BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu #786668 przez kunka85
zdiagnozowane Pco ale badania hormonalne jak najbardziej w normie,tylko okresy tak rzadko i na jajnikach masa pęcherzyków.taka ponoć moja uroda... powinno minąć po ciąży...Tylko zajdź tu w nią człowieku jak nie wiadomo jak celować :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #786685 przez gosia28
kunka85 witaj.
może warto iść do gina pogadać żeby dał Ci luteinę albo dupka na wyrównanie cykli? A jak chcesz potestować to sobie zrób konkretny zapas testów owu na allegro po złotówie masz i cały cykl sikaj ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #786703 przez Agnilla
O Wy swintuchy :)
matko ledwo się ruszam, byłam w pracy o nie zrobiłam obiadu wiec pojechaliśmy do chłopczyka, czas się wziąć za siebie bo takim tempem to ja do setki dobije :angry:
Asiula :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #786715 przez ann-sunshine
Kunka a co gin na te twoje cykle? Cos doradzal przy staraniach?

Dwie godziny spedzilam u okulisty. Dobrze ze martucha byla grzeczna i cyrkow w poczekalni nie odwalala

11 lata 5 miesiąc temu #786739 przez kunka85
próbował normować hormonami ale dalej nie ma to nic wspólnego z regularnoscią.własnie muszę chyba go przycisnąć o jakieś bardziej doraźne działania bo tak to ja mogę do 40 nie mieć dziecka... na razie nie miałam ciśnienia jakiegoś wielkiego ale sam fakt że przez 1,5 roku nic nie chypło daje mi do myślenia... jak ja zadroszcze tym które widzą kiedy strzelać :) bo ja to musiałabym przytulac sie dzień za dniem bo nie da rady nic wyliczyc... jak ostatnio pytałam ginekologa o dni płodne to powiedził ze w moim przypadku wyliczenie ich to abstrakcja :( więc troszke licze na pomoc tych testów,może to da mi jakieś rozeznanie... coś trzeba pomyśleć co czas ucieka...wiecznie młoda nie bedę ;)

11 lata 5 miesiąc temu #786746 przez Porto1987
Agnilla, myślę, że z tymi kg to nie będzie tak źle :P Pamiętaj, że fasola potrzebuje też zjeść :P :P :silly:

Kunka, ja też bym od @ do @ stestowała :)

Ann, ale masz grzeczną córeczkę :)

A ja Wam się pochwalę, że
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #786747 przez julka
.

11 lata 5 miesiąc temu #786753 przez emma
U mnie też stwierdzono kiedyś pco (kilku lekarzy), mówili, że będzie wielki problem z zajściem, więc już byłam zrezygnowana, ale próbowaliśmy codziennie, udało się w pierwszym cyklu, bez testów, bez leczenia. Może zanim chemia warto spróbować cały cykl (my czasem nawet kilka razy dziennie smigalismy :-)). Po porodzie niby mam już regularne, nie zabezpieczamy się od lipca, a na razie cisza, więc chyba trzeba wrócić do sprawdzonych metod ;-).

11 lata 5 miesiąc temu #786755 przez kunka85
tak na prawdę to mój ginekolog na razie nie miał zbyt wielkiego pola do popisu... wysłał na wszystkie badania i nawet wylądowałam na 3 dni w szpitalu.tam określili poziom wszystkich hormonów i niby ok.teraz w przyszłym tygodniu ide do niego i bede cisnąć o jakąś pomoc żeby zaskoczyło.wspominał że przy pco może być problem z zajsciem w ciąże ale mam nadzieje że sytuacja nie jest jakoś szczególnie beznadziejna ...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #786775 przez Chudzinka
Witaj kunka :)
Ale owulacje masz potwierdzone jakimiś monitoringami? Bo przy bezowulacyjnych cyklach też są kosmiczne długości. W sumie niewiele wiem o pco, więc się nie będę wypowiadała. Mam tylko nadzieję, że Ci się uda :) Testy mogą naprawdę pomóc (przynajmniej w określeniu dni płodnych), ale przy takiej długości cykli to kup z allegro, bo zbankrutujesz :silly:
Agnilla - wiesz co u Młodej? Znikła tym razem na dłużej, a wiem, że masz ją na facebooku. Pisała coś? Jedz, jedz, na zdrowie Twoje i fasoli.
Porto - miło słyszeć. Cieszę się ogromnie.
Ja mam znów humora dobrego, tylko mnie wkurza, że się @ nie rozkręca, od tych plamień już dwie pary majtek pobrudziłam. Kuwa :angry: No ale jutro to już musi mnie zalać, bo jak nie, to mnie krew zaleje (taka gra słowno - dosłowna ;))
Jula - a Ty jak tam?

11 lata 5 miesiąc temu #786779 przez Ada2424
Witajcie :) tak czytam o tych testach owulacyjnych i zastanawiam się czy warto je zakupić i czy są skuteczne? widzę, że tu ponad 700 stron naskrobałyście na ten temat, więc przede mną niezła lektura ;)

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #786784 przez kunka85
no kupiłam na razie 20 testów bo muszę obadać jak to działa i o co dokładnie chodzi bo jak na razie to moczenie papierka mnie lekko przeraża :cheer: nie chodzi mi nawet o to zęby wyznaczyć te 2 czy 3 dni owulacji ale chociaż żeby przybliżyć kiedy jest większa szansa zajść bo 3 miesiące to długo i mój chłopek może paść :) he :P

11 lata 5 miesiąc temu #786786 przez zoi
Ada, witaj :)
Warto, najlepiej takie z allegro. Powiedz nam coś o sobie jeśli chcesz z nami zostać :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #786801 przez ann-sunshine
Witaj Ada, tylko nie myśl że te 700 stron jest tylko o testach. U nas jak wśród przyjaciółek gada się o wszystkim

Kunka dobre i 20 na próbę, a zawsze możesz kolejną partię zamówić. W sumie to prosta sprawa. Testujesz pod wieczór np. nie pijesz 2 godz przed i czytasz po tylu minutach ile mówi instrukcja na opakowaniu

Powodzenia dziewczyny

Zoi a jak z twoją malpa? Przyszła?

Chudzinka cieszę się że humor wraca. Niech malpisko będzie łaskawe

Emma codziennie :cheer: pozazdrościć kondycji

11 lata 5 miesiąc temu #786814 przez kunka85
czekam na paczuszkę i będę lecieć z koksem :) siku i papierek...siku i papierek... i tak aż padnę :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka