5 miesiąc temu #718895 przez gusiag
Ola dużo płacze i nic nie chce zjeść, zjadła kawałek mango i zrobiła łyka wody. Rozebrałam ją do pieluchy bo tak gorąco, teraz ma 37,7 ale o 13 dostała paracetamol. Pewnie jeszcze trochę to potrwa :( dodatkowo pojawiły się lekko widoczne maleńkie krosteczki czerwone na plecach i klatce piersiowej i już zgłupiałam co to może być :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka