BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #863704 przez Asia K
Dag – co do cc to ja po pierwszym baaaaaaaaaardzo szybko doszlam do siebie I brzuchol tez byl jak wczesniej – wiec to zalezy od osoby ;)

Co do cyklów I staraniach po tabsach to ja nic nie wiem bo nigdy tapsów nie brałam ;)

Iss – słodziak :*

Co do lumpków – to ja lubie kupowac bo za mala kase mozna cos wyhaczyc , ale jak na pierwszy rzut oka nie zobacze to juz nie znajde ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863721 przez aggi
Dzień dobry :)
Dawno nie było mnie tak wcześnie :blush:
Czemu zawdzięczamy moją obecność?
Dawno tak dobrze w nocy nie spałam :)
Ale poczytam i idę jeszcze poleżakować :S

Agnilla to Ty normalnie demon jesteś :D Tyle zajęć w jeden dzień podziwiam :blush: ale może dlatego że ja ostatnio mam słomiany zapał do wszystkiego :S ciuszki rzeczywiście lansiarskie B) B) B)

Dag jak wciągasz jak odkurzacz a mimo to waga leci w dół to zazdraszczam :D

Issska śliczna ta Marcelinka Wasza :D :kiss:

U mnie w mieście lumpków od groma się porobiło, ale ja szukać nie umiem :dry: :dry: jeszcze dla dziewczynki łatwiej coś znaleźć ale dla chłopca :S czarna magia :P

Idę leżeć jeszcze ;)
Miłego dnia :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863749 przez gwiazdka2014
Witam, dziś juz lepiej się czuje chociaż nudności dalej mecza. Mam dziś misje w postaci posprzątania kuchni bo mój mis nic nie ruszył od 2 dni :-/
Isska ale słodziak :)
Anilla fajne te ciuszki :):):):) u mnie są 2 fajne lumpki :) a kiedyś widziałam jak babeczka przyszła wybrała worek ciuszków zapłaciła 50 zł.

Gosia i jak wióry leciały?

ferr jak gardło?? Dalej boli?

Podobno w Pruszczu Gdańskim są megaaaa lumpy :)

A co sadzicie o baby shower ??

PS. Cały czas trzymam swoją wagę to dobrze czy źle? Czy któraś z was szczepiła na Rotawirusy? Czy jest to konieczne? Czy to jakiś wymysł?

10 lata 8 miesiąc temu #863788 przez issska1986
hej,

baby shower fajna sprawa, ale ma sens wówczas kiedy ktoś za plecami ciężarnej je organizuje, a u nas niestety mało popularne i mało kto na to wpada...

10 lata 8 miesiąc temu #863852 przez Pinezka
Hej dziewczeta,
Do mnie zgodnie z przewidywaniami zawitala dzis @ :dry: :dry: :dry:

Jako ze z samiutkiego rana mialam kilka spraw do zalatwienia, rzutem na tasme zajrzalam do przychodni prywatnej w mojej miejscowosci i umowilam sie do ginekologa na poczatek maja. Po tym moim wypadku zalatwilam sobie prywatne ubezpieczenie zdrowotne, wiec co, pokorzystam przynajmniej :P

Jesli w kwietniu zaciaze, to súper, a jesli nie, to przynajmniej kontrole zalicze i opowiem ginowi co mi na sercu lezy i bede spokojniejsza, no i zobaczymy jakie mi da wytyczne.

Gwiazdka - ja bym sie cieszyla z braku dodatkowych kilogramow, dzieciaczek co bedzie potrzebowal, to sobie wezmie, a przytyc zawsze zdazysz :side:

Isska - cudna coreczka :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu #863873 przez Asiaa
Agni ciuszki na prawdę niezłe :) ja jakoś nie bardzo umiem szukać w lumpeksach :dry: a niektóre osoby potrafią dzięki nim nieźle się ubierać ;)

Isss ładnie się prezentuje Twoja słodzinka :)

10 lata 8 miesiąc temu #863874 przez majka1987gnoWlkp
Issa Marcelka śliczniusia:)
co do lumpów to u mnie mnóstwo jest, na mojej ulicy chyba z 4!! także jak przychodzi co do czego to Tosia ma nowe kupione przez babcie albo chrzestnych bo moim skromnym zdaniem nie ma sensu wydawać wielkiej kasy na 3 miesiące- ty;le ostatnio nosiła kurtkę moja córka:/ i co już są za krótkie rękawy. a niestety u mnie nie mam po kim dostać bo jako pierwsza w rodzinie zaciążyłam:) najstarsza z kuzynostwa, rodzeństwa jestem to całą wyprake musiałam kompletować sama a to nie małe pieniądze- na pocieszenie powiem Wam że jak w tym 2012 roku podliczałam to bez wózka i łóżeczka wyszło mnie 2800zł!! a wszystko drożeje nie tanieje:)
gwiazdka co do baby shower- u mnie się tego nie praktykuje- może i fajna idea ale jakoś tak odlegle na to patrze. u mnie wśród znajomych jak się dowiadujemy o ciąży i już jest blisko to po prostu każda kupi coś fajnego i idzie.
aa i co do twojego pytania o kule w brzuchu- macica wychodzi Ci zza kości łonowej i możesz czuć ciężar wszystkiego co tam się znajduje:) tez tak mam:)
ja się powoli zbieram na wizyte:/ troche mam stracha.

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #863901 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Asia K, a ty pierwszą miałaś cesarkę, a teraz rodzisz naturalnie?

Aggi Ty pierwsza na forumie dzisiaj :cheer:

Iss ale Marcelinka pogodna dziewczynka

A co to baby shower???

Rotawirusy nie są obowiązkowe, są dobrowolne i płatne. Warto zaszczepić jeżeli planujesz posłać dziecko do żłobka lub do przedszkola. Zaszczepienie niekoniecznie uchroni przed chorobą, ale może ją złagodzić. Ja niestety się zgapiłam i nie zaszczepiłam na rota, Marta przeszła rota jak miała jakieś 8 mcy. Na całe szczęście obeszło się bez szpitala, ale spędziłam z nią dwa dni w łóżku pojąc ją na siłę co 20 minut.

Pinezka widzę, że pozytywnie nastawiona jesteś mimo małpy. Super.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863916 przez gwiazdka2014
Majka a dzięki za odpowiedz, już mi lepiej, myślała że wariuje :P

Opowiem wam moj sen, ale na początek powiem że nic nie brałam :p he he

Śniło mi się ze mieszkałam w jakimś wielkim domu. Bałam się bo miała być inwazja na ziemie. Był tam jeszcze jakiś wampir który został zainfekowany przez wilkołaka i był cały we włosach. Później obcy zamknęli Nas w kokonach - jak w matrixie. Po kilkunastu latach wyszliśmy patrze a na drzewie zamarznięty nasze pieski. Jak tak płakałam ze mi Pixelka zabili ale odmroził się i wszyscy się tak cieszyli ze wyszli z tych kokonów zaczęli ubierać choinki ja się bałam obcych ze wrócą. Coś jeszcze pamiętam że ktoś porwał mi moją maleńką córeczkę. I co powiesz na taki sen ?

Ann a ile to kosztuje?
Baby shower to przyjęcie dla przyszłej mamy i dziecka, które niedługo przyjdzie na świat. Wyprawia się je zazwyczaj pod koniec ciąży. Zwyczaj organizowania kameralnego spotkania w gronie najbliższych kobiet był znany już w XVIII wieku. Jednak teraz rozkwita na dobre. Amerykanki potrafią zrobić kilka takich imprez w czasie ciąży, każde dla innej grupy – inne dla koleżanek, inne dla kobiet z rodziny. Nie zawsze są to także kameralne herbatkowe spotkania, a huczne przyjęcia.

abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka...ka_lista_zakupow.pdf

10 lata 8 miesiąc temu #863928 przez Ada2424
Dzień dobry :)

Wpadłam się przywitać bo zaraz uciekam pomóc przy remoncie. No ale od wczoraj juz sprawniej nam idzie, regipsy prawie wszystkie położone, jeszcze wylewka na posadzke gruntowanie szczelin w regipsach i w koncu bedzie mozna klasc plytki :) a pozniej remont w pokojach, ale to znacznie szybciej nam pojdzie niż łazienka tak mysle.

Narobiłyscie mi smaka wczoraj na spagetti i robie dzis na obiad :blink:

Co do porodów który lepszy to się nie wypowiem bo nie rodziłam jeszcze. I tez tak myślę jak Wy że lepiej od razu po odstawieniu działać niż odczekać bo później nie wiadomo jak będzie.

Gwiazdka dobrze że juz lepiej się czujesz, ja dzis tez w lepszej formie choć jeszcze nie do konca.Ale u nas chyba coś panuje bo i tata wczoraj do kibelka latał.

Agni świetne te ciuszki co kupiłaś i jak fajnie dopasowane kolorystycznie jak z kompletu :side:

Iss cudowna ta Twoja Marcelinka :kiss:

Dobra mykam obiad robić i trochę pomóc Małżowi, odezwe sie pozniej :kiss:

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #863932 przez Asia K
Ann to ja bylam pierwsza dzisiaj :P

A co do porodu to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863937 przez ann-sunshine
Gwiazdka dzięki za wyjaśnienie. U nas chyba bardziej funkcjonuje oglądanie urodzonego bobaska i pępkowe i wtedy goście przynoszą prezenty.

Nie pamiętam dokładnie ceny szczepionki, zależy też od apteki. Ale coś koło 300 zł chyba.

Asia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ada pracuś z ciebie :-)

10 lata 8 miesiąc temu #863952 przez Asia K
Ann szczerze to ja chce od razu bez meczenia cc , ale to chyba nierealne :dry:

10 lata 8 miesiąc temu #863966 przez monique1983
Asia - ja to myślałam, że jak miałaś pierwszy poród cc to drugi też Ci zrobią cc. Kiedyś gdzieś czytałam, że niby jest ryzyko pęknięcia blizny na macicy. Ale z drugiej strony dziewczyny rodzą po pierwszym cc naturalnie, więc może to też zależy od czasu pomiędzy porodami i grubości tej blizny.

Pinezka
- ja to z tą @ też na dniach do Ciebie dołączę ;)

10 lata 8 miesiąc temu #863993 przez gosia28
Bry
Matko z córką dobrze, że się obudziłam. Wczoraj do wieczora urządziłam sobie prace w ogrodzie i myślałam potem że mnie szlag trafi tak ręce przesiliłam. Dobrze, że do niektórych spraw są niepotrzebne ;)

Pola Petunia gwiazda będzie :)

Marcelinka dziewczyna cud malina :kiss:

Majka korsuję za wizytę

Pinezka wlczysz dalej :kiss:

zrobiłam sos do pizzy idę zaraz ciasto robić, niech tylko emek wróci z pracy z drożdżami :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka