BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu #790295 przez Asiaa
Julka super że zadowolona jesteś po wizycie.
nieźle z tym próbowaniem :laugh: ale przecież cel uświęca środki :blink:

tyle postów było że zapomniałam co chciałam :huh:

Trzymam kciuki za pozytywne testy! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790304 przez aggi
zoi masz tylko że one już wyschły i zbladły;/

Czy ktoś kto mierzy tempkę i wie że na 100% ma owulkę może mi powiedzieć jak to dokładnie z temperatury wyczytać? O ile powinna wzrosnąć temperatura?

miałam 36,43
a dziś 36,57
za mały wzrost, co??

Trochę się podłamałam, będę jeszcze testowała aż kreska druga zniknie całkiem... Może akurat coś się jeszcze rozkręci.. A jak nie to trudno - w następny cyklu do lekarza :dry:

No nic zmykam do pracy zaraz. Miłego dnia :kiss:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790311 przez Asia K
Hello :D

Aggi - no sama musialam sie uporac z huraganem bo wszyscy zdezerterowali niewiadomo gdzie ;)
Ale luz dałąm rade i znów jest miód malina :)
A z tymi malinami to Agni dobrze radzi by to zbadac i wykryc jesli jest co

Magda - maliny jak ta lala - do dziela , albo juz dzisiaj po dzialaniu :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #790339 przez Kaś_O
Aggi moze do swojej temp uzyj jakiegos portalu ktory bedzie za Ciebie to ogarnial :) tak jak dziewczyny

Dzien dobry.. ja dzis do lekarza smigam na pomiar serduszka..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #790361 przez gosia28
dzień dobry

aggi walnij testa dziś, na moje oko te maliny to mogły by być mocniejsze ;) a z tempką Kaś dobrze radzi.
i fakt ja bym radziła pojawić się u gina i się zbadać.
fsh, lh, estradiol, progesteron, prolaktyna, tsh i pokusiła bym się o monitoring.

magda, maliny jak nic :)

czemu ja głodna o tej godzinie jestem :unsure:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu #790363 przez Agnilla
bo śniadanie to podstawa! :) mama Agi juz najedzona, bo jak fasola sie wkuwi to nie ma bata wstawaj i daj jesc, o matko jak mnie ssało :P
dzień dobry Wam! :)

11 lata 5 miesiąc temu #790372 przez magda1986
czesc dziewczyny ja działam zapobiegawczo od kilku dni zeby nic nie przegapic :) :) :) z ta temperatura to ja też do konca nie wiem jak to dokladnie jest dzis rano mialam 37.0 wczoraj 36.8 i dzien wczesniej 36.6. co do mikroskopu to sprawdzam sline juz kilka dni ale ja nie widze na nim rożnicy dlatego nie wiem czy jest wiarygodny...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790377 przez Agnilla
ja prowadzilam dwa wykresy na skarbmamy i ovufriend, na skarb mamy mi kolezanki pomogly zaznaczyc owulacje, a ovufrind ja samo zaznacza, na podstawie skoku. i to mnie wkurzylo troche, bo wiem z testow owu, ze owulacje mialam 10dc tak sobie na skarbiemamy zaznaczylam, a ovufriend mi zaznaczylo owulacje w 10dc a potem przeniosło na 12 dc :P
poszukam swoj cykl i Wam pokaze, mierzylam tylko raz
tu gdzie jest maly spadek i zaznaczone na pomaranczowo to jest zaklocona temp, jest zaznaczona ale nie jest brana pod uwage. o ile dobrze kojarze to musi byc spadek i nagly wzrost wtedy jest owulacja :)

11 lata 5 miesiąc temu #790386 przez magda1986
podpatrze u ciebie i porównam:) jak ja byłam w ciązy z córeczka to mialam tak samo z jedzeniem szczególnie nad ranem :) musiałamn na szybkiego wstać i zjeść cokolwiek byle szybko:)

11 lata 5 miesiąc temu #790435 przez Agnilla
no niestety, w srodku siedzi pan/pani władca i to ja sie musze dostosowac ;)
Agii prajwat mesydż wysłana :) biore sie do roboty :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790512 przez zoi
Hej:)

Gosia, jak u Ciebie sytuacja, bo o ile nie przegapiłam nic, to @ jeszcze nie dostałaś? B)

Aggi, mogłabym powiedzieć, że to są maliny, ale przecież to nie o to chodzi, żeby naciągać rzeczywistość.. Skok masz, pewnie i owulka też jest, ale te kreski by mogły być mocniejsze, więc lepiej chyba jednak spradzić u gina na usg.
Co do wykresu to to jest mój z zeszłego cyklu na ovufriend, nie widać skoku, bo te dwie wysokie temp. akurat miałam gorączkę, więc się nie liczą. W związku z tym w sumie nie wiadomo kiedy na 100% owulka była, ale późniejsze temp. są wyższe niż w pierwszej fazie, więc owu była, potwierdzona potem na usg.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Polecam programy na necie, a jakbyś chciała sama to np znalazłam coś takiego (z 28dni.pl met Rotzera):

Kolejność postępowania przy interpretacji wykresu:

1. oznaczenie szczytu objawu śluzu (ostatni dzień występowania śluzu relatywnie najlepszej jakości w danym cyklu)
2. obrysowanie kółkiem pierwszą wyższą temperaturę po szczycie, która jest wyższa od 6 niższych temperatur poprzedzających
3. wsteczne ponumerowanie sześciu niższych pomiarów
4. określenie linii podstawowej – przechodzi ona przez najwyższą z przedwzrostowej szóstki,
5. oznaczenie dalszych temperatur wyższych – trzecia z nich musi być wyższa od linii podstawowej o 0,2 stopnia, wtedy wieczorem tego dnia możemy uznać jako początek niepłodności poowulacyjnej
6. jeżeli trzecia wyższa nie spełnia tego warunku, należy czekać na czwarty wyższy pomiar, nie musi on być jednak wyższy o 0,2 stopnia, wystarczy, że znajdzie się nieco ponad linią podstawową – wieczór czwartego dnia jest początkiem niepłodności bezwzględnej.

Jak widać chyba lepiej zaufać programowi :P

A tu dla porannych głodomorów :blink: Muszę się pochwalić :blush:

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #790710 przez emma
witam sie pracowo, a wlasciwie popracowo ;)

mnie cos dzisiaj gardlo nie odpuszcza :(
a ja mimo grozb nie odpuszczam testowania ;) testuje od 5 dc, na razie same negatywy, ale nie zraza mnie to do dzialania ;)

aggi, nie poddawaj sie, nie wiadomo co to bylo, ale testuj dalej, kciuki zacisniete! :kiss:
zoi, mniam, zjadlo by sie takiego cieplutkiego z maselkiem :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #790731 przez Ada2424
Wiecie co Dziewczyny? Dla mnie to jakiś kosmos to mierzenie temperatury i testy owulacyjne, muszę się chyba dokształcić na ten temat bo póki co to jestem w czarnej du... nic z tego nie kumam :/

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790753 przez aggi
Witam się po pracy:) Pięknie słońce u nas zachodzi na pomarańczowo :cheer: cudo!

Asia no tak znam to jak jest robota to wiecznie nikogo niema, nie? :D

Kaś właśnie próbowałam na OvuFriend ale tam trzeba śluz też sprawdzać i różne dziwne rzeczy wpisywać i nie ogarniam tego :( Chyba że ktoś zna jakiś inny tylko od tempki? ;) trzymam kciuki za serduszko :kiss:

gosia walnęłam dziś test rano (drugi sik) wyszły znów dwie kreski takie jak wczoraj, a zrobiłam teraz testa po pracy i bladzina ledwo widoczna już całkiem blada... Więc ten pierwszy z 17dc był najmocniejszy raczej... I teraz pytanie czy to już była malina w moim organizmie czy o co kurde chodzi.. No nic zobaczę za dwa tygodnie i dzięki wielkie za wykaz badań, wezmę pod uwagę i podsunę ginkowi jeśli sam będzie miał problem z ogarnięciem tematu..

Agni wielkie dzięki za poemat :kiss:

magda to Ty masz ładny skok temperatury... :) A moja to tak rośnie choćby wcale ;/

zoi wiadomo że nie ma co naciągać rzeczywistości bo to bez sensu :dry: Mówisz 'skok masz i owulka pewnie też jest'- powiedz mi czy taki 'skok' jest wystarczający? Dlaczego wobec tego kreski nie są strasznie mocne? Nic z tego nie rozumiem:( No nic ten cykl jeszcze przeboleję, wymęczymy go z emkiem ile się da, a następny idę do gina no postanowione i już.

Emma przytulam :kiss: No testowałam ale dzisiaj bladzina już... :dry:

Ada wdrożysz się szybciej niż Ci się wydaje :)

znalazłam jakąś stronkę do rozpisywania cykli, w miarę wszystko czytelne www.enpr.pl :) Także zaczęłam zapisywać wszystko

11 lata 5 miesiąc temu #790817 przez emma
Aggi, wiesz, że ja niby zielona w tym temacie jestem, ale na opakowaniu napisane, że nie muszą być jakieś megawyrazne te kreski tylko co najmniej JEDNAKOWO intensywne. Zdjęcie zdjęciem, sama wiesz najlepiej czy były jednakowe.czy nie. Ja też nie wiem, co z moja owulka i jeśli w tym cyklu nic nie będzie, pójdę se na wizytę i usg, bo staramy się od lipca, zaraz pół roku minie :-(
Na razie trzymajmy się tego, że listopad jest łaskawy :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka