BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #733573 przez gusiag
Martyna Boski Szymon :) ale nie zmienia się tak jak inne dzieciaki, buzia ta sama :)

a ja zamówiłam sobie książek trochę :) już się cieszę, ciekawe kiedy przyjdą. Zamówiłam przez Was trylogię Greya ;) jedną książkę Mendozy bo kiedyś czytałam coś i mi się bardzo podobało, jeśli ktoś lubi taki humor Mendozy to mogę polecić co czytałam "Brak wiadomości od Gurba" uśmiałam się :) i jeszcze zamówiłam też książkę na trudne chwile w życiu "Bóg nigdy nie mruga"
ja bardzo lubię czytać i pewnie pochłonę to szybko, ale muszę dawkować, żeby móc też na wakacjach poczytać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733578 przez martyna123
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #733584 przez martyna123
Wkoncu udalo mi sie dodac zdjecia tel.

Ja rez nie ma gdzie hodowac zwierzat chyba ze w garazu a obok jest moj pies i by sie denerwowal ze ktos.mieszka w garazu ale moze kiedys kupie dzialke i zwierzeta i bede hodowac jal tak dalej pojdzie z zywnoscia.

Gosia - dziczyzna super tez czasami mamy ale zawsze zjemy na obiad.
A co do hormonow jezeli bedziesz miala reguralne miesiaczki a przed okresem bedziesz sie czula fatalnie i zla to mozesz miec zespol.pms i na to trzeba tabletki.moja ciocia to miala po drugim porodzie tabletki strasznie drogie ale warto.

11 lata 4 miesiąc temu #733585 przez gusiag
Martyna zdjęcia dodałaś ale 3 te same to nie wiem czy miały być różne czy to jedno? ale ma brykę, Olka byłaby zachwycona takim chłopcem :D
to co ja mam takie objawy to wiesz, pewnie potrwa z tego względu, że ja odstawiłam tabletki, a czy miesiączki będą regularne to nie wiem, jedna już była ale jakaś taka nijaka na razie. zobaczymy co dalej. ale humory mam już lepsze, nie wściekam się tak i aż mi miło się przytulić do męża który staje na głowie żebym się uśmiechała

11 lata 4 miesiąc temu #733590 przez gusiag
kochane, nie wiem czy ktoś tam poza mną i Martyną jeszcze jest, ale wypiłam lampkę wina i czas spać póki mi się chce..

dobranoc wszystkim :kiss: buuuzi

11 lata 4 miesiąc temu #733592 przez martyna123
Juz poprawilam zdjecia :laugh: tez ide spac

Dobranoc wszystkim

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733616 przez ewelinda83
Ja dopiero teraz mam chwilke jak wy juz spicie :)

Martyna coz to za przystojniak :) bryka fajna, tez by nam sie spodobala :) kamyczki tez lubimy i czasami z bodziakow wyciagamy ;)

Gosia ja ucze Kinge samodzielnego zasypiania i w dzien i w nocy, to co rozmawiala z misiami to bylo dzisiaj podczas popoludniowej drzemki :) wieczorem bylo podobnie, zjadla, dostala buziaka i ja wyszlam, pozniej slyszalam rozmowe z misiami, smiechy, no a po chwili placz :( wiec L postanowil isc do niej i ja trzymal za raczke az nie zasnie. Z dnia na dziej jest lepiej... ale juz nie pozwalamy na wielki placz po ktorym Kinga zaczyna sie zanosic, wolimy isc do niej i z nia siedziec :)

Ewelina ja Kinge probowalam juz kilka razy nauczyc zasypiania w lozeczku, tez sie poddawalam. Teraz sie zawzielam bo denerwowalo mnie jak ona nas w jajo robila :angry: tu niby spiaca byla, a jak bralismy sie za bujanie to ona nas zaczepiala, szczypala, wyrywal sie itd. Byly to sporadyczne sytuacje, ktore jednak pomogly nam podjac taka decyzje. Tak wiec uczymy sie dalej :blink: mam nadzieje ze babcia nie zmarnuje tej nauki :unsure: :angry:

Dorota wiem ze sie latwo mowi , ale nie stresuj sie bo zostaniesz lysa tak jak ja :silly:

Wlasne miesko, owoce, warzyw :) niestety to juz nie te czasy :angry: teraz wszystko jest szprycowane niewiadomo czym :( a my musimy to jesc, bo cos trzeba ...
Moi tescie na swieta kupuje swojska swinie, wujek L ja zabija i dzieli, a pozniej tescie robia kielbasy, szynki i inne pysznosci :laugh:

Kupilam dzisiaj bilety na koncert Bednarka :woohoo: bedzie u nas w pazdzierniku :) fajnie bedzie zobaczyc znana i lubiana osobe, ktora pochodzi z twojego miasta . Moj brat sie z nim kumpluje ale mi jeszcze nie bylo dane go poznac ;)

11 lata 4 miesiąc temu #733674 przez mariola2041
hej wam... u nas jak na razie powolutku... Zosia coraz częściej sama chodzi przy meblach ale najczęściej przy łózko pewnie dlatego że boi się jeszcze...jeśli chodzi o zasypianie to my jesteśmy konsekwentni i było też ciężko bo niby płakała ale ten płacz był wymuszeniem...teraz płacze tak chwilkę i jak widzi że nikt nie reaguje to się wydziera na całe gardło ale my też nic i po chwili słodko śpi...innym lekarstwem jest dać jej tel z muzyką żeby cicho grał i moment śpi...była tak nauczona zasypiać jak grała muzyka i teraz też tak ma...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 4 miesiąc temu #733822 przez gusiag
Ewa no to fajnie, że zrobiłaś sobie przyjemność biletami, ale bez urazy ja nie widzę w nim zupełnie nic i trochę mnie dziwi zachwyt nad jego muzyką. nie gniewaj się :)
ale oczywiście jak lubisz to baw się dobrze :)

Mariola moja Ola do tej pory uwielbia swoje melodie do spania i zawsze słucha do snu :) gdybym dała jej telefon zadzwoniła by pewnie na drugi koniec świata ;)

ciasto w piekarniku, dziś mascarpone z czereśniami. Coś mnie ostatnio bierze na gotowanie i pieczenie, wczoraj spaghetti ze szpinakiem, krewetkami i serem feta - było pyszne, dziś to ciasto :ohmy: i jeszcze chcę dziś pójść kupić sobie nowe blaszki do pieczenia, masakra co mi się od tych hormonów robi!
Ola siedzi w łóżku ale woła tata, tatuś, z tatom, tatusiu, mama. nie wiem czy już zaśnie bo wstałyśmy o 8 30 :) ale chciała to na razie gada, ja idę zmyć i pomalować pazur :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #733867 przez ewelinda83
Gosia ja sie nie gniewam, kazdy ma prawo do swojego zdania :) mi sie jego muzyka podoba, nie slucham reggae na codzien, ale od czasu do czasu jest mile dla ucha i to nie tylko w jego wykonaniu. ( slucham roznej muzyki, w zaleznosci od nastroju ) mysle ze bedzie fajnie, zawsze to jakies oderwanie sie od domu, no i jednak milo jest sie spotkac z znana osoba ze swojego miasta :)

Czy wasze dzieci lubia jesc kremy :huh: :unsure: przed Kinga trzeba wszystkie chowac bo odrazu samkuje, nie ma dla niej znaczenia czy to krem do rak, ciala, czy sudocrem wszystkie samczne :ohmy:

Uwielbia tez siedziec przy oknie i obserwowac otoczenie :) wspina sie na krzeslo i potrafi stac tak pol dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #733874 przez gusiag
Ewa ja lubię posłuchać wszystkiego ale akurat w nim nie podoba mi się nic :/ jakiś taki jest dla mnie ble. Ale totalnie Cię rozumiem bo ja uwielbiam mój Happysad, pochodzą se Skarżyska a to to samo województwo i jeździłam tam na koncerty ich i uwielbiam ich i mam płyty nawet podpisane przez nich. Wiem, że fajnie jest mieć kogoś znanego ze swojego miejsca :)

Ola też "kem" by chciała ale nie jeść a smarować się każdym :) My mamy takie duże wysokie okno z szerokim parapetem, zawija noge i włazi i przygląda się co się na świecie dzieje i komentuje to dzieci na placu zabaw, to pan idzie, to auto jedzie, to ptak, to wiewiórka itp :)

11 lata 4 miesiąc temu #733919 przez ewelina.zak.1991
gosia na szczescie nie musze nosic i bujac bo u nas to sie odbywa na kolanach:) trzymam tak jak niemowle ( tylko juz teraz nie w gorze ) tylko lezy pleckami na kolanach w beciku i bujam :) czasami prawa reka odmawia posluszenstwa bo glowa ciezka :) jak np w niedziele tluke kotlety to odczuwam taka niewydolnosc i dretwienie i musze troche odpoczac i tak na raty tluke.
kurcze ale bede podejnowac nastepne proby tylko zastanawiam sie co bedzie w nocy bo on mi sie budzi jeszcze hm...

co do Bednarka to lubie ta ostatnia piosenke , nawet fajna :) ale tak to nie lubie reage. tez bym wyskoczyla na jakis koncert ale niesety mieszkam w malym miescie a poza tym brak kasy...

ktoras pisala o wyoadaniu wlosow. ja zmagam sie do tej pory:/ wlosy wylatuja mi garsciami, a przy myciu to juz masakra ... wylykalam wszystkie kuracje w tym te najmocniejsze i nic... ale ostatnio bylam w salonie urody i jakos sie zgadalo z pania ktora regulowala mi brwi ze maja jakis specyfik dla kobiet po porodzie. I podobno u wiekszosci dziala wiec zakupilam jedna ampulke za 12zl i jesli zadziala to za.miesiac kolejna dawke. mam nadzieje ze pomoze bo jak nie to w koncu ide do lekarza.

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 4 miesiąc temu #733930 przez aisod
Przepraszam, ale u mnie znów brak czasu na odpisywanie... Także tylko się melduje, że żyję i że u nas wszystko ok ;)

Buziaki Wszystkim!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733955 przez martyna123
Hey

Gosia- daj przepis na ciasto moja mama uwielbia marcepan.

Ewa- mój mały lubi wszystko co mu nie wolno a to co ma jeść nie je :laugh:

Ewelina - podaj nazwe tej ampułki na włosy.

my dzis byliśmy na pobieraniu krwi żeby zrobić testy i tak biedactwo płakało dobrze że mąż go trzymał bo ja bym nie wytrzymała.

ide wymyślić coś na obiad :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733958 przez gusiag
ale tam nie ma marcepanu :) to sernik na ciemnym spodzie ale z serków homogenizowanych i serka mascarpone - takiego którego używa się do tiramisu itp deserów.
ja marcepanu nie znoszę..
biedny Szymon, oby te testy coś pomogły

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka