- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie odpisze wam bo czytałam was na raty i już nic nie pamiętam
Mój mąż skończył w piatek egzaminy więc mieliśmy wolny weekend posprzątliśmy mieszkanie i wypoczywaliśmy w tym miesiącu nie robiłam owu więc nie wiem czy trafiliśmy. Zobaczymy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Ja się biorę za rozliczenie PITa... później jadę się zapisać na USG a później do lekarza odsiedzieć swoje w kolejce..... ;/
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
rodzinny weekend i poniedziałek za mną
Mąż na noc do pracy pojechał tzn 17-3 więc
siedzimy sami z Maksem
U mnie 3dc, @ przyszła idealnie dzień później ze względu
na owulację jeden dzień później Czyli wsio super
MiluniaTrzymaj się i nie odpuszczaj Prolaktyna to bardzo ważny hormon za niska nie pozwoli zarodkowi się zagnieździć, za wysoka też jest zła. Ja brałam castagnus bez konsultacji. Czy pomógł nie wiem ale nie zaszkodził napewno bo nawet nie skończyłam jednego opakowania i miałam pozytyw ciążowy To jest delikatne ziołowe lekarstwo które niby obniża prolaktynę i reguluje delikatnie cykl. Może warto spróbować?
martyna no pięknie czyli zabawy godzinę wcześniej mnie rano czekają zdrówka!!
Nefri u mnie było to samo, spasowałam, powiedziałam że po @ idę na badania i tej @ już nie miałam będzie dobrze zobaczysz wkońcu się uda ! Test jest pozytywny gdy kreska testowa jest taka sama lub ciemniejsza niż kontrolna. Reszta to negatywy. Co do castagnusa to podpowiem że ja przestałam brać od razu po pozytywnym teście ciążowym bo tak pisze na ulotce
zancik ja też nie chciałam robić 3d bo drogo strasznie ale koniec końców na darmowe się załapałam na warsztatach dla mam
brown ja nie miałam intensywnych malin a Maksiu jest Więc ważne że starania intensywne !
magmus no no rzeczywiście same dobre wieści u Ciebie
Miłego popołudnia!
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
U mnie dzisiaj cały dzień w rozjazdach...
Zmieniłam termin operacji na kamienie - mam teraz 12 maja...
Zawiozłam PIT - trochę kasy zawsze się przyda hehehe.... jedyny chyba plus umów śmieciowych....
Byłam u endokrynologa..... TSH - książkowe.... następna wizyta w listopadzie.... wtedy mam zrobić znowu TSH ale dodatkowo jeszcze T 3 albo 4 nie pamiętam i prolaktynę....
Poza tym umówiłam się na USG (u ginekologa) bo chodzę do takiego fajnego co podczas wizyty nie robi USG bo nie ma w gabinecie ahhaha tylko trzeba się osobno umawiać.... i wizytę mam 16 kwietnia.... nie wiem czy mi to o okres nie zahaczy..... jak oni mają takie terminy to ciekawa jestem jak u niego ten monitoring wygląda hahah chyba, że np przyjmmuje gdzieś jeszcze.... hm....
U mnie dzisiaj 10 dc (?) chyba... nei chce mi się zaglądać w kalendarz hehehe i póki co cisza
Ok idę prasować i szykować się do pracy..... a taki miałam fajny weekend..... od piątku do poniedziałku co prawda w ciągłych rozjazdach i bieganinie ale lepsza to niż siedzenie w pracy
Pozdrawiam!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Wczoraj mały miał robiony mały zabieg na
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
bardzo płakał popołudniu, był obolałe, w ruch poszły czopki... W mocy musiałam mu też dać czopek zmieniać pieluszke także cierpiał i to bardzo... Ale teraz będzie juz co raz lepiej
Co do moich testów, wychodzi juz 1 krechy, rezygnuje z nich i od cyklu, który się zacznie robie jeszcze raz badania dokładne... Co do prolaktyny nefri miałam badana hm w 14 dc jakoś tak wyszło ok, ale u mnie poprzednie badania były tak robione na chybił trafił także nie kieruj się tym heh
magmus kurka faktycznie trzeba pity porozliczac zapomniałam! A jak potem będzie ze staraniami po operacji? Chyba jakaś przerwa będzie tak?
zancik ja w sumie na każdej wizycie miałam robione badanie 4d i komplet 5 zdjęć, bardzo sobie chwalilam to, ale warto robić max do 25 tygodnia to badanie, bo u nas już ok 30 zdjęcia były niewyraźne, Władek był duży i ciężko było uchwycić cokolwiek... Fajna pamiątka
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
dziewczyny, mam wrażenie, że mam strasznie skąpą @ po tym castagnusie. Miałam normalną do wczoraj, a dzisiaj 3 dc a w nocy już nic... nie wiem co o tym myśleć.
martynka, natB ja niestety też niedawno, rok i 4 miesiące temu pożegnałam mojego ukochanego pieska, miesiąc przed narodzinami Tymonka, do tej pory płaczę, teraz też, jak o tym piszę. Także współczuję bardzo, bardzo...
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
NAT kochana współczuje twojemu maluszkowi bólu.. mój brat miał to samo, ale najważniejsze jest to że po tym jest już coraz lepiej a nie gorzej...
NEFRI moja ginekolog po wizycie kazała mi zrobić za 4 tyg prolaktynę więc to chyba bez znaczenia w jakim dniu cyklu się robi.
U mnie dziś 31dzień mojego 32 dniowego cyklu. Jutro powinna przyjść @ - jak narazie cisza a ja się czuję bardzo spokojna i mnie jakoś radość rozpiera od środka mój mąż twierdzi że jestem jakaś podejrzana i czy wiem coś czego on nie wie
P.S. czy u was też taka piękna pogoda? i Słonko?
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż już w pracy, Maksio patrzy na piosenki kaczuszki itd
Mam chwilę by poczytać
nat jeju aż mnie ciarki przechodzą biedny Władzio mi się udało na darmowe załapać 3/4d i byłam w 30tc Maksio był duży ale ślicznie pokazał buźkę Za niepewne badanie bym nie płaciła gdybym nie wiedziała czy w ogóle coś zobaczę dla swojego widzimisię. no wiesz o co chodzi A mój gin nie miał takiego sprzętu
Nefri właśnie ja o ile się orientuję to niektóre badania w konkretnych dniach cyklu się robi, warto poszukać info jakiegoś
joanna trzymam kciuki za nie nadejście @
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
Nat biedny Władek, ale lepiej że teraz. U nas w przedszkolu był chłopiec z takim problemem i w związku z tym słyszałam jakie mogą być powikłania jak się nie zrobi z tym porządku, lepiej wcześniej to nie będzie potem pamiętał nawet.
No i piesek mój uśpiony, nie miałam nawet jak się z nią pożegnać bo mieszkała z mamą. Najgorzej przeżyła to mama bo musiała z nią jechać. A do mnie pewno dotrze jak pojadę do mamy. Chyba nie dam rady mieć psa już nigdy. Za bardzo się związuję... Dzięki za słowa wsparcia.
Ze zdrowiem cały czas tak sobie niby z gardłem lepiej to teraz katar. Takie typowe przeziębienie. A z lepszych wiadomości to dwie moje siostry cioteczne urodziły wczoraj i dziś w nocy chłopców, wiec mi się miejscówki w rodzinie zrobiły chłopcy zdrowi, obaj prawie po 4kg.
A pisałam Wam że koleżanka dowiedziała się że jest w ciąży jak była w 4 miesiącu? Teraz jakoś 6 zaczyna. Ma 20 lat i dopiero zdążyła wprowadzić się na studia. Nie liczyła że jest w ciąży, myślała że na coś z jajnikami...
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Chudzinka ile sie czeka na IVF w tej kolejce ?? Bo mu powoli z mezem bedziemy sie przymierzac dajemy sobie czas do czerwca ...
Ale jak dlugo trzeba czekac to powaznie przemyslimy prywatnie bez pakietu wtedy w tym samym cyklu nawet mozna sie zalapac .
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Milunnia tulę mocno :**... nie załamuj się... życie bywa nieprzewidywalne... pamiętaj, że torbiel to nie wyrok! uszaki do góry....
martyna no to teraz czas na Ciebie ... przykro mi z powodu pieska ... pamiętaj, że lepiej jest uśpić niż się zamartwiać i patrzeć, jak odchodzi powoli...
aggi dziś wieczorem też mu tam musieliśmy naciągnąć skórkę... płakał, ale w ciągu dnia był super grzeczny, taki uśmiechnięty... nocka kiepska, ale za to u niani się wyspał ponad 3,5 h ... jak tam Maks zdrowy?