- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
dziewczyny odeszłam z pracy, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale już stało się; rozmawiałam dziś z koordynatorką i powiedziałam jej, że nie przedłużę umowy na takich warunkach, bo ostatecznie to się okaże, że ostatni miesiąc będę pracowała za darmo albo będę musiała do tego dołożyć, więc mnie zapytała czy gdyby właścicielka biura zmieniła te warunki to czy bym została, więc ja powiedziałam, że raczej tak, przez cały dzień do właścicielki nie udało nam się dodzwonić, więc jeszcze z domu do niej zadzwoniłam i zapytałam czy rozmawiała z koordynatorką, a ona, że tak i już wszystko wie, no to jej powiedziałam, że chciałam jej powiedzieć osobiście itp itd a ona, że ok mhm dobrze... no i ostatecznie, życzyłyśmy sobie powodzenia i tyle
marigra współczuję atmosfery w pracy, mam nadzieję, że jednak Ci się poukłada i nie dołączysz do mojego skromnego jednoosobowego grona bezrobotnych
emma wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, pociechy z Zosi i powodzenia w staraniu o kolejne największe szczęście
ewelinda ładnie obcięłaś Kini włoski, jak ja się chciałam zabrać za fryzurę mai to T skomentował to tak "to nie pies, jej po zmroku nie będę wyprowadzał na spacery" wrrr chyba powinnam się obrazić
martyna strasznie rozbawiłaś tym : przewróciłam się, zbiłam dzbanek, oblałam jogurtem i poszłam spać strasznie pracowity miałaś dzień
asiula super, że trafiłaś na lekarza z powołaniem! super to mało powiedziane - to cud w tych czasach... jak zawsze trzymam kciuki za Kapiego, dzielny ten twój synek, tyle już przeszedł
no i resztę wątków zapomniałam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
INSTRUKCJA PIECZENIA SZARLOTKI DLA FACETÓW
1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!
2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia.
3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.
4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.
5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.
6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.
7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.
8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.
9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.
10. Weź szybciutko prysznic!
11. Weź 4 jabłka i ostry nóż.
12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!
13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.
14. jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą.
15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz!
16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.
17. Po godzinie jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.
18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik.
Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu.
Smacznego !!!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
podjęłaś decyzje i będziemy Cię wspierać i nadal trzymać kciuki za nową super pracę
Ewa Kinia wygląda bardzo dobrze, ładnemu zawsze ładnie ja też przed kąpaniem obcięłam Oli grzywkę bo już miała za brwi i wszystkie grzywki takie same, i Oli i Kini i Zosi, chyba, że Zosi krótsza ciut. Zaraz wrzucę fotkę
no i cieszę się, że ciasto dobre! mój błąd bo w sumie nie powiedziałam na jakie blachy ciasto na spód.. sorry
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Emma, Gusiag to jest takie oszukane tiramisu, już pisałam, jak go robię przy wątku o placek dla Asi. Nie robię takiego prawdziwego z żółtkami i amaretto, tylko daje zwykłą śmietankę 30% i mascarpone. Najważniejsze, że pyszne i szybko się robi
Georgette to widać, że nie masz czego żałować z tą rezygnacją, bo jak szefowa nie za bardzo nawet chciała z Tobą negocjować to chyba nie warto było tam zostawać... Witaj raz jeszcze wśród bezrobotnych Trzymam kciuki, aby szybko udało Ci się coś znaleźć, ale coś z czego będziesz zadowolona
Ewa możesz zostać fryzjerką swojej córki mi się fryzurka podoba Faktycznie dziewczynki mają bardzo podobne grzywy
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale Ola ma sliczne, geste wlosy Kinga ma piora, nie wiem po kim
Dorora dobrze, ze masz humor trzymam kciuki za wymarzona prace
Posikalam sie z tego przepisu
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Drink uderza do głowy, czas iść spać.. chociaż w meczu remis i tak mnie jeszcze trzyma w fotelu
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Na początek Emma spóźnione ale szczere życzenią urodzinowe;) spełnienia marzeń
Ciasta wszystkie piękne i pewnie tak samo smaczne;)
Dziewczyny boskie;* jakie mają grzyweczki fajne;)
Na wsi super, szkoda ze tak krótko! Dzieci się wybawily:) Adrian się wyszalal;)
Wiecie co jarek się pomylił ostatnio i kupił takie majtki pampersa, co prawda 6, ale od 16kg.. Adrian w nich przechodził 3 dni, nic nie wycieku, bardzo fajne są i zakłada się super, co prawda mógłby być ciut mniejsze, wczoraj widzialam od 12 wieć te pewnie by były ok.
Pozatym Adrian wczoraj dostał jakiegoś rozwolnienia i na drzemce zakupcial się poprostu cały, spodnie koszulka- całą, całe łóżko w sypialni mojej siostry... Poprostu masakra. Już myslalam ze to jakiś wirus na początku myslalam ze wyemitował, ale nie... Pierwszy raż miałam coś takiego, żadna pielucha by tego nie wytzymala;) miałam już takiego stresa, ale sytuacja się nie powtórzyła całe szczęście, z przerwą na przebraniu i kapanie spal 4,5h.. Musiało go to wymarzyc ale po drzemce było już ok. Dziś kupa w normie.. Ale starcia miałam ze to rotawirus...
Dorota dobrze, ze podcielas taka decyzję teraż będziesz miala większą motywację do szukania czegoś nowego
Tyle tego ze nie wiem co komu jeszcze. ..
Spadam wpadne później
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
witaj Gabi po przerwie, no to Cię Adek nastraszył i siostrze narobił - dosłownie ważne że nic mu nie jest, może taka kupa gigant to zwiastun zęba?
a co to za majtki pampersa? jakieś wielokrotnego użytku do prania? nie widziałam albo po prostu nigdy nie zwróciłam uwagi.
Asia a mąż niezadowolony bo miał inne plany po tym drinku? ja też jak się drinka napiję to śpię jak dziecko, żebym się tylko nie uzależniła jak mi się to spanie spodoba
byliśmy rano w ikea na zakupach, Olka szalała szczególnie po "pokojach" dziecięcych a teraz padła i śpi a co śmieszne taka miarka tam była że niby wzrost mierzy a podaje wiek i Ola stanęła i wymierzona na 2lata wcześniak niby ale to jakaś dziwna miarka bo Ola ma tylko 81cm a tu na forum dzieci dużo wyższe
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
www.pampers.pl/active-boy-active-girl o takie, dużą paczka 44zl a wczoraj za pake zwykłych 51 w tesco
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ta mega kupa moze byla reakcja na inne jedzeni i powietrze dobrze ze to jednorazowy wyczyn
Gosia co kupilas w Ikei my sie wybieramy za tydzien, chce kupic Kindze polke z koszami na zabawki musze planowac taki wyjazd bo Ikea jest tylko w Dublinie a dla nas to wycieczka na caly dzien ale moze i dobrze, ze nie mam jej na miejscu bo bym ja cala wykupila poprostu wariuje w takich sklepach
Kinia wlasnie zasypia, a ja sie biore za obiad i porzadki
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
No to do Dublina daleko! a wiesz, że ikea działa też jako sklep online. Ale pewnie transport drogi.
Ola ma taką szafkę na kolorowe plastikowe pudła, ładnie wygląda.
ja skręcam szafkę ale robię przerwę na nakarmienie Oli