BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 2 tygodni temu #801673 przez Ana5
Zapewne wyjaśni się to za jakieś dwa tygodnie. Ale napisałam o tym dlatego, że słyszałam od lekarki, że potrzebny jest lh do wytwarzania hcg. Stąd test owulacyjny może pokazać ciążę ale tylko wtedy jeśli właśnie pojawią się te dwie kreski. Czyli testowa gruba kontrolna słabsza. Wiem, że nie musi tak być ale myślałam , ze któraś z Was tez tak miała i faktycznie była to ciąża... Po prsotu mogę zrobić za parę dni test ciążowy, ale jakoś ciążko mi w to uwierzyć:))) Chociaż mam dziwnie nbrzmiałe i bolące piersi a to niespotykane u mnie, bo tak mam tylko przed okresem 2 dni ale nie tak wcześnie. W poprzednim miesiącu jak zrobiłam ten test tydzień po czasie żeby zobaczyć czy to nie ściema to pokazało wzystko dobrze. A teraz taki numer.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #801689 przez issska1986
Cześc dziewczyny,

na wstępie moje najserdeczniejsze gratulacje dla nowych ciężarnych no i dla Kaś-piękny "maluszek" :) z Maksia kawał chłopulka :)
mOOF 3MAJ SIĘ I POWODZENIA :)

Ja juz od dwóch dni na L4 i wyleguję się jak mogę :) ale czas się powłoczyć trochę po koleżankach i zabieram się za segregację i pranie ciuszków, bo tyle tego mam,ze szok...

Pozdrawiam i całuję :kiss:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #801692 przez ann-sunshine
Moof :kiss: jedno jest pewne, jak już Zośka będzie z Tobą, to trudności przed porodem przestaną mieć znaczenie.

Ana ciężarne dziewczyny z naszego forum też testowały owulacyjne testy pod koniec cyklu i tyle Ci powiem, że nie ma reguły. Jednym wychodziły testy pozytywne i były w ciąży, a inne nie były w ciąży. Innym wychodziły negatywne i sytuacja też wyglądała dwojako. Tak więc, nic Ci nie pozostaje jak poczekać jak się sytuacja rozwinie.

Iss wykorzystaj ten czas do porodu na wszystko na co już potem nie będziesz mieć czasu :)

11 lata 2 tygodni temu #801693 przez aggi
Melduję się po pracy :)

magda no widzisz, to następny cykl Ty musisz zaszaleć:)

moofka :kiss: :kiss: :kiss: buziaki ale jesteś dzielna kobita! :side:

Ana5 gosia ma rację, tu takie cuda były, że chyba najpewniej będzie pójść do lekarza i może z nim to skonsultować??? Albo kup po prostu jakiś czuły test ciążowy i testuj ;) Może akurat....

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #801694 przez gosia28
Ana5 owszem gosia sz. miała tak, że wyszedł jej drugi raz test pozytywny i się okazało, że w ciąży, ale w zasadzie chyba tylko jej, a jak widzisz mamy też dziewczyny, które mimo powtórnego pozytywa w ciąży nie była

edit.
ann już wcześniej w poście napisała to samo :blush:

isss nogi popiołem posypać jak to mówiła św.p. ciocia mojej mamy ;) kupa czasu. To skoro już na l4 jesteś (czy jakkolwiek teraz się to zwie :laugh: ) to teraz częściej do nas zaglądniesz?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 tygodni temu #801699 przez Porto1987
Witam i ja Was kochane moje :kiss:

Od samego rana Was czytam ale na telefonie, więc nie bardzo szło odpisać. Z resztą nadążyć za wami to też nie jest łatwo :D :D :D

Aggi gratuluję, dobrze, że zachowałaś te śpioszki :D Nic się nie mogło zmarnować. A co do twojej reakcji, to ja miałam taką samą, że nie wiedziałam co teraz ze sobą zrobić. Ale się cieszę :D :D :D

Kaś, Tobie też gratuluję. Maksio śliczny chłopczyk :S :S Niech zdrowo rośnie :) :)

No i wyszło, że Kaś urodziła a Aggi wskoczyła na jej miejsce :) pięknie wyszło :D to teraz któraś musi się szykować na miejsce Moof :P :P

A ja byłam teraz w Poznaniu z mężem u okulisty i wyszło, że ta paskudna choroba nie wlazła do oczu. Teraz tylko wyniki broncho i komisja w Wawie. A u okulisty było bardzo dużo dzieciaczków i była dziewczyna, co urodziła w 25 tc i dziecko przeżyło. Ale maluszek musiał mieć wolę walki i chęć życia :)

Gosia super, że praca będzie fajna. Widocznie tak musi się wszystko poukładać. W tej kolejności i w żadnej innej :)

Moof, zaciskam kciukasy za Cibie i Zośkę. Jak może, to jeszcze niech chwilę poczeka :) Ja jak się urodziłam, to ważyłam 2750 g i byłam chucherko :D :D Mama mnie w sumie w szpitalu urodziła w 3h :D :S

A Aggi, ból taki @ jest normalny. ja żeby mnie przestawało boleć, to się kładłam i przechodziło. Bo mi najczęściej pojawiały się bóle, jak czegoś było za dużo. I nie wiem czy pamiętasz, ale ja w dniu spodziewanej @ byłam na weselu i przez całą noc wypiłam drinki z 1 kieliszka wódki i cały czas dolewałam colę, bo nie mogłam znieść smaku wódki :) oj te nasze fasolki, to wiedzą wszystko czego chcą B)

11 lata 2 tygodni temu #801703 przez gosia28
Porto super, że wsio u Ciebie super ;)
podoba mi się to Twoje ostatnie stwierdzenie :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 tygodni temu #801712 przez aggi
Porto :kiss: :kiss: a ja widziałam że nas podglądasz i martwiłam się że ani słowem się nie odzywasz ! :blush: No śpioszki są, gorzej jak się okaże że to mały kropek a nie kropka :D Pięknie że dobre wyniki :) Cieszę się ! A ja znów tydzień temu 'uchlałam' się na urodzinach szwagra, a w sobotę teraz na urodzinach teścia kieliszek wódki mi przez gardło przejść nie umiał no myślałam że się przekręcę tak mnie brzuch bolał po nim,a piwo też nie smakowało bo mąż chciał mi dać wypić trochę :dry:

11 lata 2 tygodni temu #801733 przez Agnilla
Aggi powiedziałaś mężowi?????

11 lata 2 tygodni temu #801735 przez Porto1987
Agnilla, pewnie nie :P

Aggi, jak powiesz teraz, to pewnie Mikołaj inny przyjdzie w piątek do Ciebie :P :P :P

11 lata 2 tygodni temu #801740 przez Agnilla
Ja ich znajdę i sama do niego zadzwonię :P

11 lata 2 tygodni temu #801742 przez aggi
Nie powiedziałam bo nie wrócił z pracy jeszcze B) Ale spoko Agni wyluuuzuj :P Dzwoniłam do niego tylko ponarzekać że mnie brzuch dalej boli i że leżę w łóżku to mi powiedział żebym dzwoniła do lekarza się umówić :S No ale lekarz dopiero w piątek przyjmuje :S Więc czekam na rozwój sytuacji,niech księcio wpadnie na pomysł kupna testu, o! :P Dobra wiem że jestem beznadziejna żona B)

11 lata 2 tygodni temu #801755 przez Agnilla
Powiem tylko, że radość we dwoje jest jeszcze lepsza :) choć mój nie wierzył i miał mega dystans do drugiej bety.
Ej jak ma wpaść na kupno testów, pomysli, że to na okres

11 lata 2 tygodni temu #801769 przez emma
Aggi, nie miałam dziś czasu na forum, ale myślałam od rana o twoich bolacych cycach ;-) i czułam, że będą kreski!!! Ogromnie gratuluję! Bardzo się cieszę! I fajnie, że oszukałaś system, bo na moje oko na teście malinki były słabe, a tu proszę! :lol: cudnie! :kiss:

Kaś, gratuluję cudownego synka!!! :kiss:

Chudzinka, nie mówiłam, że będę tylko na staraczkach ;-) obecnie to w ogóle nie jestem nigdzie, ale codziennie czytam i trzymam za was kciuki :-)

11 lata 2 tygodni temu #801773 przez aggi
Agni ale w ostatnim cyklu wpadł na pomysł kupna testu:) Mimo że był negatywny;p To niech księciu myśli i decyduje, trzeba pierwsze dobre nawyki w nim zapoczątkować :P

Emma :kiss: no moje testy owu pozostawiały wiele do życzenia :dry: ale oby kropek był silny i się nie dał i przetrwał :)
I nie zostawiaj nas Emma :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka