BezpiecznaCiaza112023

Jakie objawy miałyście w ciąży?

14 lata 9 miesiąc temu #6848 przez Mirella
Ja chyba przez całą ciążę po południu spałam :)
Pod koniec ciąży piersi mnie nie bolały jakoś szczególnie, nawet stanika nie nosiłam, bo mi było duszno i nie czułam dyskomfortu. Dziewczyny, prawdziwy ból przychodzi tak naprawdę razem z nawałem mleka, pamiętam że bolało jak diabli, ale powiem Wam, że dziś za tym bólem tęsknię.... Niestety bardzo krótko karmiłam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #6849 przez _aga86_
A ja ostatnie dwa miesiace cierpialam na bezsennosc!!! To bylo najgorsze:/ Ostatnie tygodnie mialam strasznie wrazliwy brzuch- nie pozwolilam sobie go dotykac- czulam sie jakbym byla popazona- kazda bluzka mnie draznila- nie zycze nikomu.

14 lata 9 miesiąc temu #6852 przez sloneczko
Aga masz racje ja tez tak czasem czuje zwlaszcza po prawej stronie jak zebra, oj marze czesto o tym zeby juz przeszlo.

Ja wlasnie teraz dobrze sypiam potrafilam cale 2 tygodnie prawie cala noc nie przespac, 2 czy 3 godziny snu to nic..

Ale z zasnieciem czesto mam problemy.

Co do karmienia tez to slyszalam jak pokarm sie zbiera to wlasnie boli...

14 lata 9 miesiąc temu #6855 przez Mirella
A tam, polubicie ten ból, to znak że możecie karmić Wasze szkraby, najpiękniejsza rzecz na świecie... No i łatwo sobie z tym bólem poradzić :)

14 lata 9 miesiąc temu #6872 przez Madzia89862
a mnie jakos piersi nie bolaly az tak strasznie.na poczatku troche jak laktacja wzrastała.to piersi mialam maks twarde i przepelnione ciagle mlekiem.ciagle musialam odciagac sobie pokarm by maly mial zasze swiezy by mocno mu nie lecialo.no fakt u mnie bezsennosc zaczela sie w 6-7 miesiacu i potrafilam przespac tylko 2 godz w ciagu doby i nie czulam zmeczenia.a przyznam ze nawet pod koniec ciazy dostalam powera i zabrałam sie z wielkim brzuchem za malowanie pokoju malucha:)

14 lata 9 miesiąc temu #6875 przez sloneczko
ja teraz tez pomimo drzemni w dzien, nawet firanki wieszam ;)wszystko robie czasem zastanawiam sie skad mam tyle sil, ale oczywiscie gdy czuje jak brzuch twardy sie robi czy zaczyna bolec odrazu sie klade.

14 lata 9 miesiąc temu #6887 przez Moniq
u mnie na początku karmienia jak piersi przybierały to bolały że hoho, a pierwsze dni, jak zaczął się nawał to budziłam się w nocy zlana potem i z drgawkami- tak się u mnie zaczynała produkcja mleczka :) teraz już nie odczuwam tego tak intensywnie, chyba że zbyt długo nie karmię Małej, np kilka godzin, bo gdzieś wyjdę, to wtedy jak porządnie przybiorą to potrafią boleć :) ale fakt, Mirello można polubić ten ból, bo wiesz wtedy że mleczko jest i że dzidzia nie będzie głodna :laugh:

14 lata 9 miesiąc temu #6896 przez sara125
ja niestety tylko piersia karmilam przez 3 miesiace a potem zaczal zanikac i jau wogole nie karmilam jak juz 4 miesiace skonczyl...

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #6897 przez kasiora
prosze trzymac sie tematu rozmowy . rozmowe o karmieniu piersia mozna kontynlowac tu :http://www.zapytajpolozna.pl/forum/po-porodzie/karmienie-piersia.html .DZIEKUJE. MODERATOR.

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

14 lata 9 miesiąc temu #6939 przez sloneczko
moja kolejna objawa, albo zapytaniem jest mdlenie rak, nawet czasem przy piciu herbaty, czy nawet siedzeniu trwa do ok 5 min ale dziwne uczucie, tez tak macie\mialyscie.

14 lata 9 miesiąc temu #6941 przez Moniq
mdlenie rąk może wynikać głównie z dwóch powodów, pierwszy to zmieniające się ustawienie kręgosłupa lędźwiowego pociąga za sobą zmianę ustawienie całego kręgosłupa, w tym szyjnego i to może dawać tymczasowe uciski na nerwy rąk, co powoduje omdlenia rąk, drętwienia, bóle;w tym przypadku trochę ćwiczeń lub basen powinno załatwić sprawę.
a czasem jest tak że u kobiet w ciąży tworzy się zespół cieśni nadgarstka, zwłaszcza u kobiet, które mają spore obrzęki ale nie tylko, po ciąży przeważnie wszystko wraca do normy.

14 lata 9 miesiąc temu #6950 przez sloneczko
wlasnie od kilku dni ma nabrzmiale nadgarstki, no baseniki to fajna sprawa, zwlaszcza jak ktos plywac umie ;) hahaah

dzieki za wyjasnienie ;)

14 lata 9 miesiąc temu #6959 przez Moniq
fają sprawą jest aerobik w wodzie :) dla nieumiejących pływać

14 lata 9 miesiąc temu #6966 przez sloneczko
o tak to bardzo lubie!!, ale czy taki areobik w wodzie nie jest zbytnio meczacy dla ciezarnej? czasami daja w kosc...

14 lata 9 miesiąc temu #6967 przez _aga86_
Madzia89862 napisał:

a mnie jakos piersi nie bolaly az tak strasznie.na poczatku troche jak laktacja wzrastała.to piersi mialam maks twarde i przepelnione ciagle mlekiem.ciagle musialam odciagac sobie pokarm by maly mial zasze swiezy by mocno mu nie lecialo.no fakt u mnie bezsennosc zaczela sie w 6-7 miesiacu i potrafilam przespac tylko 2 godz w ciagu doby i nie czulam zmeczenia.a przyznam ze nawet pod koniec ciazy dostalam powera i zabrałam sie z wielkim brzuchem za malowanie pokoju malucha:)

Ja rowniez pod koniec ciazy mialam duzo sily i tez z checia ciagle bym cos robila. Ciuszki pralam i prasowalam nawet pare razy:D A co do malowania to apel do przyszlych mamusiek- nie robcie tego... Podobno farba bardzo zle wplywa na plod!!! Nie w kazdym przypadku, ale slyszalam, ze jest to niebezpieczne...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka