- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co mowia lekarze ? idzie jakos to dziadostwo wyleczyc, dlaczego to tak wraca ?
Mariola a widzisz Zosia to silna dziewczynka, potrzebowala czasu i sie udalo Kazde dziecko na poczatku boi sie isc samodzilnie, musi czuc stabilizajce zobaczysz jeszcze chwila i sama bedzie chodzic, biegac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- Otrzymane podziękowania: 0
asia - ehhh nie wiem co ci poradzić. Wierzę, że wkońcu uda się zwalczyć to świństwo.....
Ewa - my nie usypiamy w łóżeczku więc nie pomogę - my wieczorem jak pisałam kładziemy się z nią na łóżku zje butle i pokreci się i zasnie - wtedy przenosimy do łóżeczka. Ale myślę, że 2 dni to jeszcze trochę krótko. Kiedyś słyszałam że min 3 do 7 dni powinno się trzymać zasad i wtedy dziecko zrozumie co i jak. Ale uważam ze i tak bardzo szybciutko Kinia zasypia. U nas to było darcie się 40 minutowe, wiec zwątpiliśmy w zasadność tej metody Bądź konekwentna a tak jak dziewczyny piszą na pewno się opłaci.
gosia - jak tylko otworzą Aldi zobaczę te pieluszki, ale my używamy od 2 rozmiaru Dady i jestem bardzo zadowolona. Testowałam tez Huggiesy - bardzo dobre nie mogłam narzekać , ale droższe, pampersy active baby i sleep and play mi przesiąkały i śmierdziały, wiec wróciłyśmy do Dady. Ostatnio jednak trochę się zaczęła przesikiwać podczas spania w dzień, więc myślę ze czas przejść na rozmiar 5 - nie ma niestety 4+.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Po pierwsze Asia dobrze, że humor dziś lepszy Nie ma co silna z Ciebie babka i z Kapiego też chłop niczego sobie, to na pewno dacie radę to zwalczyć, w końcu odpuści
Ewelinda ja Ci bym zrobiła na Twoim miejscu tak, że jak już Kinia zaśnie, bo skoro trwa to około pięciu minut to super i tu nie ma co robić więcej, ale jak zaśnie i się zanosi tym płaczem to pewnie bym poszła do niej i poprostu wtedy ją pogłaskała i powiedziała na ucho, że jesteś przy niej i że nie ma się czego bać. Niech wie, że jej nie zostawiasz, bo myślę, że to najbardziej przeżywa. Tak ja bym zrobiła... Oczywiście trzymam kciuki za wytrwałość
Mariola, a widzisz tak się bałaś, że nie będzie tej nóżki prawidłowo stawiać, a tu już parę tygodni już poprawa, obstawiam, że jeszcze miesiąc i Zosia będzie biegać, jak szalona
Ech i nie wiem co jeszcze... Przepraszam skleroza
Od wczoraj Michał zmienił mi nazwę Już nie jestem "mambą", tylko zostałam "bambą". Nie wiem czemu tak, bo na inne rzeczy mówi mama, a nawet jak go ktoś prosi o powiedzenie "mama" to teraz jest "bamba" Mam udanego tego syncia. Nowa zabawa została też ostatnio wymyślona, staje na czworaka, stawia głowę na ziemi i robi wszystkim akuku w tej pozycji, wygląda to śmiesznie, ale zastanawiam się kiedy kopyrtnie fikołka, bo już mu nie dużo brakuje.
Miłego dnia!
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
wklejają obowiązkowo zdjęcia tych wygibasów:)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Mariola super, buziaki dla Zosi, ani się obejrzysz a będziesz musiała za nią biegać
Ewa jak Ci się Kinia zanosi to idź do niej, uspokój ale nie wyjmuj, pogłaskaj, powiedz jej czemu tak jest i że wrócisz jak wstanie. Ona rozumie więcej niż myślisz
Marigra 5 z Aldiego będą dobre bo Ola już je testowała a z tego co widzę, to Twoja Zuzia jest większa od Oli
Bamba;) moja Olka robi to samo staje na czworaka na głowie dupkę w górę i kuku to już od jakiegoś czasu wyczynia takie wariacje Misiek pewnie na złość nie chce do Ciebie mówić mama, Ola miała taki czas, że mówiła tatuś, babuś, dziadziuś i mamum i się śmiała, ale jak coś ode mnie chciała to wiedziała że jak powie mamuś to mnie ucieszy i dostanie. Także długo byłam mamumem, a teraz jestem mamusią, mamunią i wisi mi na szyi i mówi moja mama taki przytulak się zrobił od kilku dni że tylko na ręce i moja moja.
a ja dziś pojechałam na zakupy sama pokupowałam sobie trochę rzeczy, szukałam wszystkiego co przecenione, żeby jak najtaniej, kupiłam sobie dwa staniki, skarpetki, 5pak majtek, 2 x grube rajty i jedne seksi rajty do jakiejś kiecy i t-shirt
a Oli kupiłam 2 pary jeansów w H&M, dwie bluzeczki z dł. rękawem, czapkę z daszkiem na jesień i ostatni jaki był kapelusz słomiany na plażę
ale wiecie co, weszłam też do Zara Kids i żal dupę ściska tam są takie śliczne te ubrania.. drogie jak nie wiem, jeansy śliczne takie że jakbym jeszcze chwilę dłużej przy nich stała to bym je kupiła, ale droższe niż na mnie jeansy, prawie 20euro, także odpuściłam. Ale płaszcze, kurtki, bluzeczki, trampki, normalnie nie można tam wchodzić ludziom o słabych nerwach i bez grosza przy duszy..
te s H&M wcale nie brzydkie, fasonem podobne a prawie pół ceny taniej więc nie było o czym myśleć, tylko brać tańsze.
Emma nam się zapodziała..
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Szymon robi to samo ze sie schyla i kuku przez nogi a jak stoi na lozku to fikolki tak robi.
Ewa ja ci nie pomoge bo ja przy Szymonie leze i on zasypia.
Gosia to fajnie ze zakupy udane do chlopcow nie ma takiego wyboru a jak bym miala dziewczynke to bym oszalala w tych sklepach mam pytanie jakie szczepionke Ola dostala po drugej dawce na ospe ?
Marigra- my juz dawno 5 uzywamy przy 10 kg wagi mojeho syna :-P
Mariola fajnie ze Zosia to taka silna babka.
Asia przypomnialo mi sie ze od kuzynki syn mial ecoli walczyli dwa lata i odpuscila ale po nim bylo widac byl blady i.mial since pod oczkami a teraz zdrow facet a po Kapi widac ze jest caly czas zdrowy wiec pewnie zaniedlugo pokona bakcyla.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Gosia to fajnie ze zakupy udane do chlopcow nie ma takiego wyboru a jak bym miala dziewczynke to bym oszalala w tych sklepach mam pytanie jakie szczepionke Ola dostala po drugej dawce na ospe ?
więcej szczepień nie było, zaliczyłyśmy już wszystko możliwe, kolejna dopiero jakoś jak pójdzie do przedszkola. Ta ostatnia to była jedna - priorix tetra na 4 choroby, odrę, ospę, świnkę i różyczkę
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
choroby: TETANUS,DIPHTHERIE, PERTUSSIS, POLIOMYELITIS, HAEMOPHILUS, HEPATITIS B, MASERN MUMPS ROTELN, VARIZELLEN, MENINGOKOKKEN, PNEUMOKOKKEN,
szczepień było 4 razy INFANRIX I PREVENAR, PRIORIX I VARILIX, NEISVAC-C, PRIORIX TETRA
może wy mieliście jakieś szczepienie rozbite na dwie szczepionki a my łączone?
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Pozniej mial 5 w 1 PENTAVAC ta na ospe ino nasza jednak sie nazywa M-M rvaxPro pomylilo mi sie myslalam ze tak jak twoja sie nazywa pozniej mial Meningokokken NEISVAC no i znowu ospa. Myslam ze wszedzie na calych De szczepia tak samo
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
mariola gratulacje dla Zosi, że robi takie postępy; Majka też długo była nad-ostrożna w chodzeniu, a teraz biega jak mały szatan
asiula będzie dobrze, współczuję ciągłego nawrotu tego wrednego choróbska, 3mam kciuki, żeby to już był ostatni raz
my teraz kupiliśmy pampersy pampersa active baby (wszystkie dady w biedrze wykupili jak była promocja) i zachwycona jestem, podczas zapinania oderwał się jeden rzep - czegoś więcej się spodziewałam po tych pieluszkach kiedyś też je miałam i też coś mi w nich nie pasowało, ale teraz już nie pamiętam co - tak czy siak wolę dady ze względu na cenę i jakość
jutro idę z Mają do lekarza, od 1,5 tygodnia ma katar, dołączył kaszel i przestała jeść np dzisiaj rano nie chciała wypić mleka, nie zjadła obiadku... w pn niby ma iść do żłobka, ale chyba trzeba będzie to przełożyć
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Dorota to pewnie boli ją gardełko albo ma jakąś afte w buzi? biedna, oby przeszło bo wiem jak to jest jak nie może jeść