BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #864014 przez aggi
Pinezka i prawidłowo :) Albo zdążysz zaciążyć albo przynajmniej będziesz mieć już pewną wejściówkę do gina :)

Ann trzy miesiące ostatnia wchodziłam to dzisiaj zaszalałam pierwsza hahahah :silly: nie licząc Asi K która ZAWSZE jest pierwsza :P :P :P to i tak poszalałam :P

gwiazda Ty to jak nie narzekasz bez przerwy to gdzieś w niebie ciągle błądzisz, zejdź na ziemię będzie ci łatwiej :woohoo:

gosia pizza :lol: mniam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864027 przez Ada2424
Wścibskość ludzka nie zna granic...ale mnie sąsiadka zdenerwowała! Spotkała mnie na podwórku bo przyszła do mojego dziadka buty odebrać i wyleciała do mnie z tekstem, że po co będziemy remontować mały pokój dla dziecka tak wcześnie jak ja nawet jeszcze w ciąży nie jestem ( kiedys jej wspominalam ze jak bedziemy robic remont łazienki i naszych wszystkich pokoi to i maly wyremontujemy przy okazji ) nie wiem czy to ja popadam w paranoje i ona ma racje ze powinnismy maly pokoj na razie zostawic i ze jak bede w ciazy to dopiero w nim remont zrobic? Tylko dla mnie to bez sensu bo skoro będziemy w naszych dwóch pokojach kłaść panele i malować ściany to dlaczego mały pokoj mam zostawic na kiedyś jak będę w ciąży, nie rozumiem jej podejścia :unsure: przecież ja nie kłade tapet dziecięcych czy nie kupuje już łóżeczka, czy do położenia paneli i pomalowania ścian w pokoju, który będzie czekał na dzidzie musze być w ciązy?! Bo ja już tego nie rozumiem, dlaczego ona tak się o to do mnie czepiła. Męzowi jak powiedzialam to stwierdzil ze z zazdrosci wyskoczyla z durnym tekstem. Jakiego zdania Wy jestescie :unsure:

Aggi mmm pizza, jaką robisz??

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #864056 przez ann-sunshine
Ada wy macie racje. Cieszcie się że was stać na to, by wyremontować całość od razu. A co, potem robić bałagan w domu tylko dlatego, że przesąd i nie zrobiliście remontu w pokoju kiedyś przeznaczonym dla dziecka? Przepraszam, ale dla mnie to stare małomiasteczkowe (żeby nie powiedzieć wsiowe) podejście do sprawy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864062 przez Asia K
Monique - no wlasnie to nie jest regula ze robia 2 cc automatycznie :dry:

Gosia - pizza mniamniminim, :blush:

Aggi - juz niedługo pierwsza nie bede bo bede spac :P

Ada - tez za jednym balaganem bym remont robila

10 lata 8 miesiąc temu #864079 przez gwiazdka2014
aggi błądzę? dlaczego tak uważasz?

Na prawdę uważacie że tak strasznie narzekam? aż tak wam to dokucza?

10 lata 8 miesiąc temu #864081 przez monique1983
Ada - ehhh, jak ja nie lubię takich gadek, sąsiadka to niech się zajmie swoimi sprawami, a nie Waszym remontem. Pewnie, że lepiej remont zrobić od razu wszędzie, niż później zabezpieczać inne pokoje, zresztą i tak ten pył później wchodzi tak czy siak do innych pokoi.

Gosia - ale smaka narobiłaś :P

10 lata 8 miesiąc temu #864087 przez Asiaa
Ada może myślała że już dosłownie dziecięcy pokoik urządzacie i jej bardziej chodziło o jakieś "przesądy" :unsure: Pewnie że nie ma co ułożenia paneli zostawiać na "jak będziesz w ciąży". Teraz będzie wygodniej to zrobić, a później tylko wyposażycie pokoik w akcesoria i akcenty o charakterze dziecięcym ;)
I to Gosia będzie robiła pizzę a nie Aggi :blink:

Gosia ale mi smaka narobiłaś, może poproszę swego Małża by pizzę dziś zrobił :S

10 lata 8 miesiąc temu #864101 przez Domiśśś
Też mam zamiar dzisiaj robić pizze :P Ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami :P Z takim farszem będę pierwszy raz robić mam nadzieję że będzie dobra ;)

Mamuśki jak jest z farbowaniem włosów w III trymestrze?? Chyba nie ma jakiś przeciwwskazań ??

Bo mam trochę rozjaśnione końcówki ale robiłam to 4 miesiace temu i muszę podciąć końcówki to jak je obetnę to będzie brzydalowo ;) Zresztą wątpie że po porodzie będzie od razu czas więc może zrobić sobie teraz hmm ?? :)

10 lata 8 miesiąc temu #864103 przez Ada2424
Dzięki Kochane bo już myślałam że to ja fiksuję z tego wszystkiego :)

A no faktycznie to Gosia pizze robi a nie aggi, my juz pojedliśmy spagetti teraz chwila odpoczynku :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #864141 przez majka1987gnoWlkp
jestem:) wy już obiadowo a ja w polu przez tą wizyte:/
planowo będą pulpety w sosie pomidorowym.

małe ok, chyba spało bo mało się ruszało a tak położone że ginek musiałby mi głowicą po plecach jeździć żeby coś ujrzeć między girkami. wiem że wsio ok i że małe ma 8,8 cm, skierowanko na mocz i oczywiście dalsze wakacje :) kolejna wizyta 23 kwiecień.
ide sie brać za obiad

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864150 przez Ada2424
Majka super, bardzo się cieszę że z dzieciem wsio ok :) :kiss:

A gdzie pozostałe Laseczki :unsure: ciepło na dworze to pewnie na spacerach :side:

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864176 przez Agnilla
Czytam was u rodziców, ale bez swojego kompa to jak bez ręki :) Ada olej sąsiadkę, my już dwa lata temu ponad robiliśmy pokój dziecka, w sensie ścian i paneli za jednym bałaganem logiczne, Ty w ciąży masz mieć spokój a nie jeszcze po grubych remontach sprzątać. Nad pizzą też myślałam, ale tak mnie boli czego nie zjem... A ja tak jeść lubię ;) w ogóle z rana wbiłam się do lekarza, ofc spodziewałam się tekstu że to normalne w ciąży :angry: doktorek powiedział, że wątroba ma coraz mniej miejsca, ale dał skierowanie i jutro jadę na próby watrobowe. Jak tak ma boleć jeszcze trzy miesiące, to tego małego gnojka sama szybciej wyjmę ;)
Ej nie pamiętam, w nocy mnie olśniło, że ktoś mnie pytał jak robię brokulowa. Ale nie wiem kto i czy tu czy na lipcowkach :D
Jutro muszę się przylansic, bo idę pokazać się do pracy po długim czasie ;)
Pewnie coś jeszcze chciałam, przypomni mi się jak wstanę na siku w nocy ;)
Aaaa wiecie, lecę do lekarza bo udało mi się wcisnąć, szukam kluczykow... od auta były, ale od blokady kierowcy.... Pojechały z mężem do pracy :angry: ok to lece na autobus a w portfelu 2.26 gdzie bilet u kierowcy kosztuje 2.40 :ohmy: a rano dałam mężowi wszystkie drobniaki mówiąc, że sobie wyplace w bankomacie. Na moje głupie szczęście w autobusie był automat na bilety a w nim są normalne ceny i zapłaciłam 2.20 :)
Kończę, bo trzymam tableta na brzuchu i mnie księżniczka puka :)
Majka 9 cm to już kawał fasoli :) super
Ej słyszałyście, że w necie jest popyt na pozytywne testy ciążowe?? :lol: kupują je laski, które chcą faceta na dziecko naciągnąć :lol:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864178 przez julka
Asia, jest jedno rozwiązanie, ale nie wiem czy zechcesz :> Idziesz na wizytę do psychiatry (skierowania nie trzeba, można też prywatnie) i opisujesz jak bardzo się boisz porodu. Jest taka choroba - tokofobia (lęk przed porodem) i jak Ci psychiatra to rozpozna i wystawi zaświadczenie to PSN jest przeciwwskazany.
Różnie może byc, może nie wystawić, mogą ginekolodzy kręcić nosem (w Warszawie uznają) ale generalnie ja miałam taki plan. Wiele babeczek u nas tak robi ;)

Monique - przez 2 lata po CC nie można rodzić dołem.

Ada, ja też myślę, że sąsiadka myślała o urządzaniu juz pokoiku dla dziecka, a nie o normalnym remoncie. Przeciez zanim sie urodzi dziecko to Wy bedziecie z tego pokoju korzystac, to jak tam ba byc? stan surowy?

Agni, jakie tanie bilety! przeprowadzam sie!! ;)

A ja się obkupiłam dzisiaj w Tesco, mówię Wam :)
A mama zadzwonila i opieprzyla mnie, że rozmiaru 56 niepotrzebnie nakupowałam... ech, wlasnie dlatego nie chcialam jej mówić o Bąblu jak najdłużej :D :D :D jestem kwiatem lotosu....

Dziewczyny, a taki śpiworek to się przydaje? do spania? bo nie wiedziałam, czy brać za 50zł ;)

10 lata 8 miesiąc temu #864183 przez Agnilla
Jula przypomnij mi o 17:30 że mam do tesco jechać bo zapomnę kurde

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864188 przez julka
Agnilla napisał:

Jula przypomnij mi o 17:30 że mam do tesco jechać bo zapomnę kurde

Oki, przypomne, ale tylko jak dasz przepisa, bo mi brokuły w lodówce zalegają :D

PS. zamówiłam se książkę do czytania :D :lol:
Położna. 3550 cudów narodzin.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka