BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #890846 przez Agnilla
no jestem ciekawa jak sie lepi pierogi lezac...Ulka :angry: Ty chyba chcesz, zebysmy Ci monitoring zamontowaly :)
mnie tam mundial wisi, chyba czas do lozka :) jutro dzwonie do mamy obgadac tesciowa :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #890848 przez Asiaa
Ula :kiss:

Bez wątpienia to co się stało z tym dzieciątkiem to tragedia dla wszystkich :(

Julka pysznie to wygląda :)

Meli zrób tak jak dziewczyny piszą, z tefala też możesz skorzystać :D

Anabelle słodkie fotki :) wygląda bardzo ciekawie to "urządzenie" ;)

Dagnes :kiss:

Muszę zapisać te przepisy i wypróbować :)

Do jutra ;)

10 lata 6 miesiąc temu #890859 przez Asia K
Dagnes - jak przeczytalam to dopiero do mnie dotarło ze gafe strzelilam - Asia ma 59 cm a nie 69 :whistle:

Agni a ty juz sie zdecydowałas jak rodzisz? cc czy sn?

10 lata 6 miesiąc temu #890860 przez Dagnes
O matulu doczytałam :lol:

Anabelle po przeczytaniu twojej opinii, teraz żałuję że nie kupiłam tego wiaderka. My mamy zwykłą wanienkę i do tego plastikową foczkę, co też sobie chwalę bo dziecka nie trzeba wcale trzymać podczas kąpieli. Teraz musimy coś innego z kąpielą wykombinować, bo Wikunia już tak chlapie, że wszystko wokół mokre. Wanny niestety nie mamy tylko prysznic i to z płytkim brodzikiem, więc myślę żeby może jej jakąś michę kupić i w ten brodzik wstawić, niech szaleje ile chce.

Ulka przepis już mam na kartce, więc jutro pewnie też upiekę takie cudo :)

Meli ja ci pożyczę patelnię grillową bo jest mega ciężka. Tefale (przynajmniej te co ja mam) są lekkie więc nie wiem czy zadziałają odpowiednio.

Moof Sofijka śliczna. A kombinezon superaśny. Ja też kcem taki ;)

A mi moja alergia dała się we znaki i to znacznie. Mam AZS i tak mi prawą dłoń zaatakowało i zgięcie w lewej ręce że wyglądam jak trędowata. A najgorsze że karmię i nie mogę żadnych leków :( Zawsze tylko sterydy mi pomagały ale nie chcę odstawiać małej od piersi jeszcze.

Wiktoria

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890865 przez julka
Aaaaa, Agni, jak zobaczylam ta akcje z tym ze wszyscy zasneli na sali operacyjnej to myslalam ze urodze ze smiechu, az sie poplakalam! :D
Od razu mowie, ze to jest fizycznie niemozliwe :D czego to juz nie wymysla w tych serialach, ale przeciez jakis lekarz to konsultuje!!! :D

Monique, jak wywalisz odnosniki do strony www to Ci sie zmieszcza trzy, a moze nawet i cztery suwaki ;) ja tak zrobilam!

edit: robie eksperyment - ile suwakow sie zmiesci maksymalnie??? :lol:

Anabelle, obawialam sie, ze bedziesz miec zla opinie o kubełku, a ja juz kupilam! :O ale jak tak to super. Ja nie bralam tej podstawki, no bo cena bez podstawki 81zl, z podstawka 210... przegiecie. Ale widzialam, ze ona fajna jest bo sie rozklada i do srodka mozna cos wlozyc! :)

Asia K, no jak 59 a nie 69 to lepiej, bo juz sie przerazilam, ze ciuszki mam za male dla Wojtka ;)

Agni, a tesciowa to Cie chce do więźnia wsadzic i w ten sposob sie Ciebie pozbyc? ze Ci podsuwa pomysl jak popelnic czyn karalny? :woohoo:

10 lata 6 miesiąc temu #890870 przez Anabelle
ja zażyczylam sobie z podstawka na swoje urodziny, ale w necie mozna znależć taniej. moi nie placili ponad 200 zł tylko 100 coś za całośc, chyba ze 150. nie pamietam. podstawka jednak fajna sprawa - siadasz sobie na krzesle, kanapie czy lozku - siedzisz jak królewicz na tronie, kregoslup masz podparty (to wazne!) a dziecko masz na swojej wysokosci.,
Wazne jest tez to, ze zakleszczone wiadro w podstawce jest stabilniejsze - podstawka ma szerszy rozstaw nog ;)

Dagnes niestety wszelkie dodatki do wanienek ciezko umyc z emolientów. Kapalam malego w wanience przez tydzien bo mimo, ze mozna myc kikut a pozniej trzeba go tylko osuszyc, to troche sie balam i staralam nie moczyc za nadto. Jak po tygodniu odpadł i wzielam sie za tummy tuba to byla to dla mnie wielka ulga i wreszcie cicha, relaksujaca kapiel dla Antka.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890871 przez Anabelle
Przesłałam wyniki badań do swojego lekarza. Mówi, że są znakomite, TSH w normie, ale ok 3 wiec wole wziac eutyrox w malej dawce tak jak przy ciazy z synkiem.'

EDIT : sory za dubel - nie bylo wczesniej widac mojego posta, myslalam, że zjadło.

dobranoc :)

10 lata 6 miesiąc temu #890875 przez majka1987gnoWlkp
ale się zdenerwowałam!!!!! piszę piszę i mnie zamknęło neta !!!!!! a tyle nadrukowałam :(
Dag moim zdaniem dobra micha nie jest zła- na poprzednim mieszkaniu na poddaszu mieliśmy meega gorąc latem to u nas miska świetnie sprawdzała się w roli baseniku- tu Tosia nie ma jeszcze roku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do wiaderka też rozważałam jego kupno- ostatecznie się nie zdecydowałam bo moją Tosie kąpali wszyscy- i mojej mamie było by ciężko- wiecie jak jest z ludźmi starej daty?? może stara nie jest ale ma swoje przyzwyczajenia........... ona tak swoje dzieci chowała to przecież złe nie jest............ nie ze wszystkim się zgadzamy i zgadzałyśmy ale w tym przypadku odpuściłam bo po co się denerwować :) a Tosia już od narodzin uwielbiała kąpiele- może temu że miałam bardzo dużo wód płodowych :) jako jedyny noworodek nie ryczała położnym przy kąpieli :) tu tatuś ją kąpie jak ma 5 dni :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tak poza tym to nie śpie od 4 rano!!!! musiałam sprawdzić czy małżon tuż przed pracą też jest taaaki zmęczony...... i wiecie co?? okazuje się że aż tak mocno nie jest :blush:

[/url [/url]

Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #890888 przez Asia K
Witam sie rano :)

Agni dzisiaj 13 i piatek - w ten dzien chcialas rodzic co nie? :P

10 lata 6 miesiąc temu #890894 przez Dagnes
No tak, dziś piątek 13-go co oznacza że moofkowa Sofijka skończyła już pół roku :woohoo: Buziaki dla Sofijki :kiss:
A ja wczoraj trochę poszperałam w necie i znalazłam takie coś do kąpania pod prysznicem

Ale wydaje mi się że 150 zł to trochę przegięcie, więc pewnie kupię takie wiaderko elastyczne

Wiktoria

Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890899 przez mesy
Ulka no bez butów to 176 :P
hm.....mój ma na boku pracę , fuchy itp ....chyba , że mu ktoś płaci za puszczanie się heheheh :woohoo: nie wiem nie wnikam kasę przynosi :blush: :evil: :evil: :evil: :evil:

wiaderko fajne do kąpieli , ale ja już widzę ile wody poza nim będzie jak byśmy tego używali :woohoo: u nas chyba będzie wanienka , a potem wanna nasza :whistle:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890903 przez ewelinda83
Witam się z rana :)
Bardzo boli mnie w dole brzucha i jajniki, dzisiaj 20dc do @ ok.5 dni :/

Fajne te wiaderko do mycia :) my mieliśmy wanienka, później przeszliśmy do wanny do której wkladalam krzesełko do kąpieli i się myślał razem z córcia ;)
Teraz mamy prysznic wiec używamy dużej miski ;)

O takiej co Dagnes zdjęcia wyrzuciła ;) my mamy taką co ta zielona :)

10 lata 6 miesiąc temu #890906 przez monique1983
Ula - próbowałam tak jak pisałaś, ale i tak nie chcą się zmieścić, a co do śluzu pewnie masz rację, wcześniej nie zwracałam uwagi ;)

Julka - jak byś miała chwilkę, to mogłabyś podesłać na fb jak wygląda kod Twojego suwaczka po usunięciu tego odnośnika, bo nie wiem czy usuwam to co trzeba :unsure:

10 lata 6 miesiąc temu #890907 przez mesy
monique co do śluzu to taki śluz w 2 fazie cyklu mówi o przebytej owulacji ..... ja jak owu nie miałam to na 2 fc miałam tam suszę :P

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #890911 przez Agnilla
guten morgen, noc przespana, byla pelnia, ale nie urodzilam :P
Asia, 8 mcy temu to ja chcialam rodzic w pt 13go, dzis nie chce :P mowilam Wam,, ze od jutra zaczynam ciazowy odpoczynek? :lol:
a co do porodu Asia, to ja w sumie nie chce decydowac i dzieki Bogu narazie decyduje za mnie moje dziecko, ktore siedzi pupa w dol, a skoro tak siedzi to bedzie cesarka na bank. 20.06 mam wizyte decydujaca...i jak mi kuwa powiedza, ze tna mnie 25.06 to sie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Jula, wczoraj mielismy ubaw z mezem, ze pojdziemy do lekarza i damy mu koperte...pusta :lol: bo tak mama kazala :lol: nooo co, tak powiedziala, wezcie koperte ze soba :P ona mowila, ze bedzie dzwonic do mojej mamy pogadac, to sie zdziwi :lol:
kurde Dag, wiadro pod prysznic...taki wielki to ja mialam w akademiku :P w domu ja bym sie chyba z dzieckiem nie zmiescila :P czego ludzie nie wymysla
jak ktoras jutro skomentuje moj suwaczek to ma w czambo :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka