BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #763835 przez goska.gogo
Tylko że ja nie wiem dokładnie kiedy była ta owulacja, dlatego muszę czekać, dopoki nie dostanę @ mam nadzieję... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #763844 przez Chudzinka
Gogo, ja bym obstawiała że owu była wtedy co pozytywny test owu. Sama mówiłaś, że to co mówił gin, było trochę niejasne, a raczej podwójnej owu z takim odstępem czasu (wizyta u gin - pozytywny test owu) mieć nie mogłaś, plus to, że testy owu raczej dwa razy w cyklu pozytywne nie wychodzą, suma sumarum wydaje mi się, że od daty pozytywnego testu powinnaś liczyć i dlatego wciąż jest szansa i dlatego test ciążowy nie wyszedł :silly: Trzymam kciuki, by się wyjaśniło po Twojej myśli! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kinga napisała, że z mężem cień cienia dostrzegła i zamilkła.. A ja jestem strasznie ciekawa, czy się udało.. Kinga, odezwij się! :)

11 lata 6 miesiąc temu #763880 przez zoi
Chudzinka, warto robić testy, bo poza wszystkim lepiej się poznaje swój organizm, a jak już przyjdzie co do czego to lepiej wiadomo czego się spodziewać. Ja żałuję, że nie zaczęłam ich robić zanim zaczęłam się starać. Wiedziałabym np. czy zawsze owu mam tak późno.
Też myślę, że w piątek Ci nic nie będą robić ;)

No właśnie, Kinga, odezwij się :)

11 lata 6 miesiąc temu #763925 przez Chudzinka
No i tak trzymamy, ze wszystko mi się terminowo super ułoży ;)
Uff, to trochę o testach naskrobałyśmy i już mnie nikt nie wyrzuci :P

11 lata 6 miesiąc temu #763950 przez Kaś_O
GoGo nie wiem czemu cisniesz tak na te testy i bete.. Rozumiem ze chcesz wiedzieć jak najszybciej ale moze warto poczekac? Sama napisałaś ze l4 z powodu kręgosłupa jeszcze trochę bedziesz mieć a nawet jak teraz w ciąży jesteś i wykryjesz to najszybciej jak sie da to w którym bedziesz tyg, 4/5tc? Cos w ten deseń.. Nawet nie wiadomo czy lekarz na USG coś stwierdzi bo to bardzo bardzo wcześnie a zwolnienia na ciąże i tak Ci raczej nie da.. Z powodu braku potwierdzenia raczej skieruje Cię na kolejne badania bety i badania krwi jak nie miałaś, cytomegalia, Toxo, różyczkę, tarczyce i inne.. Moim skromnym zdaniem gra nie warta świeczki bo juz po pierwszym teście widać ze nie chcesz nawet dopuścić myśli ze mogło sie nie udać tym razem.. Od razu zakladasz ze test za wcześnie.. Niestety klasyka znam to z autopsji..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #764007 przez zoi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A u Was co tam dobrego?

11 lata 6 miesiąc temu #764023 przez Chudzinka
Zoi, no co Ty.. Ale jestem z Ciebie dumna, żeś taka twarda :kiss:
To ja jutro też nie testuje chyba.. Małpa na pewno w końcu przyjdzie.. :(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #764027 przez mloda

11 lata 6 miesiąc temu #764045 przez Kaś_O
Zoi gratulacje postawy..
Młoda tam było jako byk ze 7 to wynik nie potwierdzony.. Wystaczy ze Zoi jest z tych osób co ma leciutko podwyższone hormony.. Dobrze ze ona sie tak nie napalila jak wy :p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #764052 przez zoi

Chudzinka, cieszę się, że ktoś poza mną jest ze mnie dumny :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #764054 przez Asiaa
Moofka super brzusio :)

Chudzinka :kiss:

Zgadzam się z Kaś, porozmawiaj z mężem. Może mu się wydaje, że przy dziecku nadal będzie lajcikowo, a przecież wszystko zmienia się o 180 stopni

11 lata 6 miesiąc temu #764056 przez gosia28
moof ale masz śliczny brzuś, taki kształtny, ja się do Chudzinki dołączam i jak będę w ciąży to taki kcem :)
a mała rozrabia, ustawiają się razem co któremu wolno, mała to okropny głodomór, zje swoją porcję karmy i szybko biegnie do miski dużego, a ten zamiast ją ścignąć to się odsuwa i daje jej jeść i taki morał z tego, że rozdzielam je przy jedzeniu B)

zoi gratuluję podejścia ;)

Chudzinka @ zawsze liczy się od krwawienia nie od plamienia i jeżeli krwawienie jest po 17.00 to 1 dc liczysz od następnego dnia
i wiesz co ja dla mnie głupio Ci ten termin ustalili, żeby przez weekend leżeć w szpitalu bez potrzeby bo jasne, że nic Ci nie będą robić, w piątek pewnie tylko konsultacja anestezjologiczna, ewentualnie badania ekg, choć ja te badania miałam zlecone przed przyjściem do szpitala.

gogo bhcg możesz zrobić wcześniej od testu, wykrywalne stężenie powinno być już 10 dni po owulacji

mloda to może poprostu odpuść i idź na żywioł, zobaczysz co życie przyniesie

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #764063 przez zoi
O proszę, dziękuję w takim razie wszystkim za pochwały. Pomagacie mi :)

11 lata 6 miesiąc temu #764095 przez anuuuusia
Dziewczyny, napiszcie mi proszę, co można brać w ciąży na ból brzucha? Ale ból taki zwykły, bo np. coś siedzi na żołądku. Wczoraj zjadłam jakiegoś fast fooda, i strasznie się męczyłam w nocy. Do tej pory mi źle :( Wypiłam miętę nad ranem, nawet nie wiem czy można. POMOCY!

11 lata 6 miesiąc temu #764107 przez gosia28
anuuusia ja nie wiem, ale może w aptece zapytaj? bo no spa jest rozkurczowa nie wiem czy pomoże na niestrawność :unsure:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka