BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #732850 przez gaabrysia
Oglądam mecz i jaram się jak nigdy;)

Dorota, fajnie ze Mają będzie miala kontakt z dziećmi- takie chodzace do żłobka dużo szybciej się rozwijają;) ale ja osobiście sama jeszcze nie jestem gotowa... Mam na dzieje, ze przez rok mi minie;)

My ostatnia szczepionke mieliśmy odra, rozyczka. Następne we wrześniu. Czyli ju tuz tuz..
Emma pewnie pochłaniata praca.. Z tego co wiem to już dziś miala jakies zebrania.

Jak u was z myciem głowy, Adrian nie znosi... Kupiłam już dawno rondo do mycia, ale nie da się do niego przekonać. Włoski ma coraz dłuższe wieć kiepsko z plukaniem;(

Jeszcze jutro tylko do pracy;) yeah;)

Spokojnej nocy!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732860 przez gusiag
co do mycia włosów Ola też nie lubiła darła się ale znalazłam sposób, tylko że potrzeba 2 osób przy tym, tatuś zabawia z góry i każe jej patrzeć do góry i coś tam robi z zabawkami a ja polewam głowę tak że nic nie spływa na twarz :) no chyba, że u Was problem dotyczy nie tego że coś leci na buzię tylko ogólnie nawet nie da sobie umyć głowy?
a co to za szczepionka we wrześniu?

11 lata 4 miesiąc temu #732879 przez gaabrysia
Hmmm musialabym spojrzeć, a niechce mi się już podnosić;) właśnie w tym tkwi problem, jak trzymam go za brodę do góry jest ok ale zaraz popada w panikę, nie zawsze jesteśmy oboje, ale wyprobujemy;) teraz trochę chłodniej wieć będzie można myć co 2 dzień.

Was Ewa kiedys wrzuciła(chyba ewa) coś o składniu z danonkow, jego w nich nie ma tylko w danio widzialam. Susz z owadow bodajże koszalina czy coś takiego;)

W meczu jesteśmy na przegranej pozycji wieć nudno;) jedyne co fajne to piwko - reds anansowo- grejferutowy;) pycha!

11 lata 4 miesiąc temu #732886 przez gusiag
to smacznego piwka i się nie podnoś kiedyś powiesz jaka szczepionka, no ja o danonkach słyszałam wiele złego ale nie w związku z koszenilą tylko ogólnie chemii w środku. A koszenila czy jak to to się zwie to prawie wszędzie jest co ma barwę, kisiel, budyń itp.
no mecz już się chyba nie odmieni.
dobrej nocy wszystkim

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732890 przez ewelinda83
Gosia opowiedz nam o tym czosnku :P

Dorota musze tak sprobowac robic, chocia dzisiaj L poszedl wlaczyc Kini lampke i usiadl kolo niej, ona go zlapala za palec i co chwile otwierala oczka i patrzyla czy on jest :) zasnela bez placzu w 10 minut :) tzn najpierw plakala ale jak tatus przyszedl to sie uspikoila :)

Gabi ja lubie wszystkie Redsiki :side:

zrobilam pierwszy raz w zyciu samodzielnie ciasto :lol: co prawda to tylko jablecznik, ale od czegos trzeba zaczac :silly: do tej pory pieklam tylko gotowce :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #732891 przez gusiag
aha i ja nie myję włosów Oli za często, szkoda mi ich niszczyć, przesuszać itp, poza tym nie wymagają tak częstego mycia. 1 w tygodniu wystarczy ale wiadomo każdy robi jak uważa

11 lata 4 miesiąc temu #732892 przez gusiag
ewelinda83 napisał:

Gosia opowiedz nam o tym czosnku :P

nie brałam koszyka na zakupy bo miałam kupić kilka drobnych rzeczy i podawałam Oli do wózka żeby się czymś zajęła.. no i tak się zajęła, że po wyjściu ze sklepu zobaczyłam że nadal go trzyma :)

11 lata 4 miesiąc temu #732896 przez gaabrysia
Ja mylam codziennie jak były takie upały... Zresztą adi ma krociutkie włoski no i wydaje mi się, ze przez to mu się nie niszczą ewentualnie później będą wymagać częstszych mycia, suszarni nie używamy;) a wy? Przy dłuższych wioskach w sumie by było trzeba zwlaszcza jak będzie niemniej..

No niestety chyba na rudy nie ma co liczyć chociaż miałam nadzieję, mogę iść spac... Dobranoc

A moglam sobie czytać, to nie diabeł mnie podkusil na ten mecz;)

11 lata 4 miesiąc temu #732899 przez gaabrysia
Jedno wielkie zgaduj zgadula;) dobranoc

11 lata 4 miesiąc temu #732901 przez ewelinda83
hehehe dobra jest :)
Kinga za to wszystko chowa za bodziaki, czasami jak wracamy od Kuby albo znajomych, ja ja chce przebrac lub umyc, rozpinam body a tam wypadaja zabaweczki :silly:

ja myje Kindze wlosy codziennie, ale masz racje szkoda ,, niszczyc ,, mlode, zdrowe wlosy szamponami :dry:
my myjemy pod prysznicem, ale musze go trzymac daleko od glowy bo im blizej tym te cisnienie jest mocniejsze i Kindze przeszkadza i sie boi, a jak prysznic jest wysko to moge lac nawet tak ze jej po buzi leci i wtedy nie ma problemu :)

11 lata 4 miesiąc temu #732908 przez gusiag
nie Gabi suszarki nie używamy wcale, dawno temu jak była malutka to tak jak nam radziła położna zakładałam jej czapeczkę ale odkąd ma dużo włosów to tego nie robię, rozczesuje i schną same i to dość szybko.

to Kinia odważna, Ola nie dałaby się umyć prysznicem ale to dlatego, że ciągle w wanience się pluska. no i lepsza jest, co mi po czosnku! zabawki pod ubranie i cześć :D

dobranoc raz jeszcze uciekam

11 lata 4 miesiąc temu #732909 przez ewelinda83
Gosia wlasnie zaczelam czytac o myciu glowy u dzieci i radza jak najrzadziej :dry:
wiec i my wprowadzamy koniec codziennego mycia :ohmy: :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #732910 przez gusiag
Gabi remis 2:2

11 lata 4 miesiąc temu #732955 przez gaabrysia
Widzialam, hmmm powinno być 3-2.. Szkoda, ze się nie udalo

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #732959 przez asiula2134
/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka