- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
kostki z kaszy manny robi się banalnie prosto. Gotujesz kaszę manne ze 2 minuty tak jak zawsze, jak zgęstnieje to przelewasz do płaskiego naczynia, np pojemnika plastikowego, czekasz aż się schłodzi i wstawiasz do lodówki na trochę, potem wyrzucasz na deskę do krojenia i kroisz w kostkę lub wycinasz jakie tam chcesz kształty, może być foremkami na ciasteczka
moja Ola wygląda na zdrową silną babę więc podejrzewam, że nie odżywia się źle - jeszcze.. ale ja próbuję coś z tym robić a ona robi wszystko na złość.. z warzyw uwielbia pomidory, zielone ogórki też zje, owoce to prawie wszystkie ostatnio zajadała się agrestem i czerwonymi porzeczkami.. zup nie robię papek, nie przecieram, chcę żeby jadła zwyczajne takie jak my, i dziś w tej zupie miała marchew, groszek, kukurydzę, fasolkę i coś tam jeszcze i te kostki kaszy i jadła bez skrzywień ale musiała być czymś mega zajęta..
Ola jajka mogłaby jeść codziennie, ale chyba nie można codziennie i daje jej co 2 dzień, wstaje rano i woła jajo, no to jej robię raz jajecznicę, raz na twardo, raz sadzone i na półmiękko to to zjada ze smakiem. Parówki też zje ale nie tak chętnie jak jajo, a i bardzo lubi kiełbasę albo kabanosy, to to jedynie co z wędlin.
no dziwoląg po mamie..
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Michał miał taki czas, że jadłby tylko suche kromki chleba bez niczego, a ile sie nasłuchałam od babć (moja mama, moja babcia i teściowa), że krzywdzę dziecko i on wiecznie głodny chodzi, w ogóle to wedle nich miał zaraz zniknąć, bo tak schudł (teraz waży prawie 15 kilo)... No mówię Ci masakra Ale co ja mu miałam nie dać, jak bardzo chciał? Już kiedyś pisałam, że uwielbiam podejście do jedzenia metodą BLW, cała metoda mnie nie przekonuje, ale główny postulat jest wspaniały Ma być zdrowo i tak jak dziecko ma ochotę. Nie wiem czy dzięki temu mojemu małemu się buzia prawie nie zamyka, ale samo to, że już od około 11 miesiąca zaczął jeść sam wszystko, w tym momencie w ogóle go już nie karmimy. Jak czegoś nie chce jeść np. obiadu to następne jedzenie dostaje za około godzinkę, ale nie jest to nic słodkiego (najczęściej odgrzane coś z obiadu) i wtedy zjada. Ale się opisałam Nikomu nic nie narzucam, tylko pisze jak jest u mnie No i oczywiście polecam!
Co do wypadu na niedzielę, to też już próbowałam... i słyszę tylko, że on jest zmęczony jemu się nie chce nigdzie jechać... Normalnie z nim jest ciężko rozmawiać Chyba najlepiej odpuszczę całkowicie i będę robić swoje, bo tak to się tylko stresuje
Asiula dzięki za miłe słowo aż mi się przyjemniej zrobiło, bo tu na około słyszę tylko, jak to nic nie robię i źle wychowuje swoje dziecko, a jeszcze zdecydowałam się na drugie bez pracy i zabezpieczenia materialnego... Mam tylko w Was wsparcie (no może jest to mała przesada )
Dobra idę mykać do spania! Trza się wyspać przed kolejnym upalnym dniem tylko jak tu spać, gdy w domu mamy 30 stopni
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
wiem ze dobrze mi sie gada, ale pamietaj zawsze mozesz sie nam wygadac i liczyc na nasze wsparcie
Gosia no przy tym kocie to mialam ubaw, cala sytuacje sobie wyobrazalam i sie smialam do komputera a Olenka powolutku juz nam zdania zaczyna skladac BRAWO
z jedzeniem mam podobnie, sa lepsze i gorsze dni niestety sloiki dalej kroluja u nas na stole, ale coraz czesciej dostaje nasze jedzenie Kinga uwielbia makarony parowki, osobno chleb ( suchy tzn bez masla ), szynka i ser, lubi tez pomidora, ogorka i papryke czerwona, jajko zje ale bez wiekszego apetytu, no chyba ze jako omleta owoce tez bardzo lubi od jakiegos czasu daje jej jedzenie na talerzyk i ona sama sobie je to chyba cos jak ta metoda BLW nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest
Asia zanim zaczne pewnie jezdzic to maz mi sie rozpije
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
a pozostałym mamom życzę wytrwałości bo moja Zosia zrobiła się normalne bardzo nie grzeczna...buntuje się nie chce ze mną ćwiczyć musi być tak jak ona chce jeść je ale bardzo mało mleko za to by mogla jeść przez cały dzień ale ja porostu robię tak ze jak nie zje rano siadania potem je ładnie obiad i nie ma problemu tak jak pisze aisod dziecko się nie zagłodzi
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Asia u nas tez dzisiaj Kinga sie budzila, tez jestem nie wyspana
Mariola i jak probowalas nic nie robic zeby maz docenila ? Jaka byla jego reakcja, docenil ?
Gosia a probowalas dac Oli platki z mlekiem u nas sa jadalne
Milego dnia wam zycze
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Mariola a Ty nie zanieś któregoś dnia obiadu, powiedz że zmęczona byłaś i nie robiłaś
a co do niegrzeczności Zosi to każde dziecko przechodzi taki czas.. moja Ola jak coś jest nie tak jakby chciała, najczęściej jak zabieram ją z placu kiedy się bawi to bije mnie a nawet ostatnio próbuje gryźć.
w tej książce o której wam pisałam, pisze, że trzeba wyrobić sobie u dziecka autorytet, być stanowczym, nie krzyczeć ale mieć pewny ton głosu i duże "sowie" oczy. próbujcie może zadziała
Asia u nas noc lepsza bo wreszcie pada!! ma padać cały dzień - chyba nigdy nie cieszyłam się tak z deszczu
no i widzę że wam się na amory zbiera bardzo często, a z tego co czytałam to Gabi chyba taka miłosna jest na okrągło. Ja przy tych tabletkach które biorę to o sexie w ogóle nie myślę, nie daje się nawet dotknąć.. wiem, że to chore ale nic nie poradzę
a na łydki to magnez - pewnie masz niedobory. Ja za to umieram na bóle stóp, już prawie ledwo chodzę póki co mam przepisane wkładki ortopedyczne ale do zakrytych butów i nie chodziłam w nich bo jak przy 40st chodzić w zakrytych butach z dodatkową wkładką. Moje bóle to wina chodzenia w japonkach.. przeklęte pieroństwo..
Ewa płatki z mlekiem tak ale to typowo dziecięce. Czasem zje, czasem nie.
miłego dnia dziewczynki
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
I muszę podzielic twój ból bo też mam strasznie skurcze lydek:(
Gusiag zmienilam tabletki! albo je odstaw...
Ja mam pierwszy raż takie, ze ochotę mam jak w ciąży;)
Młody spi a ja ogarniam siebie i dom, wpadne później.
Miłego dnia.
Deszczu i ja chce, bo już dość afryki. Mialo być ochłodzenie i gdzie? Ja się pytam gdzie ono jest?
Bo nie w warszawie!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość