BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792672 przez Agnilla
no wszystko wyjasni sie jutro/pojutrze bo z ranca jade zbadac igm, oby juz jutro byly wyniki. dzwonilam do kolezanki, co wczesniaczke swoja leczy w szpitalu na cytomegalie wlasnie. powiedziala mi to co Wy.
a co do sluzu, ja bralam wiesiolka i co, w trafionym cyklu smiem twierdzic, ze bylo wrecz sucho. sama nie wiem jak ja zaszlam, moze ja takie wzdecia mam :lol:
sluzu nie bylo, owulacja mega wczesnie, meza nie bylo :lol:
Porto i co masz na to jakies witaminy? normalnie se kupie pudeleczko i bedzie mi maz jak stareje emerytc dawki wydzielal :D
kiedy masz wizyte? ja sik mam zdrowy, dobre i to :unsure: siuram tak czesto, ze filtracja trwa na okraglo :P
Jula, co do testow owu to ja polecam przeleciec jeden caly cykl z testami od poczatku do konca, bz przerw, duzo to moze dac w obserwacji

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792680 przez Porto1987
Agnilla, nie wiem jak Twoje badania, ale moje normy nie uwzględniają, że jestem w ciąży. Chyba uwzględniają tylko wiek i płeć. A witaminy biorę a i owszem, ale akurat na to nic nie jest lepiej. Teraz tydzień ich nie brałam, bo zapomniałam od rodziców wziąć i nie chciałam kupować nowych, tym bardziej, że wiedziałam, że za kilka dni znowu je będę miała i wyniki troszkę inne niż poprzednie, ale znowu jakieś dziesiętne części różnicy :P więc nie wiem czy jest się czym przejmować. A wizytę będę chciała mieć jutro lub w piątek.
No Ty mówisz, że nie wiesz jak zaszłaś, ja szczerze to też nie wiem jak ja :D mąż całymi tygodniami poza domem i przyjeżdżał tylko na weekendy :P

A i co do płci. To jeżeli u nas dalej utrzyma się dziewczynka, to my działaliśmy w maliny - piątek i zapewne po malinach - w niedzielę :) Więc może faktycznie przed owu i po jest na dziewczynkę :unsure: No i powiem Wam, że już mąż zrobił olbrzymie postępy z oswojeniem się co do płci :) Mówił ostatnio, żebyśmy we dwie uważały na fotoradary, niech się mała do czegoś przyda, żeby nie było, że jeździ na gapę :P :P A tak mówi do mnie moje baby ;) :S głupek :silly:

Widziałam, że na staraczkach, to szaleństwo jest :D :D :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #792712 przez emma
Agni, cytomegalia jest bardzo rozpowszechniona u nas, jeśli ktoś pracował z dziećmi albo miał z nimi częsty kontakt, to praktycznie nie da się jej uniknąć, a u dorosłych przechodzi bezobjawowo. Przed 1. ciążą też mi wyszły podwyższone przeciwciała i panikowalam, ale okazało się, że to stare zakażenie. U ciebie pewnie będzie to samo. Ściskam! :kiss:

Dobranoc i do jutra! :-)

11 lata 5 miesiąc temu #792715 przez zoi
julaa, witaj :) Myślę, że aż takiego znaczenia ten jeden dzień bez śluzu nie ma, jak z resztą dziewczyny piszą. A jak jak byłam bardzo ciekawa, czy owu była, bo coś mi nie pasowało, to poszłam na usg- inaczej się nie dowiesz :P

Chudzinka, fajnie, że jesteś. Możemy sobie podać ręce- ja też jestem cytomagaliowo ujemna :dry:

No i mi się zapomniało co ja jeszcze chciałam...

11 lata 5 miesiąc temu #792722 przez julaa
Dzięki wielkie za przyjęcie :) Daje na luz ze śluzem i z okazji malin czas przelecieć męża ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie, a że ja z tych mega niecierpliwych i w gorącej wodzie kąpanych, to rzuciłam się na obserwacje wszystkiego na raz i sieje panikę :) Bo oczywiście miałam odstawić pigułki i po prostu się bzykać, ale nie wytrzymałam, siadłam na googlach i trafiłam tutaj z testami w szufladzie. Ahhh ta babska psycha :)

11 lata 5 miesiąc temu #792773 przez Porto1987
Julka, a co Cię sprowadzilo do Lublina :unsure: jak Ci się podoba :unsure: No w każdym bądź razie witamy razem z Moof (prawda Moof :) ) :S

11 lata 5 miesiąc temu #792777 przez Agnilla
nooo to wszystko jasne, mój sluz skumulowal sie tam, gdzie miał ;)
Chudzinka, dzieki Tobi sobie przypomnialam jak to jest całować obślinione dziecko ;) a przy bliźniakach śliny było razy dwa ;)
zabrałam sięza bransoletki i mnie brzuch boli, jak na okres, normalnie chyba do porodu po każdym sikaniu będę papier oglądać :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792820 przez gosia28
julka he :laugh: chyba już jula do Ciebie się zwracać więcej nie będę :woohoo:
a ciekawe jest, że jeden z moich ginów ten spec niepłodności to zawsze na usg wspominał o tym śluzie właśnie co w środku se czeka, że mam super płodny, choć na zewnątrz tego nie zaobserwowałam :blush:

julaa ja też bym przetestowała 1 cykl od a do z

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792831 przez Porto1987
Gosia, nie. Ja tylko projektuję :P

Julka, to ja nie wiedziałam, że Ty jesteś taka związana z Lublinem :) A pogoda dziś była piękna, to prawda :)

Jula, ja też uważam jak dziewczynki, że dobrze byłoby przetestować cały cykl.

edit: Julka, to kiedy możesz coś próbować testować?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792865 przez Chudzinka
Julka - to czekamy z Tobą, z Tobą się nastawiamy i z Tobą będziemy się cieszyć lub płakać. I jak będzie tak będzie dobrze. Albo - jak mówią buddyści - nie będzie ani dobrze, ani źle, będzie tak jak ma być. :kiss: Tymczasem ciesz się wolnym i ładuj akumulatorki ;)
No widzisz Zoi - dwie kosmitki i się odnalazły :P
Porto - aż miło słyszeć, że mąż tak za swoimi babami przepada ;) Dużo zdrowia dla niego! :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792887 przez aggi
Witam się, byliśmy dzisiaj autko oglądać z małżem, godzina drogi w jedną stronę makabraaaa myślałam że zasnę :) Ale wszystko załatwione, dzisiaj pooglądał, jutro odbiera. Niech ma, a co. A mnie coś cyyce napierniczają :dry: Ale takie uroki babskiej psychiki hahaha. Pewnie się nastawia na niewiadomo co. Paranooja. Pogoda brzydka w dodatku u nas :< Deszczowo i zimno. Z nieba leje, z mojego nosa też :(

julaa witaj ;) co do testów owu to najlepiej wrzucać nam tu zdjęcia :) i pierwszy cykl napewno potestuj cały - da Ci to obraz jakiś już. Możesz nawet dwa potestować w całości :)

Porto napewno wszystkie wyniki się unormują i będzie dobrze :) Fajnie że mąż przyjął wkońcu do wiadomości że będzie córcia :kiss:

julka masz rację :D teraz już będzie się myliłoo że hoho :D Niektóre fajnie piszą 2w1 - Agnilla+ Aggi= Aggnilla :D haha ;p a co do Twoich obolałych.. może @ nie będzie :) Ale nie nakręcam :D

11 lata 5 miesiąc temu #792922 przez gosia28
julka zajmij czymś myśli teraz bo wiesz dobrze, że to fifti fifti, albo się uda albo nie i nie zatestuj zbyt wcześnie, żeby Ci fałszywie II kreska nie wyskoczyła po zastrzyku. Oczywiście trzymam kciuki :kiss:

wiki widzę, że nas podglądasz, może się coś odezwiesz po sporej nieobecności na ogólnym forum :unsure: ;)

Porto- projektantka proszę bardzo :)

u mnie dziś pogoda była bajeczna, słoneczko normalnie nie pamiętam w życiu takiego listopada :laugh:

chyba już branoc bo się oczka kleją

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792923 przez mloda

11 lata 5 miesiąc temu #792942 przez aggi
gooosia gdzie Ty mieszkasz że bajeczną pogodę miałaś :cheer: chyba na Hawajach :D u mnie od rana ponuro i brzydko, zimno bleeee aż się nie chce wychodzić, a jutro znów tak ma być.. A potem już ku zimie - śnieg zapowiadali na koniec listopada:(

No nic słodkich snów kochane
ja też zmykam już spać bo rano do pracy ;-)

Buziaki :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #792950 przez aggi
Julka oficjalnie stwierdzam że chyba się wyprowadzam :P Toż to szok taka pogoda a u mnie ziiiimno i brzydko :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka