BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #729821 przez gaabrysia
Hej, fajnie Aisod zazdroszczę tego niesamowitego uczucia;)
Ja tak na szybko, czy wasze dzieci śpią pod kolderkami? Adek w tamtym roku spal w spiworach wczoraj go polozylam mimo, ze mial luz to wygodnie mu nie było, wieć zakupilismy koldre i dziś zobaczymy czy nie będzie się wykopywal..?

Adi też ma 22 befado ma troszkę luzu, ale nie dużo;)
Trzymam kciuki za Kapiego i szymonka;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729850 przez strangerwold
Aisod też zazdroszczę korzystaj z tych chwil ja do tej pory wspominam:) gabi mój od roku śpi pod kołdra i to różnie bywa raz sie rozkopuje raz nie ale napewno mu cieplej. Dziewczyny którąś z was pisała o tabletkach anty że ma jakieś dobre i że libido nie spada. Ja biorę daylette i jedyna zaletą to ta że okres mam jak z bajki..a najgorsze jest to że chce ale nie mam ochoty sie kochać:(

11 lata 4 miesiąc temu #729860 przez gaabrysia
Lesinelle, biorę od 3 mc Wszystko jak przed... A ochota dużo wieksza;) mi odpowiadają bardzo, zapytaj lekarza..

11 lata 4 miesiąc temu #729868 przez gusiag
Asia 3mamy kciuki i czekamy na wiadomości to samo Martyna zróbcie badania i informuj nas co i jak i nie czytaj i się nie zamartwiaj. Będzie dobrze :kiss: :kiss:

Dorota nie wiem na ile Cię to pocieszy ale moja siostra szukała rok pracy w całej polsce i dostała w końcu pracę w Gdańsku - nie pracę "marzeń" ale coś żeby się zaczepić i szukać w międzyczasie dalej czegoś już w Trójmieście. Także to pewnie troszkę trwa..

Aisod gratulujemy kolejnego zęba :) myślałam, że trójki wychodzą ostatnie? a suwaczek zmień na inny z innej strony np Lilypie czy cuś ;) O i może urodzisz 17 lutego :) byłoby dokładnie z tego samego dnia co Ola :)
co kupiłaś na zakupach?

Gabi Ola kiedyś spała w śpiworkach, obecnie ma kocyk ale zawsze jak zaśnie to się rozkopuje i całą noc śpi nieprzykryta, ale ma długi rękaw i nogawki bo śpimy przy otwartym oknie.

Stranger ja właśnie dlatego, że ochoty brak i nerwy i humory to rzuciłam tabsy w cholerę, są inne metody, hormony wychodzą mi już uszami i podziękowałam.

11 lata 4 miesiąc temu #729880 przez emma
Gosia, dokładnie miałam to samo z hormonami, tylko że odstawiłam w dniu ślubu, 6 lat temu ;-).

Gabi, Zosia nigdy nie miała śpiworka, do roku spała pod kocem, potem pod kołdrą, a latem woli kocyk. Oczywiście po zaśnięciu robi sobie z niego kulę i przykrywa nią głowę, ale skoro tak lubi ;-). Jak robi się zimna, przykrywamy, ale w nocy nie wstaję sprawdzać ;-).
Co z naszym spacerem?

Aisod, mów o zakupach! Po wyjeździe i ze ślubem w perspektywie u nas słabo z kasą, to chociaż se poczytam ;-).

11 lata 4 miesiąc temu #729900 przez gusiag
Emma piękna Ty na zdjęciu! a to w tle to które miasto? Ja ten widok znam z Kopenhagi, podobno podatki za auto są tam tak ogromne, że nikomu nie opłaca się mieć auta więc wszędzie jeżdżą rowerami i metrem :)

11 lata 4 miesiąc temu #729902 przez gusiag
moja Ola zjadła dziś samodzielnie cały obiadek - lewą ręką :)

11 lata 4 miesiąc temu #729906 przez gaabrysia
Emma, chyba w tym tyg odpadnie jutro po pracy pewni padne- wychodza mi bokiem pobudki o 5 ;( no i oczywiście ten maly dran wstaje w nocy, najmniej 2 razy wieć jutro już będę chodzic jak zombie;)

W nas tyg mam popoludnie, wiec moglybysmy się umowic np o 9, ok 12 mamy już drzemke no i ja zaraz po tym startuje..

Ja hormonów też się nabrałam, te myslalam ze po 2 mc odstawie ale milo mnie zaskoczyły żadnych skutków... No a nie ukrywam, ze gumka mi nie podchodzi, a kalendarzowym- aplikacja w tel skończyła się ciążą wiwc już nie stosuje, przynajmniej narazie mimo tego ze mam okres co do dnia...

Emma wymiatasz, fotka na fb super. :*

11 lata 4 miesiąc temu #729909 przez emma
Dziękuję, Gosiu! :kiss: :laugh: To na promie, w drodze do Rygi ;-).
A to w tle to okolice dworca w Kopenhadze, masz rację! Nigdzie indziej nie spotkałam już tylu rowerów! :-)

Też jestem leworęczna, podobno ma to jakiś związek z geniuszem ;-), u mnie na razie nieodkryty! :silly:
Brawo, Ola! :laugh:

Kiedy lecicie na wczasy?

11 lata 4 miesiąc temu #729918 przez gaabrysia
5 wychodza ostatnie... Pani mnie ostatnio oswiecila, ze między 2 a 3 rokiem zycia.. Tyle, ze Mają i nie tylko już mają wieć to chyba zależy od dziecka .

11 lata 4 miesiąc temu #729920 przez emma
Gabi, dziękuję i Tobie za miłe słowa! :kiss:
W takim razie rezerwuj poniedziałek, bo w inne dni mam zebrania, szczepienia, lekarzy i inne takie przyjemności ;-). Ale w pon. rano możemy być np. w parku skaryszewskim :-)
Deal? ;-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729923 przez gusiag
25 września lecimy, powoli czuję już ten chłód jesieni tutaj i cieszę się, że jeszcze za miesiąc poczuję lato :)
a i zaszalałam i zamówiłam Olce bikini w panterkę! :)

11 lata 4 miesiąc temu #729928 przez ewelinda83
a mnie dalej glowa cmi i tak jak bym katar miala, ale nie mam :dry: to chyba przy tym okresie :S po odstawieniu tabletek dostalam pierwszy raz normalny :dry: czuje sie jakas chudsza :) wczesniej tez nie bralam tabletek, chyba ze chciala przesunac okres na jakies wakacje, albo na nasz slub czyli jedno opakowanie co pare lat :)

dziewczyny duzo zdrowia dla chlopakow :kiss: co to sie dzieje, ze takie malenstwa musza tak cierpiec :(

Gabi ja kolderke mam dla Kingi ale ona na niej spi zeby miala milej pod dupka :silly: a przykrywamy kocykiem, z pod ktorego pozniej sie wygrzebuje :) tak wiec cala noc spi odkryta :S ma jeden swoj ulubiony z ktorym zasypia, taki na ciepejsze dni. na ziem ma grubszy kocyk ( emma ma taki sam dla siebie o ile pamieta :) ale pod nim tez jakos nie lubi spac :S

aisod fajnie ze mozesz znowu sie cieszyc ruchami i kopniaczkami :)
u nas tez sa dni tulenia :) a od kad spedzam wiecej czasu z Kinga ( dzieki obcietym godzina ;) ) to nasze relacje z Kinia sie wzmocnily :kiss: :kiss: :kiss: teraz jest i mama i tata :) a nie tak jak bylo do tej pory tata tata :angry:

emma dzialajcie, dzialajcie zeby Zosia miala towarzystwo :silly:

ale mam ubaw z mojej psotnicy :) biega za moja mama i wola na nia Bunia :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #729932 przez emma
Gosia, super! Gdybym mogła, też latałabym na wczasy jesienią! :-) nadzieja w rocznym macierzyńskim ;-)

Idę jeść, spać i tak dalej (dni płodne ;-)). Dobrej, przespanej nocy! :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729936 przez ewelinda83
emma zdjecia cudne, laska z ciebie :blink:
czy wy je pstrykacie ??? ja to jakas ograniczona jestem, mam dobry aparta z ktorego nie potrafie korzystac :( chyba bede musiala zainwestowac w jakis kurs :S

Gosia zapodaj pozniej zdjecie panterki :)

ja tu sie pytam o miejscowosci na zime ( bez rezultatu :( ) a zapomnialam ze tu sie jeszcze letnie wakacje sie szykuja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka