BezpiecznaCiaza112023

Czy to czop sluzowy?

11 lata 11 miesiąc temu #533960 przez cheeky13
hej kobietki, ja mam do was takie pytanie. jestem w ciazy pierwszy raz. dlugo sie staralismy poniewaz nie moglam zajsc w ciaze z powodow zdrowotnych. wszystko bylo ok ale w 19 tyg dopadla mnie grypa zoladkowa,naszczescie nie byla taka straszna tylko biegunka caly dzien, zglosilam sie do szpitala, podlaczyli do kroplowki pod obserwacja na drugi dzien do domu bo bylo ok. zaczelam jednak miec bole na samym dole brzucha,na wysokosci gdzie konczy sie wzgorek lonowy. nie skorcze tylko bole. poszlamd o szpitala zbadali, zrobili usg i nic nie bylo. zatrzymali na dobe w szpitalu i poszlam do domu. po 3 dniach zaczelam krwawic swieza krwia, wrocilam do szpitala, mialam krwawienie przez ok 24 godz, zbadali i wszystko bylo ok. wyszlam do domu. To bylo w sobote w nocy jak krwawienie sie pojawilo.podejrzewano infekcje ukl moczowego i bylam na antybiotyku kilka dni. powiedzieli,ze to krwawienie moze miec z tym zwiazek. w niedziele przestalo, wyszlam ze szpitala w pniedzialek.wszystko niby bylo ok. w srode i czawrtek nie mialam boli i zadnego plamienia.poniewaz juz sie dobrze czulam postanowilam po pponad tyg lezenia w lozku przejsc sie na spacer. po 15 min wolnego spaceru zaczelam miec bole jak przy okresie, wrocilam do domu i znowy sluz z krwia. wrocilam do szpitala w sobote. krwawienie bylo do poniedzialku. jednak wygladalo to bardziej jak wlasnie z opisow wynika na czop sluzowy z domieszka krwi, to nie byla sama krew. zrobili mi usg jeszcze raz, lozysko w porzadku, brak sladow krwi w macicy i mieszy lozyskiem a sciana macicy. od niedzieli nie mam krwawienia ale raz czasem 2 razy dziennie na papierze mam niewielkiej wilekosci sluz o kolorze zoltawo-brazowawym przypominajacy czop. czytalam ze czop odchodzi na raty przed porodem,ale czytalam tez ze moze w trakcie ciazy,czop sie regenruje. jestem teraz w 21 tygodniu i juz sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. nie mam skorczy ale tylko lekkie bole uczucie napiecia przy pachwinie i na linii wzgorka lonowego. czy ktoras z was tez miala do czynienia z czyms takim? wiem,ze pewnie mi poradzice isc do lekarza ale jak juz wspomnialam dopiero co wyszlam ze szpitala, po badaniach lekarze stwierdzili ze z dziecko jest 100 zdrowe, prawidolowo sie rozwija, nic zlego usg ani krew nie wykazaly,szyjka twarda,nie skraca sie,zamknieta. powiedzieli,ze tak sie zdaza i tak naprawde lekarze nie znaja odpowiedzi czemu niektore kobiety krwawia i maja bole.

Co wy na to? czy to mozliwe ze kawalki czopu moga mi odchodzic i wcale nie oznacza to ze moge niedlugo rodzic?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka