BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #793122 przez magda1986
ja miałam małego żólwia w akwarium. Ja tak zorganizowałam akwarium ze w jednym kacie mial kamyki i mogł sobie tam posiedziec a w innym rogu miał wodę w któej mógł sobie pływac. Nie wspominam tego jednak zbyt dobrze bo czesto trzeba bylo sprzatac tam i sotatecznie jednak wole trzymac rybki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #793135 przez Asia K
No wlasnie obawiam sie ze sprzatac to bede musiala ja :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #793142 przez Kaś_O
wiesz możesz zainwestować w filtr wody i nawet pewnie by się jakiś przydał i grzałkę.. chociaż jak będziesz miała dobre oświetlenie to grzałka już tak potrzebna nie jest.. najlepiej jakbyś się udało do jakiegoś zoologicznego i tam Ci wskażą co należy zakupić dla takiego delikwenta.. Ja kiedyś kraba miałam.. takiego żółwia to bardzo krótko więc mieszkał sobie w starym akwarium a wszystkie sprzęty miałam od rybek.. Jeśli chodzi o jedzenie to są specjalne karmy dla taki żółwi a i możesz czasem mu coś świeżego dać, tylko to musisz już poczytać jakie warzywa czy owoce. No niestety zapewne tak.. dlatego ja bym bardzo chciała mieć zwierza ale na razie ciężko mi się zdecydować :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #793395 przez Chudzinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #793462 przez aggi
Hej :) Jak tam dzisiaj samopoczucie?? U mnie źle, dobija mnie fakt że kapie mi z nosa :( Bleeee. Tony chusteczek dziś zużyłam !

Ulka no podtrzymałaś mnie na duchu troszkę :kiss: może te allegrowe temu takie tanie bo wymieszane albo co jakieś drugiego gatunku :unsure:

Mam teraz pilny wyjazd, doczytam Was potem :* Całuję :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #793495 przez julaa
Asia co do żółwia to grzałka mu jest konieczna w zimie szczególnie, kiedy mało kto ma 25 stopni w pokoju :) Moja siostra miała żółwia, są w sklepach takie specjalnie akwaria do nich - niższe od normalnego i od razu z wysepką. Jedzą mięcho głównie, w zoologicznych można kupić od suszonego poprzez mrożone za parę złotych. Jedyne co to przez tą temperaturę wody w zimie strasznie parowała, siostra dorobiła się pięknego grzyba na ścianie i żółwik zmienił właściciela - to było dobre pare lat temu i z tego co wiem to żyje dalej, także żywotna bestia :)
Cykl testuje cały zgodnie z Waszymi radami - dziś już malin nie ma. Teraz czekam na @ - albo się przesunie, albo mam bardzo krótki okres od owu do @. Pożyjemy zobaczymy :)

11 lata 4 miesiąc temu #793531 przez zoi
Asia, chyba lepsze rybki, ja co prawda na żółwiach się nie znam, ale jak go kupisz to dziecko Ci się na studia wyprowadzi, a Ty dalej będziesz go niańczyć, takie żywotne stwory :P

11 lata 4 miesiąc temu #793538 przez Asia K
No wlasnie rybki juz mamy - teraz czas na cosik innego, ale dziekuje wszystkim za rady :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #793644 przez Agnilla
dobry wieczor :)
składam meldunek ;)
byłam z samego rana oddac krew na cytomegalie igm i jutro po 11 wyniki, potem pojechalam do lekarza. najpierw mialam zakladana karte, wage podalam swoja z rana na szczescie polozna wpisala i nie chciala mnie wazyc w ubraniu :lol: jeszcze by za duzo wyszlo :P potem cisnienie i inne wywiady
pokazalam stara ksiazeczke zdrowia lekarzowi, zobaczyl, ze bylo szczepienie wiec mam przeciwciala na rozyczke :huh:
potem pocmokal na wynik i pierwsze co wypisal recepte na zelazo. kazal brac dalej dupka i kwas
no i mowi chodz szybko zrobie Ci usg przez brzuch.serduszko bilo, fasola ma 1,90 cm, byly zawiązki nozek i raczek.
kolejna wizyta 20.12 i robimy badania przeziernosci i pozostale

11 lata 4 miesiąc temu #793714 przez aggi
Melduję się:) Wróciliśmy z wyjazdu - do rodziny - niespodziewany wypad;) Ale już jestem i zaraz czytam wszystko :)

magda a to mi ciągle tempka rośnie :) tzn i tak mierzę za późno znów (to już pomijając bo czekałam na nowy termometr i nie mierzyłam od początku cyklu :dry: więc do dupy takie mierzenie w sumie) ale spadku nie mam narazie. Nie wiem jaką miałam tempkę przed 'malinami' na teście, ale 17dc zaczynało się od 36,43 a dziś już 36,88 i 22dc :)

Asia dobrze że dobrze :)

gosia no dziękuję za solidarność pogodową :kiss:

Agni ale wieści od Ciebie :kiss: :kiss: Dawaj nam tu fotę fasolki a nie pierdacz o nóżkach i rączkach :D Same musimy to pooglądać i się nacieszyć :S

11 lata 4 miesiąc temu #793719 przez Porto1987
No Agnilla, dobrze, że maluszek się pięknie rozwija. Innej opcji nawet nie było :) Moje wyniki są podobno w porządku, nawet te szczawiany są ok. Bo się przyznałam, że mało piję płynów. No i wyszło, że to przez to. Ale niby jestem już na plusie 5,5 kg :) i jeszcze pani dr zerknęła na usg, którego z resztą nie robiła i potwierdziła, że jak nic dziewczynka :P Agnilla już za miesiąc podejrzysz fasolinkę :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #793727 przez Agnilla
ja ją podglądam jak narazie na każdej wizycie, a miałam już trzy ;)
przedstawiam Wam naszą fasolę ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #793728 przez aggi
Portoo aaaa będzie księżniczka :woohoo: świetnie :D Jak się nie doczekam do tego czasu swojego to wysyłam do Ciebie te słodkie śpiochy różowe co tak Ci się spodobały :P

aaaaaaaaaaaaaaa Agni ale ślicznoaaaa z fasolki :D I rąąączki i nóóóóżki do wycałowania widzę widzę B) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #793732 przez magda1986
Asia to może żabę do akwarium, ja mialam i była bardzo fajna bo ruchliwa i malo z nią roboty:)

11 lata 4 miesiąc temu #793733 przez Agnilla
czysta mama prawda :lol:
ja powoli odjeżdżam, a kanapa tak mnie woła na drzemkę ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka