BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #791138 przez Agnilla
Goś tak tez zrbilam, wzielam kanapke i wciągnęłam ją od razu w aucie po badaniu, bo moja siostra tez kiedys w ciazy odjechala. matko bosko 4 probówy nie moje :ohmy:
ale fajnie wyszlo, bo mi lekarz zaznaczyl, ze mam zbadac same Igg z cytomegalii i toxo, a ja mowie, ze chyba sie kopnal. na co babka, ze nie, ze narazie zbadac te, jesli wyjda na minus to git, jesli na plus to trzeba zbadac Igm. i mniej zaplacilam, wiec sobie hiv dorzucilam :P mój mąż zszedłby na sam widok 4 probówek :P
sika oddałam z 5 rano, bo oczywiście codziennie się budzę o 4, mecze sie do 5, ide sikac bo inaczej nie zasne, mimo, że mnie wcale nie ciśnie :dry:
Młoda ja tez nie mialam norm i porownywalam je wlasnie z normami swiatowymi z 2010 r. jak Jula pisze....i z dwoma wynikami mezow kolezanek :lol:
pamietam, ze moj maz mial 80% prawidlowych i w 1 ml mial 115 mln, musialabym odszukac te wyniki
Ann, ja serducho widzialam juz 2 tyg temu :) mam pojutrze wizyte, kurde dla mnie to moze mi znowu usg zrobic, zebym byla spokojna ;)
Asia, u nas tak ciemno, ze masakra jakas, depreche mozna zlapac...swiatlo mam palic? grrr

Porto znowu Ci widać!! :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #791153 przez gosia28
Agi to dobrze, że pomyślałaś o kanapie ;)

ej tak mnie brzuch i plecy bolą, że zaraz odlecę :X

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu #791164 przez ann-sunshine
Gosia, bidulko, przeciwbólowego coś sobie zapodaj, po co się męczyć

O, Agni, a czemu ja nie zakodowałam, że serduszko już u kruszynki widziałaś. Bo wiesz, ja tak te twoje (i innych dziewczyn) wizyty przeżywam trochę jak swoje i się emocjonuję.

Agni fajnie że nie naciągają na badania, tylko z drugiej strony jak wyjdzie jakiś plus to będą cię musieli jeszcze raz pokłuć.

Asia, z jednej strony mi przykro, ale z drugiej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asiaa, to masz dylemacik do rozwiązania. Przegadajcie ze swoim jaką strategię obrać.

Kaś, oby jednak Maks się zdecydował sam na przyjście na świat i wywoływanie nie było potrzebne :-* To co ściskamy kciuki za 24.11.

Jula ale ekscytujące życie u ciebie ostatnio. Trzymam kciuki za pozytywne rezultaty.

Zoi bardzo ładnie ten chlebek wygląda. A na drożdżach czy na zakwasie?

Magda maliny śliczne, oby dały efekt

11 lata 5 miesiąc temu #791182 przez gosia28
Zoi to mi się coś wydaje czy pisała, że zakwas sama robi :unsure:
tak swoją drogą to poproszę o przepis jak się go robi :)

ann oj wzięłam już bo bym nie wytrzymała :S

Kaś :cheer: :cheer: :cheer: toć to na dniach nam Maksa pokażesz :ohmy: :ohmy: :ohmy: :)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #791289 przez zoi
Witam się :)

Kaś, tak czy inaczej już niedługo będziesz z dzieciątkiem- zazdroszczę bardzo :kiss:

Ann chlebek na zakwasie żytnim 750, wysyłam Wam pm, żeby mnie z wątku nie wyrzucili za off topic :P Chociaż nie taki znów off, zabrałam się znów za chleby, żeby mi czekanie na testowanie lepiej zlatywało B)

U mnie dziś słonecznie i humor o dziwo też powyżej przeciętnej :)

11 lata 5 miesiąc temu #791300 przez magda1986
ja tez chciałabym przepis na taki chlebek:0 robilam kilka razy taki z ziarnami tez wychodzil pyszny ale byl na drożdzach a ten bardzo smakowicie wyglada

11 lata 5 miesiąc temu #791347 przez gosia28
ale się pysznie robi, tutaj wiejskie chlebusie na staraczkach gosiak wczoraj ugotowała rosół o zapachu waty cukrowej :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #791356 przez Porto1987
Jestem Agni, jestem :) czytam przecież Was na bieżąco :D :S

11 lata 5 miesiąc temu #791407 przez gosia28
Porto nie wystarczy czytać. Trzeba się udzielać :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #791446 przez Kaś_O
Zoi dawaj przepis tutaj może i ja spróbuję.. akurat na żytni ochoty nie mam ale taki biały na zakwasie to bym sobie zapodała o tak:)

No Max musi niebawem się wykluć.. ale się wczoraj z tego stwierdzenia lekarka śmiała.. :P Ale szczerze to wczoraj już mnie brzuch trochę męczył i wieczorkiem zastanawiałam się czy się nie rozkręci na dobre :P ale przeszło.. Strasznie mnie bolą kości łonowe czego w pierwszej ciąży nie miałam.. czasem jak leżę to aż płakać się chce.. więc mam nadzieję że szyjka coraz krótsza i niebawem będzie akcja animacja :) i tym razem chyba poród w wodzie..

Ann jak masz zlecenie to zaznacz sobie że chcesz żeby odprowadzali za Ciebie dodatkowe składki zdrowotne nie obowiązkowe których często przy zlecenie nie odprowadzają.. Jak zaznaczysz albo pogadasz to będą musieli. Po pierwsze dzięki temu masz ciągłość zdrowotnego po 2 po 90 dniach czyli trzech miesiącach uzyskujesz prawo do płatnego L4 i wtedy mimo tego że masz umowę zlecenie jak zachodzisz normalnie należy Ci się kasa za ciążę. :) więc umowa zlecenie wcale nie taka zła tylko trzeba troszkę więcej zapłacić na składce i można z nią żyć :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #791458 przez Porto1987
Gosia, kilka dni wyjętych z życia praktycznie miałam. I tak sobie czytałam Was żeby oderwać myśli :)

Kaś, Max już tak blisko ... później będzie Moof, Dag, Iss i ja :P Cholercia, czasami myślę, że nie dam rady :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #791488 przez zoi
Dacie radę, dacie- szczerze to teraz już chyba wyjścia nie macie :)

Przepisy poszły na priv do tych, które chciały :P Powodzenia, jak Wam coś wyjdzie (albo i nie) to dajcie znać :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #791589 przez gosia28
nie wiem czy normalne pytania zadaję ale czy z takiego samego zakwasu można zrobić żurek?

Porto a kto lub co Ci te dni z życia zabrało? Brzmi poważnie :unsure:

Kaś nie wiedziałam, że tak można na zleceniu.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 5 miesiąc temu #791652 przez Porto1987

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #791657 przez zoi
Gosia, nie wiem, co z żurkiem, ale wydaje mi się, że nie nadaje się :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka