BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #720651 przez ewelina.zak.1991
Asia no tak zdrowie.najwazniejsze ale i tak musze to przelozyc bo po zabiegu nie mozna dzwigac przez 2 tyg podobno a nie mam na razie nikogo do pomocy przy dziecku.

georgette ja tez nigdzie nie wyjezdzam i bardzo zazdroszcze jak ogladam zdjecia :)

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #720795 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #720798 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #720829 przez gusiag
cześć wszystkim
sorry, że nie piszę za wiele, ale Olka jest okropna, marudzi, wyje, mama i mama wszędzie z tatą nie chce.. znów nie przesypia nocy, wstaje na mleko, zjada i na szczęście śpi dalej od razu. ale nie to co Kapi, Ola już o 7 wstaje.
wczasy jeszcze nie wykupione, wstępnie zarezerwowane ale pan w biurze musi potwierdzić czy na pewno są wolne miejsca bo podobno Majorka obłożona na maxa. Jak będą miejsca to znaczy że zarezerwowane mamy i trzeba zapłacić. Ola w biurze wczoraj bardzo płakała i marudziła a baba obok pana który nam doradzał prawie zeszła z tego świata. Wyglądała na taką co ma ewentualnie kota w domu a dzieci nigdy. Patrzyła na mnie jakby chciała mnie zabić albo co gorsza żebym zrobiła coś Oli. Na szczęście pan który się nami zajmował był miły, uprzejmy i nie przejmował się Oli marudzeniem i dotykaniem różnych rzeczy w biurze. No ale popis dała straszny przez te zęby i upał.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asia daj znać jakie wyniki, ja jeszcze nie robiłam Oli żadnych badań krwi.
Gratulacje z okazji rocznicy ślubu - oby lata następne były jeszcze lepsze i miłosne :kiss:
Dorota nadal ściskamy kciuki za rozmowę i pracę :)
Emma ja jeszcze nie kończę książki ale też mi się podoba :) a ta wasza wyprawa to jakaś grupa zorganizowana czy tylko we dwoje? i jak stopem, swoim autem?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tee gratulujemy Zuzi zakończenia rehabilitacji i czekamy niecierpliwie na wasz wyjazd do krakowa i relacje!
Aisod tak to już w związkach bywa, u nas też częściej gorzej niż lepiej. Nawet oboje stwierdziliśmy, że nie będziemy mieć drugiego dziecka mąż twierdzi, że jak pojawiają się problemy z Olą, jej zdrowiem, czy humorami to ja nie umiem nad sobą panować i robię się gorsza od niej, może ma rację... ogólnie kiepski ze mnie człowiek

11 lata 5 miesiąc temu #720831 przez gaabrysia
Asiu jestem cały czas;)
U nas ok, klimatyzuje się od nowa w pracy... Ciężko mi idzie;) len mnie opental jeszcze ta pogoda! W weekend- wolny oczywiście chłodniej, ale może to lepiej bo moje poparzenie się goi.
Ja biorę lesinelle, też jestem bardzo zadowolona i chyba będę brała dalej. Co najważniejsze nie obniżyły mi libido, wręcz o niczym innym nie myślę hihi;)
Niedługo do pracy ale jeszcze jutro i pt wolny ;)))
Miłego dnia
No i gratuluję rocznicy oby tak do starości ;)

11 lata 5 miesiąc temu #720916 przez gusiag
dziewczynki jak będziecie tak dobre to na FB kliknijcie lubię to do mojej strony ROGU. Pomożecie mi chociaż ciut puścić reklamę w obieg. Z góry Wam dziękuję

11 lata 5 miesiąc temu #720921 przez emma
Wybaczcie, że dziś tylko o sobie, ale nie mam na nic siły :-(

Gosia, dziękuję za wsparcie!! :kiss: :kiss:
Niestety u mnie od poniedziałku z każdym dniem gorzej. Ciągle słyszę jakieś przykre uwagi i pretensje, ledwo wyrabiam psychicznie, już dwa trzy płakałam jak nigdy mi się to nie zdarza, piję melise i staram się myśleć pozytywnie. Najbardziej boję się że znowu zatrzyma mi się przez ten stres owulacja i takie błędne koło wychodzi... :-(
Na szczęście dziś teściowa jedzie na te wczasy, ale że mnie napięcie i tak nutę schodzi... :-(
Piszcie dużo, bo smutno, a nawet nie ma co czytać...
A do szwecji jedziemy sami, swoim autem, sami wszystko organizujemy. :-)

11 lata 5 miesiąc temu #720930 przez martyna123
Emma - czym sie stresujesz z teściami nie żyjesz tylko z ich synem i kij im w oko nie przejmuj się tym co mówią śmiej im sie w twarz a jak wyjedziesz to później wogóle do nich nie dzwon może dotrze do nich że jak będą tacy to straca kontakt z synową.

Gosia- dobrze że Oli lepiej i oby już nie było takich brzydkich przygód.

Ewelina- miłam nadżerkę przed porodem i najpierw wykrył mi to lekarz z kasy chorych i kazał za zabieg mi zapłacić ponad 200 zł ale moja mama zapisała mnie do jej lekarza prywatnego i on powiedział że to jest refundowane z nfz i zrobił mi za 70 zł z wizytą więc lepiej zadzwoń do nfz i się zapytaj czy to jest refundowane bo niestety ale dużo lekarzy naciąga tak ludzi.

Asia- Życzę jeszcze piękniejszych lat i samych dobrych chwil. No i zdrówka dla Kacperka oby ta bakteria wyszła już na zawsze.

Dorota- powodzenia na rozmowie o pracę.

Aisod - porozmawiaj z mężem że tak być nie może że potrzebujesz jego wsparcia dodatkową itp. Powodzenia.

11 lata 5 miesiąc temu #720932 przez gusiag
Emma kochana, przytulamy mocno razem z Olą :kiss: niech babsko jedzie w pi*** a Tobie da spokój. Bierz głębokie wdechy i myśl o sobie Zosi i przyszłym jej rodzeństwie. Napawaj się myślą o wyjeździe i czasie tylko we dwoje. Nie wiem jak pomóc i co Ci napisać. Ale wiedz, że jesteśmy z Tobą

Ola mówi burza (buja), deszcz (deś), drugą (gugom), tatuś i dziadziuś, ale nie umie już mamuś i zostałam mamumem - mamum.. :) Emma uśmiechnij się, dla Zosi jesteś najlepszą i najukochańszą mamumą i nie ważne co mówią obcy ludzie, bo ta Twoja teściowa to jak obcy ;)
jak tylko wrócimy z placu zabaw to zajrzymy tu do Was i skontrolujemy humory ;)

11 lata 5 miesiąc temu #720960 przez aisod
hej!

kolejny dzień upałów, o ósmej rano w cieniu było już 30 stopni, teraz to nawet nie chce myśleć ile będzie... Nie mam weny na robienie czegokolwiek ;) Może samo się zrobi :P
Misiek dziś odnalazł w szafie moje czapki zimowe i zaczął je przymierzać :) chyba zimno mu było :P

Gusia mamum wymiata! Normalnie się uśmiałam :) ja jestem mambą :D mama to inne rzeczy, ale nie ja...

ewelina to może faktycznie spróbuj po innych lekarzach podzwonić, tak jak martyna mówi, może gdzieś jest taniej :)

gabi zazdroszczę klimy ;) w domu też by się przydała... marzenia

Asia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! No i kolejnych takich miłych lat życzę! :)

Emma trzymaj się i nie daj się. Ty silna dziewczyna jesteś :) Teściowe to jednak wredne stworzenia są... Ale już niedługo jej nie będzie ;) No i stresować Ci się nie wolno przecież, bo masz do mnie dołączyć :P Tulę mocno!

martyna chciałabym z nim pogadać, ale się nie da :/ Zaczynamy się tylko licytować kto ma gorzej i zwykle wygrywa on... Wychodzi na to, że ja nic nie robię, leżę do góry brzuchem cały dzień i jeszcze mu głowę zawracam, a on takiii zmęczony... Nie twierdzę, że nie... tylko po takiej wymianie zdań czuję się jeszcze gorzej, więc staram się nie wywoływać wilka z lasu...
Wiecie już parę razy stwierdził, że on wie, że robi źle i w ogóle... na drugi dzień dzwoni z pracy pyta, jak się czuję itp. myślę sobie fajnie, bo zaczął się mną interesować, ale nie... to był tylko wstęp do pietnastominutowego wykładu o tym, jaki to on jest strasznie zmęczony i że potrzebny mu urlop i jak ja mam dobrze, bo siedzę w domu itd. itd. Ehhh...

Dobra koniec tego tematu może, nie będę Was przecież zanudzać :P Idę robić pranie i gotować obiad :)

Miłego dnia i dużo klimatyzacji ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #720982 przez ewelinda83
czesc dziewczyny :) zadna mnie nie wywpluje ale i tak cos napisze :P

ja jeszcze troche i tez dolacze do aisod tylko jeszcze troche odczekam tzn mysle ze miesiac bo dlugo bralam tabletki i chce zeby organizm sie jakos zregenerowal, ale kwas juz biore :)
aisod ty tez prosze nie denerwuj sie, moze jakis krotki wypad do rodziny tzn razlaka wam dobrze zrobi :unsure:

Asia duzo milych, rodzinnych i spokojnych chwil Wam zycze :)

Dorota trzymam kciuki :)

Tee odzywaj sie czesciej :) dobrze, ze ktos wam w koncu mogl dac jakies dobre wiadomosci dotyczace nozki Zosi :)
udanego wypoczynku w Krakowie :)

Gosia moja Kinia to tez taki diabelek :angry: wczoraj byl u nas facet, ktory cos tam malowal w lazience a tak tak sie darla jak bym jej jakas krzywde robila :( az mi glupio bylo :dry: dzieci wiedza dobrze kiedy maja nam obciachu narobic :silly:
Kinia tez juz duzo powtarza i mowi, zaczynamy ze soba normalnie rozmawiac :) jeszcze nie mowi wszystkiego wyraznie ale ja ja rozumie :)
wczoraj sie z jia droczylam i chcialam zeby mi powtarzala chrzaszcz a ten moj maly skubaniec powtarzal :lol:

kolejna jazda z instruktorem za mna :) moim zdaniem bylo gorzej niz ostatnio ale i tak mnie pochwalil, mam cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :) ale chyba sie juz w to wkrecilam i przelamuje swoj strach :) najlepiej mi sie jezdzi jak L jest wypity bo wtedy wiem ze to ja musze jechac :) tak wiec nic innego mojemu staremu nie pozostaje jak tylko pic :P a wtedy zona bedzie go wozic hehe

11 lata 5 miesiąc temu #721003 przez ewelinda83
objadlam sie ciastem, obiad zrobilam, teraz pora isc do pracy :)
mam nadzieje ze pranie samo sie poskalada do mojego powrotu :lol:

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #721023 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #721034 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #721036 przez aisod
Ewelinda biedny ten Twój mąż ;) Hehe! Ja Ci powiem, że odkąd mamy Miśka do sklepu musze jeździć sama i to prawie codziennie i powiem, że praktyka czyni mistrza, w tej chwili nie ma dla mnie problemu skręcić w prawo, czy w lewo na skrzyżowaniu ;) Tak na początku mojej kariery kierowcy to gdy miałam wybór, to zawsze wybierałam drogę, w której nie skręcało się w lewo :D A teraz wsiadam i jadę tam gdzie jest krócej, nawet wymusić pierszeństwo już umiem :D hehe Także ćwicz i ćwicz, jak mówi Twój instruktor. :) A w przyszłym miesiącu zaczynam trzymać kciuki za Fasolkę ;)

co do wyjazdu, super pomysł, tylko rodzinę mamy całą na miejscu ;) Mieszkamy w jednej wsi, można powiedzieć :D a czas urlopowy u mojego W, zacznie sie około 15 grudnia... Nawet na weekend nie ma jak jechać, bo pracuje i w soboty. Poza tym krucho z kasą, bo opał na zimę kupujemy w tym miesiącu :/

Ugotowałam kompot :D ale za mało owoców trochę miałam i nie wyszedł za smaczny, ale za to zjem sobie wiśnie z niego :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka