BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #727070 przez ewelinda83
Ewelina u nas dalej jest kolysanie, nie udaje mi sie Kingi oduczyc :dry: nawet jak przestaje kolysac to mala sie sama zaczyna bujac tak jak by proszac o to zebym ja tak robila :silly: cwaniak maly :kiss:

za to wczoraj postanowilam ze juz wyrzuce smoczki do smietnika bo nie uzywami ich od 1 sierpnia :) Kinga mi w tym pomogla :lol: ale ja je zobaczyla to zawolala mociek pozniej wsadzila kazdy do buzi zeby posmakowac, a na koncu bam do smietnika :lol: :side:

Gosia nie wiem co ci doradzic, zadzwon najpierw na recepcje i tam sie poradz co robic :unsure:
moze podaj Oli cos na goraczke ( mniejsza dawke ) to ja troszke uspokoi, zasnie i odpocznie :dry: a przez sen podaj butle, moze troszke pociuma :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727078 przez gusiag
u lekarza zamknięte do końca tygodnia :( karteczka wisi że jak coś to do szpitala :( a w ptece nie ma nic bez recepty dramat

11 lata 4 miesiąc temu #727101 przez strangerwold
Hej kochane widzę że u was nie najlepiej mój bartek używa smoczka snu a zasypia sam albo na podłodze albo w wózku byle nie w naszym łóżku:) a mnie boli ucho i gardło jak śline łykam dobrze że w tym tygodniu mam tylko dwie dniowki to jakoś sie wylecze

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727202 przez gaabrysia
Jedź dla świętego spokoju i oczywiście zdrowia oli, pamiętam ze parę lat temu moja chrzestnica dostała bodajże grzyba na języku od antybiotyku też nie chciała jeść... A smarowalismy to gencjanom. To oczywiście nie musi być to ale lepiej Żeby zobaczył ja lekarz tym bardziej ze miewa tak wysoka gorączkę! Buziaki dla was dziewczyny;*

11 lata 4 miesiąc temu #727214 przez gusiag
no u jednego lekarza zamknięte z powodu urlopu drugi czynne ma od 15 i tam pójdziemy. Właśnie gencjaną smaruję drugi dzień już bo pożyczyłam od koleżanki, która przywiozła to z polski. Gorączki nie ma od wczoraj już. Ale nie wiem czy to coś na języku jest aż tak bolesne żeby robić takie histerie jak wczoraj i dziś w nocy :(

11 lata 4 miesiąc temu #727242 przez gaabrysia
Może parę dolegliwości, żeby , to na języku- szczerze pow mi jak się robi też przyjemne nie jest, gorączka- pewnie przede wszystkim. Do tego jest malutka i nie wie co to jest i dlaczego jej dokucza:( sama jak mam tylko stan podgoraczkowy robię się placzliwa... Lekarz rozwieje twoje wątpliwości i pytania i miejmy nadzieję przepisie coś co szybko jej ulżyć. Daj znac koniecznie!

Emma w wolnej chwili daj litanie- tesknimy;) kiedy się widzimy?

Justyna fajnie, ze w pracy ok no i kuruj się też.

Dorota super, ze maja w domu;) a jak z ta praca?

11 lata 4 miesiąc temu #727258 przez aisod
Gusiag buziaki dla Was dziewczyny, biedna Ola i biedna Ty! A to na języku może boleć... Mój facet, jak miał aftę to prawie wył z bólu, a co dopiero małe dziecko, a jeszcze pewnie głodna jest... Heh dobrze, że macie tego drugiego lekarza... Czekam na wieści :)

Ewelina mój Michał najpierw był noszony na rękach przy usypianiu, później pewnego dnia nie chciał, położyłam sę z nim na łóżku i delikatnie bujając zasnął, teraz prawie już go nie bujam, ale tak jak Kinia, czasami wymusza bujanie, bo sam zaczyna się gibać i krzyczy na mnie, że mam mu tak robić. :) Myślę, że najlepszy sposób to stopniowe ograniczanie bujania. Smoczek do spania jest niestety też, chyba szybko się go nie pozbędziemy :P Za to przez cały dzień może smoka nie widzieć.

11 lata 4 miesiąc temu #727306 przez martyna123
Hey ja na chwilke.

Gosia od mojej znajomej coreczka w maju miala ciagle goraczke i tez takie wysokie trafily do szpitala i okazalo sie ze ma bakterie w moczu z ktorymi organizm nie umial sobie poradzic. Popros lekarza o badania koniecznie. Trzymamy kciuki. Buziako dla Oli

11 lata 4 miesiąc temu #727408 przez gusiag
hej
lekarka twierdzi że to infekcja wirusowa wywołała u Oli akurat tą pleśniawkę i tak dużą temperaturę. Nie dała nam nic poza jakimś ziołowym preparatem na gojenie ran i powiedziała, że to potrwa tydzień odkąd się zaczęło - zaczęło się w piątek. Że mamy dawać jedzenie w płynie albo papkach i żadnych owoców ani soków.
mnie do tego już tydzień boli głowa, brak snu i jestem jak wrak

11 lata 4 miesiąc temu #727551 przez emma
Cześć, dziewczyny! :-)
Krótko z komórki w trasie, przez 3 ostatnie dni nie miałam netu. Wczoraj w nocy zjechaliśmy do teściów, a teraz jesteśmy w połowie drogi do domu, Zosia śpi. Dłużej napiszę jutro, jak będzie miała drzemkę.

Gosia, buziaki dla was, kochane, oby jak najszybciej minęło! Trzymam kciuki! :kiss: niestety nic innego niż.dziewczyny nie umiem wymyślić, bo witaminki na pewno dajesz. Może na jedną noc zostaw Olę staremu i śpij osobno, żeby nabrać sił? Daj znać, jak u was!

Gabi, jutro będę prać i sprzątać, ale do piątku całe dnie jestem wolna, możecie wpadać albo iść z nami do parku, na plażę, na soczek :-). Daj znać.

Ewelina, najważniejsza konsekwencja. My.z Zosią dużo gadamy, tłumaczymy jej. Na spanie po prostu wkładamy do łóżeczka, mówimy, że już czas spać. Ja pytam, czy zrobi mi papa, a jak zrobi, macham jej i wychodzę. Czasem płacze około 5 minut, ale wie, że mnie to nie rusza, więc zaraz zasypia :-).

11 lata 4 miesiąc temu #727554 przez emma
A tu dla was jedna z ładniejszych uliczek Sofo w sztokholmie :-)
Dziękuję za pozytywne wibracje! Było naprawdę super! :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #727555 przez georgette102
gusiag współczuję i Tobie i Oli, ale się biedulka mała męczy; uściskaj ją od nas i ucałuj, mam nadzieję, że szybko minie jej to paskudztwo, u nas też się zapowiada ciekawie - Maję rozkłada przeziębienie, znowu brat przyjechał z chorymi dzieciakami i przywlókł nam jakieś badziewie ehhh

gabi z pracą nic nie drgnęło, nadal nie mam ani jednej normalnej propozycji pracy; nie wiem co z tym nfz bo się jeszcze nie odezwali (aplikacje przyjmowali do 9 sierpnia i nie wiem czy już "po ptakach" czy się jeszcze odezwą; dzisiaj sąsiadka usłyszała moją rozmowę telefoniczną z koleżanką (która została zwolniona z obecnej pracy) i zapytała mnie jakiej pracy szukam, powiedziałam jej, że obojętnie jakiej a ona mi zaproponowała pracę na stanowisku kierowniczym w jakiejś firmie ubezpieczeniowej (ona rekrutuje pracowników m.in. dla tej firmy)no i zastanawiam się co z tym zrobić, bo większość czasu musiałabym spędzać na spotkaniach z klientami (małe firmy) i jakieś 20 % czasu w biurze ogarniając pozostałe sprawy; nie wiem co o tym myśleć, bo jakoś zawsze miałam kiepskie zdanie o pracy w ubezpieczeniach...

ewelina
u nas Maja na początku cały czas zasypiała bujana albo na rękach albo w wózku, później robiłam tak, że w dzień ją bujałam a wieczorem zasypiała na łóżku aż w końcu postanowiłam, że ma zasypiać sama, więc w porze drzemki zanosiłam ją do łóżeczka i wychodziłam z pokoju, na początku się buntowała, ale szybko się przyzwyczaiła i teraz zasypianie to dla nas przyjemność

aisod ja też nie wiem kiedy pozbędziemy się smoka, co prawda w dzień go w ogóle nie dostaje tylko do zasypiania; ciągle to przekładam, bo a to chora a to zaraz do żłobka i że może pomoże jej zasypiać w spokoju...

11 lata 4 miesiąc temu #727799 przez gusiag
hej
Emma super, że wróciliście cali i zdrowi i zadowoleni, cieszymy się razem z Wami :) zdjęcie super, milusia uliczka :) czekamy na więcej i opowieści różnej treści ;)

Dorota no to też kijowo jak Majkę łapie coś, dawaj jej tranu albo cebion multi na wzmocnienie. Ja daję tran Oli a w przypadkach jak wydaje mi się niewyraźna albo jakieś dziecko kicha i smarka w pobliżu to podaje jej do picia cebion. Poza tranem staram się nie dawać witamin bo wolę jak Ola zjada mase różnych owoców ale ten cebion w takich wypadkach "zagrożenia"
co do pracy to jak nie będziesz miała nic innego możesz spróbować tych ubezpieczeń, jak ci się nie spodoba to nadal będziesz szukać.

Ewelina u nas z bujaniem nigdy nie było problemu bo nigdy nie bujałam, owszem czasem kiedy płacze z bólu albo gorączki itp to pobujam poprzytulam ale do spania chodziła ładnie sama, mówiła aaa i brała swoją maskotkę i smoczek i kładłam ją do łóżeczka, czasem wołała mnie kilka minut a potem zasypiała.. ale wczoraj zrobiłam ekstremalny przypadek bo już nie miałam sił i ochoty słuchać płaczu i bałam się że znów nie zaśnie do 3 w nocy i o 22 jak darła się że nie chce spać a już prawie się potykała o własne nogi - weszłam z nią do jej łóżeczka, leżałam z nią i głaskałam po głowie i zasnęła. Gorzej ze mną bo nie wiedziałam jak wyjść żeby jej nie zbudzić :) ale dałam rade.
niestety znów tej nocy miała te ataki płaczu przez sen, rzucała się, płakała, kopała i spała ale wszystkie 3 były dość krótkie może minutowe może ciut dłuższe.

pleśniawka się zmniejszyła, ale apetytu nadal brak ale sama Ola jest żywsza i weselsza więc mam nadzieję, że to cholerstwo odchodzi i nie wróci.

11 lata 4 miesiąc temu #727802 przez ewelinda83
dziewczyny a wam dzieci tez tak strasznie plakaly podczas uczenia zasypiania w lozeczku :unsure: emma, Dorota :unsure: bo ja jak odkladan Kinge to wpada w histerie, zaczyna krzyczec, plakac, zanosic sie :( nie mam serca jej tak trzymac i ja zabieram spowrotem do bujania :dry: a dodatkowo slysze od mojej mamy ,, ... co z ciebie za matka, ze pozwalasz dziecku na taki placz :ohmy: jeszcze przepuchliny dostanie :ohmy: ... ,,

Gosia jak tam Ola ??? lepiej juz dzisiaj ???

emma te domku sliczne :) takie miniaturowe, bajkowe :woohoo:

ja dzisiaj dostalam bolesny okres :( pierwszy od odstawienia tabletek, jeszcze troche i mozemy zaczac dzialac :silly:
emma sciagnelam sobie aplikacje na telefon ,, kalendarz miesieczny ,, :blink: moze jakos pomoze w wyliczaniu dni plodnych ;)

11 lata 4 miesiąc temu #727810 przez ewelinda83
Gosia podobne usypianie widzialam kiedys na filmiku :lol: tylko tato nie mogl wyjsc z lozeczka :P dobrze, ze pomoglo :)

Dorota ja bym sprobowala z ta praca, zawsze mozna sie zwolnic :silly:
Majeczce podawaj witaminki tak jak pisze Gosia :) ja codziennie rano daje multivitamine do herbatki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka