BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #735369 przez aisod
gabi fajnie, że wyjazd się udał. Kupa spowodowana raczej napewno (tak jak Ewa mówi) zmianą klimatu i jedzenia. :)
Pieluchomajty są fajne, też polecam! Nie miałam tych z pampersa, ale kupiłam teraz biedronkowe Dady i są ok. Zwłaszcza, jak się dziecko próbuje do nocnika nauczyć, szybko łatwo ściągnąć i ubrać. Miałąm też rossmanowskie, ale one nie za bardzo przypadły mi do gustu. Jedynym minusem jest przebieranie z kupy :P Ja biorę wtedy nożyczki i rozcinam boczki :silly: , zeby wszystko nie było upaprane. :lol:

gusiag no widać, że zakupy udane. Mi się jakoś jeszcze ciuchy Miśka mieszczą w komodzie... no i jednej dużej szufladzie u nas ;) Ale za niedługo trza będzie pomyśleć o czymś dla nowego dzidziora ;) Ja nie wiem gdzie ja to postawie w tym jednym pokoju :unsure:

Dziś na obiad placki ziemniaczane :) Pycha! No i w końcu muszę skończyć tego mojego placka... ale ze mnie leń :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #735371 przez ewelinda83
Ja tam wole pochodzic po sklepie i oko nacieszyc :silly: a noz znajde cos co sie jeszcze przyda :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #735375 przez ewelina.zak.1991
ja tez uzywalam w lato tych majteczek z pampersa ale dosyx drogie sa. a jak zrobi kupe to ani zdjac ani nic, ja rozcinalam boki nozyczkami bo tak to by mial cale nozki w kupie jakbym miala normalnie zdejmowac :) to jest dobre ale jak juz dziecko wola albo sygnalizuje swoje potrzeby fizjologiczne .

o kurcze obudzil sie wiec do wieczoru :)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 4 miesiąc temu #735378 przez gaabrysia
Aisod te pampersa, rozrywa sie po bokach.. Lekko, zresztą kApieLowe majtki Tez się tak zdejmuje, od ilu kg
G są te biedronkowe? Ceny pampersa zaczynają mnie powalac, ale lubię je...
Dady używałam może przez mc jak był malutki i wydawało mi się ze bardzo szybko pecznieja, pozatym mial mocno mokra pupe przy przemijaniu, na pampersach się jeszcze nie zawiodam, majtki też bardzo fajne! Chyba fajniejsze, dużo szybciej się zakłada, zdejmuje zresztą też;)

Gusiag fajnie, ze zakupy udane:)
Aisod pochwał się koniecznie swoim dziełem;)
[

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #735385 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #735389 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735401 przez martyna123
Gabi- też używamy czasami tych majteczek ale tylko latem i wiosną bo w zimę są nie praktyczne jak są rajstopki bo trzeba wszystko ściągać :) u Nas taka kupa pojawia się też jak jest za dużo witamin w organizmie.

Gosia- te pampery majteczki w niemczech nazywają się pamper Easy Up.

Mamy problem Szymonowi pod jąderkami zrobiły sie kropeczki czerwone i nie wiem czy od zmiany pampersów z aldi czy poprostu ma coś z moczem jak myślicie ???

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #735406 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #735410 przez emma
Wow, ale postujecie! To się chwali! :lol:

U nas dziś noc nieudana. O 4 pobudka i płacze, narzekanie na ból nóżek (szczepienie) i histerie do 6, ale potem spanie do 9.30 (ostatni raz wstałam o takiej godzinie, jak karmiłam piersią ;-).

Też jutro jedziemy do ikei po obiecaną szafę dla Zosi, znów będzie skręcanie :-)
My akurat za ikea nie przepadamy, ale kupujemy, bo tanio. Kuchnię mamy i jak pisałam polecam, ale w pokojach unikamy. Poprzednie mieszkanie mieliśmy całe z ikei i już nam zbrzydła. A najgorsze, jak idzie się do znajomych i wszyscy mają to samo :-\ albo przychodzą i mówią: o, regał za 99 zł, też mamy taki, tylko że w piwnicy ;-).
Mi się bardzo podobała szafa dla Zosi ze sklepu, gdzie kupiliśmy komodę (może ktoś pamięta, taka w paseczki :-)), ale koszt z transportem 2,5 tys., więc szafa za 800 z ikei zdecydowanie wygrywa ;-).

Gosia, daj zdjęcia, jak skrecisz :-)
Martyna, może być uczulenie, na forum już parę osób pisało kiedyś o uczuleniu na dady. Odstaw na parę dni i się przekonasz. I nie wymyslaj, na pewno nie masz nóg jak hipcio....
Aisod, skoro takie proste, dawaj przepis!
Gabi, witamy po powrocie. Dziękuję za życzenia :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735414 przez emma
A sernik dzisiaj miodzio, nie, Ewcia? :lol:

Podobał mi się ostatnio sweterek z zary, ale za 90 zl i pozalowalam kasy, a wczoraj wchodzę do szmateksu na osiedlu i wisi taki nowiutki za 30, plus dla Zosi koszula w misie za złotówkę :-)
A w ogóle to chciałam dziś wybrać jakiś prezent na urodziny i w sklepach żałoba... W końcu wzięłam 3 pary bawełnianych majtek z przeceny ;-).

Ryż dochodzi, idę budzić dzieciaka :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #735429 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #735437 przez georgette102
hej

przeczytałam wasze posty ale Majka się do mnie przyssała i zanim znowu usiadłam do komputera to zapomniałam o czym była mowa :pinch:

dzisiaj zabrałam się za porządki w szafce Majki i okazało się, że musiałam odłożyć mnóstwo za małych rzeczy... kiedy ona tak urosła :unsure: plus jest taki, że zrobiło się trochę miejsca

majteczek nie stosowaliśmy to się nie wypowiem, mebli z ikei też nie posiadam - może dlatego, że w Ol nie ma ikei

martyna myślę, że u Szymona to reakcja na zmianę pieluch

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735481 przez aisod
aisod napisał:

Asia mi się przypomniało jeszcze :) Jak coś do kawy to oczywiście polecam Tiramisu (może trochę oszukane, ale za to proste) Robisz biszkopt (można też użyć biszkoptów języczków, albo spodu tortowego), później ubijam śmietankę kremówkę, dodaje następnie serek mascarpone do tego i trochę cukru pudru (tylko troszkę, żeby nie było za słodkie). Biszkopt polewam kawą rozpuszczalną (na pół szklanki wody daję 1,5-2 łyżek stołowych kawy), tylko zimną :) Potem wykładam bitą śmietanę i posypuje grubą warstwą kakao (tego gorzkiego). Można dodać do kawy rozpuszczalnej likier amaretto, albo inny alkohol. Do kawy jest to pyszne, bo mało słodkie.

Proszę Emma to właśnie ten przepis. Nie chciało mi się pisać od nowa :P

Pieluchomajty Dadowskie są od 12 kilo (jest też mniejszy rozmiar, niestety większych nie ma). One są właśnie raczej dla dziecka co się uczy sikać do nocnika, są cieńsze niż pieluchy i pewnie automatycznie mniej wytrzymają, ale cena nawet nawet, bo 21 zł za 20 sztuk.

Asia Misiek w naszych papciach ciągle próbuje chodzić :P A jak się przewróci to się tak fajnie denerwuje :D

To mój pomocnik ;)

A to moje wypociny :woohoo: dziś trochę nie wyszło ;)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #735484 przez gaabrysia
Nie wyszło?;) ledwo się wykapalam, a właśnie zaslinilam pół pizamy;) wygląda bosko!;) pewnie też smakuje, eh żeby jeszcze dupa od tego nie rosla a co najgorszej, jak już cos zrobie nie umiem zjeść tylko kawałka...
Zakochała się w Twoim miska, do tego dopiero dziś zobaczylam jego piękne oczy na fb! ;)

11 lata 4 miesiąc temu #735510 przez gusiag
Martyna strasznie mi przykro, że najprawdopodobniej przeze mnie Szymek ma uczulenie :( widocznie jemu nie odpowiadają te pieluszki. U nas nie ma żadnych problemów.

Asia hehe sam serek zniknął z lodówki.. dziwne ;) czymś się musiał zaspokoić, skoro poszłaś spać :D cukier widocznie pomaga : :lol: :lol: :lol:

Emma miłego piwkowania :kiss: i super, że wam sernik smakuje :) czuję się ojcem sukcesu :silly: :woohoo:
ja niestety nie mam tu żadnych fajnych "szmateksów" kiedyś weszłam do jednego i zobaczyłam spódniczkę za 30 euro i podziękowałam.. ale za to są flohmarkty i też za 1 euro można kupić ciucha dla dziecka markowego i w stanie idealnym. Sobie nic nie kupiłam nigdy bo nie szukałam..

Dorota no dzieciaki rosną jak szalone, ja po powrocie z Majorki też wszystko letnie już z szafy wywalę i sio do piwnicy.

Aisod dziękujemy za przepis i za to że zadałaś sobie trud i znalazłaś go gdzieś w tyle forum :kiss: ciasto wygląda super ale i tak nie przebije cudnego Miśka :)

Gabi przy drugim kawałku mów sobie, że to w cycki idzie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka