BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #731808 przez ewelinda83
Aisod czytam dalej o tych zabkach i co forum, inaczej podaja wiec juz nie wiem .... :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #731835 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #731856 przez gusiag
hej
Ola śpi dziś wyjątkowo późno, za to będzie spała raz w ciągu dnia.

Gabi fajnie, że jedziesz na wieś :) taki zastrzyk energii ze spotkań z rodziną czy przyjaciółmi jest bardzo potrzebny :) korzystaj! literówki lubię Twoje,trochę jak zagadka, o co mogło chodzić :)
Ola też ma fazę na przytulanie, ciągle się tuli i mówi moja mama, moja tata :) do mnie tuli się i łapie za szyje a do tatusia to nawet do nogi się przytula i mówi moja. No i wszystkie lalki są moja moja i wycałowane.

Aisod super, że lepsza noc. Mi 2 znajomych dentystów mówiło, ze komplet zębów dopiero między 2 a 3 rokiem życia, jedne dzieci mają całe uzębienie przed 2 rokiem życia a inne - moja Ola będzie pewnie wśród nich dopiero przed 3 rokiem życia :) bo u nas nadal na dole same jedynki!

Ewa bądź wytrwała, niedługo z 10 min zrobi się 5 min. i tak zobacz, zasypia bez noszenia i bujania, to już sukces :)
a co do świąt w PL to może uda się nam zobaczyć po Bożym Narodzeniu? bo wigilia u mnie ale 2 dzień świąt we Wrocławiu :)

Asia fajnie, że było miło i smacznie :) jak znajdziesz czas to wracaj na forum.

11 lata 4 miesiąc temu #731868 przez ewelina.zak.1991
Hej:) myslalam ze cos napisze a misiek wlasnie sie przebudza. Jaki tytuly tych czesci greya?

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731874 przez ewelinda83
Gosia ja jestem od 12 do ok 22.12 u siebie a na same swieta jedziemy do meza, ale pozniej znowu wracamy do mnie. wiec mozemy sie spotkac albo przed, albo po swietach :)
jestem zaaaaa :silly:

ewelina kawazcynamonem.blogspot.ie/2013/05/trylo...ya-piecdziesiat.html
Trylogia 50 twarzy Greya: Pięćdziesiąt twarzy Greya, Ciemniejsza strona Greya, Nowe oblicze Greya , E.L. James

moje malenstwo wstalo, mama obiad przygotowala i zaraz wybieramy sie na spacerek :)
odezwe sie pozniej
milego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #731876 przez martyna123
Gosia kupilam pampersy w aldi 5 niby od 12 kg a Szymon ma 10 ale pasuja zobaczymy czy beda wytrzymale przy siusianiu bo on bardzo duzo pije i pampersy czasami nie wytrzymuja.

Ewelina pierwsza czesc to 50 twarzy Greaya

Marigra przykro ze tak spedzilas smutno urlop.

Gosia mozesz mi jeszcze polecic cos do mocnego nawilzania od Szymona skory po kapieli no ogolnie jak masz jeszcze dobre i sprawdzone rzeczy to pisz. Dzieki

A moj maly to caluje taty w usta a mnie tylko przytula nie chce mi dawac buziakow tak chetnie jak tacie.

11 lata 4 miesiąc temu #731881 przez ewelinda83
Martna chyba przegapilas moje pytanie :silly: jakie cwiczenia wykonujesz ? Jak czesto cwiczysz i od kiedy ?

Gosia co to za pieluchy, masz jakies zdjecie albo nazwe ? bo ja kiedys tez sie skusilam na aldikowe i byly do du... a sprobowalabym innych niz pampersy. ale narazie tylko one sie sprawdzaja, no i dada ale to w PL :)

11 lata 4 miesiąc temu #731886 przez martyna123
Ewa przegapilam Twojego posta cwicze skalpela 4 razy w tyg plus hula hop od dwoch tyg i widac roznice i ogolnie lepiej sie czuje mam wiecej energi a brzuch mysle ze jeszcze 4 tyg i bedzie calkiem umiesniony najgorsze to uda mam nadzieje ze schudna bardzo bo to moj najwiekszy problem.

11 lata 4 miesiąc temu #731892 przez gusiag
Ewa my pieluch z Aldi używamy już kilka dobrych miesięcy może z 10! są super. Siostra w PL próbowała Dady i zwątpiła. Aldi nas jeszcze ani razu nie zawiódł i nie śmierdzi tak jak inne pieluchy, szczególnie pampersy mi walą..
Martyna ja też kiedyś wzięłam 5 ale nadal używamy 4 bo jeszcze nie są konieczne 5.
co do nawilżania skóry to najlepsze co używam to Eubos z apteki, ale tani nie jest - ok 10euro chyba za tubkę www.eubos.de/index.php/trockene-kinder-haut Koleżanki też tego tu używają dla dzieci. i najlepszy hit na odparzenia to Weleda www.weleda.de/Naturkosmetik/Babypflege/CalendulaBabycreme.html biało pomarańczowa
tak teraz nie przychodzi mi nic do głowy jeszcze, musiałabyś konkretnie pytać o coś :)

11 lata 4 miesiąc temu #731894 przez gusiag
dziewczyny czy któraś z Was nie szczepiła dziecka na odrę? w DE boją się epidemii bo coraz więcej ludzi choruje szczególnie po 20roku życia.
Moja Ola dostała 2 dawki szczepionki. Tu co 3 dziecko jest tylko szczepione mimo, że obowiązkowe są te szczepienia. I teraz ludzie panikują bo choroba się rozprzestrzenia

11 lata 4 miesiąc temu #731901 przez martyna123
Szymon tez dostal dwie dawki na odre i tez lekarz mowil o tym ze panuje epidemia i kazal nam isc sie zaszczepic ale ja to sie chce zaszczepic przeciw sepsie. To z eubos mamy do twarzy ale ja mialam z tej firmy dla mnie krem z omega taki z zielona zakretka i dostalam alergi wygladalam jak poparzona

11 lata 4 miesiąc temu #731910 przez gusiag
Wam sie kazał zaszczepić? to szczepienia z dzieciństwa nic nie dają?

11 lata 4 miesiąc temu #731924 przez martyna123
Mowil ze osobe dorosle musza odnawiac szczepienia co 10 lat a nie ktore co 5 co ludzie o tym nie wiedza ja narazie planuje na sepse sie zaszczepic kosztuje w pl 150 zl a tutaj nie wiem ile maz jak pojdzie do internisty to sie wypyta o szczepienia dla nas i koszt i co pokrywa ubezpieczenie.

11 lata 4 miesiąc temu #731964 przez aisod
Jak ja lubię tak sobie dużo poczytać ;) Tylko najgorsze, że później nie pamiętam co komu odpisać :P

Co do zębów to właśnie tak myślałam, że jednak przerwy nie będzie :blink:

Później może uda mi się wpaść na dłużej. :*

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732015 przez ewelinda83
ja nigdy nie slyszalam o tym, ze szczepienia powinno sie odnawiac :unsure: :S ostatnie szczepienie mialam w szkole, chyba podstawowej :blink: w pracy co roku mam darmowe szczepienie na grype ale tez jakos nigdy nie skorzystalam :S
jakos sie boje tych szczepien, bo teraz to wszystko jest za bardzo marketingowe i sztucznie nakrecane :dry:
ale za szczepieniami dla dziecka jestem zaaaaa :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka