- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Chudzinka pięęęęknie wyglądasz hehe co do wyjazdów własnie mi się przypomniało jak rok temu 27.07 prawie tydzień przed terminem jechaliśmy z mężem w góry bo taaaak bardzo chciałam Już ledwo w tym samochodzie wysiedzieć umiałam a i tak się uparłam, potem wszyscy się śmiali że dobrze że mały nie jest góralem
brown ja też na południu mieszkam i nad morze 600km mamy ale jedziemy, co nam szkodzi nie wiem jak to ogarnę
Nefri własnie wyjęłaś mi to z ust że ma się ochotę cały dom zapakować Muszę chyba jakąś sensowną listę zrobić
mamusie co jest ważne żeby nie zapomnieć na taki wyjazd z maluchem? i mam pytanie może dziecko w foteliku w nocy przejechać 600km? chcemy w nocy jechać bo chłodniej i ruch mniejszy... tylko czy dziecko choć prześpi to czy może w jednej pozycji? nie 'połamie' go?
ja również w trafionym cyklu super wielkich malin nie miałam, nawet obstawiałyśmy tutaj cykl bezowulacyjny
jeju ja od razu wiedziałam że chłopak, a lekarz tylko moje przypuszczenia potwierdził
Milunia super niech zdrowo rośnie ja grupę krwi na pierwszym skierowaniu dostałam, więc moim zdaniem dopłać i z głowy będziesz mieć mój mąż serduszka nie słuchał, sama chodziłam na usg a on czekał w poczekalni. Jedynie jak lekarz powiedział że to chłopak to zawołał mojego męża pokazać mu 'osprzęt' to było w 16tc. a tak to sama zawsze chodziłam. i nie miałam ani razu usg dopochwowo tylko normalnie przez brzuch
natka może cykl bezowulacyjny? czasem taki się zdarza w ciągu roku. Albo faktycznie przegapiłaś. czemu masz 5mscy??
martyna to trzymam kciuki za wizytę
joanna testy możesz dla swojej informacji robić, nie widzę przeciwwskazań trzymam zatem kciuki za wyniki Waszych badań !
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
joanna ja wierzę, że nic nie dzieje się bez Przyczyny, cyc do góry i do przodu.. Będzie Dobrze
A u nas nie ma dziś all Day prądu w pracy :/ działa tylko tel dlatego jadę w teren heh i tak zleci nam do 15.. Wczoraj niania się pytała, co będzie z Wladem jak przestanie się nim zajmować ( mamy ja do sierpnia tylko, bo bierze ślub i się wyprowadza ) totalnie nie wiem, co mamy zrobić..czy mam przestać pracować czy szukać nowej niani eh mowie Wam to jest taki drazliwy temat, zw aż boję się o nim rozmawiać jakoś mam zludna nadzieje, se zajde w ciaze i pójdę na L4 eh.. Widać, że niani tez będzie ciężko i jej całej rodzinie z Wladem się rozstać.. Ja pamiętam, jak ja byłam w takiej samej sytuacji, tęsknilam do maluchów, którymi się zajmowałam.. Ale tak to jest też jak się nie ma jeszcze swoich dzieci... Planujemy iść do Kościoła na niani ślub z prezentem, bo jednak jest,, częścią,, naszego życia i teraz myślę, co jej kupić.. Macie jakieś fajne pomysły? Z góry mowie, ze nie mam zielonego pojęcia jakiś jest jej gust... Ale myślałam o jakimś zestawie ładnym kawowym i może do latte, albo express do kawy na kapsułki hm? Jak myślicie?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj ubranek musisz sporo zabrać, no i koniecznie folie przeciwdeszczowa na wózek chociaż życzę oczywiście, żeby deszczu nie było... Ja muszę małemu ugotować obiadki i zapasteryzowac, kupujemy lodówkę samochodowa, wiec podróż przeżyją a na miejscu do lodówki, jakieś zupki,spaghetti, klopsiki w sosie.. Mój to jest wybredny jak widzi nie,, swoje,, jedZenie, coś nowego to żeby tego spróbować to dumą pół h i najpierw mnie tym karmi z butelki całkowicie zrezygnowaliśmy na noc także wystarczy nam bidonik ze slomka, musze koniecznie pamiętać o mleku modyfikowanym.. Maks jeszcze tez pije? I jakie mu dajesz?
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Milunia ja smaruję sie balsamem dla kobiet w ciąży z rossmana jak narazie nie mam żadnego rozstępu No super wieści najważniejsze,że fasolka zdrowa A badanie grupy krwi zrób sobie odrazu bo będzie Ci potzrebna
Nat B zazdroszczę Słowacji No ja mam plan już od listopada siedzi w brzuszku Myślę,że zestaw kawowy będzie ok na prezent
Natkka to tak jak u nas Tosia tylko na drugie będzie Barbara Ja testy owu zawsze robiłam wieczorem.Nie ma co się załamywać mi też czasem w cały świat testy wychodziły ;)A działać trzeba Daj znać po wizycie
Aggi zabierz mnie ze soba nad morze jak ja bym chciałą jechać ale myslę,że za rok pojedziemy A castagnus na pewno nie zaszkodzi
Chudzinka śliczny brzuś super,że ciąża Ci służy
Brown działajcie
Joanna myślę,że testy możesz spokojnie robić
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki nie długo pewnie Betka urodzi i miejscówka się zwalnia a pózniej ja i kolejna się zwalnia a tu tradycja taka,że zawsze któraś wskakauje na wolne miejsce trzeba podtrzymać tradycję
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
W 11 i 13 dc test owulacyjny już był negatywny - jedna kreska (mam krótkie cykle i szybko bo okolo 9-10 dc owulacje w sumie w dni poprzednie też był test negatywny lecz z widoczną bladą drugą kreską) a w 16 dc ponownie pokazała się druga kreska lecz blada widoczna ale słaba i utrzymywała się do samej miesiączki, dzień przed @ ponownie pojawiła się jedna kreska.....
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
testy robi się codziennie o tej samej porze, 2h wcześniej się nie pije. Nie z porannego moczu. Jeśli kreski obydwie są takiej samej barwy lub testowa jest ciemniejsza od kontrolnej to test jest pozytywny i ok 24-48 bodajże h jest owulacja. Każdy inni test gdy kreska jest blada jest negatywny. Po pozytywnym teście już się nie testuje dalej aż do @.
tu znalazłam fajną podpowiedź jak odczytywać testy może będzie ci łatwiej
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Dzisiaj było moje pierwsze bliskie spotkanie z sedesem mam nadzieje, że to pierwszy i ostatni raz ...
teraz sie zastanawiam czy nie wziac 2 raz kwasu foliowego, bo pewnie wszystko poszlo ale moze sobie daruje ...
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
milunia no szybko Ciebie dopadło współczuję, mnie trzymało do 39 tygodnia ciąży.. Masakra.. Ja to mówiłam, że przezygalam za przeproszeniem całe swoje życie heh:P brałam nawet tabletki na wymioty, bo brzuch masakrycznie mnie bolał, ale wiesz co plus był ze wiedziałam, że all ok i ciąża się rozwija prawidłowo.. 3maj się Bidulko :*