BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #643050 przez ann-sunshine
Witam się, nie maiłam ostatnio czasu dla Was bo maratony w pracy sadzę, a że weekend majówkowy to mam co robić niestety i na pierdoły czasu brak :-(

Agi, no no no, dieta, spacery, ho ho ładnie wzięłaś się za siebie. A niech ci ciąża z zaskoczenia pokrzyżuje te plany :P

uuu Gosia, ładne kreseczki na teściku

Iss ćwiczcie, wprawa się przyda :-) zresztą potem już nie będzie można tak jak wtedy kiedy jest się we dwoje, bo dziecko nie śpi i patrzy, także korzystajcie póki możecie

Lil, ja mam wózek spacerowy ten na stelażu do gondoli, tzn mam 3 w 1 (głęboki, spacerowy i fotelik z możliwością montażu). Wybierałam taki, żeby mi pasował, czyli duże pompowane koła, przednie skrętne koła, możliwość zamontowania spacerówki przodem i tyłem. Jak drugie dziecię będzie w drodze, to wtedy będziemy myśleć nad innym wózkiem. A wybrałam Polską firmę. Jak widzisz pomocna nie jestem.

Agi, nie znam się na tych całych pakietach medycznych, ale w takim razie te 40 zł to za co? Mają jakąś listę dostępnych badań w rozszerzonym pakiecie? Aaaa dobra doczytałam. Moofka dobrze Ci radzi. Zapisz się do drugiego gina, a ciążę niech ci prowadzi ta twoja.

Becia, nie łam się. Tylko chyba coś pisałaś, że robicie przerwę ze względu na twoją pracę? Przykro mi. Pamiętaj, co się odwlecze to ni uciecze. Doczekacie się i wy.

Isska, 2 tygodnie minie jak z bicza strzelił

Młoda
przytulam. Podoba mi się twoje podejście. Super, tak trzymaj.

Monia trzymam kciuki za testowanie, a jakie masz przeczucia?

Na mnie w tym cyklu nie liczcie, mężu tak sobie do serca wziął przerwę w staraniach, że przegrywałam w konkurencji z grami i laptopem. No cóż dał odpocząć chłopakom chociaż.

Dag, to zależy od placówki i od lekarza. Ja miałam 3-4 usg, morfologię, poziom cukru, czyli bardzo bardzo podstawowe. A np. na toksoplazmozę musiałam płacić, na poziom żelaza też mi nie dał, pod koniec ciąży na pacirkowca też musiałam zapłacić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #643100 przez Kaś_O
Ann idealnie opisałaś wózek dokładnie mam takie samo podejście i potrzeby. Mam spacerówkę parasolkę ale dostałam ją od siostry w prezencie, ona wybierała i tylko dlatego że mój wózek został w Norge a ja siedziałam w PL z Czarkiem i bez wózka była lipa.

Aga zaprowadź tam porządek i po sprawie. Będą głupie zasady wprowadzać. ;) a jak dajesz radę ze snem z zawartością?

Młoda dała czadu :) hehe :) oby tak dalej..

Gosia myszka jest przepiękna. :kiss: :kiss: :kiss: Zakochałam się :lol: :lol: (to chyba ciśnienie na córkę :)) Ale mam nadzieję że mi się taka niunia urodzi i będę mogła jej taki myszkowy strój założyć i zrobić zdjęcia :D ah ah :D

A ja dziś byłam u lekarki, na wtorek mam wizytę. Na pierwszy kontakt wydała się bardzo miła. Jak to mój mąż powiedział (misi pysi) ;) powiedziałam jej o ciąży, więc powiedziała super i że we wtorek sobie popatrzymy posprawdzamy itd. Tutaj są często laboratoria przy przychodniach i wyniki badań są w 5 minut. :) zobaczymy. jak to będzie :)

ah myszka cudna :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ann trzymaj sie dzielnie niebawem koniec weekendu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #643116 przez MoNiaaa
gosia super mycha :)

kas to czekamy z toba do wtorku na jakies konkrety :)

ja nie mam zadnych przeczuc czasem mnie cos dziwnie w brzuchu ciagnie ale to raczej bym nei wiazala z ciaza wiec nie wiem i czekam

a moje dziecko mnie zadziwia od wczoraj ciagloe mowi ze przyleci do nas bocian i przyniesie nam braciszka :ohmy: zupelnie nie wiem skad jej sie to wzielo a najlepsze ze chodzi po rodzinie i to opowiada i juz widze ze zaraz kazdy bedzie mnie podejrzewal o ciaze :huh:

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #643171 przez ann-sunshine
Kaś zdjęcie dostaniesz we wtorek? Jak tak to też poprosimy :-)

Monia a może twoja Jula ma jakieś konszachty tam u góry i pierwsza wie i zna dobrą nowinę?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643176 przez Agnilla
Mnie trochę ciągnie lewy jajnik ale nie wiąże tego z niczym po prostu czekam co los przyniesie., bo a nóż przyniesie owulacje więc działań. Iss jeśli by tak wyszło to@ dostaniemy razem, ja około 15 maja.
Kaś musze Ci powiedzieć, że nie było najgorzej. Dziś to spałam do 7:30 z tym więc już luz ;) jeśli ma to pomóc;)
Chcialam powiedzieć, że niektóre dzieci mają tzw trzecie oko, poczytajcie sobie :P więc może Julka wie coś o czym my jeszcze nie wiemy ;)
Ann żeby Ci szybko ten weekend zlecial :*

11 lata 7 miesiąc temu #643185 przez paulinkaaa2202
Hej dziewczynki :)

Tak was podczytuje i widzę jakie jesteście mądre w tych testach i cyklach dla mnie to czarna magia tym bardziej teraz :(

Zawsze miałam regularne cykle 29 dni odstawiłam tabletki i dostałam ponad tydzień wcześniej miesiączkę która trwała 3 dni aż niemożliwe nigdy tak krótko nie miałam i teraz jak policzyłam od ostatniej miesiączki do tej wyszło 23 dni strasznie krótko

Skąd ja mam teraz wiedzieć kiedy będzie owulacja?

Miałam ciche myśli a może zaszłam już w ciąże i dlatego mam taki krótki okres :P ale to raczej niemożliwe

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643187 przez ann-sunshine
Dzięki Agi została mi jeszcze godzina i 2 dni wolnego :lol: :lol:

Nie mogę się na @ doczekać, już chcę zacząć kolejny cykl. Jak będzie punktualna to przyjdzie za 4-5 dni.

Paulinka, to zapewne reakcja na hormony, niestety organizm musi je sobie wyrównać, ale kolejny cykl powinien już bardziej długością przypominać twoje zwyczajowe @. Chociaż życzę Ci żebyś się jej nie doczekała. A nie rozważałaś testów owu? Chociaż jeżeli dopiero odstawiłaś tabsy, to moim zdaniem bez presji przytulajcie się w ciemno, ponoć kobieta po odstawieniu jest bardziej płodna. A po 2-3 kolejnych cyklach jeżeli się nie uda, to proponuję testy owu, żeby właśnie sprawdzić kiedy masz owu.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643202 przez paulinkaaa2202
Ann no właśnie zastanawiam się nad tymi testami :P

Przed urodzeniem Judytki tez odstawiłam tabletki po 5 latach i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę :) ale wtedy okres miałam co do dnia jak w kalendarzu a teraz się wszystko posypało.

AAA w ogóle ta pogoda jest do d... mam jakaś chandrę i doła mój M wyjechał nie będzie go cały maj :( i co z tego że kolejny cykl przede mną a tu nic nie będzie bo go nie ma :(

i czekać kolejny miesiąc a nawet więcej żeby coś :(

To jeszcze kilka dni dostaniesz okresik i później do dzieła :) Ann-sunshine :)

11 lata 7 miesiąc temu #643219 przez Kaś_O
Cześć Paulinka :)

Ann mam nadzieję że jakieś USG mi strzeli to 10 tydz i pierwsza wizyta u niej :) Ale to lekarz ogólny więc ciekawe jak taka wizyta wygląda :) trochę dziewczyna z forum mi podpowiedziała bo już jest w zaawansowanej ciąży :P

pewnie że sie podzielę :D

A tak w ogóle to ja gdziś czytałam i słyszałam że cykle krótsze niż 25dni przeważnie okazują się cyklami bez owu. Tak teraz mi się nasunęło jak Paulina powiedziała o swoim 23dniowym i krótkiej @. I tak chyba jest bo ja po połogu jak dostałam @ to miałam równo w zegarku co 24dni i dopiero jak zaczynałam odstawiać Czarka od cyca to cykle mi się wydłużały.. Ale może któraś mądra głowa coś więcej wie.

Paulina myślę że testy owu to nie jest droga inwestycja a możesz sobie je robić nawet jak męża nie ma żeby sprawdzić czy masz owu. Bo im wcześniej wykryjesz jej brak (ewentualny) tym szybciej można zadziałać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #643221 przez MoNiaaa
Paulinka dokladnie jestem takiego zdanisa jak Kas nawet jakemka nie ma to mozesz na spokojnie robic sobie testy i zapisywac w miare odkryjesz jak dziala twoj organizm i wtedy moze bedzie latwiej :)

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #643233 przez gosia28
Kaś nie mam parcia na córę, szczerze jest mi totalnie obojętne, przyjmę każde, jedno, dwoje, nawet pięć, same córki lub synusie, może być mix :lol: Ale jak już pięć to nie wszystkie naraz :S :side:
mi to się zawsze taka duża rodzinka podobała tak co najmniej trójka

a takie krótkie cykle to mi do głowy przyszło niedomoga lutealna. Ja bym skonsultowała takie krótkie cykle z ginem gdyby się powtarzały.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #643245 przez MoNiaaa
a mnie juz ciagnie zeby zalozyc styczniowki :P nawet jakbym miela nie nalezed dso niech ;)
jaknie bede w ciazy to chyba bede zakladala kazdy kolejny watek dla odstresowania :side: :blush:

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #643264 przez moofka
Wróciłaaaaaam :) wypoczęta i zadowolona, ale jak wyjeżdżaliśmy to hormony dały o sobie znać i płakałam pół drogi....

Paulinka ja się zgadzam z dziewczynami, zamów sobie testy na allegro i siuśkaj już teraz. ja nie miałam bladego pojęcia kiedy mam owu i mi testy pomogły :)

muszę przeczytać wszystkie wpisy bo na tel to nie wiem czy czegoś nie przegapiłam przez te kilka dni.

11 lata 7 miesiąc temu #643307 przez mloda
Cześć Paulinka!
ja też mam krótkie cykle 24 dni... no a teraz zrobiło się 27 i też nie mam nigdy dłużej jak 3 dni. Kupiłam już testy i bede szukac owu ;p wieć kupuj też będziemy szukać razem :)
jutro konczy sie @
hi hi i do roboty
oj mój biedny M :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #643331 przez issska1986
czesć Paulinka, siadaj tu z nami i testuj z testami allegro :lol: :lol: :lol: są dobre i tanie :lol:

Kaś może i tak jest przy jednorazowo krótszych cyklach, ale niektóre kobiety mają takie cykle 24 dni poprostu i wówczas zapewne owu jest. Zapewne hormony szaleją po odstawieniu tabsów... ;) organizm produkuje ich nadmierna ilość...
ja jak odstawiłam to wiedziałam kiedy mam płodne bo tak mnie nawalały jajniki ze wyłam z bólu i okłady z gorącej wody robiłam wieczorem... myśle, że chyba miałam tą owu bo 3 pierwsze cykle ok a potem zanikła @... i wywoływanie...
o tych 3 pierwszych m-cach też mi gin mówiła, ale podobno lepiej odczekać pół roku po tabsach,zeby owu już była spowodowana "normalnym " funkcjonowaniem organizmu, zdania są podzielone B) B) B)

mloda narzeczony będzie w niebo wzięty :woohoo:

Ann, to dobrze, że chociaż dwa dni od pracy odpoczniesz :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka