BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #723148 przez gusiag
my zaraz idziemy nad rzekę na cały dzień na urodzinowego grilla koleżanki i jej córeczki :)

a i wczoraj nie wzięłam już tabletki, moje są takie, że mogę przerwać w każdej chwili, nie muszę czekać do końca opakowania bo one działają z dnia na dzień a nie na cały cykl. masakra ciekawe co to będzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #723150 przez ewelinda83
Niestety nie zapowiada sie na ocieplenie miedzy nami !!! Wiem ze parkowanie na miejscu dla niepelnosprawnych jest nie uczciwe, ale mnie przy tym parkowaniu ni bylo. Przepraszac sie nie mam zamiaru tzn ja pierwsza nie podejde bo to nie pierwszy raz jak dostajemy mandat za parkiwanie ( mamy ich ok 3 roku :angry: ) bo moj beznyslny maz mysli ze jest Bogiem na drodze :angry: ale pierwszy raz nas zapieli i dlatego to tyle kasy kosztuje i moich nerwow. Co mandat slysze ze juz bedzie patrzyl gdzie parkuje itd. On nie zdaje sobie sprawy ze mi godziny obcieli i bede mniej zarabiac :angry: jego stwierdzenie .... zycie ...
Jestem mega wsciekla :angry: :angry: :angry:

Ide sie przejsc :dry:

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #723161 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #723164 przez gaabrysia
Moje chłopaki też się uspali, a ja teraz mam chwile dla siebie;)

Ewa doskonale rozumiem twoja złość może mąż wyciągnie lekcje jak zapłaci...szkoda Twoich nerwów...
Później obiad i znowu jakiś płac zabaw, siedzieliśmy od 9:)

Miłego spokojnego dnia życzę.
Wpadne pozniej

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #723169 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #723170 przez gusiag
Asieńko odstawiłam tabletki bo jestem nie do wytrzymania okropną babą, nerwową, szalejącą ze złości głupią dupą, poza tym nie mam na nich ochoty, nie umiem się uśmiechać, nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty na seks. nie wiem na ile w tym winy hormonów, ale mam ich dość. Chcę znów być fajną dziewczyną, śmiać się, żartować i tak się nie denerwować byle czym..
nie mam 3 miesiące już okresu, mój organizm się już zbuntował. Chcę żeby wrócił do normy.
Dziecko pewnie kiedyś..

11 lata 5 miesiąc temu #723178 przez gaabrysia
To wszystko wina hormonów na pewno, źle są dla ciebie dobrane..wszystko wróci do normy;) możesz spróbować innych.. Może bada bardziej ci odpowiadały. jak nie to gumka;) a jakie brałas? Zazdroszczę wypadku i życzę miłego odpoczynku

11 lata 5 miesiąc temu #723203 przez georgette102
dzisiaj też postanowiłam spać, aż mi się znudzi i tak do 7.30 byłam w łóżku, śniadanie i "walka" z ustawą
a że mam już dość postanowiłam wypełznąć na zewnątrz, bo mi w końcu oczy zgniją

ewelinda szkoda, że to musiało przydarzyć się akurat w dniu twojego święta, ale nie ma co tego rozpamiętywać /nie wiem czy pamiętasz jak już kiedyś pisałam, że mój mąż to mistrz w zdobywaniu nowych mandatów - akurat w jego przypadku w 100% to nadmierna prędkość/ mam nadzieję, że mąż w ramach przeprosin wynagrodzi ci nieudane urodziny... jak Tomek zawalił 6. rocznicę ślubu wynagrodził mi to nowym tatuażem (na który wcześniej się nie zgadzał pomimo uporczywego marudzenia z mojej strony) a więc nie ma tego złego ;)

gusiag jak chcesz się dobrze wyspać, to mogę cię przygarnąć, u nas cisza, spokój... również życzę udanej imprezki; dobrze, że odstawiłaś tabsy, bo to na pewno przez nie te złe samopoczucie i obniżone libido

11 lata 5 miesiąc temu #723270 przez aisod
Hej!

Ja tylko, żeby zameldować, że już trochę lepiej. Już tylko plamię, ale jutro koniec leżenia :/ a tak mi dobrze...

Miłego wieczora

11 lata 5 miesiąc temu #723313 przez mariola2041
hej u nas wszystko jest dobrze...chyba pamiętacie jak ja tez pisałam ze my z mężem się ciągle kłócimy ale pogadaliśmy szczerze i od tamtej pory jest lepiej czasem się kłócimy ale to rzadko a obiad zanoszę i tak bo ja tak nie umiem nie zanieść obiadu a wiem ze on cały dzień w pracy i pracuje na nas inaczej by było gdybym ja tez pracowała a tak same rozumiecie podział obowiązków u nas jest ja mam swoje zadania które wykonuje a maż swoje i jeśli oboje się tego trzymamy to jest wszystko dobrze...a u nas niedziela spędzona na długim spacerku od godzinny 14 do 18 nas nie było tak nam się fajnie spacerowało...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 5 miesiąc temu #723429 przez ewelina.zak.1991
Jestem jestem :) melduje sie poslusznie :p ale jestem tak padnieta po dzisiejszym dniu ze nie mam sil ... Wiec dlugiego snu wszystkim zycze :*

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #723436 przez martyna123
Gosia- Szymon mleka nie pije jedynie udaje mi się robić mu kakao i pije przez słomkę ale to ma krowie mleko podje czasami witamine D i podaje sanostol bo moje wybredne dziecko nie je owoców.

Dziewczyny moje dziecko przechodzi samego siebie ja już nie mam siły do niego jest okropny ciągle wrzeszczy, piszczy denerwuje się nie usiedzi nigdzie 5 min w nocy budzi się tak samo z krzykami rzuca sie po łóżku. Czytałam że bunt dwulatka i że mam przytulać mocno ale czy ten bunt może być też w nocy ?? :(

aisod - kochana ty masz już odpoczywać cały czas poproś mamy lub teściową żeby zabrały Miśka na spacer lub do siebie. No i oby Twój mąż zrozumiał że źle Cię ostatnio traktował.
Trzymaj się i buziaczki.

Gosia- lepiej rzuć te hormony możesz być osobą do której antykoncepcyjne tabletki nie pasują ponieważ masz hormony w normie jeżeli okres bedziesz mieć regularny nie bierz już nic. Powodzenia.

Ewa- Faceci tacy są myślą ze są królami jezdni i że kobiety jeździć nie potrafią powiedz mężowi że jak znaków nie widzi albo nie zna to na kurs niech sie wybierze za Ciebie :)

11 lata 5 miesiąc temu #723468 przez ewelinda83
Dziewczyny dziekuje ze jestescie :)
Z przykroscia stwietdzam ze chlopy sa ograniczeni :angry:
Przed poludniem L poszedl zaplacic mandacik ( pieniadze poszly z jego prawka na E - bedzie musial sobie odpracowac :P )
Ze mna rozmawial przez zeby, tak jak by to moja wina byla. A na przeprosiny zdecydowal sie dopiero wieczorem :S on tak zawsze ma, ze musi dojrzec do wypowiedzenia slowa przepraszam :dry:
Wiem, ze nie ma sesu sie zloscic ani klocic, ale ja jestem cholerykiem i reaguje zbyt emocjonalnie :( probowalam juz nad tym panowac ale nie zawsze mi to wychodzi :(

Dorota w mandatach podajmy sobie reke ;) dzisiaj znalazlam pokwitowanie z poprzedniego mandatu tym razem za predkosc z maja, wtedy wzielam mandat i punkty na siebie zeby L mial czyste konto , ale widze ze nie warto bylo :angry:

Gosia dobrze ze odstawilas te tabsy, nie ma sesu sie meczyc i wszystkich w kolo ciebie :silly: oby teraz samopoczucie wrocilo do normy :) ale jak tak czytalam twoj opis to rak jak bym czasami siebie widziala :dry:

Aisod lez jak najdluzej i dbaj o Was :)

11 lata 5 miesiąc temu #723533 przez emma
Kochane!
Melduję się i ja :-). Ostatni raz przed granicą, bo dalej nie mam już netu :-(. Ale może bardziej zatesknicie za mną :silly:

Jedzie się fajnie i szybko, zaraz granica i Berlin, jutro już Dania, a pojutrze Szwecja :laugh:
Strasznie mi było ciężko zostawić Zofię (pierwszy raz w życiu, chyba za bardzo się zzylysmy ostatnio ;-)), ale teraz ciszę się na te wolne dni i ładowanie akumulatorów! :-)

Ewuś, spóźnione życzenia urodzinowe! :kiss: spełnienia najważniejszego marzenia i samych serdecznych ludzi wokół! :-)
Gosia, moje zdanie o tabletkach znasz ;-), jak sami lekarze tego rodzinom nie polecają, to co tu komentować... Ściskam! :-)
Gabi, masakra z tymi teściami, no ale widać to już ten wiek, że w głowie szwankuje i trzeba wybaczyć ;-). Mam nadzieję, że poparzenie szybko zniknęło! :-)
Dorota, powodzenia w szukaniu pracy, trzymam kciuki!
Martyna, Zosia.też się buntuje, najważniejsza chyba jest konsekwencja, żeby dziecko wiedziało, że to ty jesteś szefem :-). Powodzenia!
Aisod, odpoczywaj, jak dziewczyny radzą, dbaj o siebie, żebyś b była silna i zdrowa! :kiss:

Dobrego tygodnia, mamy! :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #723816 przez gusiag
hej
cały dzień wczoraj nad rzeką, dzieciaki się wybawiły wytańczyły wybiegały. Ola aż nie mogła w nocy spać, wszystko jej się śniło, krzyczała przez sen, wołała mama tata itp.
Martyna na bunt dwulatka to za wcześnie, bo to w wieku 2 lat przychodzi że dziecko wszystko robi na nie, wszystko chce samo, i wszystko na odwrót niż rodzice chcą. To co teraz się dzieje z naszymi dziećmi to to że odkryły, że mogą mieć też swoje zdanie, że nie jesteśmy jednością itp. Bunt dwulatka niestety przed nami jeszcze ;)
od razu po odstawieniu tabletek dostałam plamień lekkich, może niedługo będzie okres, pewnie potrwa to trochę zanim cykl wróci do normy bo hormony dostawałam rok i 3 miesiące..
w obronie facetów stanę jeśli chodzi o jazdę, mój mąż uwielbia jak ja prowadzę, nigdy nie powiedział mi że jeżdżę źle i wie, że jeżdżę z głową i pewnie, no i szybko. Także nie każdy facet jest na nie co do kobiety za kółkiem. Ja uwielbiam prowadzić i jestem za to doceniana :woohoo:
Ewa dobrze, że przeprosił ale ustal, że ma uważać a jak będą mandaty to płaci z własnych..
no i moja droga ja choleryczką jestem od zawsze ale to co się dzieje teraz to już przesada nawet dla mnie, dlatego odstawiłam..
Emma wiem, że już nie przeczytasz ale bezpiecznej podróży. Będziemy tęsknić i czekamy na relację z podróży :)

marigra żółta kartka??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka