BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732019 przez ewelinda83
Gosia ja mialam te pieluchy www.aldi.co.uk/en/product-range/baby-tod...mamia-nappies-wipes/ i mnie zawiodly, wszystko z nich wyciekalo :( :X
dada polska mi sie sprawdza, ale tez slyszalam rozne opinie :S pampersy mi nie smierdza, ale mam kolezanke ktora tez narzeka na ich zapach :S :blink: jak widac dla kazdego cos innego ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732032 przez gusiag
Ewa widzę, że nazywają się tak samo? ale wyglądają zupełnie inaczej, może każdy kraj ma innego producenta czy coś? www.discounter-preisvergleich.de/bilder/...2-01-30-20-07-47.jpg takie kupuję ja. Wiadomo ile ludzi tyle opinii, ja jestem bardzo zadowolona :) Ola chyba też :)

i ja też nie słyszałam, żeby trzeba było odnawiać szczepienia na odrę, nawet zaczęłam szukać czegoś na ten temat i że odnawiać muszą osoby szczepione jedną dawką, pielęgniarki itp. no nie wiem.

teraz pytanie do mam które usypiają dzieci dając im butle i one zasypiają, nie myjecie zębów dzieciakom przed spaniem? Ola po jedzeniu już wszystkiego przed samym spaniem idzie myć zęby, w ekstremalnych przypadkach zdarzyło się nie umyć. Jak to u was jest?

11 lata 4 miesiąc temu #732035 przez gaabrysia
No właśnie, ja mam taki problem ze jak zasnie to już nie myje;/ chociaż wiem ze powinnam, ogolnie adrian nie lubi myć zębów;(

11 lata 4 miesiąc temu #732041 przez ewelinda83
:huh: :blush: az mi wstyd bo ja Kindze myje tylko rano zabki :pinch:

Gosia poszukam tych ,,twoich,, pieluch, moze sa jeszcze inne tej firmy :S

11 lata 4 miesiąc temu #732085 przez gusiag
Ewa wydaje mi się, że wszędzie inne są te pieluszki, chodzi mi o kraje. W Polsce też kupiłam w Aldi ale były inne, mimo wszystko byłam nadal zadowolona.

Ola lubi myć ząbki, sadzam ją na pralce, ogląda sobie tubkę pasty, mamy różową szczoteczkę na dwóch nóżkach z barbie i ja jej myje, najpierw pokazuje jakie ma ząbki, potem myjemy górę i dół, płuczemy wodą, potem myjemy boki znów płuczemy, potem jeszcze raz wszystkie zakamarki i Ola dostaje szczoteczkę do samodzielnego "mycia" ja w tym czasie szykuję waciki do mycia Oli buzi i po myciu Ola macha sobie do lustra, mówi papa i krzyczy gugom, czyli że musimy iść pomachać do lustra w korytarzu machamy mówimy papa, potem machamy tacie papa i kładę ją do łóżeczka, dostaje smoczek, ukochanego MU (przytulak) włączam melodie do spania i wychodzę mówiąc papa. I dziś tak zasnęła w 1 minutę. taki mamy wieczorny rytuał, kąpiemy się co drugi dzień. pewnie wy wszystkie myjecie dzieci codziennie?

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #732104 przez asiula2134
/.

11 lata 4 miesiąc temu #732112 przez gusiag
Asiu nie załamuj się, walcz z chorobą, musisz być silna do zwalczenia tego dziada i dla Kapiego, będzie dobrze :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #732122 przez ewelinda83
Gosia to u was jest pelny profesjonalizm :) Kinia myje zabki codziennie rano, ale tak na szybko :blink: zjada paste, troszke poszoruje a ja pozniej poprawiam ;) ale trwa to krotko bo ja to po chwili nudzi :S

Asia ja i tak cie podziwiam, jestes bardzo silna kobieta :) mam nadzieje, ze uda wam sie wyleczyc Kacperka :)
a tym, ze Kacperek nie lubi codziennie myc zebow, to mysle ze nie musisz sie martwic, wazne ze wie ze jest takie cos jak szczoteczka i pasta i do czego to sluzy :) mam kolezanke, ktorej 4 letnia coreczka nie wiedziala ze jest takie cos jak mycie zebow :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #732123 przez gusiag
Ewa u nas też to jest rach ciach, bo podobno nie wolno szorować ani myć długo zębów z tego względu że te ząbki są bardzo słabe i łatwo z nich zetrzeć szkliwo. Ale 4 latka nie myjąca zębów to dramat jest jakiś :(

Asia trzymaj się dzielnie i mówię Ci zbieraj siły i pokonacie to dziadostwo

śpijcie dobrze, ja padam, Olka śpi od godziny więc i ja zalegnę ;)
do jutra!

11 lata 4 miesiąc temu #732126 przez martyna123
Asia nie zamartwiaj się będzie dobrze poszukaj jakiś poroad w necie jak z tym walczyć.

Gosia- Szymon kąpie się co drugi dzień zęby staram się myć codziennie ale on mi nie daje ino zje paste i koniec mycia, pieluszki nadzień są ok ale na noc zostaniemy przy pampersach bo w tych z aldi są słabe te zapięcia i jak dużo nasika taki worek to mu sie to odrywa ale tak są dobre.

Co do szczepien też uważam że nie potrzebne odnawiać ale zaciekawiło mnie to co lekarz powiedział a na sepse się zaszczepić chce bo nie dawno zmarł znajomy znajomej który po grypie dostał sepsy wiem że kiedyś napewno tych szczepien nie było a jak teraz są to skorzystam z tego.

11 lata 4 miesiąc temu #732166 przez georgette102
dobry wieczór

ja tylko na chwilę, bo zaraz idę spać
niedawno wróciłam z zakupów i od fryzjera (bez szału tylko podcięłam z 5-7 cm)

asiula
ściskam cię mocno, nie płacz kochana, w końcu będzie dobrze

ewelinda
wytrwałości i z czasem będzie tylko lepiej

gusiag my zęby myjemy tylko rano, wieczorem Maja po kolacji dostaje butelkę i już jej nie wyciągam z łóżeczka, bo już pewnie nie udałoby mi się jej tam wcisnąć ponownie

pieluch używamy dady i nam bardzo odpowiadają

dobra nie pamiętam już co komu, więc dobranoc

11 lata 4 miesiąc temu #732203 przez ewelinda83
Kolejne zasypianie z placzem :( Kinia zanosi sie przez sen juz dwie godziny :( to chyba nie tak powinno wygladac, moze ona jeszcze nie jest gotowa :unsure:

Dorota a jak ty uczylas Maje spac to zostawialas ja sama w pokoju czy siedzialas z nia az zasnie ? Jak plakala to reagowalas ?

emma a jak bylo u was ?

Ktora z was jeszcze przestawiala na samodzielne spanie w lozeczku ? Pomozcie prosze bo juz sama nie wiem co robic :( ?
Niby dlugo to nie trwa po ok 10-15 minut Kinga spi, ale dzisiaj to sie bardzo zanosi przez sen :(
To nasz drugi dzien nauki - 4 spanie .

11 lata 4 miesiąc temu #732229 przez mariola2041
hej my też kąpiemy się co drugi dzień...ząbki mamy problem myć bo Zosi ciągle wychodzą co nowe i nie daje sobie myć sama tam myje ale wiadomo jak to dziecko nie do końca umie umyć ładnie a mi już nie da...my używam do nawilżania zwykłej oliwki i jest dobrze...jeśli chodzi o pampersy to ja używam albo z www.dm.de/de_homepage/babylove/produkte/...ln-maxi-7-18-kg.html albo tak jak pisała gusiak z Aldeigo nie zdążyła nam się żadna wpadka...po za tym u nas trochę lepiej Zosia zaczyna powoli stawiać prawidłowo nóżkę tylko za nimi zacznie chodzi to musi minąć dużo czasu bo ona boi się pójść sama do przodu musi czuć ze ktoś ja trzyma albo ze ona ma coś czego się może złapać inaczej nie chce iść...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #732244 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #732250 przez asiula2134
/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka