BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #726146 przez ewelinda83
Gosiu ta goraczka to napewno od zabkow, u nas bylo za to zebowe przeziebienie bo po dwoch dniach chyba minelo :unsure: :S bo dzisiaj nic niepokojacego nie zauwazylam :S
noooo, Kinia razem z Ola trzyma diete :silly:

tee fajne te chlapanko, sama bym tak sie w blocie pobawila ;)
podknieciami sie nie przejmuj, bo Kinga mimo iz stawia kroki od 11 miesiaca to dalej nie patrzy pod nogi i lapie szczura za szczurem :side: ale szybko sie podnosi i idzie dalej :)

Justyna super ze ci czas szybko leci w pracy i ze jestes zadowolona, to najwazniejsze :)

milego wieczoru :) :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #726309 przez gusiag
hej
noc prawie nieprzespana Ola miała 40,8 i płakała dużo a przez sen mówiła mama tata ała :(
teraz ma 38,5 i może zaśnie. No i dziś skończyła półtora roku.

11 lata 5 miesiąc temu #726347 przez ewelinda83
Gosia zeby szybko bol i goraczka minely :dry: buziaki dla Oli :)

Kinia teraz spi, ja nas szykuje i w ta brzydka pogode jedziemy do kuzynki :)
bede dopiero jutro :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #726354 przez aisod
Najlepszego dla Oli! NIech szybko jej minie ta gorączka :) Biedulka tak się musi męczyć z tymi zębami :/ Ale to jeszcze tylko kilka :P

Tee Zuzka super pannica! Z przewracaniem to naprawdę nie masz się o co martwi, bo każde dziecko się potyka nawet na prostym o własne nogi :D

Justyna oby tak dalej w pracy! Cieszę się, że Ci sie udało :)

Ehh nie wiem czy coś jeszcze miałam pisać...

Wczoraj byliśmy z Misiem u koleżanki na urodzinkach roczkowych ;) tzn bez imprezy, tylko tak w odwiedziny. Michał był wniebowzięty, bo oprócz jubilatki to są tam dwie dziewczynki 4 i 5 lat. Także, jak dorwał towarzystwo to później w całym domu było słychać piski i krzyki ;) Stwierdzam, że ten mój chłop umie rozruszać imprezę, bo każdą zabawę, można powiedzieć, że on wymyślał :)
Ostatnio znalazł sobie super sposób jedzenia... Jakby ktoś obcy to zobaczył to nie wiem czy nie nasłałby na mnie pomocy społecznej :P Kładzie sobie np. kawałki kromki na ziemi i zjada, jak piesek albo kotek :P A nie daj Boże, by mu ktoś zabrał to z ziemi i położył na stoliczku... Lament krzyk i inne oznaki złości... Może jestem wyrodną matką, bo mu na to pozwalam, ale nie mam serca mu tego zabraniać, widząc jak Michał się z tego cieszy :)

Miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #726469 przez gusiag
Aisod musisz uwiecznić sposób jedzenia przez Miśka, pokażę Oli może to będzie jakieś rozwiązanie na jej niejedzenie? :)

u nas aktualnie 40st mierzone w pupie, płacz, cały dzień nie je i ledwo co pije :( bo dodatkowo ma afte na języku, masakra jakaś mówię Wam :( tak mi jej szkoda, że mi się chce płakać głośniej od niej...

11 lata 5 miesiąc temu #726471 przez gusiag
kochane jeszcze wiadomość od MARIGRY przeprasza, że nie pisze, ale niedługo idzie na urlop i się odezwie bo będzie miała więcej czasu

11 lata 5 miesiąc temu #726583 przez aisod
ojoj afta to nic fajnego... Masz możliwość kupienia czegoś takiego, jak Aftin? bo to u nas poleca lekarka... Zawsze możesz podać jej żel na ząbki to powinno trochę złagodzić ból.
Wygląda to superowo, ale zazwyczaj pod ręką nie mam aparatu, będę próbować, jak ma to pomóc w edukacji ;) hehe

Marigra to czekamy na Twój urlop :)

11 lata 5 miesiąc temu #726615 przez gusiag
wczoraj byłam w aptece dyżurującej bo w weekendy nie są czynne normalnie, w soboty do 12, max 14 i powiedział koleś, że dla takich małych dzieci to nic nie ma na afty i dał mi tylko żel na dziąsła. Ale dziś afta powiększyła sie dużo i zaczęłam czytać co jeszcze mogę zrobić i znalazłam, że nystatyna w płynie a tak się składa że mam w domu taką i podałam ją Oli do buzi. Mam nadzieję, że po kilku razach będzie już lepiej. W nocy gorączka zeszła po 2 dopiero i znów bardzo dużo płaczu i jęków. Nowych zębów brak.

11 lata 5 miesiąc temu #726812 przez georgette102
cześć dziewczyny

ja tylko na chwilę, po padam na twarz' dzisiaj wieczorem wróciliśmy od rodziców, w końcu mam swoje szczęście znowu w domu

tak mnie zmęczył ten weekend, że marzyłam tylko o powrocie... rodzice, ja z T i Mają i mój brat z synami (2,5 i 1,5 roku) na 48 metrach kwadratowych :ohmy:

gusiag dużo buziaków dla Oleńki, oby szybko przeszły jej te dolegliwości

tee Zuzia prześliczna

emma dołączam do trzymających kciuki i czekających na dobre wieści

stanger gratuluję satysfakcji z pracy

ewelinda
zachowanie policjantów karygodne, ale nie zniechęcaj się, łap nadgodziny póki możesz, kasa zawsze się przyda

więcej napiszę jutro

dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #726830 przez aisod
gusiag no nystatyna też dobry pomysł, oby pomogło szybko.

georgette to teraz mam się czym cieszyć, u siebie i ze swoim skarbem :) Miłego wieczoru!

Ja też tylko na chwilkę, ale widzę, że ruchu w interesie i tak nie ma :P Dobrej nocy!

11 lata 5 miesiąc temu #726836 przez ewelinda83
hej :)
my juz po dowiedzinach, milo bylo oderwac sie do codziennego domu :)
Kinga wniebowzieta bo miala az trzech ,, wujciow ,, ktorych kokietowala :blink:

Gosia jak nie urok to .... :angry: dobrze ze masz cala Polska Apteke ze soba :) oby Oli szybko przeszlo :kiss:

Dorota wiem o czym piszesz bo ja bedac niedawno u kolezanki tez mialam dosc, za duzo ludzi pod jednym dachem i czlowiek sie meczy :ohmy:
dobrze ze masz juz swoja Majeczke w domu :)
co do jazdy to walcze dalej :) teraz zbieram jadki za jazde na sprzegle :P jak mi noga na nie opadnie przed skrzyzowaniem, czy zakretem to nie chce sie oderwac :( wiem ze zle robie i slusznie L na mnie krzyczy ale jakos nie umie narazie sobie z tym nawykiem poradzic :(

11 lata 5 miesiąc temu #726882 przez gusiag
hej
dzięki za buziaki dla Oli, póki co przeszła tylko gorączka dziś już 38 i spada więc nie podaje nic z leków, poza nystatyną na to cholerstwo obrzydliwe. Nie je już 2 dni i widzę, że jest głodna ale płacze na widok jedzenia :( Georgette super, że masz już swoje cudo w domu, cieszcie się sobą ile wlezie :kiss:
Aisod no mam nadzieję, że ta nystatyna pomoże, dodatkowo ten fiolet też jej nakładam na język, ale nerwowo to ja już nie wytrzymuje z tym wszystkim, tak jak Ewa mówi jak nie urok to sraczka :( wiem, że to w porównaniu z różnymi nieszczęściami to nic ale każda matka przejmuje się nawet takim dziadostwem jak pleśniawka i gorączka.
Ewa noga ze sprzęgła!!
Emma jutro chyba wracacie i odbierasz Zosię od teściów to jak już ogarniesz się odrobinę to czekamy niecierpliwie na relacje!!
sorry że nie odpisuję każdemu z osobna ale jestem zmęczona płaczem i marudzeniem Oli i nie za bardzo kontaktuje

11 lata 5 miesiąc temu #726905 przez ewelina.zak.1991
Gosia to dobrze ze juz lepiej, oby jutro bylo juz wszystko w normie. Ja tez mam aftin , co prawda jeszcze nie uzywalam ale polecila mi go p.doktor...

Dziewczyny jak oduczalyscie od kolysania czy bujania zeby uspic ? :)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #727000 przez ewelina.zak.1991
Gosia to dobrze ze juz lepiej, oby jutro bylo juz wszystko w normie. Ja tez mam aftin , co prawda jeszcze nie uzywalam ale polecila mi go p.doktor...

Dziewczyny jak oduczalyscie od kolysania czy bujania zeby uspic ? :)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #727040 przez gusiag
wcale nie lepiej, gorączki brak ale za to płacz histeryczny od 22 do 3 w nocy jakbyśmy ją mordowali, zasnęła płacząc ze zmęczenia o 3 i wstała przed 7 i nadal nie je nic. nie wiem co robić, iść do lekarza? co powiedzieć, że płacze?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka