- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
Serdecznie.dziękuję wam za życzenia!
U nas niestety po szczepieniu gorączka i ból nóżek, podałam rano nurofen
My już po kolejnym lekarzu (dziś ortopeda), wszystko dobrze, kolejna wizyta, jak będzie pół roku bez pieluchy .
Teraz jesteśmy w parku, Zosia robi baby i strasznie fajnie, bo pusto, poza nami nikogo, można się spokojnie bawić
A zaraz lecimy po produkty na sernik
Asia, widzisz, wiedziałam, że Kacper silny facet i że wreszcie traficie na super lekarza!
A kuchnię z ikei mam już drugą. Poprzednią w tamtym mieszkaniu, miałam 4 lata, nic się nie działo. Teraz też z ikei już dwa lata u bardzo sobie chwalę. Nie wypacza się, bo to płyta, ale porządna, można myć wodą. A na droższe szkoda nam było kasy. A jak fronty się znudzą, zawsze można zmienic. Polecam!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dorota - ciężka decyzja ale jak by wynagrodzenie w tej firmie nie dawało dużo w Waszym życiu finasowym to bym wolała siedzieć w domu i szukać pracy.
Marigra- przykra wiadomość mam nadzieje że nie stracisz pracy i szefowa przemyśli sprawe.
Asia- fajnie że znaleźliście fajnego lekarza oby już było z górki.
Ewa- dajesz rady rób co drugi dzień a będzie ino coraz lepiej pokaż nam Kinie
A ja nie zrobie sernika bo bym musiała go sama zjeść bo mój mąż nie lubi musze poczekać
Pisałam wczoraj że wcześnie wstałam i byłam nieprzytomna i miało to swoje złe skutki przewróciłam się w sklepie bo zahaczyłam o skrzynkę później potrzaskałam dzbanek szklany a później wylałam jogurt na siebie no i poszłam spać.
Miłego dnia !!!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
EMMA jeszcze raz wszystkiego czego pragniesz, spełniaj swoje marzenia, wymyślaj nowe po spełnieniu starych, nie choruj i niech nie chorują Twoi bliscy, ciesz się z drobnostek, kochaj się bez opamiętania, płódź tak piękne dzieci jak Zosia i zarabiaj kasiorę bez większych starań miłego dnia i udanego sernika
i wszystkim które pieką sernik i inne ciasta - oby poszło w cycki a nie w dupę
Ewa pokaż zdjęcie Kini po mamie szalonej fryzjerce ja nie kupuje silikonowych foremek, bo szybciej się przypala ciasta i można się łatwo poparzyć, jestem za tradycyjnymi aluminiowymi
Dorota biedna Maja, może to przeziębienie ząbkowe skoro z biegunką? moja rada co do pracy jest taka, że w CV na pewno będzie lepiej wyglądał dłuższy czas pracy w jednej firmie niż 3 miesiące w różnych.. ale to dziś i już pewnie sama podjęłaś decyzje?
no i też pokaż zdjęcie po fryzjerze!
a konkursu na perfekcyjną panią domu nie wygram, bo mam bałagan jak cholera w domu, nawet mąż już sprząta sam, posprzątał łazienkę, sprząta kuchnie itp a dziś robię zupę krem z dyni, wczoraj kupiłam dynię i będę robić ale o tym zaraz
Marigra biedna nie wiem co mam powiedzieć, nic mnie nie dziwi bo wiem, jakie sku******* jest w niektórych firmach, jak ludzie podkładają sobie świnie, jak jeden drugiego sprzeda za grosze.. może zapytaj wprost skąd taki obrót sprawy, powiedz jak bardzo się w pracy starasz, może uda się coś wyjaśnić.
Asia cieszę się że lekarz trafił się dobry i chętny pomocy a nie ma przerobu, następny następny itp. antybiotyki to kiepska sprawa, z jednej strony myśli się, że pomogą a z drugiej boi czy nie zaszkodzą...
Emma to strasznie szybko nastąpiła reakcja na szczepienie, wszyscy mówią że tydzień dwa i może pojawić się gorączka, mam nadzieję, że już jej przeszło i nie bolą jej nóżki. Zosia lubi robić baby? Bo Ola jak prosi o baby to tylko po to żeby je rozwalić.
Martyna to zrób kruchy spód wyłóż owoce i połóż na nie znów warstwę ciasta będzie kruche z owocami jabłka i coś jeszcze.
mam nadzieję, że dziś już jesteś wyspana i nic nie przewracasz ;P
no a u nas spanie do 7 30 bez wstawania w nocy.. o mąż mi podał właśnie kawę i ciasto
a ja siedzę i piszę do was a na brzuchu mam pas masujący, taka jestem leniwa, pas dostałam od teściowej(nie wiem co chciała mi przez to powiedzieć ). Nie oczekuję efektów w postaci odchudzenia, ale używam kremu na cellulit na brzuch i chcę go wmasować a poza tym, żeby nie było, że aż tak leniwa jestem, to w piątki chodzę cały czas na aqua fitness ważę 52,5 kg i jestem szczupła, ale cholernie nie jędrna
no a z kulinarnych rzeczy jak pisałam wyżej dziś zupa krem z dyni z grzankami
kupiłam dynię, właściwie pół i zaraz się za nią zabieram ugotujmyto.pl/zupa-krem-z-dyni/ tu przepis dla zainteresowanych a tu drugi, skorzystam z obu samedobrerzeczy.blogspot.de/2012/09/zupa-krem-z-dyni.html
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosia, masz świetną figurę, widziałyśmy na zdjęciach.z plaży, więc niczym się nie przejmuj! zwłaszcza że idzie zima ("winter is coming" ).
Ja oczywiście też nigdy nie będę z siebie zadowolona, o dawnej jędrności mogę, pomarzyć, no ale wolę to i dzieciaczki niż ciało lalki i samotność . Dla nas jesteś piękna!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
no i wielgachny za ciepłe słowa
miłego obijania się
moja zupa już w garnku jeszcze chwila gotowania i będzie blendowanie i przyprawy. Olka śpi już prawie 2 godziny!
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Emma Sto lat dla Ciebie! Spełnienia marzeń :*
Zosia jest przecudowna na zdjęciach A placek z malinkami pycha wygląda, choć jeszcze nieskończony
Marigra może nie będzie tak źle... Może szefowa akurat okres dostała Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło.
Martyna Super fotki wstawiłaś, masz przystojniaka Oby dziś obyło się bez upadków
Gusiag wiesz, że zupy z dyni jeszcze nie jadłam... Ale w tym roku mamy posadzoną w ogródku, tylko jeszcze nie jest dobra do zerwania, trochę jeszcze muszę poczekać Skorzystam pewnie z Twoich przepisów.
Asia to jednak istnieją lekarze z powołaniem TO jest naprawdę dobra wiadomość Teraz to musi być już lepiej
Jakby, któraś była zainteresowana, to w biedronce kupiłam wczoraj rajstopy Miśkowi za 8,99. Są z postaciami z bajek(Samoloty, Simpsonowie, Pepa, chyba z księżniczkami disnejowskimi itp.), miłe w dotyku, jak się zachowują w praniu i przy ubieraniu to nie powiem, bo nie sprawdzałam jeszcze
Dziś bym tylko spała... Kurczę, a tu znowu mąż wróci prawie wieczorem... idę szybko coś na obiad przygotować, moze uda sie do Miśka położyć
Nie wiem czy Wam opowiadałam, że kupiłam Michałowi kredki świecowe, takie grube, ale najzwyklejsze... Ma teraz dziecko manie malowania, najgorsze, że zaczęło mu się podobać malowanie po panelach Niektóre jego zabawki też nabrały kolorów Ale i tak polecam kupić, ta radość gdy na kartkach pojawiają się kreski... Jak nie wiele do szczęścia dziecku potrzeba
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym rysowaniem to prawda. Zosia dostała kredki.na początku wakacji i też uwielbia. Zamalowała już kilka bloków, ale woli meble i ściany, panele oczywiście też .
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia ja tez mialam zawsze formy tradycyjne, ale niestety korzysta z nich duzo osob, ktore nie zawsze o nie dbaja i sa strasznie porysowane wiec postanowilam sprobowac silikonowych zobaczymy jak sie beda sprawdzac ale slyszalam o nich raczej dobre opinie.
emma sliczne ciasteczko, oby tez bylo takie pyszne duzo, duzo zdrowia, milosci i czulosci oby dzidzius szybko sie pojawil
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kuchni to ja tez sie zdecydowalam na Ikea, ale wczoraj siostra byla sie dowiadywac o czas oczekiwania na montaz i sie okazalo ze teraz trzeba czekac do polowy pazdziernika ( pisze o ikei z wroclawia ) wiec albo bede musiala jechac szybciej i zamowic montaz przed swietami albo moze uda mi sie to umowic telefonicznie, dzisiaj bede dzwonic i sie dowiadywac.
martyna dzisiaj sprobuje znowu swoich sil
Zdjecie sprobuje dodac pozniej, ale najpierw musze je zrobic
Dorota, marigra dajcie znajc co z waszymi pracami. Trzymam kciuki za najlepszedla was rozwiazania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ola też lubi "rysować" i to wszystko podłogę, siebie itp
Ewa pokaż swój sernik jak wyjmiesz z piekarnika
ale fajnie, że mogłam pomóc Wam w pieczeniu i w ogóle do tego namówić
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia, kurcze, właśnie myślałam, czy nie zmniejszyć do 170, ale bałam się zakalca . Ciasto zaczęło.się robić złote po 40 minutach. Piekłam godzinę. Jak się upiekło, zostawiłam na 5 minut w piekarniku, a teraz się studzi. Mam nadzieję, że będzie smaczne .