BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #731150 przez gaabrysia
Wyciągająca ta książka;) ciężko się wstaje o 6,30- myslalam, ze już z tego wyrósł;) ale przecież mamy niedzielę;)
Prosze nie zdradzać szczegółów jestem dopiero w połowie 2 cz.

Emma a może spotkamy sie tym razem w parku na podskarbinskiej? Płac zabaw, jakąś fontanna mała i duży teren zieleni. Przystanek złoty róg, bodajże;)

Miłej niedzieli życze;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #731207 przez Tee
hej
przepraszam że nie piszę- trochę mi się życie poplątało... a na pewno najbliższe plany
Moja mama miała robioną biopsję węzłów chłonnych- okazało się że to przeżuty- "szukają źródła nowotworu" :( :( dziś jedziemy do mamy, posiedzimy tam do środy- w czwartek jedzie do szpitala.
właśnie zaczął mi się urlop.
a my.... nie wiem chyba nie pojedziemy do Krakowa.... chociaż i tak te 3 dni nic nie zmienią...

u Zuzi dzięki bogu wszystko dobrze.
miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #731220 przez martyna123
Tee- jestesmy z Toba i Twoja mama musicie wierzyc ze wszystko bedzie dobrze bo wiara czynni cuda.

Gabi - ja ci szczegolow ksiazki nie zdradze ale zalatw sobie 3 czesc bo druga czesc szybko sie konczy. ;-)

Szymon znowu marudzil w nocy glodny nie byl pic nie chcial dostal nurofen i spal nie wiem co go boli zeby ma wszystkie krople na brzuch dostal juz oglupialam

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731222 przez ewelinda83
tee tak mi przykro, oby wszystko skonczylo sie pomyslnie :) mama to silna babka i napewno zwalczy ta zaraze :ohmy:

mysle, ze powinniscie jechac do tego Krakowa bo tak jak piszesz 3 dni nic nie zmienia a wy jednak odlaczycie sie od codziennych problemow.
Ja mialam podobny dylemat rok temu, tato mial amputowane palce a my lecielismy na wakacje, chcielismy wszyscy rezygnowac i leciec do taty ale nam wytlumaczyl ze nie ma sesu zmieniac planow - polecielismy na wakacje a z tatem bylismy w kontakcie telefonicznym :)

Gabi ksiazka super, czytaj dalej :silly:

Martyna dobrze ze to nie bakteria ecola, a alergie pokarmowa jak znajda to pozniej bedzie z gorki :)

Gosia naklejki super :) sowy teraz sa na czasie :side: mysle ze jak zmienimy mieszkanie to sie skusze na taki bajer :)
mysle tez nad czyms takim do nas, ale jeszcze sie nie moge zdecydowac co bym chciala :blink: ... ach te baby :P

dziewczyny urodzinki udane :lol: Bylo 3 chlopcow i z Kinga 4 dziewczynki, ale Kinia wybrala towarzystwo chlopcow :silly: siedziala miedzy nimi i ich kokietowala :)
znajome jeszcze mnie bardzie podkrecily na drugiego bobasa :silly: ale nie wiem czy juz mozemy sie zaczac starac czy jeszcze poczekac :unsure: mija miesiac jak odstawialm tabletki i biore kwas foliowy, dzisiaj skonczylam pierwszy okres po tabletkach .... czy to nie za wczesnie po rocznej kuracji antykoncepcyjnej :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731227 przez gaabrysia
Myślę, ze nie... Kiedyś moja koleżanka długo się starała i któryś lekarz pow jej żeby sprobowala właśnie po odstawieniu tabl bo wtedy jest zwiększona płodność, tak zrobiła i zaszła wszystko jest i było ok. Myślę, ze to nie ma wpływu, ale dla pewności możesz zapytać lekarza.
Właśnie chłopaki śpią a ja zasiadam z książka przy dobrych wiatrach mam 3h czytania ;))

Tee nie taki diabeł straszny mam nadzieję, ze wszystko się jakoś ułoży, też jestem za tym żebyście pojechali oderwiecie się na chwile to tylko 3 dni a wy wybierzecie sil.

11 lata 4 miesiąc temu #731255 przez georgette102
Tee współczuję, mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży; ja też myślę, że nie powinnaś rezygnować z wyjazdu, to tylko kilka dni, a dla was byłby czas, żeby odsapnąć, złapać oddech i z nową energią radzić sobie z wyzwaniami i problemami w domu/ pracy

gabi
ja Ci nic nie zdradzę, bo nie czytałam - możesz czuć się bezpiecznie :silly: przyjemnej lektury// my już nie śpimy od piątej :dry:

ewelinda
fajnie, że impreza się udała, podobnie jak gabi słyszałam o tym, że zaraz po odstawieniu tabletek dużo łatwiej jest zajść w ciążę a z drugiej strony gdzieś też słyszałam, że najlepiej odczekać ok 6 m-cy... najlepiej poradź się lekarza dla świętego spokoju

u nas od wczoraj bez zmian, Maja ciągle bawi się pchaczem, więc tak jakby dziecka nie było, już rano zaliczyliśmy 3 place zabaw i spacerek, jak wstanie to pojedziemy na taki większy, bardziej wypasiony - Tee ty na pewno wiesz o którym mówię (ten między Jarotami i Nagórkami)

miłej niedzieli

11 lata 4 miesiąc temu #731256 przez georgette102
a zapomniałam wam powiedzieć, że z samego rana byłam też na pobraniu krwi - muszę zrobić wyniki, bo strasznie wypadają mi włosy i ciągle czuję się zmęczona, sama ciekawa jestem co się dzieje, pewnie znowu przez tarczycę, albo winny jest stres

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731267 przez georgette102

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #731272 przez ewelinda83
No prosze jakie szczsliwe dziecko :) my tez mamy taki samochodzik tzn Kuba ma i Kinga tez lubi bardzo nim sie bawic :)

Ja tez wlasnie slyszalam rozne opinie o staraniach pi tabletkach i az zglupialam, ile ludzi tyle opini. Pewnie jak pojde do lekarza to jeszcze cos innego uslysze ;)

A u mnie CUD polozylm Kinge do lozeczka, dalam butle a ona bez ani jednego jekniecia zasnela :lol: doslownie w 5 minut :)
Rano tez sama sie wspinala na lozeczko bo chciala wejsc do misi, gdzie to nam sie wczsniej nie zdarzalo :)

11 lata 4 miesiąc temu #731277 przez strangerwold
hej kochane u mnie bez humoru...od 3 w nocy nie spie ,Bartus osotatnio zarywa noce z placzem a ja razem z nim bez placzu wydaje mi sie ze to zabki idą jutro do pracy mam nadzieje ze noc bedzie w miare przespana..
Zastanawiam sie nad odstawieniem tabletek moze wtedy bede miala wieksze libido..nie wiem juz sama co robic..nawet bliskosci nie ma miedzy nami nawet sie nie calujemy ani nie przytulamy..troche w necie czytalam ze sa jakies sumplementy diety ale juz mam metlik nie wiem co robic...co to za zwiazek bez czulosci kiedys nie moglismy sie od siebie oderwac bo tak dlugo sie zegnalismy,D. nie musial mnie namawiac do seksu a teraz? stanowcze nie na mysl o seksie..wgl macie tak ze brodawki macie wrazliwe na dotyk? mnie to strasznie irytuje ale moj nie rozumie ze to jest dla mnie punkt wrazliwy..

11 lata 4 miesiąc temu #731310 przez gusiag
Tee mocno ściskam kciuki za zdrowie Twojej mamy! co do wyjazdu do krk nie umiem ci poradzić, bo niby nic to nie zmieni że nie pojedziecie ale czy to będzie dla was odskocznia to sami musicie przemyśleć, bo jak pojedziecie i nie będziecie myśleli o niczym innym to też bez sensu, chyba, że pojedziecie i odetniecie się od tego jakoś.

Gabi nie czytałam żadnej z tych części więc nic Ci nie powiem :)

Martyna wiesz krople dostał ale może jakieś słabe albo nie na to co go w brzuszku bolało? zrobicie badania i oby wyszło że to coś błahego i do szybkiego wyleczenia :kiss:

Ewa fajnie, że się podobają tatuaże nasze :) a co do starań, to nie myśl co mówią ludzie, lekarze ale jak czujecie z mężem, jak już to do dzieła i się nie zastanawiaj czy miesiąc po tabsach czy dwa czy trzy. Chcecie dziecko to do działania :lol:
gratuluję usypiania - a właściwie braku usypiania Kini, oby tak dalej!! :)

Dorota Maja to wykapana mama! Śliczna dziewczynka i jaka radosna i szczęśliwa na tym jeździku :) dobrze, że kupiłaś :) na placu zabaw też radzi sobie świetnie, chyba już duża dziewczynka z niej co?

Justyna obyś dziś przed pracą pospała, może daj Bartkowi coś na ból na sen skoro to się powtarza i wiesz, że to zęby? on się wyśpi i ty tak samo. U mnie po odstawieniu tabletek trochę poprawia się humor, czuję się lepiej ale wydaje mi się, że przybrałam około 0,5kg. Nie przeszkadza mi to bo zrzucę, ale czuję po sobie że jest inaczej bez hormonów i już nawet mogę się poprzytulać z mężem..

Gabi miałam pytać, bo mówiłaś, że przy korzystaniu z aplikacji miesiączkowej zaszłaś w ciąże.. przy stosowaniu prezerwatywy czy bez zabezpieczeń myśląc że nie masz dni płodnych?

u nas leje od wczoraj i ma tak lać i lać do piątku...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731332 przez gaabrysia
Gusiag bez, po prostu aplikacja po paru miesiącach zawiodła, albo mój organizm;) chociaż miesiaczki miałam i mam- oczywiście bez tab co do dnia. Wieć wydawałoby się, ze wpadki nie będzie. Ale teraz oczywiste nie wyobrażam sobie innego scenariusza;)

11 lata 4 miesiąc temu #731370 przez gaabrysia
Dorota super Maja faktycznie całą mama ;) fajne zdjęcia miło ja zobaczyć;)
Ale wczoraj już zglupialam i myślalam, ze chodzi o taki pchacz do chodzenia a nie jezdzenia ;) wróciliśmy do domu, a bałagan taki, ze płakać mi się chce.. Jak mam czas to ide na spacer.. Jak będzie chłodniej czy jak będzie padac tp może nadrobie, oczywiście najpierw przeczytam jeszcze 3 cz greya;) hmmm daleko mi do perfekcyjnie pani domu;)

gusiag przeczytaj, w pierwszej części aż się wstydzilam czytać! , ale teraż pobudza mocno moja wyobraźnię;)

11 lata 4 miesiąc temu #731377 przez gusiag
no ja tego nie mam w domu, musiałabym zamawiać z wysyłką do niemiec. Może w święta sobie kupię :)

11 lata 4 miesiąc temu #731379 przez gaabrysia
Jak przeczytam wszystkie cz, jestem w polowie2. Mogę Ci podeslac;) odeśle jak będziesz jakoś w pl;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka