BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #985535 przez natkka
Miluniaa to fantastyczna informacja :)
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #985549 przez brown24
Milunia to wspaniale, niech rośnie zdrowo fasoleczka :laugh:
Podziękowania: Miluniaa

9 lata 6 miesiąc temu #985558 przez Miluniaa
Dziekuje dziewczynki :)
Chudzinka cudny brzuszek !
Dziewczyny dostalam skierowania na badania ale tam chyba nie ma grupy krwi, a ja nigdy nie mialam ... Myslicie ze zrobia sami czy mam dodatkowo je zrobic i oplacic ? Czy moze za wczesnie na takie badanie ?

9 lata 6 miesiąc temu #985571 przez natB
Badanie krwi Ci się przyda Milunia bo trzeba sprawdzić, czy nie masz z mężem konfliktu serologicznego... także najlepiej jest zrobić :), ale oczywiście Twój mąż też musi wiedzieć jaką ma grupę krwi... strasznie się cieszę, że jest fasola :D ekstra przeżycie co? takie usg i zobaczyć, albo i posłuchać pikający punkcik :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #985577 przez Miluniaa
nat myslalam ze moze to jest odrazu i na nfz ale w takim razie przy tych badaniach i zrobie to prywatnie .
Emocje sa i to bardzo ja serduszka nie slyszalam ale za to widzialam jak bilo uczucie nie do opisania... malo sie tam nie rozplakalam ale staralam sie wytrzymac ;) wole w domu pozniej sie wyplakac ;)
Ale zaluje bardzo bo zdjecia nie dostalam :( a tak chcialam juz pokazac mezowi ... nastepnym razem jak mi nie da to bede prosic

A jak wyglada usg na poczatku aby maz mogl serducho posluchac ? normalnie dopochwowo i zapraszaja czy jakos przez brzuch ?
Ja ostatnio sie wlasnie zastanawialam czy bede lezala rozwalona a go poprosza do mnie heheheh w sumie to dla mnie zadna roznica ale wolalabym wiedziec ;)

9 lata 6 miesiąc temu #985578 przez Miluniaa
popycham

9 lata 6 miesiąc temu #985598 przez Nefri
Miluniaa mój mąż był na wszystkich usg od początku ciąży pierwszej i teraz też był na pierwszym usg, które było robione wiadomo dopochwowo i nie był proszony, tylko od razu wszedł ze mną do gabinetu, bo nie byłam wtedy badana tylko miałam samo usg. Teraz 15 czerwca też będzie ze mną i zresztą Tymonek też będzie z nami.
Cudownie, że jest fasola, gratuluję :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #985603 przez natkka
Oficjalnie mogę powiedzieć że przegapiłem owulacje :/ dzisiejsze krechy jeszcze błędzie niż wczoraj :(
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #985606 przez Miluniaa
natka ale nie zalamuj sie tylko dzialaj, bo nawet jak mialas owulacje to jeszcze masz plodne dni !

9 lata 6 miesiąc temu #985612 przez natkka
Będę, wczoraj też działaliśmy aczkolwiek już nie nastawiam się na owocny miesiąc :] mam jeszcze 5 miesięcy więc mam nadzieję, że któryś zaowocuje fasolką :)

9 lata 6 miesiąc temu #985618 przez magmus88
Hej Dziewczyny :)

Natka - ale Ty mi się tu nie załamuj! Jak się pokazują kreski na teście to oznacza, że owulacja następuję w przeciagu 24 - 36 godzin! Więc nic nie przegapiłaś :) tzn, owulki nie przegapiłaś... spokojnie :) To, że są maliny na teście nie oznacza, że w ciągu 5 min trzeba się już postarać, żeby było dobrze hehehe

Milunia - serdecznie gratuluję i bardzo zazdroszcze! Ja dostałam wczoraj mmsem zdjęcie z 10tc.... ale fajnie wszystko było widać :D tzn główkę, rączki i nóżki to takie kuleczki ehhehe

Chudzinka! - Przepięknie wyglądasz.... ostatnio CIe tu wywoływałam! hehehe

brown... jak ja CI zazdroszczę tych ciemniejących testów.... ech :(

Idę się pluskać i trochę poodpoczywać :) jutro jestem do 18 w robocie :(

9 lata 6 miesiąc temu #985639 przez martyna_z
Chudzinka super brzuszek :-) dobrze słyszeć że tak dobrze znosisz ciążę. Zasłużyłaś na to :-)

Miluniaa fantastycznie :-) zazdroszczę tego bijącego serduszka.

Natkka nie przejmuj się. Tak jak dziewczyny piszą. To że nie zobaczyłaś owu na teście to nie znaczy że nie mogło się udać :-) trzymam kciuki.

Ja się zapisałam do gina na 25.06 powinna mi się już wtedy skończyć @ i zobaczymy co powie. Może w końcu zadziała coś skuteczniej niż poprzednia ginka.

9 lata 6 miesiąc temu #985670 przez joanna1991
Witajcie kochane :* Byłam dziś u gina i kazał mi przestać brać już bromergon bo mam za niskie wyniki, po drugie najważniejsze musi mieć wyniki nasienia mojego męża, zrobił mi usg, powiedział że mam małą macicę.. i zlecił badania które mam zrobić między 3 a 5 dniem cyklu i przepisał mi luteinę żeby wywołać miesiączkę bo w maju tak na dobrą sprawę nie miałam normalnej @ 21 lipca mam do niego przyjść z moimi i męża wynikami.. tak się boję że masakra :(

Czy mogę po @ zacząć robić testy owu?

CHUDZINKA no no świetny brzuszek :*

9 lata 6 miesiąc temu #985759 przez natkka
Joanna testy na pewno nie zaszkodzą i możesz je robić. Miejmy nadzieję że teraz to już wszystko się poukłada :)

9 lata 6 miesiąc temu #985772 przez martyna_z
Joanna też myślę że testy nie zaszkodzą. Męża przebadaj będziecie wiedzieć na czym stoicie. I bądź dobrej myśli! Uda się. :-)

Im więcej wiem tym bardziej zastanawiam się skąd się wzięły te miliony ludzi na całym świecie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka