BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972604 przez zancik
Aklim super wiesci :kiss:

Joanna to czekamy na rozwój sytuacji ;)

Aggi ja chciałam Maksia jaest cudny taki do zacałowania :kiss: :kiss: :kiss: moja teściowa też wierzy w zabobony ale ja jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam :P Gruszka mniam mniam :)

Pati już nie pamiętam od którego dnia zaczęłam brać wiem tylko,że kupiłam i odrazu brałam :) Nie przepracuję się powoli jakoś dam radę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972605 przez Chudzinka
Aklim, to już nie taka fasolka będzie 27go :-) Pochwal się koniecznie po wizycie :-)
Joanna, u mnie pranie na bieżącą bo to rach ciach, ale potem wysuszone odkładam do prasowania i juz mi ta kupa się przerwraca i z szafy wypada. A mąż zły, bo niby czyste, ale niepoprasowane... Ale dziś wieczorem na spokojnie się z tym rozłoże ;-)
A takie brazowe plamienie w okolicach owu to owulacyjne jest, miałam parę razy w życiu, lekarz zazwyczaj uspokajal, że to ok i oznacza, że jajo z hukiem peklo, a to dobry znak. Czekamy na efekty I trzymamy kciuki :-)

9 lata 9 miesiąc temu #972606 przez Chudzinka
Popycham.

9 lata 9 miesiąc temu #972615 przez Anabelle
egoistycznie na szybko o sobie ;)
bo zaraz maly wstanie a musze obiad zjeść :)

Skurcze są, szyjki nie ma, ale ujście się trzyma - nie zgładza się, jest twarde. Lekarka jak spróbowała rozszerzyć palcami to myślałam, że zeskocze z fotela.

We wtorek 24 kwietnia (o ile nie urodze wczesniej) mam sie stawić o 8 rano w szpitalu z torbą.

Pytałam jak to bedzie wyglądało.

Przyjecie, piżama, szlafrok, kapcie, badanie usg, badanie ginekologiczne, ktg i najgorsze.... próba oksytocynowa :mellow: jeśli organizm sam wyciszy skurcze po oksytocynie, a tetno bedzie ok to do domu i za 3 dni powtórka.

Jeśli skurcze nie będą same wygasać to na patologie ciąży do dalszego postępowania - wieksze dawki oksytocyny czy przebijanie pecherza płodowego czy masaż szyjki - same przyjemności normalnie!!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #972623 przez zancik
Anabell chyba 24 marca? Kochana trzymam kciuki oby wszystko poszło gładko i dzidzia szybko przyszła na świat :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ja właśnie oglądałam M jak Miłość powtórke z wczoraj i wyłam jak głupia :laugh: :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972627 przez Anabelle
marzec, marzec ;)
przenosząc 5 tygodni to musieliby małego w rozmiar 68 chyba ubierać :P

9 lata 9 miesiąc temu #972634 przez joanna1991
AGGI ten uśmieszek Maksia :evil: hi hi fajowy jest :)

CHUDZINKA no właśnie martwiłam się czy coś jest nie tak :( troszkę się uspokoiłam :)

ANABELLE no faktycznie kobieta musi przejść "piekło" żeby mieć przy sobie swój skarb :* Oby wszystko poszło szybko i oby ból cię chociaż troszkę oszczędził :)

9 lata 9 miesiąc temu #972640 przez martyna_z
Aklim może jakieś czary trzeba odczynić żeby fatum przegonić? Chętnie Alę przygarnę :) z tymi chrztami to podobnie słyszałam. Moją kuzynkę prawie 30 lat temu obrzucali kamieniami jak ciocia z nią wyszła bez chrztu.

Aggi no tak to trzeba mieć czas i do tego więcej jest rzeczy dla dzieci no i w lepszym stanie niż dla dorosłych.

Zancik no u mnie w sumie bez większych zmian, raz na jakiś czas podniesiona temperatura i osłabienie, koleżanka w pracy już ledwo mówi, więc nie zdziwię się jak mnie zarazi. A u Ciebie jak, dzieć nadal szaleje?

Pati ja mam taki sam plan z L4, tylko wygląda na to że będę musiała jeszcze poczekać.

Joanna to widzę że my znów razem :)

Anabelle trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji.

Ja jeszcze okien nie myje w weekend na padać, zobaczymy najwyższej w przyszłym tygodniu się tym zajmę.

9 lata 9 miesiąc temu #972669 przez Patikierc
Ale dzień spędzony super,2godzinny spacer,w słoneczku z piweczkiem super,potem robiłam naleśniki po meksykańsku i dobre.. a teraz umieram z bólu juz 2 tabletki zjadłam.. to znak że czas spać!
Dobranoc :lol:

Aklim-koniecznie musisz się pochwalić co ci lekarz powie!
martyna-ja też nie wiem kiedy u mnie to nastąpi a chciała bym jak najszybciej!
joanna-gdzie ty się kobitko nam podziałaś :lol: zreszta ważne że się znalazłaś :lol: a ten twój lek już na recepte?
aggi-jest znów przystojniacha z piknymi oczkami :lol:
anabelle- kibicuje żeby poszło gładko!

tak szybko bo boli oj boli głowa :(

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972678 przez brown24
Anabelle powodzenia! :)

Patikierc daj przepis na takie naleśniki :)

Ja dziś padam na ryj, kończe sprzatanie, jeszcze dywany do czyszczenia, wczoraj mala imprezka u znajomych , dziś cięzko było wstać :laugh:
Rano robiłam test owu, blada kreska, popołudniu ciemniejsza, wieczorem prawie jak kontrolna, więć owulka w końcu się zbliża :silly:
Ciesze się bo juz myślałam że nici z malin. Jutro wrzuce testy :) a teraz do łóżka i oglądam- Prawo Ciążenia hihih , a z rana barabara B)
Dziś nawet mój pies zaintersesował się moimi testami , poniuchał , popatrzył, zamyrdał ogonkiem , więc chyba faktycznie coś jest na rzeczy:)
Miłej nocki :)

9 lata 9 miesiąc temu #972691 przez aggi
Dzień dobry:-) koniec spania, od 5zabawa bo jest jasno! Aaaa czyli jak czas przestawimy to zabawa od 4 będzie?! W która stronę będziemy przestawiać??

zancik no mi się śmiać z tych glupot chce nieraz....

bella a ja się wczoraj zastanawiałam kto w kolejce do rodzenia :-) trzymam kciuki!

brown trzymam kciuki :-)

9 lata 9 miesiąc temu #972706 przez natB
Aaa zmniejszyli mi transfer net w tel :blink:

brown oj jak pies niucha i się cieszy to znaczy ze jest coś na rzeczy :D na pewno maliny będą :D... mi tam maliny jakieś super nie wychodzą :blush: powie mi któraś o co cho? :(

Dziś 21 dc i czekam ble...

anabel wywołalam Ciebie myślami dosłownie... Ucichlas i juz sobie myślę, że Antek tosz to na pewno starszy brat :) a tu widzę na świat się nikomu nie śpieszy... 3maj się dzielnie oby jednak wszystko poszło naturalnie, chociaż ja miałam wywołany poród i poszło gładko czekamy i zaciska kciuki :*

9 lata 9 miesiąc temu #972709 przez natB
aklim aaa to wizyta juz za tydzień!! :) czekamy na jakieś foto :) a pochwal się ta mała,, lobuziara,, Alicja :))

Co do porządków u nas teściowa wzięła się za nie :P ja sprzątam tylko w soboty i w tygodniu po pracy o tym nie myślę, bo nie mam sił i chęci... Pogoda w wknd ma być podobno zimowa :/ także okna umyje za tydzień, a co na ostatnią chwilę...

aklim tak było właśnie ze nawet na spacer nie mogło się iść z nieochrzczonym dzieckiem. Moja teściowa to jak usłyszała ze po tygodniu od porodu Wład idzie na dwór to myślałam, że się przezegna :) Lubie ja wkurzać :D

Małemu dalej idą zeby mleka na noc nie wypił, ale spał ładnie... Rano nie chciał myć zębów, a w aucie znalazł lopatke i wpychal ja do buzki także coś jest na rzeczy... W pon znowu wizyta u chirurga oby ostatnia :(..

aggi a ile Max waży.? Duży chłopak :) tak patrzę na foto i gdzieś mamy taką same bluzę /kurtkę kurka ale gdzie ja ją upchnelam :P

Przyznać się która testuje na dniach ciążowy?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #972738 przez aklim88
Cześć,

wczoraj myślałam, że padnę. Musiałam podjechać do sklepu i po chwili na dworzu tak rozbolało mnie gardło, że nie mogłam przełykać. Przestraszyłam się, że mogę mieć anginę, ale dzisiaj jest juz trochę lepiej.

Na pewno pochwałę się po wizycie, tak długo na nią czekałam...

odzyskałam troche apetyt i właśnie szarlotka siedzi w piekarniku ;)

Aggi - może zainwestuj w zasłony lub rolety, które nie przepyszczają światła. Ale Maxiu już wyrósł :)

Anabelle - powodzenia

Martyna - chyba przydały by się czary, bo już wymiękamy

Brown - nieźle dałaś czadu z tym sprzątaniem.

Na mojego łobuza wczorajszy szlaban na elektronikę dobrze podziałał. Była grzeczna i cały dzień bawiła się zabawkami zamiast oglądać bajki.

Testujcie, testujcie owu i czekam na pozytywne ciążowe, bo krucho coś ostatnio...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 9 miesiąc temu #972751 przez zancik
Hejka :)
piękna pogoda :) wyniki odebrane są ok jak na moje oko ;) juz nie dlugo wizyta jejeje :laugh: wiecie co kurde znowu mam zaparcia rano myslała,że mi d...pe rozwali siedziałam i płakałam normalnie teraz d...psko boli :( :( :( :(

Aggi chyba właśnie jak tera o 5 pobudka to w nowy czasie bedzie 4 :whistle: czyli jak ja teraz budze się o 6 to będzie 5 :blink: :blink:

Aklim Ala śliczniutka to super,że jakoś się obyła bez elektroniki :) Szarlotka chodzi za mną od jakiś 4 dni mniam mniam :)

Brown to maliny na horyzoncie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka