- Otrzymane podziękowania: 114
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
Joanna to czekamy na rozwój sytuacji
Aggi ja chciałam Maksia jaest cudny taki do zacałowania moja teściowa też wierzy w zabobony ale ja jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam Gruszka mniam mniam
Pati już nie pamiętam od którego dnia zaczęłam brać wiem tylko,że kupiłam i odrazu brałam Nie przepracuję się powoli jakoś dam radę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Joanna, u mnie pranie na bieżącą bo to rach ciach, ale potem wysuszone odkładam do prasowania i juz mi ta kupa się przerwraca i z szafy wypada. A mąż zły, bo niby czyste, ale niepoprasowane... Ale dziś wieczorem na spokojnie się z tym rozłoże
A takie brazowe plamienie w okolicach owu to owulacyjne jest, miałam parę razy w życiu, lekarz zazwyczaj uspokajal, że to ok i oznacza, że jajo z hukiem peklo, a to dobry znak. Czekamy na efekty I trzymamy kciuki
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
bo zaraz maly wstanie a musze obiad zjeść
Skurcze są, szyjki nie ma, ale ujście się trzyma - nie zgładza się, jest twarde. Lekarka jak spróbowała rozszerzyć palcami to myślałam, że zeskocze z fotela.
We wtorek 24 kwietnia (o ile nie urodze wczesniej) mam sie stawić o 8 rano w szpitalu z torbą.
Pytałam jak to bedzie wyglądało.
Przyjecie, piżama, szlafrok, kapcie, badanie usg, badanie ginekologiczne, ktg i najgorsze.... próba oksytocynowa :mellow: jeśli organizm sam wyciszy skurcze po oksytocynie, a tetno bedzie ok to do domu i za 3 dni powtórka.
Jeśli skurcze nie będą same wygasać to na patologie ciąży do dalszego postępowania - wieksze dawki oksytocyny czy przebijanie pecherza płodowego czy masaż szyjki - same przyjemności normalnie!!!!!
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja właśnie oglądałam M jak Miłość powtórke z wczoraj i wyłam jak głupia
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
przenosząc 5 tygodni to musieliby małego w rozmiar 68 chyba ubierać
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
CHUDZINKA no właśnie martwiłam się czy coś jest nie tak troszkę się uspokoiłam
ANABELLE no faktycznie kobieta musi przejść "piekło" żeby mieć przy sobie swój skarb :* Oby wszystko poszło szybko i oby ból cię chociaż troszkę oszczędził
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
Aggi no tak to trzeba mieć czas i do tego więcej jest rzeczy dla dzieci no i w lepszym stanie niż dla dorosłych.
Zancik no u mnie w sumie bez większych zmian, raz na jakiś czas podniesiona temperatura i osłabienie, koleżanka w pracy już ledwo mówi, więc nie zdziwię się jak mnie zarazi. A u Ciebie jak, dzieć nadal szaleje?
Pati ja mam taki sam plan z L4, tylko wygląda na to że będę musiała jeszcze poczekać.
Joanna to widzę że my znów razem
Anabelle trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji.
Ja jeszcze okien nie myje w weekend na padać, zobaczymy najwyższej w przyszłym tygodniu się tym zajmę.
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 13
Dobranoc
Aklim-koniecznie musisz się pochwalić co ci lekarz powie!
martyna-ja też nie wiem kiedy u mnie to nastąpi a chciała bym jak najszybciej!
joanna-gdzie ty się kobitko nam podziałaś zreszta ważne że się znalazłaś a ten twój lek już na recepte?
aggi-jest znów przystojniacha z piknymi oczkami
anabelle- kibicuje żeby poszło gładko!
tak szybko bo boli oj boli głowa
- brown24
- Wylogowany
- gadatliwa
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
Patikierc daj przepis na takie naleśniki
Ja dziś padam na ryj, kończe sprzatanie, jeszcze dywany do czyszczenia, wczoraj mala imprezka u znajomych , dziś cięzko było wstać
Rano robiłam test owu, blada kreska, popołudniu ciemniejsza, wieczorem prawie jak kontrolna, więć owulka w końcu się zbliża
Ciesze się bo juz myślałam że nici z malin. Jutro wrzuce testy a teraz do łóżka i oglądam- Prawo Ciążenia hihih , a z rana barabara
Dziś nawet mój pies zaintersesował się moimi testami , poniuchał , popatrzył, zamyrdał ogonkiem , więc chyba faktycznie coś jest na rzeczy:)
Miłej nocki
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
zancik no mi się śmiać z tych glupot chce nieraz....
bella a ja się wczoraj zastanawiałam kto w kolejce do rodzenia trzymam kciuki!
brown trzymam kciuki
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
brown oj jak pies niucha i się cieszy to znaczy ze jest coś na rzeczy na pewno maliny będą ... mi tam maliny jakieś super nie wychodzą powie mi któraś o co cho?
Dziś 21 dc i czekam ble...
anabel wywołalam Ciebie myślami dosłownie... Ucichlas i juz sobie myślę, że Antek tosz to na pewno starszy brat a tu widzę na świat się nikomu nie śpieszy... 3maj się dzielnie oby jednak wszystko poszło naturalnie, chociaż ja miałam wywołany poród i poszło gładko czekamy i zaciska kciuki :*
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Co do porządków u nas teściowa wzięła się za nie ja sprzątam tylko w soboty i w tygodniu po pracy o tym nie myślę, bo nie mam sił i chęci... Pogoda w wknd ma być podobno zimowa :/ także okna umyje za tydzień, a co na ostatnią chwilę...
aklim tak było właśnie ze nawet na spacer nie mogło się iść z nieochrzczonym dzieckiem. Moja teściowa to jak usłyszała ze po tygodniu od porodu Wład idzie na dwór to myślałam, że się przezegna Lubie ja wkurzać
Małemu dalej idą zeby mleka na noc nie wypił, ale spał ładnie... Rano nie chciał myć zębów, a w aucie znalazł lopatke i wpychal ja do buzki także coś jest na rzeczy... W pon znowu wizyta u chirurga oby ostatnia ..
aggi a ile Max waży.? Duży chłopak tak patrzę na foto i gdzieś mamy taką same bluzę /kurtkę kurka ale gdzie ja ją upchnelam
Przyznać się która testuje na dniach ciążowy?
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
wczoraj myślałam, że padnę. Musiałam podjechać do sklepu i po chwili na dworzu tak rozbolało mnie gardło, że nie mogłam przełykać. Przestraszyłam się, że mogę mieć anginę, ale dzisiaj jest juz trochę lepiej.
Na pewno pochwałę się po wizycie, tak długo na nią czekałam...
odzyskałam troche apetyt i właśnie szarlotka siedzi w piekarniku
Aggi - może zainwestuj w zasłony lub rolety, które nie przepyszczają światła. Ale Maxiu już wyrósł
Anabelle - powodzenia
Martyna - chyba przydały by się czary, bo już wymiękamy
Brown - nieźle dałaś czadu z tym sprzątaniem.
Na mojego łobuza wczorajszy szlaban na elektronikę dobrze podziałał. Była grzeczna i cały dzień bawiła się zabawkami zamiast oglądać bajki.
Testujcie, testujcie owu i czekam na pozytywne ciążowe, bo krucho coś ostatnio...
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
piękna pogoda wyniki odebrane są ok jak na moje oko juz nie dlugo wizyta jejeje wiecie co kurde znowu mam zaparcia rano myslała,że mi d...pe rozwali siedziałam i płakałam normalnie teraz d...psko boli
Aggi chyba właśnie jak tera o 5 pobudka to w nowy czasie bedzie 4 czyli jak ja teraz budze się o 6 to będzie 5
Aklim Ala śliczniutka to super,że jakoś się obyła bez elektroniki Szarlotka chodzi za mną od jakiś 4 dni mniam mniam
Brown to maliny na horyzoncie