BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #734506 przez emma
Kochane!
Serdecznie.dziękuję wam za życzenia! :-) :kiss:

U nas niestety po szczepieniu gorączka i ból nóżek, podałam rano nurofen :-(
My już po kolejnym lekarzu (dziś ortopeda), wszystko dobrze, kolejna wizyta, jak będzie pół roku bez pieluchy ;-).
Teraz jesteśmy w parku, Zosia robi baby i strasznie fajnie, bo pusto, poza nami nikogo, można się spokojnie bawić :-)
A zaraz lecimy po produkty na sernik :-)

Asia, widzisz, wiedziałam, że Kacper silny facet i że wreszcie traficie na super lekarza! :kiss:
A kuchnię z ikei mam już drugą. Poprzednią w tamtym mieszkaniu, miałam 4 lata, nic się nie działo. Teraz też z ikei już dwa lata u bardzo sobie chwalę. Nie wypacza się, bo to płyta, ale porządna, można myć wodą. A na droższe szkoda nam było kasy. A jak fronty się znudzą, zawsze można zmienic. Polecam! :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734547 przez martyna123
Emma -jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego i owocnych starań.

Dorota - ciężka decyzja ale jak by wynagrodzenie w tej firmie nie dawało dużo w Waszym życiu finasowym to bym wolała siedzieć w domu i szukać pracy.

Marigra- przykra wiadomość mam nadzieje że nie stracisz pracy i szefowa przemyśli sprawe.

Asia- fajnie że znaleźliście fajnego lekarza oby już było z górki.

Ewa- dajesz rady rób co drugi dzień a będzie ino coraz lepiej :) pokaż nam Kinie

A ja nie zrobie sernika bo bym musiała go sama zjeść bo mój mąż nie lubi :( musze poczekać :(

Pisałam wczoraj że wcześnie wstałam i byłam nieprzytomna i miało to swoje złe skutki przewróciłam się w sklepie bo zahaczyłam o skrzynkę później potrzaskałam dzbanek szklany a później wylałam jogurt na siebie no i poszłam spać. :laugh:

Miłego dnia !!!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734581 przez gusiag
witajcie ślicznoty kochane :)
EMMA jeszcze raz wszystkiego czego pragniesz, spełniaj swoje marzenia, wymyślaj nowe po spełnieniu starych, nie choruj i niech nie chorują Twoi bliscy, ciesz się z drobnostek, kochaj się bez opamiętania, płódź tak piękne dzieci jak Zosia i zarabiaj kasiorę bez większych starań :lol: miłego dnia i udanego sernika :)
i wszystkim które pieką sernik i inne ciasta - oby poszło w cycki a nie w dupę :ohmy: :silly:

Ewa pokaż zdjęcie Kini po mamie szalonej fryzjerce :) ja nie kupuje silikonowych foremek, bo szybciej się przypala ciasta i można się łatwo poparzyć, jestem za tradycyjnymi aluminiowymi

Dorota biedna Maja, może to przeziębienie ząbkowe skoro z biegunką? moja rada co do pracy jest taka, że w CV na pewno będzie lepiej wyglądał dłuższy czas pracy w jednej firmie niż 3 miesiące w różnych.. ale to dziś i już pewnie sama podjęłaś decyzje?
no i też pokaż zdjęcie po fryzjerze!
a konkursu na perfekcyjną panią domu nie wygram, bo mam bałagan jak cholera w domu, nawet mąż już sprząta sam, posprzątał łazienkę, sprząta kuchnie itp :) a dziś robię zupę krem z dyni, wczoraj kupiłam dynię i będę robić ale o tym zaraz

Marigra biedna nie wiem co mam powiedzieć, nic mnie nie dziwi bo wiem, jakie sku******* jest w niektórych firmach, jak ludzie podkładają sobie świnie, jak jeden drugiego sprzeda za grosze.. może zapytaj wprost skąd taki obrót sprawy, powiedz jak bardzo się w pracy starasz, może uda się coś wyjaśnić.

Asia cieszę się że lekarz trafił się dobry i chętny pomocy a nie ma przerobu, następny następny itp. antybiotyki to kiepska sprawa, z jednej strony myśli się, że pomogą a z drugiej boi czy nie zaszkodzą...

Emma to strasznie szybko nastąpiła reakcja na szczepienie, wszyscy mówią że tydzień dwa i może pojawić się gorączka, mam nadzieję, że już jej przeszło i nie bolą jej nóżki. Zosia lubi robić baby? Bo Ola jak prosi o baby to tylko po to żeby je rozwalić.

Martyna to zrób kruchy spód wyłóż owoce i połóż na nie znów warstwę ciasta :) będzie kruche z owocami :) jabłka i coś jeszcze.
mam nadzieję, że dziś już jesteś wyspana i nic nie przewracasz ;P

no a u nas spanie do 7 30 bez wstawania w nocy.. o mąż mi podał właśnie kawę i ciasto :)
a ja siedzę i piszę do was a na brzuchu mam pas masujący, taka jestem leniwa, pas dostałam od teściowej(nie wiem co chciała mi przez to powiedzieć;) ). Nie oczekuję efektów w postaci odchudzenia, ale używam kremu na cellulit na brzuch i chcę go wmasować a poza tym, żeby nie było, że aż tak leniwa jestem, to w piątki chodzę cały czas na aqua fitness :) ważę 52,5 kg i jestem szczupła, ale cholernie nie jędrna :(
no a z kulinarnych rzeczy jak pisałam wyżej dziś zupa krem z dyni z grzankami :)
kupiłam dynię, właściwie pół i zaraz się za nią zabieram :) ugotujmyto.pl/zupa-krem-z-dyni/ tu przepis dla zainteresowanych a tu drugi, skorzystam z obu :) samedobrerzeczy.blogspot.de/2012/09/zupa-krem-z-dyni.html

11 lata 4 miesiąc temu #734692 przez emma
A my już po spacerku, zakupach, kawie (ja) i soczku (Zocha) w starbucksie, seansie świnki Peppy ;-)
Pranie rozwieszone, Zosia śpi, ciasto w piekarniku od pół godziny! (dzięki, Gosia! :kiss:)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za piękne życzenia, idę podglądać ciasto i się obijać! :lol:

A tu ciasto w pierwszej fazie:

11 lata 4 miesiąc temu #734702 przez emma
No i jeszcze Zosia w nowej fryzurze:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosia, masz świetną figurę, widziałyśmy na zdjęciach.z plaży, więc niczym się nie przejmuj! :-) zwłaszcza że idzie zima ("winter is coming" ;-)).
Ja oczywiście też nigdy nie będę z siebie zadowolona, o dawnej jędrności mogę, pomarzyć, no ale wolę to i dzieciaczki niż ciało lalki i samotność :-). Dla nas jesteś piękna! :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #734710 przez gusiag
Emma Zośka jak zwykle powala :) no i pierwsza faza ciasta wygląda też super, a jak wygląda po zalaniu masą z serkami? dawaj fotorelacje, nie podglądaj sama ;P
no i :kiss: wielgachny za ciepłe słowa :)
miłego obijania się :woohoo:

moja zupa już w garnku :) jeszcze chwila gotowania i będzie blendowanie i przyprawy. Olka śpi już prawie 2 godziny! :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #734745 przez aisod
WItajcie!

Emma Sto lat dla Ciebie! Spełnienia marzeń :*
Zosia jest przecudowna na zdjęciach :) A placek z malinkami pycha wygląda, choć jeszcze nieskończony :P

Marigra może nie będzie tak źle... Może szefowa akurat okres dostała ;) Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło.

Martyna Super fotki wstawiłaś, masz przystojniaka :blink: Oby dziś obyło się bez upadków :P

Gusiag wiesz, że zupy z dyni jeszcze nie jadłam... Ale w tym roku mamy posadzoną w ogródku, tylko jeszcze nie jest dobra do zerwania, trochę jeszcze muszę poczekać :P Skorzystam pewnie z Twoich przepisów. :)

Asia to jednak istnieją lekarze z powołaniem :) TO jest naprawdę dobra wiadomość :D Teraz to musi być już lepiej :)

Jakby, któraś była zainteresowana, to w biedronce kupiłam wczoraj rajstopy Miśkowi za 8,99. Są z postaciami z bajek(Samoloty, Simpsonowie, Pepa, chyba z księżniczkami disnejowskimi itp.), miłe w dotyku, jak się zachowują w praniu i przy ubieraniu to nie powiem, bo nie sprawdzałam jeszcze ;)

Dziś bym tylko spała... Kurczę, a tu znowu mąż wróci prawie wieczorem... idę szybko coś na obiad przygotować, moze uda sie do Miśka położyć :P

Nie wiem czy Wam opowiadałam, że kupiłam Michałowi kredki świecowe, takie grube, ale najzwyklejsze... Ma teraz dziecko manie malowania, najgorsze, że zaczęło mu się podobać malowanie po panelach :P Niektóre jego zabawki też nabrały kolorów :silly: Ale i tak polecam kupić, ta radość gdy na kartkach pojawiają się kreski... Jak nie wiele do szczęścia dziecku potrzeba :)

11 lata 4 miesiąc temu #734746 przez emma
Gosia, no właśnie trochę mi wstyd, ale co tam, pierwsze koty za płoty ;-)
Bo my mamy piekarnik z termoobiegiem i może powinnam była ustawić niższą temperaturę, ale nie widziałam o ile i bałam się zakalca... Nie spaliło się i pachnie super, ale... Na całej powierzchni zrobiła się złota glazurka :lol: :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #734757 przez emma
Aisod, dziękuję za życzenia i za info o rajtkach :kiss: :-)

A z tym rysowaniem to prawda. Zosia dostała kredki.na początku wakacji i też uwielbia. Zamalowała już kilka bloków, ale woli meble i ściany, panele oczywiście też :-).

11 lata 4 miesiąc temu #734760 przez ewelinda83
czytam was na raty, bo Kinga wstala marudna :( od rana mama mama i mama, na rekach by wisiala. ale udalo mi sie zrobic sernik :lol: nie wiem jak w smaku, bo cisto nie chcialo mi sie zlaczyc :huh: no ale posklejalam :silly: oblaozylam truskawkami, zalalam masa serowa i poszedl do piekarnika :) teraz dochodzi :blink:

Gosia ja tez mialam zawsze formy tradycyjne, ale niestety korzysta z nich duzo osob, ktore nie zawsze o nie dbaja i sa strasznie porysowane :( :angry: wiec postanowilam sprobowac silikonowych :) zobaczymy jak sie beda sprawdzac :) ale slyszalam o nich raczej dobre opinie.

emma sliczne ciasteczko, oby tez bylo takie pyszne :) duzo, duzo zdrowia, milosci i czulosci :kiss: oby dzidzius szybko sie pojawil :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #734767 przez gusiag
Emma ale nie zostawiłaś go w piekarniku wyłączonym? jak nie to zostaw go gdzies do ostygnięcia a potem jak będzie zimny wstaw do lodówki. Wygląda pysznie! widać, że się udał! Serniki mogą mieć nawet brąz na górze, byle by nie czarny :) więc glazurka jest ok!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734768 przez ewelinda83
Asia dobra wiadomosc z tym lekarzem, dobrze ze trafil sie w koncu ktos taki :) ni i zycze dalszych sil w zwalczaniu tej bakteri :angry:
Co do kuchni to ja tez sie zdecydowalam na Ikea, ale wczoraj siostra byla sie dowiadywac o czas oczekiwania na montaz i sie okazalo ze teraz trzeba czekac do polowy pazdziernika ( pisze o ikei z wroclawia ) wiec albo bede musiala jechac szybciej i zamowic montaz przed swietami albo moze uda mi sie to umowic telefonicznie, dzisiaj bede dzwonic i sie dowiadywac.

martyna dzisiaj sprobuje znowu swoich sil ;)

Zdjecie sprobuje dodac pozniej, ale najpierw musze je zrobic ;)

Dorota, marigra dajcie znajc co z waszymi pracami. Trzymam kciuki za najlepszedla was rozwiazania :)

11 lata 4 miesiąc temu #734770 przez gusiag
Aisod ja jadłam zupę z dyni może raz może dwa, bo u mnie w domu się nie robiło i teraz tak się na te dynie napaliłam i planuje też sernik dyniowy ale troszkę się boję, że nie podołam. Ale zupa wyszła pyszna, strasznie mi smakuje :) więc jak masz w ogrodzie dynie to czekaj na nią i jak jest duża to zrób z kawałka zupę, ciastka, ciasto albo zawekuj. Ja na pewno nie skończę na tej zupie i będę kupować częściej dynie :)
Ola też lubi "rysować" i to wszystko podłogę, siebie itp :)

Ewa pokaż swój sernik jak wyjmiesz z piekarnika :)

ale fajnie, że mogłam pomóc Wam w pieczeniu i w ogóle do tego namówić :)

11 lata 4 miesiąc temu #734772 przez gusiag
Emma a ile piekłaś? ja też mam termoobieg i zazwyczaj serniki piekę na 170 st przez godzinę i zostawiam w piekarniku nie otwierając.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734777 przez emma
Ewa, pokaż sernik, pokaż! :-) będzie sernikowy dzień! :-)

Gosia, kurcze, właśnie myślałam, czy nie zmniejszyć do 170, ale bałam się zakalca :-(. Ciasto zaczęło.się robić złote po 40 minutach. Piekłam godzinę. Jak się upiekło, zostawiłam na 5 minut w piekarniku, a teraz się studzi. Mam nadzieję, że będzie smaczne :-).

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka