BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #725409 przez ewelinda83
ja dzisiaj w pracy bylam , wiec czasu mniej na pisanie :(
teraz chwile pojezdzilam, ale jakos mi nie szlo :( strasznie sie stresowalam i auto mi co chwile gaslo :angry: a zestresowala mnie policja, ktora zaczela na mnie trabic, po czym wlaczyli swiatelka i pojechali w druga strone :angry: swintuchy, brak wyrozumialosci dla L :(

Kinia przeziebiona, z noska cieknie, oczka lzawia :( zeby ida - dobrze ze to juz ostatnie, albo jedne z ostatnich. nie sprawdzam juz bo mnie gryzon gryzie strasznie :blink:
smaruje ja, daje syropki ale narazie poprawy nie ma :(

Gosia ja jeszcze nie kisze ogorkow :dry: chyba jeszcze nie ten wiek :silly: ale z takim pomyslem spotykam sie pierwszy raz :)

aisod ciazowa bezsennosci cie dopadla :( znam ten bol, tez malo spalam w ciazy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #725440 przez aisod
Gusia pierwszy raz sie z tym spotykam... Mi by sie nie chciało wciskać ogórków do tak małych dziurek ;) poza tym chyba musiałyby być idealnie proste, a u mnie to raczej rzadkość ;) Ja robię tradycyjnie w słoikach.
Co do chłopaka... hmmm sama nie wiem czemu, ale tak czuję ;) Młody miałby się kim bawić, miałby rówieśnika do pogadania, a jednak z siostrą się tak nie pogada... No, a jak wiesz to ja chętna jestem na 4 dzieciaczków, więc na dziewczynkę też przyjdzie pora :D

Ewelinda zdrówka dla małej :*

No ja też z Miśkiem się męczyłam z bezsennością i teraz mam powtórkę z rozrywki... W ogóle ta ciąża jest jak na razie bardzo podobna do poprzedniej, dlatego myślę, że to będzie syn :P (ale zobaczymy).

11 lata 5 miesiąc temu #725503 przez gusiag
Ewa buziak dla Kini niech zdrowieje :kiss:

Aisod 4 dzieci? :) no to wtedy im będzie wszystko jedno czy chłopak czy dziewczyna bo zauważyłam, że im więcej rodzeństwa tym bardziej się kochają :)
no i lepszego spania! ja nie jestem w ciąży a w ogóle nie mogę spać, dziś o 3 wzięłam tabletkę na sen i czuje się teraz po niej fatalnie, oczy zapuchnięte, pulsują mi aż i jestem do niczego

byłam na bazarku dziecięcym, kupiłam Oli klapki na plażę - na wakacyjny wyjazd, buty wodne do morza, torebkę jednorożca, sterowany samochód i kurtkę + spodnie na zimę :) najpierw ucieszyła się na torebkę krzycząc koń koń a jak zobaczyła auto to już nic jej więcej nie obchodziło :) bum bumy to najlepsze zabawki dla mojej córki :) ja też tak miałam długi czas :)
piękna pogoda dziś, po południu idziemy z Olą na plac puszczać latawca a wieczorem nad rzekę na spacerek :)
a Wy jakie macie plany?

11 lata 5 miesiąc temu #725521 przez asiula2134
Hej
Nas odwiedza tesciowa.... Przyjezdza też brat męża z rodziną, wieć stoję przy garach dzisiaj. Wczoraj zrobiłam ciacho i robiłam generalne porządki. Mój mąż najpierw pomógł w sprzątaniu a potem kazał się leczyć :-)

Odezwę się na dłużej jak będzie po wszystkim

Udanego słonecznego dnia :-)

11 lata 5 miesiąc temu #725546 przez ewelinda83
A u mnie praca praca i jeszcze raz praca.
sprobuje odezwac sie wieczorem :)

11 lata 5 miesiąc temu #725619 przez gusiag
Ewa będziesz niewyobrażalnie bogata jak tak dużo pracujesz :blink:
Asia mam nadzieję, że nie umęczysz się przy tych garach i że miły to dzień będzie :)

mam pytanie np do Ewy czy jak byłaś w ciąży albo teraz mając Kinie jest coś takiego co musiałaś kupować w PL bo nie mogłaś dostać w IRL albo coś co było z dużą różnicą cen?
może ktoś ma takie sugestie?

11 lata 5 miesiąc temu #725672 przez ewelinda83
Gosia masz racje :) teraz jak jestem na pol etatu dostaje wiecej pieniedzy :lol: ale zrobilam duzo nadgodzin, ktore niedlugo sie skoncza :( wiec korzystam ile moge :blink:

w Polsce kupuje przewaznie leki, ale tylko dlatego ze tu wiele lekow jest niedostepnych :dry: ogolnie na wyspach podstawowym i niezastapionym lekiem na wszystko jest PARACETAMOL :ohmy:
ubrania Kini kupuje tutaj bo nie ma tutaj vatu na artykuly dzieciece, wiec ubranka sa tansze :) no chyba ze mi sie cos bardzo podoba w Polsce to wtedy juz tak na to nie patrze ;)

Asia udanej wizyty rodzinnej :) jak tam twoje realacje z tesciowa ? polepszylo sie cos ?

11 lata 5 miesiąc temu #725675 przez emma
Cześć! :-)
A my właśnie dotarliśmy do Sztokholmu po całym dniu jazdy, więc idę się regenerować :-). Trzymajcie kciuki za pogodę i za inne takie! ;-)

Buziaki! :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725693 przez ewelinda83
emma opisz pozniej jak tam wasza podroz ? :) ja tez bym bardzo chciala pojechac do Szwecjii :) moze kiedys ;)
trzymam kciuki za takie tam ... :silly: :kiss: i pogode :)

11 lata 4 miesiąc temu #725699 przez aisod
Emma oczywiście kciuki trzymam :)

Gusiag no właśnie dlatego jest mi trochę obojętnie co będzie teraz ;) ale nie wiem czemu bardziej skłaniam się ku chłopakowi :P
Bumbumy to chyb w ogóle najlepsze zabawki dla każdego dziecka :D U nas króluje wszystko co ma koła :) Zazdroszczę Ci tych bazarków ;)

Asia z teściową to jednak najlepiej tylko na zdjęciach ;) Ja u swojej byłam i coraz bardziej sie przekonuje, że z tą kobietą nie da się gadać... Ona żyje w innym świecie.

Ewelinda, żebyś się nie przepracowała tylko, tak jak mój mąż :P Bo on nie do zniesienia jest przez to :D

Idę spać także dobrej nocy :)

11 lata 4 miesiąc temu #725740 przez ewelinda83
nie no bez przesady, ja mam dwa i pol dnia wolnego tzn poniedzialek, wtorek i pol srody :) do tego likendy :lol: zostaje w pracy gora dwie godziny wiecej, a ostatnio poszlam do pracy w sobote na dwie godziny, ale za to ze bardzo dobrze i szybko uwinelysmy sie z praca to nam zaplaca za 6 :lol:
ja szanuje swoja prace i dbam o to zeby mi jej nie braklo :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #725746 przez emma
Dziękuję wam za kciuki! :kiss:
Opiszę wszystko po powrocie :-). A teraz już lulu!

Dobrej nocy, dziewczyny i dzieciaki! :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #725803 przez strangerwold
Hej dziewczyny oj piszecie więcej niż ja jem! 120postów ciężko nadrobić! Nie pisałam bo nie miałam neta w tel dopiero wczoraj sobie załadowałam w pracy dobrze fajnie jest dużo roboty ale bardzo chętnie chodzę do pracy te 12 godzin mija szybciej niż stanie w kolejce do lekarza:) bartus normalnie wytrzymuje nie jest aż tak przywiązany do mnie ma to dobre i złe strony

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725855 przez Tee
hej
Gosiu wkradł się błąd- Zuzi idzie a raczej już się przebił (dzięki bogu)8 ząbek. Ma 4 u góry i 4 u dołu... zz tego wszystkiego źle obliczyłam :laugh: :laugh: ale nie da sie ukryć jesteśmy na szarym końcu ;) ;)

u nas żadnych zmian- może po za słownikiem Zuzi... próbuje już układać proste zdania...
chodzi już prawie idealnie, czasami jeszcze się o coś potknie ale wstaje i biegnie dalej ;)
ostatnio upodobała sobie kosz na śmieci i wszystko tam wyrzuca... głównie śmieci ale nie tylko, pije sama z kubeczka na razie z takiego dla lalek ale nic jej nie wylatuje, nie ochlapuje się... więc chyba już czas na prawdziwą "szklanę" :laugh:

Miłego dnia :)

poniżej kilka fot Zuzi i jej ulubionego "chlapanka" uwielbia wodę, błoto...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #726093 przez gusiag
tak na szybko
Zuzija urocza i jaka duża już! To chyba my za to z wagą i wielkością jesteśmy na końcu, chyba razem z Kinią?

na szybko bo Ola ma 40,5 st gorączki. Dwa tygodnie temu w piątek miała 40st i wyszły potem dwa zęby, więc teraz mam nadzieję, że to nic poważnego i że to też od zębów, dałam czopek i zasnęła :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka