BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #730529 przez emma
Ja tak na szybko, żeby zaspokoić ciekawość :-)
Niestety jakość aparatu w komórce pozostawia wiele do życzenia ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #730555 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #730556 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #730557 przez georgette102
cześć
padam na twarz, odgruzowaliśmy mieszkanie, Maja śpi a ja mam chwilę dla siebie, noc była kiepska, przez co w dzień bolała mnie głowa, ale w końcu mamy weekend :lol:

asiula
ja ogólnie nie potrafię piec ciast, dzięki Bogu nauczyłam się chociaż robić sernik i murzynka co musi moim gościom wystarczyć :silly: a nie przepraszam... robiłam jeszcze 3-bitt i chyba jeszcze ze 2 ciasta, ale skoro już wybrałaś menu to nie będę się produkować już na ten temat

emma zdjęć na fb jeszcze nie widziałam, ale za chwilę tam wejdę, żeby napawać się twoją urodą ;) Zosia jak zawsze cudowna

gabi my od dawna używamy kołderki a latem kocyka, zazwyczaj Maja jest rozkopana ale co tam, widocznie jej pasuje, jeśli przebudzę się w nocy to oczywiście ją nakrywam

za badania Kacperka i Szymona oczywiście trzymam kciuki

no i zapomniałam co miałam jeszcze napisać...

11 lata 4 miesiąc temu #730564 przez ewelinda83
ale mama czytania :lol:

dziekuje dziewczyny za propozycje, bede patrzec i szukac :) jeszcze czasu troche mam :side:
aisod ty jestes z NS a ja rodzine mam w NT wiec po sasiedzku ;)
w Niedzicy bylam na zamku, ale do miasteczka juz nie doatrlam :blush:

ale mi smaka narobilyscie tymi ciastami :P moja mama wczoraj piekla ciasto z rabarbarem, dzisiaj wrocilam z pracy i chcialam zjesc a tu pusta blacha :(

Gabi mi tez Kinga dlugo jadla w nocy, ale pozniej sama zaczela przesypiac coraz duzej i dluzej tyle ze ja jej dawalam po kapaniu 160-180 mleka, a po ok dwoch godzinach jeszcze dopijala troche. teraz potrafi zjesc nawet 210 i spi do rana :) budzi sie tylko jak jej sie cos przysni, wtedy biore ja do siebie, poprzytulam i jak usnie odkladam do lozeczka :)
przynajmnie sie staram odlozyc :silly:

emma panienka Zosienka sliczna :) chyba cale wloski jej scinalas ? czy tylko grzywke ?

11 lata 4 miesiąc temu #730616 przez gaabrysia
Adek zjada przed snem z 210-240.. ;)

Ale dziś cały dzień prawie nic nie moglam wcisnąć, obiad nie owoce nie... :(

Zosia super, opiszemy koniecznie jak się spisała;) chyba sporo jej podcielas? Ale dobrze będą zdrowsze.

Czekamy na zdjęcie miska;) my teraż zapusxczamy góra a będziemy ściany boki, ala irokez;)

11 lata 4 miesiąc temu #730623 przez ewelinda83
No to ladnie Adek je :) Kinia to ogolnie niejadek wiec jak zjadla 210 to skakalam ze szczescia :woohoo: sprobuj tak ok 23 podac jeszcze troche mleka moze 100ml i zobacz czy bedzie spal w nocy czy sie bedzie budzil :S

11 lata 4 miesiąc temu #730629 przez gusiag
Emma Zosia wygląda świetnie :)

Gabi to sporo je na noc, Ola dziś nie zjadła nic poza jogurtem, łyżeczką jajecznicy i 6 śliwkami - w ciągu całego dnia, a na noc wypiła zmuszona przeze mnie 40ml mleka. nigdy nie zjadła więcej jak 180ml a ostatnio je ok 100ml ale to już dużo jak tyle zje, ale zazwyczaj je dużo serków jogurtów itp. a dziś zobaczymy jak prześpi noc. Śpi już od 21

Aisod no właśnie miałaś wrzucić zdjęcie Miśka po fryzjerze

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #730637 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #730719 przez marigra
Czesc dziewczyny lata swietlne mnie tutaj nie bylo

Gosia - dziekuje ze przekazalas zezyje:) swoja droga Ola to niezla gadulka. Po kim to ma? :)
Emma - Zosia i mama piekne kobitki.naprawde tylko pozazdroscic mezowi ;) jak tam lraca nad nowym potomkiem;) trzymam kciukiaby byla owocna
Gabi- niestety co do jedzenia w nocy za bardzo nie pomoge bo u nas zuza nie je juz od od 10 miesiaca. Najpierw zastepowalismy jedno jedzenie oiciem a pozniej wyeliminowalismy calkowicie. Teraz tylko czasami dajemy jejpic. Tak to spi 21.30 do 7 rano chyba zeja budza koszmaty albo bol brzuszka
Georgette ja wierze ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo to znajdziesz duzo lepsza prace odpowiadajaca fwoim kwalifikacjom
Aisod - uwazaj na sibieduzo odpoczywaj. Z krwawieniami nie ma zartow

Wiem ze ktoras z was pytala o szczebelki w lozeczku - my wyjelismy ok miesiaca temu. Na poczatku zdarzylo siejej wyjscw nocy i zasnacna dywanie. Teraz kladziemy gruby koc na poreczy i nie wylazi ajesli juz wyjdzie to idzie do nas do lozka
Jesli chodzi o zasypianie to zuza nadal nie wie co to zssnac samodzielnie w ciagu dnia - sama maszeruje do wozka i czasami nawetnie trzeba jej bujac wypije butle picia i spi. Czasami bujne kilkarszy i zasypia.wieczorem dostaje butle u nas nalozku ktores z nas lezy obok. Jak zjeoddaje butke i albo przekreca siens bok i zasypia slbo sie wierci dopoki nie zasnie. Etedy przekladamy do lozeczka. Niestety usypianie w lozeczku nie skutkuje probowalismy wiele razy konczy sieokropna histeria tak ze nie da sie jej uspokoic . Teraz juzwie ze po kapieli zawsze jest butla i potrzepiei sie po lozku i soi.dla nsd to teznie jest jakis problem- gorzej z tym spaniem dziennym tym bardziej ze za tydzie idzie juz do zloba......

Troche sie napisalam ale dawno mnie nie bylo. Na pewno ktoras z was pominelam wiec przepraszam ale piszecie na potege.
A teraz lecespac pa

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730886 przez aisod
Witam!
U mnie dziś kolejny z tych kiepskich dni :/ do dupy mam humor, już zdążyłam się pobeczeć dwa razy i ani raz przez męża ;) ech te hormony :huh:

Asia nic nie przegapiłaś, zdjęć jeszcze nie wstawiłam, bo weny do tego było brak. :) Ja do serników ręki nie mam ;) A męża trzeba czasem pogonić do sprzątania :P

Emma Zosia wygląda super :) Taka się dorosła zrobiła ;)

Georgette korzystaj z weekendu, trzeba czasami odpocząć :laugh:

Ewelinda faktycznie po sąsiedzku :P To zapraszam na kawę :)

Gabi my irokeza nie możemy robić :silly: Niestety włosy nie są podatne :)

Marigra oczywiście, że uważam, Michała już prawie nie noszę :/ Niestety całkiem się nie da :) A co do usypiania, Panie w żłobku pewnie sobie poradzą, poza tym podpatrzy u dzieciaków i powinna się nauczyć.

Gusiag dla Ciebie mam zdjęcie poglądowe ;) Udało się Miśka złapać :woohoo: Tylko proszę nie wykorzystać tego zdjęcia przeciwko mnie B)

A tu dla wszystkich Ciotek, fryzura po ścięciu (podobno nie widać, że go ściełam, a obcięte ma większe pół włosów)

Co do ilości jedzenia, to Asia mogę powiedzieć, że Michał ma prawie tak samo jak Kacper :) On je taką samą ilość jedzenia, a czasem nawet więcej niż ja :P Nie będę się opisywać zbyt dużo, ale np. jogurt zjada ten duży (teraz już to norma), parówki 2-2,5 z dwoma kromkami chleba, albo bułką; na śniadanie 1-1,5 miski płatków z mlekiem itd... Stwierdzam, że naprawdę taniej go już ubierać :lol: tylko ja się pytam gdzie on to mieści :side:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730895 przez gaabrysia
Ale slodziak! Super ma włoski ja widzę ze obcielas sporo, a jakie pyszne cicho zajada,sama robilas? Co to takiego, poproszę przepis na dziś;))))

11 lata 4 miesiąc temu #730914 przez aisod
gabi niestety nie sama ;) ale ciacho proste w składzie, więc da się zrobić ;) To zwykłe kruche ciasto z owocami i bitą śmietaną :) Tata kupił dziś rano na deserek ;) Michał wyjadł tylko owoce :D Reszta mu nie smakowała.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730937 przez ewelinda83
Gabi ja ci rady wczoraj dawalam zeby Adek przespal noc a nam Kinga dzisiaj wstala o 4.20 i wolala mlecko mlecko, trwalo to troche wiec uleglismy i jej je dalismy :) a juz dobrych kilka tygodni nam w nocy nie jadla.

aisodale Misiu ma sliczne loczki :) i jak duzo je :) ja bym chciala zeby Kinga zjadala mi chociaz polowe z waszej porcji. dzisiaj na sniadanie zjadla lyzke platkow, troszke jogurtu i rodzynki.

Wybieramy sie dzisiaj na roczkowe urodziny do znajomych, bedzie impreza hehehe :)

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #730967 przez asiula2134
/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka